Jump to content

Actie: PIA VPN voor slechts €1,99 per maand & 2 maanden gratis

  • Hoog gebruiksgemak en snelle VPN
  • Goede kwaliteit voor de scherpste prijs
  • Torrents, Usenet en Netflix mogelijk!
  • Plus 2 maanden gratis en 30 dagen niet goed geld terug

En de handleiding: Private Internet Access :goed:

  • Sign Up


Help R4 SDHC kaartje doet het niet meer!


Guest Wanhopige mama
 Share


Recommended Posts


  • Content Count:  1
  • Reputation:   0
  • Achievement Points:  0
  • Days Won:  0
  • Joined:  11/04/2020
  • Status:  Offline
  • Last Seen:  

Hoihoi ook ik hoop dat iemand mij kan helpen 

Ik heb hetzelfde prpbleem, ik heb zojuist een dsi xl 2e hands gekocht, qerkt perfevt niks mis mee maaarr....

De r4 kaart die erbij zit werkt goed. Ook mijn oude r4 kaart een M3 is dat die werkte erop totdat ik zojuist een software updare volgde en sindsdien werkt de M3 kaart nietmeer maar de gold r4kaart nogwel. Bij de M3 kaart krijg ik een error melding te zien dat ik het systeem opnieuw aan en uit moet zetten etc

Dw software verwijderen heeft ookgeen nut meer mijn kaartje doet het nietmeer erop helaas wie weet wat ik kan doen?

Link to comment
Share on other sites

  • 3 months later...

  • Content Count:  1
  • Reputation:   0
  • Achievement Points:  0
  • Days Won:  0
  • Joined:  02/20/2021
  • Status:  Offline
  • Last Seen:  

Hallo iedereen, mijn vriendin heeft een R4 rts kaartje we hebben het na een lange tijd uit de kast gehaald voor gebruik eerst starte het normaal en ik wou iets testen op de computer en opeens als we het terug insteken in de ds blijft het maar laden, kan er iemand helpen? 

Link to comment
Share on other sites


  • Content Count:  908
  • Reputation:   1,030
  • Achievement Points:  11,943
  • Days Won:  134
  • Joined:  12/18/2020
  • Status:  Offline
  • Last Seen:  
  • Device:  Windows

12 uur geleden zei Niels1760:

Hallo iedereen, mijn vriendin heeft een R4 rts kaartje we hebben het na een lange tijd uit de kast gehaald voor gebruik eerst starte het normaal en ik wou iets testen op de computer en opeens als we het terug insteken in de ds blijft het maar laden, kan er iemand helpen? 

Er zijn in de afgelopen paar jaar hooguit 3 Duken leden geweest die hun stinkende best hebben gedaan om te helpen met dit soort R4 kaart problemen, maar als ik in wat verschillende topics in het archief ga lezen zie ik dat die leden helaas hun account hebben beëindigd.

Ik ben ook geen kenner op dit vlak, maar ik wil je wel een advies meegeven, want als je hulp nodig hebt met dit soort problemen zal je tenminste voldoende informatie aan moeten dragen. Maak bijvoorbeeld eens een foto van jouw kaart zodat duidelijk zichtbaar is om welk type kaartje het gaat. Geef ook eens aan wat je precies hebt gedaan op je computer om te testen. Wat voor DS gebruik je en welke Versie Systeemsoftware staat daar op.

Ik vermoed zelf dat je door een bepaalde handeling op je Computer een bestandje hebt geüpload naar je Kaartje wat nu een storing veroorzaakt. Dat uitzoeken zal denk ik bijna niet mogelijk zijn en ik denk dan ook dat je de map met spellen die op de kaart staan moet verplaatsen naar je computer en de Firmware versie die op de kaart staat opnieuw moet installeren nadat je de kaart hebt geformatteerd. Daarna de map met spellen er weer op en kijken of alles weer werkt zoals voorheen.

  • Agree 1
Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...

  • Content Count:  2
  • Reputation:   0
  • Achievement Points:  0
  • Days Won:  0
  • Joined:  04/24/2021
  • Status:  Offline
  • Last Seen:  

Ik wou net een spel dowloaden voor op mijn  nintendo dsi XL. midden in de download gaf hij aan dat hij moest formatteren ik even opgezocht en er stond bij dat hij de hele stick zou leegmaken betekend dit dat ik alles kwijtraak dat op mijn stick staat dus alle progress in mijn spellen? Het kaartje dat ik heb is een R4i GOLD SDHC. Ook als ik het kaartje wil opstarten blijf hij aangeven Loading...   . Ik zou dus graag willen weten of ik alle progress kwijt raak als ik alles opnieuw moet dowloaden. Alvast bedankt.

Groetjes,

Mike

Link to comment
Share on other sites


  • Content Count:  908
  • Reputation:   1,030
  • Achievement Points:  11,943
  • Days Won:  134
  • Joined:  12/18/2020
  • Status:  Offline
  • Last Seen:  
  • Device:  Windows

1 uur geleden zei Mikeheefteenprobleem:

Ik wou net een spel dowloaden voor op mijn  nintendo dsi XL. midden in de download gaf hij aan dat hij moest formatteren ik even opgezocht en er stond bij dat hij de hele stick zou leegmaken betekend dit dat ik alles kwijtraak dat op mijn stick staat dus alle progress in mijn spellen? Het kaartje dat ik heb is een R4i GOLD SDHC. Ook als ik het kaartje wil opstarten blijf hij aangeven Loading...   . Ik zou dus graag willen weten of ik alle progress kwijt raak als ik alles opnieuw moet dowloaden. Alvast bedankt.

Groetjes,

Mike

Het is niet helemaal duidelijk wat uw situatie nu precies is @Mikeheefteenprobleem. Staan er op de R4i Gold SDHC kaart allemaal spellen en heeft u 1 van deze spellen aangeklikt om te spelen en werd er toen tijdens het laden aangegeven door de Nintendo Dsi XL dat de kaart geformatteerd moet worden of wordt er aangegeven dat het systeem geformatteerd moet worden?

Het kan zijn dat er teveel staat opgeslagen op de R4i kaart en dat het probleem zich misschien oplost wanneer er even wat ruimte wordt gemaakt door een spel te verwijderen. Elke keer dat er spellen worden gespeeld wordt er met het opslaan van uw progress een stukje ruimte (geheugen) gebruikt op uw R4i kaartje en dat kan uiteraard problemen gaan geven als die ruimte dan te weinig is.

  • Agree 1
Link to comment
Share on other sites


  • Content Count:  2
  • Reputation:   0
  • Achievement Points:  0
  • Days Won:  0
  • Joined:  04/24/2021
  • Status:  Offline
  • Last Seen:  

10 jaar geleden toen ik de DS van mijn vader kreeg heb ik er een usb bij gekregen. In deze usb kan ik de micro SD van het R4i GOLD SDHC kaartje in doen. Ik kan de usb dan in de computer doen en via de computer spellen downloaden en vervolgens op het SD kaartje zetten. Toen ik een spel via de computer op het SD kaartje zetten gaf die tijdens het downloaden een fout melding aan. Hij zij dat ik moest formatteren. Ik wist niet wat dit betekende dus heb ik het opgezocht. En kwam ik erop uit dat met het formatteren het hele R4 kaartje leeg zou maken. Ik heb dit toen niet gedaan en de USB uit mijn computer gehaald omdat ik dacht dat all mijn progress in spellen en spellen zelf verwijderd zouden worden. Als ik nu mijn R4i GOLD SDHC kaartje in de nintendo DSi XL doe en ik wil het kaartje opstarten dan heb ik zwart beeld met in mijn bovenste scherm heel groot LOADING... Wat moet ik doen om alle spellen die ik erop heb staan met alle data erop te houden en weer kan spelen. Alvast bedankt.

groetjes,

Mike

Link to comment
Share on other sites


  • Content Count:  908
  • Reputation:   1,030
  • Achievement Points:  11,943
  • Days Won:  134
  • Joined:  12/18/2020
  • Status:  Offline
  • Last Seen:  
  • Device:  Windows

1 uur geleden zei Mikeheefteenprobleem:

Als ik nu mijn R4i GOLD SDHC kaartje in de nintendo DSi XL doe en ik wil het kaartje opstarten dan heb ik zwart beeld met in mijn bovenste scherm heel groot LOADING... Wat moet ik doen om alle spellen die ik erop heb staan met alle data erop te houden en weer kan spelen. Alvast bedankt.

Hoogstwaarschijnlijk is de Firmware op de sd-kaart beschadigd en zal je diezelfde Firmware weer opnieuw op je kaartje moeten installeren. Je kan alles wat je nu op je kaartje hebt staan naar een mapje kopiëren op je pc en dan je sd-kaart formatteren zodat die weer helemaal schoon is. Installeer dan even opnieuw de juiste Firmwareversie op je kaart en als dat gedaan is kan je de spellen er weer op terug zetten inclusief de overige data die je kan vinden in je gekopieerde mapje op je pc. Ik wil nog wel even een tip meegeven en die is dat je vooral je Nintendo Firmware versie niet moet updaten, omdat dan waarschijnlijk alle spellen niet meer af te spelen zijn.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...

  • Content Count:  16
  • Reputation:   3
  • Achievement Points:  518
  • Days Won:  0
  • Joined:  06/26/2021
  • Status:  Offline
  • Last Seen:  
  • Device:  Android

Hallo allemaal,

Ik heb een vraag. Ik heb een 3dsxl en daarbij een r4 kaart voor de 3ds

Op het kaartje staat r4 3ds upgrade sdhc deal core.

Het kaartje heb ik gekocht met spellen. Maar ik zou graag nieuwe spellen erop willen zetten. Ik vond een site en downloaden ze. Het zijn nds bestanden. Ik kopieerde ze naar de map waar de andere games op stonden en zetten de ds aan. Het spel zag ik staan zonder plaatje en toen ik hem opende kreeg ik geen spel alleen een lege map te zien en kon ik klikken op vermogen op. Ik deed dat en mijn spel werd afgesloten.

Kan iemand mij vertellen wat ik verkeerd doe en hoe ik het wel moet doen?

Link to comment
Share on other sites


  • Content Count:  16
  • Reputation:   3
  • Achievement Points:  518
  • Days Won:  0
  • Joined:  06/26/2021
  • Status:  Offline
  • Last Seen:  
  • Device:  Android

De oude spellen die erop staan zijn van ds.  Maar ik wil graag 3ds spellen erop zetten.

Kan dat ook? Zoja hoe?

Link to comment
Share on other sites


  • Content Count:  908
  • Reputation:   1,030
  • Achievement Points:  11,943
  • Days Won:  134
  • Joined:  12/18/2020
  • Status:  Offline
  • Last Seen:  
  • Device:  Windows

15 minuten geleden zei Kees02:

De oude spellen die erop staan zijn van ds.  Maar ik wil graag 3ds spellen erop zetten.

Kan dat ook? Zoja hoe?

In de 1e plaats zijn niet alle spellen af te spelen op een 3DS en uiteraard kan je wel 3DS spellen op je kaart zetten als je maar de juiste Firmware versie op je kaart hebt staan. 

Je kan even kijken naar het YouTube filmpje met uitleg, waar denk ik sprake is van de kaart die jij ook hebt.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites


  • Content Count:  16
  • Reputation:   3
  • Achievement Points:  518
  • Days Won:  0
  • Joined:  06/26/2021
  • Status:  Offline
  • Last Seen:  
  • Device:  Android

Hoi,

Ik ben stom geweest ik heb nu mijn sd kaart geformatteerd. Maar nu moet ik een software vinden. Ik zoek en zoek en krijg alleen maar wit scherm met rode letter ? Menu. Op de r4 kaart staat: 2017, r4 3ds upgrade sdhc revolution tot 3ds dsi xl/ll dsl ds Dual-Core real time save www.r4isdhc.com

 

Iemand een idee?

  • Sad 1
Link to comment
Share on other sites


  • Content Count:  908
  • Reputation:   1,030
  • Achievement Points:  11,943
  • Days Won:  134
  • Joined:  12/18/2020
  • Status:  Offline
  • Last Seen:  
  • Device:  Windows

Duken
This post was recognized by Duken!

"Voor alle hulp in het topic 👍"

Skeletor was awarded the badge 'Great Support' and 10 points.

53 minuten geleden zei Kees02:

Hoi,

Ik ben stom geweest ik heb nu mijn sd kaart geformatteerd. Maar nu moet ik een software vinden. Ik zoek en zoek en krijg alleen maar wit scherm met rode letter ? Menu. Op de r4 kaart staat: 2017, r4 3ds upgrade sdhc revolution tot 3ds dsi xl/ll dsl ds Dual-Core real time save www.r4isdhc.com

 

Iemand een idee?

Als jouw kaart ook tussen de kaartjes staat op de website onder deze link moet je klikken op het grijze blokje Dutch.

  • Thanks 1
Link to comment
Share on other sites


  • Content Count:  16
  • Reputation:   3
  • Achievement Points:  518
  • Days Won:  0
  • Joined:  06/26/2021
  • Status:  Offline
  • Last Seen:  
  • Device:  Android

Het is mij gelukkig gelukt! Na de update en goede software erop hebben gezet doet hij het weer. Nu komt alleen mijn vraag weer. Kan ik 3ds spellen erbij zetten op de r4 kaart (waar nu ds spellen op staan) zo ja hoe?

 

Link to comment
Share on other sites


  • Content Count:  908
  • Reputation:   1,030
  • Achievement Points:  11,943
  • Days Won:  134
  • Joined:  12/18/2020
  • Status:  Offline
  • Last Seen:  
  • Device:  Windows

10 minuten geleden zei Kees02:

Het is mij gelukkig gelukt! Na de update en goede software erop hebben gezet doet hij het weer. Nu komt alleen mijn vraag weer. Kan ik 3ds spellen erbij zetten op de r4 kaart (waar nu ds spellen op staan) zo ja hoe?

 

Die spellen moet je nu volgens mij toch gewoon in dezelfde map kunnen plaatsen waar ook je oude spellen in staan. De geïnstalleerde Kernel zou die 3DS spellen nu ook gewoon moeten herkennen.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites


  • Content Count:  16
  • Reputation:   3
  • Achievement Points:  518
  • Days Won:  0
  • Joined:  06/26/2021
  • Status:  Offline
  • Last Seen:  
  • Device:  Android

Oké ik dacht de spellen zet ik erop maar doen het niet. Ik krijg een lege map te zien. Iemand een site waarop ik gratis spellen kan downloaden zoals mario kart 7 3ds?

En als er bij een spel staat: type: decrypted of encrypted of cia format

Wat bedoelen ze dan?

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites


  • Content Count:  908
  • Reputation:   1,030
  • Achievement Points:  11,943
  • Days Won:  134
  • Joined:  12/18/2020
  • Status:  Offline
  • Last Seen:  
  • Device:  Windows

1 uur geleden zei Kees02:

Oké ik dacht de spellen zet ik erop maar doen het niet. Ik krijg een lege map te zien.

Hier raak ik het spoor even bijster @Kees02, want kan je nu wel weer je oude spellen spelen met de net weer geïnstalleerde Kernel Firmware of krijg je dan ook een lege map te zien, of krijg je die lege map te zien als je 3DS spellen in dezelfde map bij je oude spellen neerzet?

Edited by Skeletor
  • Confused 1
Link to comment
Share on other sites


  • Content Count:  16
  • Reputation:   3
  • Achievement Points:  518
  • Days Won:  0
  • Joined:  06/26/2021
  • Status:  Offline
  • Last Seen:  
  • Device:  Android

Ik heb dus een 3ds xl met een r4isdhc duel core. Op de r4i stonden de spellen. Na wat pech heb ik de 3ds geüpdate en nieuwe software op de r4i kaart gezet en daarna de spellen erop gezet. Deze doen het erop. Nu wil ik 3ds spellen erop zetten. Ik had er 1, deze deed ik erop en zette de 3ds aan startte de r4i en koos de 3ds game. Toen kwam er een soort map te zien die leeg was. De 3ds game is een 3ds type.

  • Meow 1
Link to comment
Share on other sites


  • Content Count:  16
  • Reputation:   3
  • Achievement Points:  518
  • Days Won:  0
  • Joined:  06/26/2021
  • Status:  Offline
  • Last Seen:  
  • Device:  Android

Oké, bedank voor u hulp!

Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...

  • Content Count:  3
  • Reputation:   0
  • Achievement Points:  12
  • Days Won:  0
  • Joined:  09/08/2021
  • Status:  Offline
  • Last Seen:  
  • Device:  iPhone

Goedemiddag,

sinds een lange tijd de 3DS met R4 SDHC weer eens van stal gehaald. ik krijg alleen onderstaande foutmelding:

 

Wrong date or firmware expired! please check NDS machine date configuration.

 

Ik heb er totaal geen verstand van en was dan ook even benieuwd of iemand mij hier mee kan helpen.
De software op de 3DS is up to date. Ligt het dan aan het R4 kaartje?

Alvast dank!

Link to comment
Share on other sites


  • Content Count:  908
  • Reputation:   1,030
  • Achievement Points:  11,943
  • Days Won:  134
  • Joined:  12/18/2020
  • Status:  Offline
  • Last Seen:  
  • Device:  Windows

11 minuten geleden zei GP1988:

Goedemiddag,

sinds een lange tijd de 3DS met R4 SDHC weer eens van stal gehaald. ik krijg alleen onderstaande foutmelding:

 

Wrong date or firmware expired! please check NDS machine date configuration.

 

Ik heb er totaal geen verstand van en was dan ook even benieuwd of iemand mij hier mee kan helpen.
De software op de 3DS is up to date. Ligt het dan aan het R4 kaartje?

Alvast dank!

Hallo @GP1988, Deze error wordt ook wel Timebomb genoemd en is ook te fixen door de instructies te volgen die je kan zien in het YouTube filmpje onder deze link

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites


  • Content Count:  3
  • Reputation:   0
  • Achievement Points:  12
  • Days Won:  0
  • Joined:  09/08/2021
  • Status:  Offline
  • Last Seen:  
  • Device:  iPhone

1 uur geleden zei Skeletor:

Hallo @GP1988, Deze error wordt ook wel Timebomb genoemd en is ook te fixen door de instructies te volgen die je kan zien in het YouTube filmpje onder deze link

Super dankjewel, het werkt inderdaad! maar betekend dit dat de R4 kaart dus alleen werkt als je de datum 'terug zet'?
of is hier ook nog iets voor te fixen met software of dergelijke?

Link to comment
Share on other sites


  • Content Count:  908
  • Reputation:   1,030
  • Achievement Points:  11,943
  • Days Won:  134
  • Joined:  12/18/2020
  • Status:  Offline
  • Last Seen:  
  • Device:  Windows

55 minuten geleden zei GP1988:

Super dankjewel, het werkt inderdaad! maar betekend dit dat de R4 kaart dus alleen werkt als je de datum 'terug zet'?
of is hier ook nog iets voor te fixen met software of dergelijke?

Voor zover ik weet is onderstaand de oplossing bij deze melding;

Wanneer je DS console bij de keuze van de R4 of R4i  kaart de volgende melding aangeeft;

Wrong date or firmware expired! Please check NDS machine date configuration

Zet dan de jaartelling van je DS Console 1 jaar terug en je kan weer genieten van je games.

Jaartelling terugzetten doe je in het menu System Settings van je DS console en dan naar Date of Datum.

Wil je de komende jaren dit trucje niet hoeven te doen? Stel dan de datum in op 2002 (dag en maand maakt niet uit).

Dan zal je de melding “Wrong date or firmware expired! Please check NDS machine date configuration” tot 2026 niet meer zien!

  • Thanks 1
Link to comment
Share on other sites


  • Content Count:  3
  • Reputation:   0
  • Achievement Points:  12
  • Days Won:  0
  • Joined:  09/08/2021
  • Status:  Offline
  • Last Seen:  
  • Device:  iPhone

3 uur geleden zei GP1988:

Super dankjewel, het werkt inderdaad! maar betekend dit dat de R4 kaart dus alleen werkt als je de datum 'terug zet'?
of is hier ook nog iets voor te fixen met software of dergelijke?

Dank voor je hulp!👍

2 uur geleden zei Skeletor:

Voor zover ik weet is onderstaand de oplossing bij deze melding;

Wanneer je DS console bij de keuze van de R4 of R4i  kaart de volgende melding aangeeft;

Wrong date or firmware expired! Please check NDS machine date configuration

Zet dan de jaartelling van je DS Console 1 jaar terug en je kan weer genieten van je games.

Jaartelling terugzetten doe je in het menu System Settings van je DS console en dan naar Date of Datum.

Wil je de komende jaren dit trucje niet hoeven te doen? Stel dan de datum in op 2002 (dag en maand maakt niet uit).

Dan zal je de melding “Wrong date or firmware expired! Please check NDS machine date configuration” tot 2026 niet meer zien!

Dank voor je hulp!👍

Link to comment
Share on other sites

Geplaatst 2 uur geleden

Vergeten jullie alsjeblieft de VPN verbinding niet? Je internet provider zoals Ziggo of KPN kan door gebruik van de VPN niet zien wat er gebeurd op je internet verbinding en ben je volledig anoniem voor iedereen. Een vereiste tegenwoordig.... We een uitgebreide handleiding geschreven met informatie. :goed:

Deze vindt je hier:   https://www.duken.nl/forums/handleidingen/downloaden/vpn-verbinding-en-anoniem-downloaden-r35/  


Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share


×
×
  • Create New...