Spring naar bijdragen
kurczaczak

Hallo! ...waar ga ik eigenlijk?Recommended Posts

Hallo. Ik leer Nederlands als vreemde taal. Ik wil naar films in het Nederlands (met nasynchronisatie) kijken, maar het is moeilijk ze om te vinden. Meestal ga ik naar rarbgmirror.org en zoek op blu-ray rips (die zijn meestal in HEVC, maar mijn oude computer kan dat niet dus ik moet naar x264 converteren) waarin veel talen inbegrepen zijn en toevallig ook Nederlands. Andere optie is 1337x.to - ik zoek naar bijvoorbeeld "harry potter nl" en reken dat ik iets vind, maar het is erg slecht. Soms vind ik iets, meestal toch niet. Zelfs toen ik iets vind is het één 700MB DVDRip met één (als ik gelukkig ben) seed en natuurlijk duurt het lang dat om te downloaden. Als ik dat wil bekijken, moet ik Engelse blu-ray rip in betere kwaliteit downloaden en natuurlijk zijn de films op andere snelheden, dus moet ik audio handmatig synchroniseren. Dat is erg lastig en ik vraag me af of er betere opties zijn, pagina's met typische Nederlandse torrents of zo.

Deel dit bericht


Link naar bericht
Deel via andere websites

Welkom,

Ik zou even kijken bij de Nederlandse torrent sites. Daar staan ook veel Nederlandstalige films

 

Deel dit bericht


Link naar bericht
Deel via andere websites

Bedankt! Deze sites zien eruit alsof ze in jaren 90 gemaakt werden :D

Ik zie dat het een kleine plaats is, dus het verwacht wordt dat iemand die downloadt stuurt ook (en, als ik goed heb opgemerkt, de site weet precies wat heb gedownload en geüpload). Meestal download ik iets en upload totdat ik minstens ratio 1 heb. Maar vaak gebeurt het ook dat niemand wilt wat ik gedownload heb. Hoe lang wordt het verwacht dat ik blijf uploaden totdat ik iets van mijn computer mag verwijderen? Bijvoorbeeld heb ik nu vanuit andere sites allebei Engelse en Nederlandse versies van films gedownload en alle Engelse versies hebben ratio hoger dan 1, terwijl alleen maar een Nederlandse film heeft ratio hoger dan 0,5. Ik wil het niet gebeuren dat iemand denkt dat ik alleen maar neem, toch heb ik al een of twee weken gewacht.

bewerkt door kurczaczak

Deel dit bericht


Link naar bericht
Deel via andere websites
2 uur geleden zei kurczaczak:

Deze sites zien eruit alsof ze in jaren 90 gemaakt werden

Het gaat natuurlijk om wat er geleverd wordt aan torrents wat een site aantrekkelijk maakt en niet het uiterlijk van de website. Bovendien was de 1e BitTorrent cliënt ontwikkeld door Bram Cohen in 2001.

Er bestaan ook torrentsites die volledig Free zijn en dus geen deel verplichting hebben en er is altijd nog de mogelijkheid om van Torrents over te stappen naar Binaries (NZB) en de bestanden met gebruikmaking van een Payserver van Nieuwsgroepen te downloaden. 😉

  • Leuk 1
  • Verdrietig 1

Deel dit bericht


Link naar bericht
Deel via andere websites

Advertorial - Geplaatst 21 uur geleden

Maak een account aan of meld je aan om een opmerking te plaatsen

Je moet lid zijn om een opmerking achter te kunnen laten

Account aanmaken

Het is makkelijk, na het aanmelden is er geen reclame meer zichtbaar.

Registreer een nieuw account

Aanmelden

Ben je al lid? Meld je hier aan.

Nu aanmelden


  • Recent nieuwsbericht

  • Nu op het forum

    • Ik denk dat het wel uit te leggen is @Barbabas, want er is een verschil tussen Legaal en Illegaal Downloaden. Alles wat uitgezonden wordt op TV, of dat nou via een betaalde zender is of via een publieke zender, wordt auteursrecht betaald door de Omroep of bijv. Netflix / HBO / Videoland. Jij mag met de huidige opname mogelijkheden (Mediabox of Horizon) alles kopiëren en later afspelen of kijken als het maar voor thuisgebruik is. De thuiskopie in het Nederlands auteursrecht Op grond van artikel 16b en 16c Auteurswet 1912 mag men enkele exemplaren van een werk maken voor eigen oefening, studie of gebruik. Dit heet een thuiskopie. Een dergelijke kopie mag niet aan derden ter beschikking worden gesteld. Het is niet vereist dat je het origineel zelf gekocht hebt om een thuiskopie van een werk te mogen maken. Het downloaden uit illegale bron valt echter niet (meer) onder deze wetsartikelen. Hoewel onze wet altijd zo werd uitgelegd, heeft in april 2014 het Hof van Justitie bepaald dat een auteurswet geen downloaden uit illegale bron mag toestaan. Nederland heeft dus een downloadverbod. Voor een thuiskopie op een drager, zoals een beschrijfbare CD of een harde schijf, van een muziekwerk is een vergoeding verschuldigd. Deze moet de fabrikant van de (lege) drager betalen.  Sinds er mogelijkheden tot kopiëren op de markt zijn, is er dus wettelijk vastgesteld dat in de prijs van de (Blanco) Cassette bandjes, Videotape's of DVD en CD schijfjes een vastgesteld percentage auteursrecht zit dat afgedragen moet worden door de fabrikant. Onder deze link staat nog even duidelijk omschreven wat de afspraken zijn.
    • ... Mmm... Nooit over nagedacht eigenlijk. Maar je zegt daar wel wat waar ik nooit bij heb stilgestaan. Zo was de film "taken" laatst op TV. Ik kijk die via mijn Ziggo box en hij neemt deze automatisch op. Omdat ik geen reclame meer wilde kijken heb ik hem later aangezet op Netflix. Maar waarom mag ik hem dan niet downloaden?  In mijn geval betaald SBS6 de licentie. Betaal ik Ziggo om de film te kijken via SBS6 en wil ik hem morgen kijken dus neemt de Ziggo box hem op. Maar downloaden is niet toegestaan.... ik kan het helaas niet uitleggen
    • Ik blijf erbij dat er niks mis is met downloaden, het word al jaren gedaan met cassette bandjes muziek met vhs / betamax films en series, tegenwoordig met de ingebouwde opname functie in de decoders. Alleen met downloaden kan je zelf beslissen hoe en waar je het afspeelt, niks geen gemiste inkomsten voor de makers maar puur gebruikers gemak. Iemand mag mij echt eens duidelijk proberen te vertellen wat het verschil is als ik een gedownloade aflevering big bang theory kijk of opneem van tv.
×