Spring naar bijdragen

Eregalerij

Gewaardeerde bijdragen

Inhoud met de hoogste reputatie waardering op 09-01-24 van alle content

  1. Microsoft heeft aangekondigd dat ze hun AI-assistent, genaamd Copilot, prominenter zullen integreren in zowel desktop- als smartphonesystemen. Met de rebranding van Bing Chat naar Copilot en de integratie van AI in verschillende software en applicaties, is Microsoft nu van plan om een Copilot-toets toe te voegen aan Windows 11-pc's. Deze toets zal een even belangrijk icoon worden als de Windows-toets. Dit kan echter een uitdaging vormen voor andere AI-ontwikkelaars die hun chatbots niet zo prominent kunnen presenteren aan Windows-gebruikers. Copilot is al enige tijd bekend onder ontwikkelaars op GitHub en wordt ook al gebruikt door zakelijke gebruikers in Microsoft 365-apps. Met de integratie van Copilot in de hardware van Windows 11-pc's wil Microsoft zichzelf positioneren als een voortrekker van AI en het tijdperk van de AI-pc inluiden. Microsoft beweert dat het de computerervaring van mensen zal vereenvoudigen en versterken, waardoor 2024 het jaar van de AI-pc wordt. Naast desktops is Microsoft ook van plan om Copilot uit te breiden naar smartphones. Ze hebben al een mobiele app gelanceerd, genaamd Microsoft Copilot, als vervanging voor de Bing Chat-applicatie. Bovendien zal de mobiele Edge-browser voortaan de naam Microsoft Edge: AI Browser dragen, om de zichtbaarheid van Copilot in de browser te vergroten. Hoewel Copilot nu een vast onderdeel wordt van Windows-hardware, blijft het interessant om te zien hoe de rest van het AI-pc-landschap eruit zal zien en of er andere marktspelers zijn die zullen ingrijpen bij de integratie van de Copilot-toets. Er zijn namelijk genoeg alternatieven op de markt die Windows-gebruikers de vrijheid geven om zelf hun voorkeur voor AI-assistenten te kiezen. Copilot gaat in Windows 11 ook nog een nieuwe functie krijgen "Add a screenshot", die gebruikers helpt om informatie te krijgen over wat er op hun scherm te zien is. Met deze functie kunnen gebruikers een schermafbeelding uploaden en vervolgens vragen stellen aan Copilot over wat er op de afbeelding te zien is. Deze functie lijkt sterk op een vergelijkbare functie die al beschikbaar was in Bing Chat en nu ook beschikbaar is in de webversie van Copilot. Het verschil is echter dat de integratie in Windows geoptimaliseerd is voor screenshots. Copilot verschijnt in een zijbalk van het systeem, waardoor gebruikers op een intuïtieve manier vragen kunnen stellen aan het AI-systeem. Dit maakt het gemakkelijker voor gebruikers, vooral diegenen met minder technische kennis, om informatie te vinden over wat er op hun scherm verschijnt.
    1 punt
  2. Ik zal snel een topic maken, ik ben benieuwd hoe jullie het graag zouden willen zien, maar het moet uiteraard binnen de kaders van de wet blijven. We zullen proberen het zo in te richten dat iedereen zijn punt kan maken, maar modereren blijft lastig. hoop dat daar ook begrip voor is.
    1 punt
  3. Het lijkt erop dat er onder de leden van Duken.nl bezorgdheid bestaat over de activiteiten van Stichting BREIN, een organisatie die zich richt op de bestrijding van piraterij van auteursrechtelijk beschermde inhoud in Nederland. De angst steekt vooral de kop op wanneer er discussies ontstaan over de mogelijke implicaties van het delen van links naar illegale content. Zoals genoemd werd, heeft Stichting BREIN in het verleden succes geboekt bij het sluiten van verschillende communities die zich inzetten voor het delen van illegale content. Dit lijkt het gevoel van angst en onzekerheid te hebben versterkt onder sommige leden van Duken.nl, wat heeft geleid tot de misvatting dat zelfs de eenvoudige vermelding van de naam van een dergelijke community of de plaatsing van een link, voldoende zou kunnen zijn voor Stichting BREIN om in actie te komen. Ter verduidelijking, Stichting BREIN handelt voornamelijk op basis van concrete bewijzen van inbreuk op het auteursrecht, voornamelijk verkregen door geavanceerde software en opsporingstechnieken die ontworpen zijn om privégegevens van de eigenaren of beheerders van dergelijke sites te ontdekken. Leden van Duken.nl worden aangemoedigd om dit in gedachten te houden en voorzichtig te zijn in hun online interacties. Het openbaar maken van privégegevens van anderen, vooral als gevolg van een meningsverschil, is een onverantwoorde en potentieel gevaarlijke handeling die kan leiden tot onvoorziene gevolgen. Dit is het gedrag waar Stichting BREIN op let, niet het simpelweg praten over illegale content. We moedigen de meningen van leden van Duken.nl aan en kijken uit naar constructieve discussies over deze kwestie. Van elkaar leren en elkaars inzichten delen, is een geweldige manier om meer inzicht te krijgen in deze complexe kwestie. Behandel elkaar echter altijd met respect en bescherm elkaars privacy bij het deelnemen aan dergelijke discussies.
    1 punt
Onze eregalerij is gezet op Amsterdam/GMT+02:00
×
×
  • Nieuwe aanmaken...