Jump to content

Leaderboard


Popular Content

Showing content with the highest reputation since 07/27/18 in all areas

 1. 5 points
  bedankt voor de snelle actie Trizomo. Alle berichten zijn verwijderd. De volgende die vervelend doet krijgt een ban. En nu weer normaal, dank!
 2. 5 points
  Geachte heren en of dames, Even een opmerking van mijn zijde. Normaal ga ik mij niet bemoeien met topics waar ik weinig of niets van weet, zeker indien het over site's gaat die een manier van downloaden hebben die ik niet gebruik, maar wat ik de laatste tijd hier te lezen krijg begint voor mij als moderator een beetje de spuitgaten uit te lopen. Ik heb net een paar opmerkingen verborgen omdat die, volgens mij, beledigingen / zoeken tot ruzie en een soort van bedreigingen inhouden. Duken.NL is hier Niet voor bedoelt! Het forum is bedoelt om mensen te helpen die een probleem hebben op het gebied van het werken met de pc of software en eventuele andere onderwerpen die samenhangen met het internet. Het is voor ons als moderators ook niet gemakkelijk, daar wij dit doen op vrijwillige basis, om steeds berichten in onze mailbox te krijgen die over dit onderwerp gaat en steeds rapporten moeten bekijken die net van spelende kinderen komen die hun zin niet krijgen. Jullie kunnen van mijn kant dit bericht zien als een waarschuwing voor er strafpunten gaan uitgedeeld worden. Wij hebben ook ander werk te doen, zowel op privé vlak als op professioneel vlak, zoals oplossingen zoeken en aanbieden. Dus hou het netjes en vriendelijk, wees begrijpend en lief voor elkaar. Ruzie / bedreigingen, al dan niet vals, horen hier niet thuis. Mvg. Moderator Trizomu
 3. 5 points
  bah, mag ik me er toch mee bemoeien. Ik weet niet waar de waarheid zit. Ik weet niet welke sites wel of geen donaties knoppen hadden, wie er misbruik van maakte en wie niet. We krijgen inderdaad ook verzoeken om berichten te verwijderen omdat aangeven wordt dat die niet kloppen. Ook daarvan weten wij niet wat wel en niet waar is. We maken het dus simpel. Ik haal alle bovenstaande berichten weg, zonder te kijken wat er staat. Nieuwe NZB forums mogen hier niet meer worden aangemeld. Pas als deze langere tijd bestaan en vertrouwd blijken komen ze vanzelf op de NZB lijsten. Helaas, maar wij willen graag buiten het gedoe blijven. Graag dan naar een andere fora om nzb sites te bespreken als je je hier niet thuis voelt. Iedereen even blij.
 4. 4 points
  Hookie het is precies wat Drifter zegt, buitenlandse IP adressen worden vermoedelijk als VPN gezien. En dat ze niet reageren op emails, tja ik baal er ook van, maar aan de andere kant wel begrijpelijk, denk dat ze alleen daar al een dagtaak aan zouden hebben, dus wat dat betreft begrijp ik hun heel goed! Ik woon ook al lang hier in Tunesie, ga 2 keer per jaar naar Nederland en ik neem aan dat jij ook wel eens gaat, misschien niet vaak, maar toch Dus zoals Drifter al zegt, gewoon even een lijstje aan maken voor als je in Nederland bent, om je dan aan te melden, doe ik ook altijd. En tot die tijd zijn er ook een aantal opties, waar je je niet hoeft te registreren, die info kan je hier allemaal op het forum vinden in het informatie topic. Iceworld heeft mij destijds ook inderdaad via dit forum geholpen, ben het dus helemaal met je eens dat dat super service is en daarbij nog een goede site ook, dus daar kan je genoeg afhalen tot je weer een keer naar Nederland gaat
 5. 3 points
  Hallo mensen, Den Spike heeft zijn droom waargemaakt, een Forum dat samenwerkt met Force4Fun We zijn een splinternieuw Forum, dus er is nog veel werk aan de winkel. We zijn met enige spoed op zoek naar posters c.q. spotters om ons team te versterken. Heb je interesse om ons te versterken, stuur dan eeen pm naar Tuinbever of Den Spike. Spikesplace werkt samen met Force4fun, dit is uniek in de usenet wereld. Respect voor elkaar staat bij ons hoog in het vaandel!! Kom gerust vrijblijvend een kijkje nemen op het forum We hebben veel te bieden, waaronder een sterk unattended team met bekende ua bouwers. Maar ook films, muziek, gewone software en meer... Registratie is natuurlijk geheel gratis. Registreren met V.P.N of mobiel heeft geen zin, want dan wordt je niet toegelaten. Eenmaal geregistreerd kun je wel vpn en/of mobiel inloggen! Ook zijn we in het bezit van een gezellige chat en Spikesplace Radio station, 24 uur per dag gevarieerde muziek en live DJees! Heb je interesse om DJ te worden, meld je dan aan bij Den Spike. We hopen jullie te verwelkomen op Spikesplace, en wensen jullie een gezellige tijd bij ons en veel download plezier. Met vriendelijke groet, Spikesplace Team https://spikesplace.live/
 6. 3 points
  Hier vinden we de de meest populaire internationale en Nederlandse torrent websites uit 2019. De lijst wordt maandelijks bijgewerkt met sites die zijn toegevoegd of offline zijn gehaald. In 2018 zijn er veel grote Nederlandse torrent communities gesneuveld maar hier zijn ook weer nieuwe sites voor terug gekomen. Er zijn dus nog volgende sites om je content te vinden. Maak je gebruik van Torrents, dan is een VPN verbinding bij het downloaden natuurlijk een vereiste. Een overzicht van VPN providers en een handleiding van de VPN verbinding vinden we hier. De meest populaire Nederlandse torrent communities van 2019: Meer dan 10000 torrents Extreme Torrents Film Paleis Media Maatjes Muziekfabriek Meer dan 5000 torrents Alleen Retail E-book Paradise Meer dan 4000 torrents First Release Meer dan 2000 torrents Neutronen Place Pandora Place Taranis Torrent Plaza Meer dan 1000 torrents Dutch Movie The Unbreakables Tutti's Place Meer dan 500 torrents Fast Move Lightning Tor Alleen op uitnodiging Ultimate Force Ultimate Torrents De meest populaire internationale torrentsites van 2019: YTS.AM 1337X THE PIRATE BAY RARBG TORRENTZ2 NYAA.SI LIMETORRENTS ZOOQLE EZTV.AG TORRENTDOWNLOADS VPN Verbinding Een VPN verbinding is voor de Nederlandse downloader anno 2019 een verplichting geworden. Naast je abonnement van je provider zoals Ziggo, KPN etc is het bij het downloaden van films en muziek een actieve VPN verbinding nodig. In 2017 was een VPN verbinding nog voor de "download nerds", in 2018 was de VPN verbinding al zo veel besproken dat de gemiddelde downloader er al mee aan de slag ging. In 2019 is een VPN connectie een vereiste geworden.
 7. 3 points
  Voordat we allemaal boos worden op elkaar, ik lees het als een grapje / sarcasme. Dat mag toch geen probleem zijn voor ons allen? Hou de liefde in de lucht heren anders kunnen we 50% van het forum ruimen als we geen geintje meer kunnen maken. Dank jullie!
 8. 3 points
  Ja, wij waren een tijdje geleden bij Iceworld. Ze hebben echt talloze soorten ijsbanen, leuk voor het hele gezin. Ze verkopen zelfs ijsbanen.
 9. 3 points
  Ik heb hem zelf gemaakt, met Paint, ik ben er zeker 20 hele minuten mee bezig geweest. Met name die koeien en de boerderij achter de boom waren erg veel werk.
 10. 3 points
  Het zou wel kwaad kunnen, maar een certificaat zegt niet alles. Voorbeeld, door malware op jouw computer of door je provider verwijzen ze nzbserver.com niet meer naar de originele server maar naar een "nep" server bij bijvoorbeeld een auteursrechten organisatie waar jouw gedrag wordt opgeslagen. Zoals je IP adres en de NZB bestanden die je download. Dat wil je niet, ook zouden je gegevens niet onderschept kunnen worden door het certificaat. Maar het is niet meer alles zeggend. Bij HTTPS zijn data en gegevens, welke uitgewisseld worden tussen bezoekers en een website, versleuteld. Dit ´versleutelen´ houdt in dat de gegevens, voorafgaand aan het verzenden, onherkenbaar worden. Dit wordt vervolgens weer omgezet nadat deze zijn aangekomen bij de bestemming, bijvoorbeeld na het invullen en verzenden van een webformulier. Bij HTTP is geen sprake van deze versleuteling. Hierdoor kunnen deze gegevens door kwaadwillenden gemakkelijker onderschept en misbruikt worden. Doorgewinterde hackers zijn goed in het onderscheppen van gegevens waarbij we het vaak niet eens doorhebben, bijvoorbeeld als je op dezelfde wifiverbinding zit. Bij HTTPS kunnen hackers deze gegevens nog steeds wel onderscheppen, alleen kunnen ze er niks mee omdat ze geen sleutel hebben en het niet kunnen ontcijferen.
 11. 3 points
  Hoi NetNiet, Gebruik je heel toevallig Chrome? Je kunt een website bezoeken via een verbinding met het standaard http-protocol, maar websites kunnen ook een beveiligde (secure) verbinding opstellen. Je maakt dan verbinding via de website met het https-protocol, waarin gegevens veilig worden uitgewisseld. Zodra je een website bezoekt die begint met https in de domeinnaam, controleert Chrome de status van deze beveiligde verbinding. Als er geen beveiligingscertificaat aanwezig blijkt te zijn of als Google de geldigheid van het certificaat niet vertrouwd, kan Chrome die melding geven. Als je naar een website gaat heb je in de balk voor het webadres een tekentje staan in de vorm van een slotje. Dat slotje moet groen zijn als de website voorzien is van een ssl certificaat (beveiligde verbinding). Als dat slotje niet groen gekleurd is kan je die melding krijgen die jij nu hebt gehad.
 12. 3 points
  Man man man, mantelzorger zijn dat doe je niet voor je plezier (ben ik nu voor mijn lieve moeder) het is hard en brengt grote zorgen met zich mee. Een gedeelte van het gastenverblijf in verbouwing hiervoor om het geschikt te maken, ook in huis alles aanpassen voor rolstoel. Maar, het blijft je ouder en voor ouders horen kinderen te zorgen zoals ze voor ons zorgden toen we kleine kinderen waren. En nu even een biertje en een toeter als ontspanning, schol
 13. 3 points
  Dan zullen de snelheden ook toenemen. Wat maar weinig mensen weten, niet alleen de voorloper van het internet, ARPANET, is uitgevonden door het Amerikaans department van defensie. (DARPA) DARPA heeft ook meegeholpen aan de ontwikkeling van Tor, aan de onion router. Ze hebben het project onder andere gefinancierd. Je moet je dus ergens afvragen hoe anoniem je eigenlijk bent. De grootste inlichtingendienst ter wereld geeft de mensheid gratis toegang tot een wereldwijd netwerk, het internet, en een gratis 'anonieme' browser. Ik geloof niet dat echte online anonimiteit bestaat, we dragen vrijwillig al onze gewoontes, interesses, sociale netwerken en activiteiten over aan een enorm inlichtingen apparaat dat steeds slimmer wordt.
 14. 3 points
  Op 21 Maart is bekend geworden dat alle 24 films van de iTunes Exclusive 4K "James Bond Collection" online zijn gelekt. Dit is verder bewijs dat suggereert dat piraten een manier hebben gevonden om 4K-bronbestanden van de iTunes Store te decoderen. Hoe precies blijft een mysterie. Tot een paar dagen geleden hadden piratenwebsites nog nooit een gedecodeerde 4K-download gezien van het videoplatform van Apple. Een vloedgolf van recente lekken, suggereert echter dat de sluisdeuren nu open zijn. Het begon allemaal eerder deze maand toen een illegaal gekopieerd 4K-exemplaar van Aquaman online kwam. Het bestand is een zogenaamde "Web" -uitgave, ook bekend als WEB-DL in P2P-kringen. Dit betekent dat het een gedecodeerde kopie is van het oorspronkelijke bronbestand. Deze werden nooit eerder gezien voor 4K-releases. In minder dan een week zijn alle 24 films uit iTunes 'James Bond Collection' online opgedoken als 2160p WEB-DL's. Het begon met een kopie van de nieuwste Bond-film "Spectre", helemaal tot de vroegste titels, waaronder "Dr. No" en "From Russia With Love". De gelekte films zijn afkomstig van de DEFLATE-releasegroep en zijn gemarkeerd als 'INTERNAL' releases Bron: Torrentfreak
 15. 3 points
  toevallig green book? was dat niet een pool en een koreaan
 16. 3 points
  Wat een super forum is dit, kreeg een heel lief berichtje van iemand die me wel wilde helpen op een site te registreren en het is gelukt! Echt super bedankt!!!!
 17. 3 points
  Voor de duidelijkheid, dat heb ik in een eerdere reactie ook niet beweerd, maar dat had je wel kunnen gebruiken als je eenmaal een account had gehad op een site via iemand in Nederland, want na registratie wordt VPN gebruik wel toegestaan en aangezien je nu een ban hebt op je IP, had je VPN kunnen gebruiken om gewoon in te loggen of zelfs gratis als je Opera Browser gebruikt waar ook een VPN functie inzit. Je bent nu in ieder geval een stuk ervaring rijker en weet dat als je te vaak blijft aandringen het voor een stafmedewerker op een website, heel eenvoudig is om een IP-ban te geven, ook al is dat niet terecht. Ik wil tot slot nog wel even kwijt dat je jezelf een beetje tegenspreekt want je zegt zelf in je laatste reactie dat je wel VPN gebruikt (geprobeert met een ander emailadres en met vpn aan of uit)
 18. 3 points
  Er zijn uiteraard ook versterkers die getest zijn en specifiek worden aangeraden voor gebruik op een camping, maar zoals met alle dingen kan je het zo duur maken als je zelf wilt. Onder deze link staat een aanrader door Kampeermagazine.
 19. 3 points
  Ben weer even bezig geweest en het lukt nu redelijk. Bij TPB gaat het met dubbelklik en sommige andere kan ik via torrentlink toevoegen bij Qbitt wel downloaden. Lukt nog niet bij allemaal maar ben alweer een stukje verder. Dus bedankt voor jullie goede hulp.Toppie
 20. 3 points
  Mijn zoontje met met zijn eigen spaarcentjes voor 25 euro vbucks gekocht. Zijn eerste digitale aankoop voor fortnite. Battlepass... Stiekem best cool
 21. 3 points
  Het is de enige periode in het jaar dat ik warme rode wijn drink, Glühwein (en het heeft me reeds geholpen om een verkoudheid de nek om te draaien), en mijn kerstkoffie maak. Heerlijk zo een warme mok Glühwein voor het slapen. 1e bereiding 1 Doe de wijn in een pannetje met de honing, de suiker, de sinaasappelschillen, de kruidnagels, het kaneelstokje en wat nootmuskaat. Breng op een zacht vuur tot tegen de kook aan en laat 5 minuten sudderen. 2 Doe er de appelcider, het sinaasappelsap en de cognac bij. Laat nog heel even opwarmen. Schenk het mengsel door een zeefje in een grote, vuurvaste bowl. 3 Serveer in kleine, elegante glaasjes of vuurvaste kopjes. Een paar eetlepels vlierbessensiroop maken deze glühwein nog origineler. 2e bereiding Glühwein met sinaasappel Prik een handvol kruidnagels in de sinaasappelen. Giet de rode wijn in een ruime pan, snij de sinaasappelen in partjes en voeg ze samen met de kaneelstokjes toe. Verwarm op een zacht vuur en laat een kwartier pruttelen - niet koken. Voeg eventueel nog honing naar smaak toe. Schol, en laat het jullie smaken.
 22. 3 points
  Ik vindt beide feestdagen gezellige dagen. ik heb weinig met sinterklaas maar vroeger als kind vond ik het geweldig. Vindt het erg jammer dat er inderdaad nu zoveel ophef is over zwarte piet, want het is totaal niet racistisch bedoeld het is een kinder feest. Kerst vindt ik altijd heel gezellig en vooral de lichtjes in huis, vandaag alles al opgezet, omdat we anders er geen tijd meer voor krijgen. Alleen vorig jaar 2de kerstdag is mijn oma overleden, die mij echt heel dierbaar was, dus het zal toch wel een beetje een vreemde kerst, zijn maar ze hield zo van de kerst dat we het toch wel wilde versieren.
 23. 3 points
  Of NZBchronicle dat doet weet ik niet, ik ken het forum niet. Maar er zijn vele forums die er puur voor het geld zijn. Dergelijke usenet/torrent fora gaan gelukkig meestal snel ten onder. Vriend en vijand, digibeet en geek hebben er vaak weinig problemen mee om even verder te kijken naar o.a. de betalingsgegevens en brein te informeren. Ik heb daar geen zin an, maar heb er alle begrip voor als een ander dat wel doet. Je deelt uit idealistische, morele overwegingen. Niet om snel te verdienen. Er moet een verdienmodel zijn, anders is een server niet te onderhouden. En je mag best wat verdienen als je er uren per dag mee bezig bent. Maar als het puur om geld gaat, ga dan maar offline.
 24. 3 points
  Beste forum leden, Vanaf vandaag volg ik ook dit topic, naar aanleiding door 2 verborgen reacties door één van de moderators van het forum, waarbij ik ook moet opmerken dat ook hier sommige reacties een negatieve klank beginnen te krijgen. Meteen zou ik willen opmerken en verwijzen naar het volgende artikel dat betrekking heeft over het forum zelf huisregels , ik merk op dat alle negatieve opmerkingen/reacties steeds betrekking hebben op het onderwerp/topics betreffende NZB waardoor het moderatie team en onze administrator zich hier steeds meer en meer moeten gaan mee bezig houden en hierdoor minder tijd kunnen besteden aan het helpen van oplossingen aan te bieden voor vragen die er komen van andere leden van het forum die geen connectie hebben met het hele NZB gebeuren. We zijn er van bewust dat er in deze wereld heel wat negatieve bewegingen aan de hand zijn die van invloed zijn op het downloaden, sites die sluiten en dergelijke, al dan niet van hogere hand. Mag ik dan ook met aandrang vragen om bij het plaatsen van reacties even tweemaal na te denken over de te plaatsen tekst, dit zowel door diegene waarover het gaat als diegene die al dan niet een reactie wil plaatsen over een bepaalde site. Iedereen weet dat het maken en onderhouden van een site geen eenvoudige job is, en al zeker niet indien dit gebeurd door mensen die het doen op vrijwillige basis en niet op basis van een fulltime job, en veel tijd en inspanning vraagt om tot een bevredigend resultaat te komen. Hou er ook rekening mee dat negatieve of opmerkingen/reacties invloed kunnen hebben op het gehele forum en niet alleen op bepaalde topics ervan. Ik zeg het nogmaals "Duken.nl is er voor om oplossingen te proberen aan te reiken of aan te bieden aan mensen die met een bepaald probleem zitten of hebben, verder willen wij een plaats aanbieden waar we in alle vriendelijkheid met elkaar willen omgaan in topics en reacties. Wij bieden allerhande handleidingen die mensen kunnen helpen op het internet, we proberen zo goed als maar kan informatie over te brengen over dingen die in het nieuws zijn die o.a. gerelateerd zijn aan het internet. " en zoals onze Duken al aangaf voor negatieve uitspraken en reacties die geen enkele informatieve toevoeging hebben en bedoeld zijn om te kwetsend en iemand neer te halen zijn er genoeg andere site's te vinden op het web. Met vriendelijke groeten, Moderator Trizomu
 25. 3 points
  Hallo beste mensen, Naar aanleiding van de reacties wil ik toch even reageren. We zijn echt heel druk bezig om het nieuwe forum op te zetten, het is een update en een upgrade, vergis je daar niet in Ook zijn we verhuisd qua server Dit alles kost gewoon veel tijd als we het willen hebben zoals onze leden het willen hebben, lees onze leden! Opbouwende kritiek,graag mensen daar kunnen we iets mee! maar ga die gasten die vaak tot in de nacht bezig zijn nu niet afkraken want dan wordt ik kwaad, weet je het beter stuur mij een pm op de site en dan mag je laten zien wat je allemaal kunt, maar ga niet onderbouwde kritiek geven alstublieft want daar kan ik niet tegen Wat de vips betreft waar ook al een kritiek op is gekomen, die zijn allemaal zeer tevreden en waarderen ook al het werk en begrijpen de vertragingen, dus... Zo, ik heb mijn zegje gezegd, kijk maar wat je ermee doet! Grtz, Den Spike
 26. 3 points
  De staf van The -Newgeneration zal er vast alles aan gelegen zijn om de website zo snel mogelijk weer toegankelijk te krijgen voor zoveel mogelijk personen. Een verhuizing naar een andere server en het verplaatsen van de Database is op zich niet het werk, maar het compleet opnieuw inrichten met in het script de juiste koppelingen maken is niet zo maar gedaan. Geef deze staf op een normale manier krediet voor de moeite die ze doen en stel het op prijs dat met deze verhuizing straks heel veel meer leden een account kunnen nemen omdat er dan meer ruimte voor is op de server.
 27. 3 points
  En de beste stuurlui staan aan wal ...... Sorry maar begrijp echt niet altijd dat negatieve gedoe, wees blij dat in deze tijd er nog mensen de moeite nemen om hun vrije tijd in dit soort dingen steken, zodat jij straks je films, series en boeken kan downloaden .......
 28. 3 points
  ik begrijp echt niet waarom er mensen zijn die kritiek hebben. het zijn allemaal vrijwilligers die iets gratis aanbieden. vind je het niet goed/leuk dan ga je er niet naar toe. wees blij dat er nog mensen zijn die dit willen doen in de huidige situatie.
 29. 3 points
  Ze doen hun best. Wees blij dat er zo'n mooie site is. Komt vast goed!!!
 30. 3 points
  Zip bestand is uiteraard gecomprimeerd en het kan ook zomaar zijn dat je antivirus bepaalde delen van een bestand ziet als gevaarlijk en in Quarantaine gooit en dan de download stoort. Maar zoals @Meh Meh eerder al voorstelde is het misschien verstandig om eens een andere cliënt te proberen want ik kan me niet voorstellen dat je vrolijker wordt als er met regelmaat iets misgaat met een download.
 31. 3 points
  Persoonlijk heb ik geen idee hoe de Vlaamse codering en bescherming in elkaar zit, maar ik heb wel een artikel gevonden op Webwereld waar een tip wordt gegeven. https://webwereld.nl/software/100242-zo-kan-je-legaal-tv-series-downloaden-of-opnemen/pagina-8
 32. 3 points
  https://www.imdb.com/title/tt0274518
 33. 3 points
  Zo kennen we je al vele tientallen jaren Bert. Hoe gaat het eigenlijk met Ernie?
 34. 3 points
  Dat snap ik ook wel. Ik kan soms lomp uit de hoek komen, terwijl ik dat niet bedoel. Sorry hiervoor. Inmiddels kan ik wel op het forum.
 35. 3 points
  Duken.nl appje voor Android is beschikbaar. De eerste versie https://play.google.com/store/apps/details?id=com.wDukenCommunity_7790159
 36. 3 points
  Was de beste website ooit!!! Bedankt P2H!!! Voor al ie jaren (8 jaar) jullie hebben het lang volhouden! dan andere websites!! Respect!!! Echt aan iedereen breezer... tinz... suus.. mrpallmall... QoQ.... Bedankt! filmmaatschappijen moeten er voor zorgen dat de films en series eerder uitkomen zoals mr.mercedes seizoen 2 aflevering 1 is al uit op internet zorg er dan voor dan het al op videoland staat of ander dienst!!!! Moeten we weer wachten op mr.mercedes seizoen 2 kan wel half jaar duren!!
 37. 3 points
  Ooit neem ik ook een hond. Het lijkt mij nu een te grote verplichting. Soms pak ik van het ene op het andere moment een vliegtuig, dat kan niet met een hond. Het lijkt mij een groot verlies, @Monkie Heel veel sterkte! Ik was de afgelopen dagen ziek, volgens mij had ik voedselvergiftiging. Ik denk dat ik mijn mand weer opzoek, voel me nog steeds niet helemaal goed.
 38. 3 points
  The Prophecy met Christopher Walken?
 39. 3 points
 40. 3 points
  ik snap hem eindelijk gargamel, je haat smurfen de smurfen?
 41. 2 points
  Hoi Ismail, De Wikipedia geeft aan dat er 4 verschillende webadressen van deze zoekmachine zijn, maar er is er maar 1 online die je kan vinden onder deze link
 42. 2 points
 43. 2 points
 44. 2 points
  Hahaha zker, zelfs de McDonald's snapt er niks van!
 45. 2 points
  Voor alle (bruine?)kroeghangers met de overgang van oud naar nieuw, een nieuwsbericht dat ik hier plaats ipv onder het Nieuws rubriek. Tenslotte is het hier toch "Café" de download. Bron: NU.nl Alternatief voor een fles bubbels: Champagnebier . Tijdens Oud & Nieuw wordt er vaak geproost met champagne, maar er zijn ook alternatieven. Bijvoorbeeld champagnebier. Maar wat is dat? En is dat wel lekker in combinatie met oliebollen en appelflappen? Champagnebier is geen wijn, verduidelijkt bierdeskundige Fiona de Lange. "Het betekent dat het bier is gemaakt zoals champagne ook wordt gemaakt. Er wordt gebruikgemaakt van champagnegist, waardoor er veel koolzuur en alcohol, normaal rond de 11,5 procent, ontstaat." Hierdoor krijgt het bier een smaak die veel weg heeft van champagne en wijn. "Maar het is zoeter en fruitiger, waardoor het ook een goede optie is voor mensen die niet zo van wijn houden." Vinologe Cathy Moerdijk is het daarmee eens. "Maar bierdrinkers moeten dan weer niet schrikken van het zure. Als je uitgaat van bier, dan ga je uit van een zachte, rondere smaak, maar champagnebier is wel echt wat zuurder." De Lange schonk champagnebier op haar bruiloft. "Heel veel mensen vroegen zich af wat het was: was het nou bier of was het wijn? Het heeft elementen van beide werelden." “Dertigers tot vijftigers weten het steeds beter te vinden”Fiona de Lange, bierdeskundige 'Combineert perfect met oliebol' Champagnebier is zeker ook geschikt voor de jaarwisseling, denkt Moerdijk. Door de hoeveelheid koolzuur is het prima om mee te proosten om 00.00 uur. Al schenkt ze dan zelf liever een echte champagne of een andere mousserende wijn. "Ik ga natuurlijk altijd voor wijn." Volgens Moerdijk is het wél zonde om echte champagne te drinken bij de oliebollen en appelflappen. "Champagne is natuurlijk niet het goedkoopste bubbeltje. Het verdient aandacht. Je moet het echt kunnen proeven. Door het vet in die snacks lukt dat niet." En, zegt de vinologe, de koolzuur snijdt door het vet van de oliebol. Hierdoor combineert het 'perfect'. Lange tijd geen vraag naar champagnebier Champagnebier is ongeveer de helft goedkoper dan echte champagne, zegt De Lange. Terwijl het bier vaak ook in de Franse streek wordt geproduceerd. Dat komt volgens de deskundige omdat veel mensen vinden dat bier goedkoop moet zijn. "Maar tijdens de feestdagen vinden mensen dat misschien niet." Het bier bestaat volgens De Lange al een hele tijd, maar lange tijd was er geen vraag naar. Het is volgens haar echt iets extra’s, omdat het een lange tijd duurt om te maken en de productie daardoor niet oneindig is. "Ik drink het zelf al jaren, maar er zijn periodes geweest dat ik het bij de brouwerij zelf moest ophalen omdat het nog niet te koop was in de winkel." Tegenwoordig wordt het bier door meerdere brouwerijen gemaakt en wordt het rond de feestdagen wel verkocht in de meeste brouwerijen. Mensen weten het daardoor steeds beter te vinden. "Jongeren kopen het niet en ouderen weten niet dat het bestaat. Maar de groep dertigers tot vijftigers weten het steeds beter te vinden. Dat zien we terug in de verkoopcijfers." Drink jij dit jaar champagnebier tijdens Oud & Nieuw? Laat het weten in een reactie onder dit bericht.
 46. 2 points
  We zijn weer geopend! gaan ook niet meer dicht! We zullen nog updates doen en aanpassingen aan de site maar voor nu is de site weer toegankelijk voor iedereen! Registraties staat alleen uit! omdat we met dat systeem nog bezig zijn! Veel plezier!
 47. 2 points
  Ik ben ontzettend blij met The new Generation! Ik vind het erg fijn dat er mensen zijn die zoveel tijd en energie in zo'n forum willen steken. Dank zij jullie wordt mijn leven wat makkelijker :) en zeker leuker. Den Spike en alle anderen die hun best zo doen, laat je niet gek maken door stomme mensen, die zijn er helaas altijd. En het is erg makkelijk om zo op social media iemand negatief commentaar te geven. Persoonlijk vind ik dat wat laag, maar goed. Succes!!!
 48. 2 points
  Klopt. Dit komt omdat we de site nog gesloten hebben staan. Alleen beheerders en staff kunnen inloggen op dit moment. Zover de vorderingen zijn is onze bedoeling vandaag open te gaan! Onthoudt alleen dat we op de achtergrond nog druk bezig zijn dus mocht er een fout of wat dan ook zijn meld het gerust, wanneer we open zijn
 49. 2 points
  Sony heeft bekendgemaakt dat gebruikers van PlayStation Now voortaan bepaalde PS4- en PS2-games kunnen downloaden. Zo hoef je dus niet meer elke game uit die bibliotheek te streamen naar je PlayStation 4-spelcomputer. Wanneer je met een Xbox One in huis het Game Pass-abonnement neemt, dan kun je ongelimiteerd games downloaden die beschikbaar zijn binnen dit abonnement. Mensen met een PlayStation 4 in huis konden dit tot op heden nog niet, aangezien het alternatief, PlayStation Now, gamers alleen in staat stelde games te streamen. Daar komt nu verandering in, heeft Sony bekendgemaakt. Er wordt namelijk een downloadfunctie uitgerold naar de dienst, waarmee je dus PlayStation 4- en PlayStation 2-games mee kunt downloaden. De nieuwe downloadfunctie, die vanaf deze week beschikbaar is, kan worden gebruikt voor honderden kaskrakers, exclusieve PlayStation-games en geremasterde PS2-klassiekers. PS4-titels, waaronder Bloodborne, God of War 3 Remastered, Sniper Elite 3, DiRT Rally en Farming Simulator 17 kunnen als ze zijn gedownload, worden gespeeld met een native resolutie van maximaal 4K en met 5.1 surround sound. Alle gedownloade games op PlayStation Now ondersteunen dlc, microtransacties, add-ons en PS4 Pro-verbeteringen. Het voordeel van games kunnen downloaden in plaats van streamen, is dat je niet afhankelijk bent van een constante sterke verbinding. Met andere woorden, als je huisgenoot opeens keihard gaat downloaden, dan kan dat een effect hebben op je streamkwaliteit, en door een game te downloaden ontloop je dat probleem.
 50. 2 points
  Zo is het, het is een prima forum niks mis mee
This leaderboard is set to Amsterdam/GMT+02:00
×
×
 • Create New...