Spring naar bijdragen

Mis de speciale aanbieding niet. 85% korting op Private Internet Access VPN, nu slechts €1,75 per maand en ontvang 4 maanden gratis.

Ervaar ultiem gebruiksgemak en een snelle VPN-verbinding. Geniet van de beste kwaliteit voor de scherpste prijs. Met Private Internet Access kun je moeiteloos torrents, Usenet en Netflix gebruiken! En geld-terug-garantie van 30 dagen, dus je kunt het risicovrij proberen.

Wil je weten hoe je aan de slag kunt gaan? Bekijk dan onze handige handleiding voor een probleemloze installatie en gebruik. :goed:




  • De verborgen 'proxyoorlog' tussen YouTube en Stream Rippers

     Delen


    Elke dag gebruiken miljoenen mensen YouTube-rippers, tools die vaak worden gebruikt om gratis muziek te downloaden. Insiders uit de muziekindustrie luiden de noodklok over deze bedreiging van piraterij, maar YouTube zelf is niet erg uitgesproken over de kwestie. Achter de schermen voert YouTube echter een voortdurende strijd om deze sites te blokkeren, een die ze nog niet winnen.

    youtube trieste foutHet is geen geheim dat de muziekindustrie stream-ripping ziet als de grootste bedreiging van piraterij .

    Hoewel er sites en services zijn voor veel platforms, zijn vooral de sites en services waarmee het publiek muziektracks van YouTube kan downloaden, problematisch.

    In de afgelopen jaren hebben grote muzieklabels juridische stappen ondernomen tegen verschillende belangrijke spelers. YouTube-MP3 werd stopgezet na een juridische strijd terwijl 2Conv en FLVto momenteel worden aangeklaagd. Tegelijkertijd lanceerden rechthebbenden een actieve campagne om deze sites uit de zoekresultaten van Google te verwijderen .

    Ondanks deze handhavingsmaatregelen blijven stream-rippers miljoenen gebruikers bedienen. Sterker nog, ze vechten actief terug achter de schermen.

    TorrentFreak sprak met de exploitant van verschillende YouTube-ripsites. Hoewel hij zijn identiteit liever privé houdt, in ieder geval voor het publiek, deelde hij een aantal interessante achtergrondinformatie over hoe stream-rippers worden bedreigd en hoe ze reageren.

    We beginnen met de handhavingsinspanningen die YouTube zelf onderneemt. Terwijl insiders uit de muziekindustrie het meest luidruchtig zijn over hun acties tegen piraterij, zit YouTube ook niet stil.

    Waarschuwingen van het juridische team van YouTube

    Het juridische team van YouTube benadert exploitanten van sites voor het rippen van streams rechtstreeks met kennisgeving van ophouden en ophouden. We hebben verschillende van deze e-mails gezien en de site-eigenaar die we hebben gesproken, heeft er onlangs ook een ontvangen.

    De e-mail bevat geen concrete juridische bedreigingen, maar het spoort de ontvanger aan om te voldoen aan de servicevoorwaarden en het beleid voor ontwikkelaars van YouTube, die ongeautoriseerd downloaden verbieden.

    "Indien van toepassing, moet u ook alle Inhoud verwijderen, inclusief gegevens die u mogelijk hebt verzameld in strijd met onze voorwaarden, ons beleid en toepasselijke wetten," merkt de e-mail op, waardoor operators zeven dagen de tijd krijgen om hieraan te voldoen.

    Deze verzoeken zijn niet nieuw. YouTube verstuurt al jaren soortgelijke berichten. In sommige gevallen is dit effectief, omdat kleinere sites gemakkelijk worden bedreigd en snel de handdoek in de ring gooien, maar andere gaan toch door.

    Voor zover we weten, onderneemt YouTube geen verdere actie tegen sites die hun waarschuwing negeren. Tenminste, niet voor de rechtbank. Maar er is meer. Sinds vorig jaar heeft de streamingdienst stilletjes zijn tegenmaatregelen tegen stream-rippers geïntensiveerd.

    Blokkering van het IP-adres van YouTube

    Afgelopen zomer begon de site actieve en agressieve maatregelen te nemen om IP-adressen te blokkeren die vaak worden gebruikt door stream-ripping-services om inhoud te downloaden. Onze bron beschrijft deze blokken als 'zuiveringen'.

    “Er zijn 2 soorten 'zuiveringen'. De eerste is aan de gang; als YouTube merkt dat er te veel verzoeken van één IP-adres komen, wordt dat IP-adres geblokkeerd. Het tweede type is de 'grote zuivering' die soms dagelijks gebeurt, en soms twee of drie keer per week ”, zegt hij.

    Door deze zuiveringen zijn verschillende sites gesloten, maar andere hebben zich aangepast. Ze begonnen te roteren door duizenden proxy's om de tegenmaatregelen van YouTube te omzeilen. Oude IP-adressen worden weggegooid en snel vervangen door nieuwe.

    Duizenden proxy's

    “Vroeger, nou ja, ongeveer een jaar geleden, kon je elk aantal verzoeken via een enkel IP-adres laten lopen. Nu is het zoveel ingewikkelder. We gebruiken tot 1.000 proxy's per week, dus het is geen gemakkelijk spel ”, zegt onze bron.

    YouTube heeft deze acties nooit in het openbaar uitgewerkt, maar met honderden, zo niet duizenden actieve stream-ripping-sites, lijkt het erop dat er achter de schermen een enorme blokkering plaatsvindt.

    Naast deze opruimingen verwijdert Google ook URL's uit zoekresultaten wanneer ze worden gerapporteerd door auteursrechthouders, zoals we eerder hebben vermeld. Dit is een frustrerende ervaring voor grotere site-exploitanten, die vaak moeten overschakelen naar nieuwe URL's.

    Verwijdering van zoekresultaten als voordeel

    Deze verhuizingen bieden echter ook kansen voor kleinere spelers, waaronder onze bron. Sommige zijn zelfs specifiek opgezet om te anticiperen op schrapping van grotere spelers.

    “Ik heb meer dan honderd sites en de meeste daarvan hebben te maken met YouTube MP3- en MP4-conversies. 90% van hen heeft geen verkeer en bestaat alleen om het verkeer van iemand anders over te nemen, voor het geval ze worden gesloten of geschrapt, ”zegt hij.

    Het runnen van meer sites is blijkbaar de normale praktijk. En toen sommige van de sites van onze bron het goed begonnen te doen, met meer dan 100.000 bezoekers per dag, begonnen anderen ze te kopiëren, voor het geval ze ook werden verwijderd.

    “Op een gegeven moment kwamen we erachter dat we met alle verwijderingen en bedreigingen het beste veel sites konden hebben. Sommige sites zullen het goed doen, andere niet. Ik maak ook imitators van mijn eigen sites om er zeker van te zijn dat de imitators van anderen niet mijn bezoekers gaan stelen ”, zegt onze bron.

    anticir.jpg

    De verwijderingsverzoeken en verwijderingen gaan door, maar inmiddels zijn de meeste sites hierop voorbereid. De telefoniste met wie we hebben gesproken, houdt de inkomende kennisgevingen nauwlettend in de gaten, die worden gepubliceerd in de Lumen Database. Omdat het enkele dagen kan duren voordat deze zijn verwerkt, is het mogelijk om snel over te schakelen naar nieuwe URL's om verkeersverlies te voorkomen.

    Beperkte impact

    Over het algemeen gelooft onze bron niet dat verwijderingen van zoekresultaten een grote impact hebben. Hoewel sommige sites bezoekers hebben verloren, hebben andere nieuwe bezoekers gekregen. Het aantal mensen dat naar YouTube-rippers zocht, nam immers niet af.

    “Ik denk niet dat de verwijderingsverzoeken een impact hebben gehad op het algehele gebruik van mp3-rippers. Misschien voor een paar weken in het allereerste begin, als een grote site voor het eerst zou worden verwijderd van de lijst en een paar dagen zou besteden aan het uitzoeken wat er aan de hand was. En zelfs dan zou het alleen van invloed zijn op deze bepaalde verwijderde sites.

    "Google zou er altijd zijn om degenen die deze sites via de zoekmachine hebben bezocht te helpen met een lijst met nieuwe resultaten", voegt onze bron toe.

    Al met al is het intrigerend om te zien hoe stream-rippers zich hebben aangepast aan de tegenmaatregelen en hoe sommigen er zelfs van profiteren. Hoewel YouTube actie onderneemt, moeten ze nog een goede oplossing vinden om het probleem te beperken.

    We hebben contact opgenomen met YouTube / Google om meer informatie te vragen over de handhavingsinspanningen, maar het bedrijf heeft nog niet gereageerd. Misschien geeft het bedrijf er de voorkeur aan voorlopig stil te blijven en hun proxy-oorlog op de achtergrond voort te zetten.



    Duken
     Delen


    Terugkoppeling

    Aanbevolen reactie



    Doe je mee?

    Je kunt nu een bericht plaatsen en je later registeren. Als je al een account hebt, kun je je hier aanmelden.

    Gast
    Voeg een reactie toe...

    ×   Je hebt opgemaakte inhoud geplakt.   Opmaak verwijderen

      Only 75 emoji are allowed.

    ×   Jouw link is automatisch embedded.   Toon als een normale link

    ×   Je vorige inhoud is hersteld.   Schoon editor

    ×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


  • Laatste nieuws

  • Willekeurig topic

  • Nu op het forum

    • DennisRar Hallo allemaal! Ik heb een best wel simpel probleem. Ik heb een bestand gedownload, maar als ik het probeer te openen, krijg ik telkens een foutmelding. Het lijkt wel alsof het bestand beschadigd is ofzo? Kan iemand me helpen? Wat moet ik doen om het te openen? Alvast bedankt! TechieTom Hey DennisRar! Dit soort dingen zijn vaak super frustrerend, maar geen zorgen, ik kan je helpen. Hier zijn een paar dingen die je kunt checken: Bestandstype: Kijk even naar de extensie van het bestand (dat is het stukje achter de punt, zoals .pdf of .mp3). Zorg ervoor dat je de juiste software hebt om dat bestand te openen. Soms probeer je een bestand te openen met het verkeerde programma. Download opnieuw: Soms gaat er iets mis tijdens het downloaden. Probeer het bestand opnieuw te downloaden. Dit kan de problemen vaak oplossen. Antivirusprogramma: Werkt je antivirus programma misschien te streng? Soms kan dat programma per ongeluk normale bestanden blokkeren. Kijk even in je antivirus instellingen of het zoiets mogelijk heeft gedaan. Bestand beschadigd: Als het bestand beschadigd is, kan je het vaak niet meer openen. Probeer een andere bron om het bestand te downloaden, of vraag de persoon waarmee je het bestand hebt gedeeld om het opnieuw te sturen. Update software: Zorg dat je software up-to-date is. Als je bijvoorbeeld een oudere versie van een app gebruikt, kan het zijn dat hij het bestand niet herkent. Hopelijk lukt het zo! Laat je even weten of het werkt? Miriam73 Dank voor de tips, TechieTom! Een andere reden kan ook zijn dat het bestandstype niet goed is. Soms kan iemand per ongeluk het verkeerde bestandstype opslaan. Dus het zou goed zijn om daar ook even naar te kijken! MikeTech Ik had een vergelijkbaar probleem. Ik kon een filmpje niet openen en het bleek dat mijn videospeler niet het juiste formaat ondersteunde. Heb je het bestand al eens in een andere app geprobeerd? VLC Media Player werkt vaak wonderen voor video’s! DennisRar Thanks voor de reacties! Ik heb het bestand opnieuw gedownload, maar krijg nog steeds een foutmelding. Het is een .zip bestand. Misschien dat ik het met een andere unzip-programma moet proberen. Iemand ervaring daarmee? TechieTom Ah, dat maakt het nog iets duidelijker! Probeer eens WinRAR of 7-Zip. Beide zijn gratis en doen het goed met .zip bestanden. Soms kan het standaard bestand uitpakprogramma niet goed overweg met bepaalde compressieformaten. Laat maar weten of dat helpt! Yvonne89 Ik had die 7-Zip gedownload, maar het was zo makkelijk! Dank voor de tip, TechieTom! Dat heeft echt verschil gemaakt. CoolDude123 Even kort: als het met een nieuwe app niet lukt, kan je nog altijd kijken of er alternatieve versies van het bestand zijn. Gewoon even googelen voor de naam van het bestand, misschien vind je het ergens anders. DennisRar Jaa, ik heb het met 7-Zip geprobeerd en het openen lukt nu! Bedankt allemaal! Wat een verschil! Jullie zijn geweldig! Miriam73 Yes! Fijn dat het opgelost is. Als je nog meer vragen hebt, kom gerust terug. Forums zijn er om elkaar te helpen! MikeTech Goed om te horen, Dennis! En altijd blij om te helpen. Vergeet niet backups te maken van belangrijke bestanden, dat kan je in de toekomst een hoop gedoe schelen! Lees het volledige bericht hier
    • Forumdiscussie: Downloaden via Nieuwsgroepen & Spotnet Gebruiker: JanDeDownloader Hey allemaal! Ik heb een vraag over wachtwoorden. Hoe kies ik een sterk wachtwoord zonder het te vergeten? Ik gebruik vaak verschillende sites en het wordt een beetje een rommel. Alvast bedankt! Expert: WachtwoordWiz Hey JanDeDownloader, goeie vraag! Een sterk wachtwoord is super belangrijk, vooral als je zo vaak verschillende sites gebruikt. Hier zijn een paar tips die je kunnen helpen: Lengte en complexiteit: Zorg dat je wachtwoord minimaal 12-15 tekens heeft. Gebruik een mix van hoofdletters, kleine letters, cijfers en symbolen. Bijvoorbeeld: "G0ldfish!23$". Zinnen gebruiken: Denk aan een korte zin die voor jou makkelijk te onthouden is, maar moeilijk voor anderen. Iets als: "MijnKatIsZwart&Snel!" is heel sterk, maar makkelijk voor jou om te onthouden. Vervang letters: Maak bepaalde letters in je wachtwoord uniek. Bijvoorbeeld, vervang de ‘A’ door ‘@’ of de ‘S’ door ‘5’. Hierdoor wordt het moeilijker te raden. Password managers: Overweeg om een password manager te gebruiken. Deze programma’s kunnen je wachtwoorden veilig opslaan en helpen bij het genereren van sterke wachtwoorden. Zo hoef je ze niet zelf te onthouden! Dweilen met de kraan open aanpak: Dus gebruik voor elke site een ander wachtwoord. Als je dat vergeet, zou het pijn doen, maar met een password manager is dat geen probleem meer. Hopelijk helpt dit! Als je nog meer vragen hebt, laat maar weten! Gebruiker: Annemieke84 Top tips, WachtwoordWiz! Ik gebruik zelf vaak zinnen. Heb een zin van een liedje gepakt en die in een wachtwoord omgezet. Werkt goed voor mij! Gebruiker: Robbertje Ik vind die password managers wel handig, maar ik ben altijd bang dat ik ze kwijt raak. Hoe weet je dat alles veilig is? Expert: WachtwoordWiz Goede vraag, Robbertje! Een betrouwbare password manager versleutelt je gegevens. Dat betekent dat het alleen toegankelijk is voor jou. Zorg ervoor dat je een sterk hoofdwachtwoord kiest voor de manager zelf. Kijk ook even naar reviews voordat je er eentje kiest! Gebruiker: Goofball Zinnen zijn wel slim, maar wat als je die zelf ook vergeten? Ik dacht dat ik goed kon onthouden, maar nu raak ik soms al in de war met mijn Netflix wachtwoord. Gebruiker: Joris123 Haha Goofball, dat herken ik! Soms ook gewoon een kluwen van wat ik alweer gebruikte. Maar ik heb nu een appje dat me helpt, dat chillt echt! Gebruiker: ChantalTips Ik gebruik altijd een combinatie van een zin + iets persoonlijks. Het is een beetje een ding, maar “MijnHondRoeptAltijd!2013” werkt voor mij. Gewoon echt iets dat je zelf leuk vindt! Gebruiker: Roderik4Life Ja, ik vind die cijfers en symbolen ook wel lastig. Soms is het zo’n gedoe om al die dingen te onthouden. Heb je tips voor kortere wachtwoorden die toch veilig zijn? Expert: WachtwoordWiz Goede vraag, Roderik! Probeer iets korter, maar met een twist, zoals "Zomer2023!W1nter". Kort, maar nog steeds ingewikkeld. En het blijft persoonlijk! Gebruiker: RianneLachen Echt goeie tips iedereen! Wist niet dat ik zo creatief kon zijn met wachtwoorden. Ik ga meteen een paar updaten! Gebruiker: JanDeDownloader Dank jullie wel voor de tips! Ik ga een paar dingen uitproberen. Voelt toch goed om meer controle te hebben over mijn wachtwoorden. Einde van de discussie Lees het volledige bericht hier
    • Forumonderwerp: Hoi allemaal! Ik ben Techie123 Bericht van: Techie123 Hey allemaal! Ik ben Techie123 en ik ben net nieuw hier! Ik kom uit Haarlem, Nederland, en ik ben echt een tech fan. Ik houd van alles wat met gadgets en software te maken heeft. Van computers en smartphones tot de nieuwste trends in AI—ik vind het allemaal super interessant! Wat mij een echte tech fan maakt? Ik ben altijd op zoek naar manieren om mijn leven makkelijker te maken met techniek. Vorige maand heb ik bijvoorbeeld een slimme thermostaat geïnstalleerd, en wauw, wat een verschil! Het is zo vet om te zien hoe technologie ons dagelijks leven kan verbeteren. Ik heb me aangemeld op dit forum omdat ik meer wil leren en mijn kennis wil delen met andere tech-liefhebbers. Er zijn zoveel slimme mensen hier, en ik hoop dat ik veel van jullie kan leren! Ik ben vooral benieuwd naar wat de beste tips zijn voor beginners in de programmeerwereld. Waar moet ik beginnen? Hebben jullie leuke bronnen of projecten die ik kan proberen? Ik kijk ernaar uit om met jullie allemaal te kletsen! Groetjes, Techie123 Antwoord van de expert: GadgetGuru Hey Techie123! Wat leuk dat je je hebt aangemeld! Welkom in onze tech community! Je bent absoluut niet de enige die gefascineerd is door technologie. Het is heel tof dat je al aan een slimme thermostaat hebt gewerkt, dat is een goede start! Voor beginners in de programmeerwereld zijn er een paar dingen die je kunt proberen: Kies een programmeertaal: Veel beginners beginnen met Python. Het is heel gebruiksvriendelijk en heeft een grote community waar je vragen kunt stellen. Online cursussen: Websites zoals Codecademy en freeCodeCamp zijn geweldig om mee te beginnen. Ze hebben veel gratis lessen! Projecten: Probeer iets te maken wat jou interesseert. Het kan zo klein zijn als een eenvoudig rekenprogramma of een website voor je hobby. Door dingen te bouwen leer je het snelst. Community: Blijf betrokken bij forums zoals deze. Vraag vragen, deel je ervaringen, en leer van anderen! Als je al wat kennis hebt, kan je ook kijken naar meer geavanceerde dingen zoals DIY-projecten met Raspberry Pi of Arduino. Het is een leuke manier om praktijkervaring op te doen. Heb je nog specifieke vragen over waar je moet beginnen, of iets waar je al nieuwsgierig naar bent? Veel succes en plezier! Reacties van andere gebruikers: User1: Hey Techie123! Welkom! Ik vind het super dat je jezelf al bezig houdt met slimme apparaten. Als je meer wilt weten over programmeren, check eens YouTube tutorials! User2: Hi! Wat leuk dat je uit Haarlem komt! Ik ben trouwens ook een techie. Heb je ook interesse in gaming? User3: Welkom Techie123! Goede tips, GadgetGuru! Python is zeker de moeite waard. Ik ben er ook mee begonnen en het is echt leuk om te leren! User4: Hey, ik heb een paar jaar geleden met Arduino gewerkt. Echt een te gekke manier om met techniek bezig te zijn! Heb je daar al van gehoord? User5: Techie123, ik raad je aan om te kijken naar GitHub. Daar kun je veel code projecten vinden en die gebruiken voor je eigen ontwikkeling! User1: User2, ik ben ook gek op gamen! Techie, welke games speel jij? Techie123: Dank voor de tips, iedereen! Ik speel wel eens wat games, vooral strategische spellen. Maar ik wil me meer richten op programmeren. Heb jij nog tips voor een goed spel dat ook educatief is? User6: Een goed educatief spel? Probeer eens ‘Human Resource Machine’. Het leert je basale programmeerconcepten op een leuke manier! User3: En ‘CodeCombat’ is ook cool! Gewoon gamen en tegelijkertijd leren programmeren. Dubbel voordeel! User2: Haha, ik ga die ook eens proberen! Techie, je zit goed. Dit forum is super. Iedereen helpt elkaar hier altijd! Lees het volledige bericht hier
  • Recente actieve topics

×
×
  • Nieuwe aanmaken...