Jump to content

Actie: Probeer PIA VPN voor slechts €2,50 per maand!

  • Hoog gebruiksgemak en snelle VPN
  • Goede kwaliteit voor een scherpste prijs
  • Torrents, Usenet en Netflix mogelijk
  • Plus 2 maanden gratis en 30 dagen niet goed geld terug

Handleiding: Private Internet Access :goed:



  • Duken

    Duken

    Dutch Filmworks krijgt geen persoonsgegevens in strijd tegen downloaders

    Filmdistributeur Dutch Filmworks heeft wederom een nederlaag geleden in zijn nu al jaren durende strijd tegen illegale downloads, zo blijkt uit een advies aan de Hoge Raad dat met enige vertraging gisteren is gepubliceerd. De Hoge Raad zal het cassatieverzoek in een zaak tegen kabelbedrijf Ziggo zo goed als zeker afwijzen.

    Ziggo weigerde telkens de NAW-gegevens te verstrekken die horen bij IP-adressen die zijn gebruikt om films illegaal te downloaden.

    DFW maakte in 2015 bekend handhavend op te gaan treden tegen personen die films illegaal downloaden. Er werd veel ruchtbaarheid aan gegeven. DFW wilde individuele gebruikers aanspreken en eventueel zelfs beboeten. Het schakelde een extern bedrijf in om de IP adressen te verzamelen. Voor deze dataverzameling kreeg de distributeur ook toestemming.

    Gedurende de periode van 21 december 2017 tot en met 2 februari 2018 heeft het Duitse bedrijf Tecxipio in opdracht van DFW BitTorrent-netwerken gemonitord.

    Om deze gebruikers aan te kunnen spreken diende DFW echter te beschikken over hun NAW-gegevens, die alleen bij internetaanbieders bekend zijn. Ziggo weigerde die gegevens te verstrekken.

    In 2019 werd Ziggo voor het eerste gedagvaard. De voorzieningenrechter wees de vorderingen af. Bij het hoger beroep plaatste het hof onder meer vraagtekens bij de schikkingsbedragen die DFW aan de downloaders wil voorleggen. DFW mocht geleden schade verhalen, maar geen boetes opleggen. De schikkingsbedragen, die tussen de 150 en 230 euro zouden liggen, leken ook nog eens veel hoger dan het verlies dat de distributeur lijdt op een illegaal gedownloade film. The Hitman’s Bodyguard was destijds voor een paar euro legaal online te bekijken.

    Daarnaast heeft DFW volgens het hof niet goed duidelijk gemaakt hoe het kan verzekeren dat alleen daadwerkelijke downloaders een schikkingsvoorstel ontvangen. De houder van een IP-adres hoeft immers niet degene te zijn die de film illegaal van internet heeft gehaald.

    De nu al jaren voortslepende zaak lijkt met het advies van de landsadvocaat definitief gesneuveld bij de Hoge Raad. Het grondrecht op bescherming van intellectuele eigendom staat in deze zaak tegenover het grondrecht op bescherming van persoonsgegevens en privacy van de internetgebruikers. Net als de voorzieningenrechter heeft het hof eerder geoordeeld dat het aanpakken van illegale downloaders onder voorwaarden rechtmatig is, maar dat in dit geval de rechthebbende te weinig rekening heeft gehouden met de belangen van de betrokken internetgebruikers.

    De landsadvocaat blijft dan ook bij dit standpunt. Het gebeurt zelden dat het advies, zeker als het technische zaken betreft, niet wordt opgevolgd. Tegen het vonnis van de Hoge Raad is geen beroep meer mogelijk.

    In de ruim zes jaar dat Dutch Filmworks actie voerde is er bovendien veel veranderd. Illegale downloads zijn niet verdwenen, maar wel sterk gedaald. Het legale aanbod is met de komst van Netflix, Disney Plus en andere videodiensten toegenomen en betaalbaar geworden.



    User Feedback

    Recommended Comments

    There are no comments to display.

    Piraatje

    Geplaatst 18 uur geleden

    Vergeten jullie de VPN verbinding niet? Je internet provider zoals Ziggo of KPN kan door gebruik van de VPN niet zien wat er gebeurd op je internet verbinding en ben je volledig anoniem. Een vereiste tegenwoordig.... Gelukkig hebben we een uitgebreide handleiding geschreven met informatie. :goed:

    De handleiding van de VPN verbinding staat hier.

    Join the conversation

    You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

    Guest
    Add a comment...

    ×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

      Only 75 emoji are allowed.

    ×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

    ×   Your previous content has been restored.   Clear editor

    ×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


  • Similar Content

    • By William
      Filmdistributeur Dutch FilmWorks wilt achter de gegevens van downloaders komen en gaat daarom in beroep tegen een vonnis van vorige week. Toen bepaalde een rechtbank dat provider Ziggo geen inzage hoeft te geven in de adres gegevens van mensen die de film The Hitman's Bodyguard hadden gedownload.
      De filmdistributeur wilde de adresgegevens van 377 mensen die de film illegaal hadden gedownload vanaf IP-adressen van Ziggo. De provider weigerde dat en daarom stapte Dutch FilmWorks naar de rechter. Die besliste dat illegaal up- en downloaden niet mag, maar dat het niet zeker is dat degene bij wie het IP-adres hoort ook echt degene is die de film heeft gedownload. Daarom hoefde Ziggo de informatie niet te geven.
      Een akelig eng voorbeeld, de huidige Nederlandse Robin Hood downloaders kan je hier zo vinden.
      Ben je benieuwd welke downloads er bekend zijn onder jouw IP adres? Dat kan je hier bekijken.
      En daarom, een VPN gebruiken!
       

      Toon volledig nieuwsbericht
    • By William
      Filmdistributeur Dutch FilmWorks wilt achter de gegevens van downloaders komen en gaat daarom in beroep tegen een vonnis van vorige week. Toen bepaalde een rechtbank dat provider Ziggo geen inzage hoeft te geven in de adres gegevens van mensen die de film The Hitman's Bodyguard hadden gedownload.
      De filmdistributeur wilde de adresgegevens van 377 mensen die de film illegaal hadden gedownload vanaf IP-adressen van Ziggo. De provider weigerde dat en daarom stapte Dutch FilmWorks naar de rechter. Die besliste dat illegaal up- en downloaden niet mag, maar dat het niet zeker is dat degene bij wie het IP-adres hoort ook echt degene is die de film heeft gedownload. Daarom hoefde Ziggo de informatie niet te geven.
      Een akelig eng voorbeeld, de huidige Nederlandse Robin Hood downloaders kan je hier zo vinden.
      Ben je benieuwd welke downloads er bekend zijn onder jouw IP adres? Dat kan je hier bekijken.
      En daarom, een VPN gebruiken!
       
    • By Duken
      Met veel tamtam maakte distributeur Dutch Filmworks bekend een campagne te beginnen tegen Nederlanders die illegaal naar films en series van de distributeur kijken. Het plan lijkt echter volledig mislukt, zo meldt Datanews.
      De bedoeling van Dutch Filmworks was om downloaders een boete voor het bekijken van illegaal verkregen content te geven. Dit naar Duits voorbeeld waar deze aanpak tot succes leidt. De distributeur kreeg zelfs van Autoriteit Persoonsgegevens toestemming om IP-adressen te verzamelen en downloaders te identificeren. Maar uiteindelijk hebben de twee grootste internetaanbieders Ziggo en KPN geen enkel verzoek voor het koppelen van persoonsgegevens aan een IP-adres gekregen.
      Rechter
      Beide internetaanbieders lieten direct na het bekendmaken van de plannen door Dutch Filmworks al weten dat alleen persoonsgegevens verstrekt zouden worden als de rechter hen hier opdracht toe had gegeven. In praktijk betekent dit dat de distributeur voor elke overtreding de gang naar de rechter moet maken. Vanuit diverse kanten werd dan ook gezegd dat de boete met een bedrag van 150 euro voor het illegaal kijken bangmakerij van Dutch Filmworks was.

      Toon volledig nieuwsbericht
  • Who was online  0 Users were Online in the last 2 hours

    There is no users online

×
×
  • Create New...