Spring naar bijdragen

  • Kaspersky maakt antivirus gratis beschikbaar

     Delen


    Samenvatting: Securityspecialist Kaspersky biedt voortaan ook een gratis versie van zijn antiviruspakket aan. Die biedt een interessant alternatief voor andere gratis oplossingen.

    kaspersky-1024x683.jpg

    Het Russische securitybedrijf Kaspersky heeft een gratis versie van zijn antivirussoftware gelanceerd. Het nieuws werd bekendgemaakt door Eugene Kaspersky zelf in een blogpost.

    Kaspersky Free werd gedurende anderhalf jaar getest via een pilootproject in een aantal landen, waarbij de software al op miljoenen systemen werd geïnstalleerd. Vanaf vandaag wordt de gratis antivirus wereldwijd uitgerold. Dat zou geleidelijk gebeuren over de komende maanden, waarbij de Benelux volgens de blogpost pas in oktober aan de beurt is. Wij hadden evenwel geen probleem om de antivirus nu al te downloaden en installeren.

    De gratis antivirus is niet bedoeld om met Kaspersky’s betaalde diensten te concurreren, en biedt alleen de hoogstnoodzakelijke bescherming. We kunnen evenwel gerust stellen dat die basisbescherming voor veel consumenten al genoeg is. In februari van dit jaar kwam Kaspersky’s betaalde antivirus als favoriet uit de bus in onze antivirustest. Kaspersky Free maakt gebruik van dezelfde technologieën, maar zou nog lichter zijn voor je systeem. Het komt bovendien zonder reclame, in tegenstelling tot veel andere gratis antiviruspakketten.

    kaspersky-free.jpg

    Naast de optie voor een volledige (of gedeeltelijke) scan van je systeem, biedt Kaspersky Free realtime monitoring van bestanden, webverkeer, e-mail en chatberichten. Daarnaast kan je ook gebruik maken van de ingebouwde VPN via Hotspot Shield. Die is wel beperkt tot 200 MB per dag en je kan zelf de locatie van de VPN niet kiezen. Daarvoor moet je bij het premium aanbod van Kaspersky zijn. Evenals voor zaken als parental controls, een sandbox voor online bankieren, firewall en applicatiemonitor.

    Heb je al die extra’s niet nodig, dan heb je aan Kaspersky Free dus een prima gratis oplossing. Schiet Kaspersky daarmee dan niet in zijn eigen voet? Integendeel, door zijn gebruikersbasis uit te breiden met een gratis versie, kan de securityspecialist meer data verzamelen over nieuwe malware samples die opduiken om zijn producten voor alle gebruikers te verbeteren, zowel consumenten (gratis of betalend) als bedrijven. Het is een model dat ook door Sophos wordt toegepast. Die biedt zijn consumentenversie volledig gratis aan, om zo zijn enterprise-oplossing, waar het wel goed aan verdient, te verbeteren.

    Kaspersky is één van de grootste securitybedrijven ter wereld, maar moet al enige tijd opboksen tegen verdenkingen van de Amerikaanse overheid van nauwe banden met de Russische overheid. Het bedrijf ontkent die beschuldigingen in alle talen. Eugene Kaspersky nodigde de Amerikanen recent uit om de broncode van zijn producten in te kijken en wil zelfs een deel van het onderzoekwerk van het bedrijf naar de Verenigde Staten verhuizen als dat de geruchten de kiem in kan smoren.

    Je kan Kaspersky Free via deze link downloaden.

     



    Trizomu
    • Leuk 1
    • Bedankt 2
     Delen


    Terugkoppeling

    Aanbevolen reactie

    Ik doe nog liever een rubber om mijn PC dan dat ik er een anti-virus programma opzet. Eens in de 2 weken haal ik alles eraf, schakel een backup in, en dan is mijn hele systeem weer schoon. Belangrijke zaken doe ik in een VM, waar niets inkomt.
     

    Link naar opmerking
    Deel via andere websites

    • Oud-beheerder

    Nou hier gewoon een virusscanner actief en slim gebruik. Wel een vm draaien voor vreemde zaken en een backup actief. Maar elke twee weken opnieuw beginnen.... Is wat veel van het goede voor mij ;) maar wel knap van je hehe

    Link naar opmerking
    Deel via andere websites

    Nee, is niet veel moeite. Enige is dat updates enkele uren moeten draaien. Daarom doe ik het altijd s'nachts.
    Als ik dan wakker word heb ik een vers systeem waar alles precies goed is ingesteld. Is een kwartier werk per maand, maar mijn systeem is dan altijd snel.

    Link naar opmerking
    Deel via andere websites

    3 hours ago, Meh Meh said:

    Ik doe nog liever een rubber om mijn PC dan dat ik er een anti-virus programma opzet. Eens in de 2 weken haal ik alles eraf, schakel een backup in, en dan is mijn hele systeem weer schoon. Belangrijke zaken doe ik in een VM, waar niets inkomt.
     

    2 weken is wel erg lang hoor, enige oplossing is elke ochtend gewoon je eigen OS compilen :D:P

    Link naar opmerking
    Deel via andere websites

    • Oud-beheerder

    Lol inderdaad. Maar dan heb je wel veel geautomatiseerd. Netjes dat je er ook op kan vertrouwen. Ik ben er te lui voor..... Pc doet het wel. Soms even niet... Maar wel bijna altijd :D

    Link naar opmerking
    Deel via andere websites

    Niet erg slim om geen antivirus te gebruiken, niet voor jezelf maar voor mensen waar je contact mee hebt, er zijn erg goede gratis virusscanners te krijgen dus waarom zou je die niet gebruiken, ik ken iemand die had een virus in zijn backup zitten die was een half jaar verder voor dat die er achter kwam dat zijn probleem in zijn backup zat maar intussen wel zijn omgeving besmetten.

    Link naar opmerking
    Deel via andere websites



    Doe je mee?

    Je kunt nu een bericht plaatsen en je later registeren. Als je al een account hebt, kun je je hier aanmelden.

    Gast
    Voeg een reactie toe...

    ×   Je hebt opgemaakte inhoud geplakt.   Opmaak verwijderen

      Only 75 emoji are allowed.

    ×   Jouw link is automatisch embedded.   Toon als een normale link

    ×   Je vorige inhoud is hersteld.   Schoon editor

    ×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


Mededelingen

×
×
  • Nieuwe aanmaken...