Jump to content

Actie: Probeer CyberGhost VPN voor slechts €2,75 per maand!

 • Hoog gebruiksgemak en snelle VPN
 • Goede kwaliteit voor een scherpe prijs
 • Torrents, Usenet en Netflix mogelijk
 • Plus 6 maanden gratis en 45 dagen niet goed geld terug

Bezoek CyberGhost :goed:


 • Trizomu
  Trizomu

  Kaspersky maakt antivirus gratis beschikbaar

  Samenvatting: Securityspecialist Kaspersky biedt voortaan ook een gratis versie van zijn antiviruspakket aan. Die biedt een interessant alternatief voor andere gratis oplossingen.

  kaspersky-1024x683.jpg

  Het Russische securitybedrijf Kaspersky heeft een gratis versie van zijn antivirussoftware gelanceerd. Het nieuws werd bekendgemaakt door Eugene Kaspersky zelf in een blogpost.

  Kaspersky Free werd gedurende anderhalf jaar getest via een pilootproject in een aantal landen, waarbij de software al op miljoenen systemen werd geïnstalleerd. Vanaf vandaag wordt de gratis antivirus wereldwijd uitgerold. Dat zou geleidelijk gebeuren over de komende maanden, waarbij de Benelux volgens de blogpost pas in oktober aan de beurt is. Wij hadden evenwel geen probleem om de antivirus nu al te downloaden en installeren.

  De gratis antivirus is niet bedoeld om met Kaspersky’s betaalde diensten te concurreren, en biedt alleen de hoogstnoodzakelijke bescherming. We kunnen evenwel gerust stellen dat die basisbescherming voor veel consumenten al genoeg is. In februari van dit jaar kwam Kaspersky’s betaalde antivirus als favoriet uit de bus in onze antivirustest. Kaspersky Free maakt gebruik van dezelfde technologieën, maar zou nog lichter zijn voor je systeem. Het komt bovendien zonder reclame, in tegenstelling tot veel andere gratis antiviruspakketten.

  kaspersky-free.jpg

  Naast de optie voor een volledige (of gedeeltelijke) scan van je systeem, biedt Kaspersky Free realtime monitoring van bestanden, webverkeer, e-mail en chatberichten. Daarnaast kan je ook gebruik maken van de ingebouwde VPN via Hotspot Shield. Die is wel beperkt tot 200 MB per dag en je kan zelf de locatie van de VPN niet kiezen. Daarvoor moet je bij het premium aanbod van Kaspersky zijn. Evenals voor zaken als parental controls, een sandbox voor online bankieren, firewall en applicatiemonitor.

  Heb je al die extra’s niet nodig, dan heb je aan Kaspersky Free dus een prima gratis oplossing. Schiet Kaspersky daarmee dan niet in zijn eigen voet? Integendeel, door zijn gebruikersbasis uit te breiden met een gratis versie, kan de securityspecialist meer data verzamelen over nieuwe malware samples die opduiken om zijn producten voor alle gebruikers te verbeteren, zowel consumenten (gratis of betalend) als bedrijven. Het is een model dat ook door Sophos wordt toegepast. Die biedt zijn consumentenversie volledig gratis aan, om zo zijn enterprise-oplossing, waar het wel goed aan verdient, te verbeteren.

  Kaspersky is één van de grootste securitybedrijven ter wereld, maar moet al enige tijd opboksen tegen verdenkingen van de Amerikaanse overheid van nauwe banden met de Russische overheid. Het bedrijf ontkent die beschuldigingen in alle talen. Eugene Kaspersky nodigde de Amerikanen recent uit om de broncode van zijn producten in te kijken en wil zelfs een deel van het onderzoekwerk van het bedrijf naar de Verenigde Staten verhuizen als dat de geruchten de kiem in kan smoren.

  Je kan Kaspersky Free via deze link downloaden.

     User Feedback

  Recommended Comments

  Ik doe nog liever een rubber om mijn PC dan dat ik er een anti-virus programma opzet. Eens in de 2 weken haal ik alles eraf, schakel een backup in, en dan is mijn hele systeem weer schoon. Belangrijke zaken doe ik in een VM, waar niets inkomt.
   

  Share this comment


  Link to comment
  Share on other sites

  Nou hier gewoon een virusscanner actief en slim gebruik. Wel een vm draaien voor vreemde zaken en een backup actief. Maar elke twee weken opnieuw beginnen.... Is wat veel van het goede voor mij ;) maar wel knap van je hehe

  • Haha 1

  Share this comment


  Link to comment
  Share on other sites

  Nee, is niet veel moeite. Enige is dat updates enkele uren moeten draaien. Daarom doe ik het altijd s'nachts.
  Als ik dan wakker word heb ik een vers systeem waar alles precies goed is ingesteld. Is een kwartier werk per maand, maar mijn systeem is dan altijd snel.

  • Like 1

  Share this comment


  Link to comment
  Share on other sites
  3 hours ago, Meh Meh said:

  Ik doe nog liever een rubber om mijn PC dan dat ik er een anti-virus programma opzet. Eens in de 2 weken haal ik alles eraf, schakel een backup in, en dan is mijn hele systeem weer schoon. Belangrijke zaken doe ik in een VM, waar niets inkomt.
   

  2 weken is wel erg lang hoor, enige oplossing is elke ochtend gewoon je eigen OS compilen :D:P

  • Like 1

  Share this comment


  Link to comment
  Share on other sites

  Lol inderdaad. Maar dan heb je wel veel geautomatiseerd. Netjes dat je er ook op kan vertrouwen. Ik ben er te lui voor..... Pc doet het wel. Soms even niet... Maar wel bijna altijd :D

  Share this comment


  Link to comment
  Share on other sites

  Niet erg slim om geen antivirus te gebruiken, niet voor jezelf maar voor mensen waar je contact mee hebt, er zijn erg goede gratis virusscanners te krijgen dus waarom zou je die niet gebruiken, ik ken iemand die had een virus in zijn backup zitten die was een half jaar verder voor dat die er achter kwam dat zijn probleem in zijn backup zat maar intussen wel zijn omgeving besmetten.

  Share this comment


  Link to comment
  Share on other sites

  Sommige dingen zijn gewoon aangenamer zonder. De risico's neem ik maar voor lief. :D
  Ik gebruik trouwens wel een tweede firewall en heb altijd een VPN aanstaan.

  Share this comment


  Link to comment
  Share on other sites
  Piraatje

  Geplaatst 18 uur geleden

  Vergeten jullie de VPN verbinding niet? Hiermee kan je veilig internetten en anoniem downloaden. Een vereiste tegenwoordig, gelukkig hebben we een uitgebreide handleiding geschreven met informatie. :goed:

  De handleiding van de VPN verbinding staat hier.

  Join the conversation

  You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

  Guest
  Add a comment...

  ×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

    Only 75 emoji are allowed.

  ×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

  ×   Your previous content has been restored.   Clear editor

  ×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


 • Similar Content

  • By Oswi
   Bent u docent, student, leerling of ouder van een student of leerling, dan kunt u goedkoop terecht bij SLiM (klik) . 
   Voorwaarde is dat u een e-mailadres van de onderwijsinstelling (uzelf of kind) kunt gebruiken om de link naar software en activering te ontvangen.
   Maar ook zonder onderwijsbinding kunt u bij tal van kleinere internetbedrijfjes online terecht,
   bijvoorbeeld bij LiCeNTie PRoMo , iNSTaNT-SoFTWaRe of LiCeNTie 2 Go.          
  • By Trizomu
   Kaspersky-topman: 'Ik denk dat we Nederland mogelijk aanklagen om verbod'
   Het Russische antivirusbedrijf Kaspersky overweegt de Nederlandse overheid aan te klagen. Eerder dit jaar besloot de overheid te stoppen met software van Kaspersky, uit vrees voor Russische spionage.
   Dat zei Kaspersky Lab-topman Anton Shingarev tijdens de opening van een nieuw datacentrum in Zwitserland. Het bedrijf is mede naar het neutrale land uitgeweken om vermeende connecties met de Russische overheid te vermijden.
   "Ik denk dat we in Nederland juridische stappen gaan ondernemen, want daar is een heel vreemde beslissing genomen", zegt Shingarev. Volgens de topman heeft de Nederlandse overheid toegegeven geen technische reden te hebben gevonden om de producten van Kaspersky niet meer te gebruiken.
   Een Nederlandse woordvoerder van het antivirusbedrijf benadrukt dat de keuze voor een rechtszaak nog niet is gemaakt. "We overwegen het en zijn ook nog gewoon in gesprek met de Nederlandse overheid."
   Het kabinet bepaalde in mei van dit jaar dat de Rijksoverheid de software van Kaspersky zou uitfaseren. Hoewel minister Ferd Grapperhaus (Justitie en Veiligheid) de vrees voor Russische spionage noemde, was er geen directe aanleiding die tot de beslissing heeft geleid.
   Russische wetgeving vereist medewerking bedrijven
   Kaspersky reageerde in mei teleurgesteld op de beslissing. Shingarev zegt nu dat zijn bedrijf in aanloop naar de beslissing zijn broncode heeft aangeboden, zodat de overheid die kon controleren op eventuele kwetsbaarheden.
   "Ze zeiden die niet nodig te hebben en hebben daarna besloten ons product te verbieden", aldus de Kaspersky-topman. Het bedrijf denkt de Nederlandse overheid binnen twee maanden aan te klagen.
   Minister Grapperhaus verwees eerder dit jaar naar Russische wetgeving die bedrijven uit het land verplicht om de Russische inlichtingendiensten te ondersteunen als de diensten daarom vragen. Kaspersky heeft eerder verklaard dat het bedrijf "geen enkele overheid helpt, of zal helpen, bij offensieve inspanningen in het digitale domein".
   De Amerikaanse overheid stopte vorig jaar ook met het gebruik van Kaspersky-software. Het bedrijf klaagde de Amerikaanse regering aan, maar die zaken werden eerder dit jaar door de rechter verworpen.
    

   Toon volledig nieuwsbericht
×
×
 • Create New...