Spring naar bijdragen

  • Man krijgt taakstraf en celstraf voor kopiëren Ziggo-modems

     Delen


    De man die Ziggo-modems kopieerde en doorverkocht krijgt vijftien maanden celstraf. De 37-jarige Remko van D. hoeft die niet meer uit te zitten, maar moet nog wel een taakstraf uitvoeren.

    Van D. werd veroordeeld tot vijftien maanden cel, waarvan twaalf maanden voorwaardelijk. Nadat de man vorig jaar werd gearresteerd, zat hij al drie maanden in voorarrest, waardoor hij niet meer terug hoeft naar de gevangenis.

    Hij moet nog wel een taakstraf van 180 uur uitvoeren. Aanvankelijk eiste het Openbaar Ministerie (OM) drie jaar cel tegen de man. De straf viel lager uit, omdat de rechters niet alle aanklachten bewezen vinden.

    De man zegt dat hij in geldnood zat na een ruzie met zijn broer en ouders. Klanten betaalden hem 100 tot 150 euro en kregen vervolgens een gekloond modem, waarmee ze gratis internet en televisie in huis haalden.

    Ze hadden daar geen Ziggo-abonnement voor nodig. Door toedoen van Van D. dacht Ziggo dat de kopieën echte modems van betalende klanten waren. Enkele honderden mensen kochten zo'n apparaat.

    Van D. werd vrijgesproken van het maken van schadelijke software en lidmaatschap van een criminele organisatie. Wel werd hij schuldig bevonden aan computervredebreuk, witwassen en het aanbieden van illegale telecomdiensten.

    Handlangers krijgen eveneens straffen

    Ook twee handlangers van Van D. stonden terecht. Ziggo-monteur Abdelhamid F. (42) plaatste de modems bij mensen thuis, leverde de gegevens van betalende klanten aan en zette als het nodig was schakelaars om in Ziggo-kastjes op straat. Hij kreeg 180 uur taakstraf en twee maanden voorwaardelijke gevangenisstraf.

    De 31-jarige Armando L., die de modems voor Van D. uit het bedrijfsmagazijn van Ziggo haalde, werd veroordeeld tot twee maanden voorwaardelijk en 150 uur taakstraf.

    Alle verdachten hebben hun rol toegegeven. Tijdens het proces zeiden ze dat ze proberen hun leven weer op orde te krijgen. Zo probeert Van D. een vaste baan in de ICT te krijgen. Hij solliciteerde bij onder meer Ziggo, maar daar werd hij niet aangenomen.



    Trizomu
     Delen


    Terugkoppeling

    Aanbevolen reactie

    • Oud-beheerder
    Citaat

    Zo probeert Van D. een vaste baan in de ICT te krijgen. Hij solliciteerde bij onder meer Ziggo, maar daar werd hij niet aangenomen.

    ... Balls. You've got balls. :)

    Link naar opmerking
    Deel via andere websites



    Doe je mee?

    Je kunt nu een bericht plaatsen en je later registeren. Als je al een account hebt, kun je je hier aanmelden.

    Gast
    Voeg een reactie toe...

    ×   Je hebt opgemaakte inhoud geplakt.   Opmaak verwijderen

      Only 75 emoji are allowed.

    ×   Jouw link is automatisch embedded.   Toon als een normale link

    ×   Je vorige inhoud is hersteld.   Schoon editor

    ×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


Mededelingen

×
×
  • Nieuwe aanmaken...