Jump to content

Actie: PIA VPN voor slechts €1,99 per maand & 2 maanden gratis

 • Hoog gebruiksgemak en snelle VPN
 • Goede kwaliteit voor de scherpste prijs
 • Torrents, Usenet en Netflix mogelijk!
 • Plus 2 maanden gratis en 30 dagen niet goed geld terug

En de handleiding: Private Internet Access :goed:

 • Sign Up • Nieuwe klap voor Ziggo: het raakt nu deze rechten kwijt aan ESPN

   Share


  Ziggo zit in de hoek waar de klappen vallen. In 2022 verliest het niet alleen de rechten van de Formule 1 en Premier League, maar er komt nog een sport bij.

  Hoe moet het verder met het film- en serieaanbod van Ziggo? De kabelaar wist veel klanten te trekken door in haar pakketten gratis Formule 1 en voetbal aan te bieden. De sportrechten worden nu aan alle kanten weggekaapt door concurrenten. Ook bij haar serie en filmpakket is het bedrijf de pineut. Het heeft tot het einde van het jaar de rechten van HBO-series en films, maar met de komst van streamingdienst HBO Max naar Nederland, lijken ook die volgend jaar te verdwijnen.

  Ziggo verliest sportrechten

  Het was een grote schok toen bekend werd dat Ziggo de rechten van de Formule 1 verloor. De onbekende Nordic Entertainment Group ging ermee vandoor met een recordbedrag. Het was de eerste slag voor Ziggo. Later werd ook bekend dat de Premier League dezelfde weg zou bewandelen, maar daar houdt het dus niet bij op. Dit keer heeft ESPN Ziggo tuk. Het kaapt de rechten van de Amerikaanse basketbalcompetitie NBA weg.

  Het is een logische stap voor ESPN om de rechten voor de NBA van Ziggo over te nemen. De sportdivisie van Disney heeft al de rechten van andere Amerikaanse sportcompetities als de MLB, NFL en NHL.

   https___www_want.nl_wp-content_uploads_2021_10_ANP-438734852.jpg.20dfadc07257b763c5821f5fe649d3fa.jpg

  Dit gaat ESPN met de NBA doen

  Voor de fans lijkt het geen groot gemis te zijn. Echt veel aandacht gaf Ziggo niet aan de NBA. Wedstrijden waren vaak laat weggestopt en veel was niet live. Bij ESPN gaat dat veranderen. In een persbericht laat het weten meer dan 200 wedstrijden live uit te zenden. Bovendien werkt het samen met de Amerikaanse ESPN-collega’s om uitzendingen over te nemen.

  Naast de wedstrijden komt ESPN  ook met bekende NBA-programma’s als NBA Countdown en NBA Today. Al vanaf 19 oktober dit jaar heeft ESPN de rechten in handen. Dan zijn ook meteen de eerste uitzendingen te zien.

  De grote vraag is natuurlijk wat er overblijft bij Ziggo Sport. Het heeft nog wel de rechten van de Champions League in bezit. Dit jaar won het wel de rechten van de MotoGP.

  In Juli dit jaar werd al bekendgemaakt dat De Premier League, de Engelse voetbalcompetitie, vanaf 2022 te zien is via streamingplatform Viaplay. Eerder verzekerde de Nordic Entertainment Group, oftewel de NENT Group, zich al van de uitzendrechten van de Formule 1, het darts en de Duitse Bundesliga. Ziggo liet op sociale media weten dat het de Premier League in het volgende seizoen van 2021-2022 nog zal uitzenden en dat de rechten pas in het seizoen daarna verhuizen.  Skeletor
  • Like 2
  • Thanks 1
   Share


  User Feedback

  Recommended Comments

  3 uur geleden zei Duken:

  Ik ben ook nog steeds benieuwd waar we straks formule 1 kunnen kijken. Maar voor Ziggo is dit geen goed nieuws. 

  Via Viaplay (Nordic Entertainment Group)  of via F1 TV Pro. Al weet ik niet of F1 TV Pro hetzelfde blijft zoals het nu is.

  Al is Ziggo wel in gesprek met NENT over een samenwerking bij de distributie van Viaplay via bruikleendecoders.

   

  • Thanks 1
  Link to comment
  Share on other sites

  Ziggo Sport krijgt toch beelden van Formule 1

  Ziggo Sport blijft toch Formule 1 uitzenden. De sportzender kocht de rechten van de samenvattingen van de races, de kwalificaties en de vrije trainingen voor de komende drie jaar.

  Even leek het erop dat de rol van Ziggo Sport, de huidige Formule 1-zender in ons land, was uitgespeeld met de komst van het Scandinavische Nordic Entertainment Group (NENT). Die zendt straks de races live uit via streamingdienst Viaplay. Maar de Nederlandse sportzender geeft zich nog niet gewonnen. Op vrijdagavond en zondagavond blijft Ziggo Sport Formule 1 Café uitzenden en op zaterdag aan het einde van de middag een programma met hoogtepunten van de kwalificatie of sprintrace.

  Het presentatieteam blijft intact met Rob Kamphues, die geflankeerd wordt door autosport-analytici Robert Doornbos, Rob van Gameren en Rick Winkelman. Daarnaast is Ziggo Sport nog in gesprek met commentator Olav Mol en pitreporter Jack Plooij. ,,Die willen we dolgraag behouden. Olav en Jack horen bij de Formule 1. Olav kan als geen ander de samenvattingen inspreken. Vertellen wat hij vindt van de ontwikkelingen. Hij is dé specialist van Nederland, net als Jack zou hij dan ook regelmatig bij ons zou kunnen aanschuiven”, stelt Marcel Beerthuizen, directeur van de sportzender.

  • Agree 1
  Link to comment
  Share on other sites  Join the conversation

  You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

  Guest
  Add a comment...

  ×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

    Only 75 emoji are allowed.

  ×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

  ×   Your previous content has been restored.   Clear editor

  ×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
 • Create New...