Jump to content

Actie: PIA VPN voor slechts €1,99 per maand & 2 maanden gratis

 • Hoog gebruiksgemak en snelle VPN
 • Goede kwaliteit voor de scherpste prijs
 • Torrents, Usenet en Netflix mogelijk!
 • Plus 2 maanden gratis en 30 dagen niet goed geld terug

En de handleiding: Private Internet Access :goed:

 • Sign Up • Ziggo hoeft waarschuwing over illegaal downloaden niet naar klant te sturen

   Share


   

  De rechter heeft voor de tweede keer dit jaar bepaald dat provider Ziggo geen waarschuwingsbrieven van de Stichting BREIN hoeft door te sturen aan klanten die illegaal downloaden.

   

  Ziggo hoeft niet mee te werken aan het verzoek van de Stichting BREIN om een waarschuwingsbrief door te sturen aan een klant, bepaalde de voorzieningenrechter in Utrecht vandaag. BREIN, dat de belangen van auteursrechthebbenden behartigt, wil dat de provider verplicht wordt om de brieven met waarschuwingen door te sturen aan klanten die vermoedelijk materiaal illegaal hebben gedownload. De stichting heeft wel het IP-adres dat wordt gebruikt voor illegaal downloaden, maar niet de naam van de persoon en de adresgegevens. 

  In de nieuwe zaak ging het om een klant die illegaal e-books zou hebben gedownload. Volgens de rechter is het echter niet zeker dat de persoon achter het IP-adres zelf auteursrechten heeft geschonden. Het kan ook iemand anders zijn die, zonder dat de Ziggo-klant het weet, gebruik maakt van het IP-adres, aldus de rechter.

  Bovendien is het doorsturen van een waarschuwing over illegaal downloaden volgens de rechter in strijd met de privacywet AVG, zolang Ziggo daarvoor geen vergunning heeft. BREIN vindt dat Ziggo geen vergunning van de Autoriteit Persoonsgegevens (AP) nodig heeft voor de waarschuwingsbrieven of het verstrekken van NAW-gegevens van klanten. De rechter gaat daar niet in mee.

  'Situatie onacceptabel'

  In februari verloor BREIN een soortgelijke rechtszaak tegen Ziggo. Dat ging toen om IP-adressen van Ziggo-klanten die werden gebruikt voor illegaal down- en uploaden via BitTorrent. BREIN tekende in die zaak hoger beroep aan. "De situatie die nu is ontstaan is niet acceptabel", zei de stichting toen. 

  Met de waarschuwingsbrieven hoopt BREIN dat mensen vrijwillig stoppen met illegaal down- en uploaden van auteursrechtelijk beschermd materiaal.

   

     Tuinbever
  • Like 2
  • Did win! 1
  • Thanks 3
   Share


  User Feedback

  Recommended Comments

  We weten en begrijpen hier op Duken.nl allemaal dat het niet correct is om op een illegale manier beschermde content te delen met anderen. Het is echter wel weer fijn om te weten dat de oneindige pogingen van BREIN weer door een Rechtbank zijn verworpen. Dat neemt natuurlijk niet weg dat we zeer scherp moeten blijven. B)

  • Agree 1
  Link to comment
  Share on other sites

  • Moderators

  Fijn bericht, ook dat de privacy in het vaandel blijft. Steeds meer wordt de grens verlegd en als er nooit een "nee" komt dan komen er ook partijen los van Brein welke vanalles eisen op basis van een IP adres.

  • Agree 1
  Link to comment
  Share on other sites  Join the conversation

  You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

  Guest
  Add a comment...

  ×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

    Only 75 emoji are allowed.

  ×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

  ×   Your previous content has been restored.   Clear editor

  ×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
 • Create New...