Spring naar bijdragen

T H W I T

Full members
  • Aantal bijdragen

    913
  • Geregistreerd

Berichten geplaatst door T H W I T

  1. Op 9-1-2018 om 16:49 zei Duken:

    Prachtig mooi overzicht @THWIT bedankt! Kijk je ze wel eens op je mediaplayer ;)

    Jazeker! Fijn apparaat! Alle cast opties die vergelijkbaar zijn met de Chromecast werken zoals ik had verwacht, maar het feit dat dit apparaat ook zelf apps kan draaien, maakt dat Spotify of Netflix zelfs nog een stuk soepeler werken. Wordt daarnaast ook veel gebruikt voor uitzending gemist enzo, nog steeds erg blij ermee dus!

    • Bedankt 1
  2. Oké, ik heb dus recent in een vliegtuig gezeten en ja, dan moet je wat om de tijd te doden he... In die tijd dus even deze vijf films gezien:

    Dunkirk: :yahoo::yahoo::yahoo::vrouwduivel::vrouwduivel: (3/5)

    Door velen de hemel in geprezen, maar eigenlijk... Niet heel bijzonder. Het was een goede film, maar om dit nou meteen als een instant klassieker te bestempelen?? In vergelijking met vergelijkbare films, als Saving Private Ryan, moet ik zeggen dat ik Dunkirk minder vond. Blijft het nog steeds wel een goede film van overigens, dus wel het kijken waard. De verschillende door elkaar lopende verhaallijnen worden in andere recensies geprezen als iets origineels, maar deden mij vooral denken aan die film met George Clooney, The Perfect Storm. Dus: Goede film. Beste film in zijn genre? Nee. Hele originele invalshoek en benadering? Nee.

    Atomic Blonde: :yahoo::yahoo::yahoo::vrouwduivel::vrouwduivel: (3/5)

    Setting in Berlijn ten tijde van het Ijzeren gordijn. Hoofdrolspeelster is een vrouw. Probeer dit in je hoofd te combineren met een James Bond achtige film en je komt een heel eind. Dat maakt dat ik het wel een originele film vond. Veel actie, maar verwacht geen over de top explosies. Verwacht ook niet dat je het verhaal 100% gaat snappen. Voor een avondje een actiefilm kijken zeer geschikt.

    November Criminals: :yahoo::yahoo::vrouwduivel::vrouwduivel::vrouwduivel: (2/5)

    Trage film over een jongen die de moord op een goede vriend van hem wil onderzoeken. Maar in werkelijkheid vooral een film over een tienerjongen die met zijn emoties overhoop ligt nadat hij zijn moeder eerder al heeft verloren en nu ook een goede vriend verliest. Daarom vooral trage emotv (en dus een lagere beoordeling). Aan de andere kant kan ik beide hoofdrolspelers (Ansel Elgort, bekend van de hele goede film Baby Driver, en Cloë Grace Moretz, want mooie vrouw) wel erg waarderen.

    War of the Planet of Apes: :yahoo::yahoo::yahoo::yahoo::vrouwduivel: (4/5)

    Als je de eerdere films uit deze serie kon waarderen, dan moet je deze ook zeker kijken. Vond je het eerder niks, nou dan vind je deze waarschijnlijk ook niks. Ik vond hem persoonlijk beter dan het vorige deel. Ook hier lekker veel actie, de gelaagdheid in de personificatie met de apen is erg sterk. Aan de andere kant worden mensen wel erg als harteloze beesten neergezet, daar schiet de film (eigenlijk de hele serie) wel iets in door. Zeker de moeite waard om te kijken al met al.

    Logan Lucky: :yahoo::yahoo::yahoo::yahoo::yahoo: (5/5)

    Ja hier houd ik gewoon van. Een stel rednecks dat bedenkt een grote kluis bij een race-event leeg te roven. Uiteindelijk zijn die misschien toch niet zo dom als ze nu klinken. Goed gespeeld (ook door James Bond Daniel Craig, die hier overtuigend een redneck speelt). Het verhaallijntje over de hoofdpersoon die na zijn scheiding zijn kind niet meer dreigt te kunnen zien is wat cheesy, maar verder een sterke film.

     

    Oja, ook laatst gezien:

    Pirates of the Caribbean: Salazar's Revenge: :yahoo::yahoo::yahoo::yahoo::vrouwduivel: (4/5)

    Ik kan films uit deze serie altijd wel waarderen. Ondanks dat bepaalde gedeelten in deze film lijken te conflicteren met eerdere delen, vond ik het zeer vermakelijk. Er zijn delen uit de serie die me minder zijn bevallen. Er zijn genoeg mensen die al jaren lang roepen dat het jammer is dat de rol van Orlando Bloom en Keira Knightley zo klein is in deze nieuwe delen - en aangezien Knightley een prachtige vrouw is, is dat in zekere zin ook erg jammer -, maar juist het feit dat naast de bekende gezichten van Jack Sparrow en Barbossa elke film nieuwe gezichten hoofdrollen spelen, vind ik de kracht van de serie. Wel blijft het de vraag of deze serie eeuwig houdbaar is met het zoveelste deel....

    • Leuk 1
    • Bedankt 1
  3. Overigens...

    De informatie over de persoon waar @Meh Meh en ik het over hebben wordt op dit moment as we speak flink aangepast.

    Op een aantal domeinen die aan hem te koppelen zijn wordt nu WHOIS Guard doorgevoerd en op andere wordt de naam Mario vervangen voor Sander (achternamen weggelaten om privacy). Vaak is enkel in de Google cache nog terug te vinden dat ditzelfde domein eerst Mario als Registrant name had, met soms Sander als "Registrant Organization", en dat nu aanpast naar enkel de naam Sander of verborgen achter WHOIS Guard.

    De adressen verwijzen overigens vaak naar hotels xD, daar klopt dus ook geen barst van.

    Persoonlijk snap ik dat deze persoon zijn gegevens probeert te verbergen op deze manier, maar het staat me persoonlijk niet aan dat ik zijn naam overal tegen kom. Dit geeft me erg het gevoel dat ik hier wel behoorlijk met een geldwolf te maken heeft die op deze manier zijn geld probeert te verdienen. En daar ben ik nooit fan van. Als je dan het leuk vindt om een community te onderhouden, dan moet je dat ook uit hobbymatige overwegingen doen.

    • Leuk 1
  4. Op 18-11-2017 om 16:17 zei Meh Meh:

    Al deze websites zijn van een iemand, ene Mario. Wie een WHOIS doet kan al zijn gegevens achterhalen, van straatnaam tot telefoonnummer.
    Het is beter om Brein zelf uit te nodigen voor de koffie, dat scheelt een hoop gedoe als ze enkele weken later een advocaat inschakelen.

    Opmerkelijk dat jij met de naam van Mario op de proppen komt, @Meh Meh. Ik deed namelijk ook al wel vaker WHOIS zoektochtjes en mij viel het juist op dat heel vaak de data netjes verborgen was achter WHOIS Guard (een bedrijf geregistreerd in Panama, dus een kleine kans dat mr. Brein je dan weet te achterhalen.). 

    Zonet heb ik daarom ook muziekparadijs nog onderzocht, en inderdaad, die pannenkoek had gewoon zijn gegevens zeer vindbaar via WHOIS. (Al heette hij ook geen Mario. ;p) Anderzijds, wie zegt dat dit dan geen alias is? Van deze man kan ik namelijk verder niet veel op het internet vinden, en binnen de WHOIS gegevens staat hij ook met verschillende woonadressen geregistreerd.

     

    • Bedankt 1
  5. Hoi, 

    Overduidelijk gebruiken de meeste community's inderdaad identieke forum software. Echter, ik zou ook niet weten welke cms dit is of waar deze te vinden valt.

    Wat ik je wel als tip wil geven, is om je, hobbymatige, forum zo kleinschalig mogelijk te houden in het begin. Zeker wanneer je kleinschalig bent, is de kans klein dat instanties als brein je in het vizier krijgen en achter je aan komen. Pas als je enigszins thuis bent in de wereld van het onderhouden van een community en je zeker weet dat je je eigen privacy gewaarborgd hebt, dan pas zou ik mijn forum echt publiekelijk (dus bijv. met open registratie mogelijkheden) online zetten.

  6. Op 26-10-2017 om 21:59 zei ShadowMaster:

    ik heb tegenwoordig een gratis programma waar je je ip adres mee verbergt dus daarom neem ik geen vpn verbinding meer, gekregen van een vriend van een torrent site.

    Welk programma gebruik je, @ShadowMaster?

    Wat betreft het opsporen van site eigenaars, @Meh Meh heeft gelijk, op die manier gaat het en dan is het vaak ook helemaal niet lastig om de eigenaar van een community op te sporen. Wat betreft mijn Spotplanet tijd kan ik dit ook bevestigen. De administrator gebruikte toen al vanaf het allereerste begin gewoon zijn volledige eigen naam als username, die was dus niet lastig te vinden. De financiële mensen waren schijnbaar toch ook niet zo verrekte handig, want die werden gevonden via hun paypal account, waar donaties voor de site op binnenkwamen. Daarnaast werden mensen ook gevonden doordat ze hun privé facebook account gebruikten om de facebook pagina te beheren. In principe is dat afgeschermde informatie, maar door instanties wel op te vragen bij facebook.

    In principe heb je bij de websitehosting ook dat de contactgegevens in ieder geval bij het hostingbedrijf bekend zijn, maar wanneer je dit door een buitenlands bedrijf laat doen, heb je meestal wel prima gegevensbescherming. 

    Wat dat betreft zou het advies voor admins moeten zijn: Buitenlandse websitehost, gebruik Bitcoin voor donaties, blijf weg van social media als Facebook en houd je als admin zelf niet bezig met het uploaden van content (in het geval van torrents).

    • Bedankt 1
  7. @Duken, Oh ja daar ben ik eindelijk weer. De MI box bevalt goed hoor! Ook fijn dat er een losse audio poort in zit, zo kan ik ook muziek afspelen via de muziekinstallatie zonder daarbij de TV nodig te hebben. Verder werkt het vooral als een uitgebreide Chromecast. Met als verschil met een Chromecast dat je ook via de TV interface door bijvoorbeeld Netflix kan zoeken, terwijl dat volgens mij bij een Chromecast niet kan. Daarnaast werkt het afspelen allemaal heel soepel, vrijwel geen buffertijden ook, terwijl ik online in reviews had gelezen dat dit nog wel eens kon gebeuren. Wat dat betreft werkt het allemaal echt super! :D 

    • Leuk 2
  8. Oeh Baby driver had ik laatst ook gezien, vond ik echt wel een goeie film!

    Gisteren Fast & Furious 8 gezien.

    "When a mysterious woman seduces Dom into the world of terrorism and a betrayal of those closest to him, the crew face trials that will test them as never before."

    Nou heb ik het sowieso al niet heel erg op de Fast & Furious serie, maar dit laatste deel sloeg wel echt alles. Zelden zo'n slecht plot gezien. Het verhaal sloeg werkelijk nergens op. Een beetje met auto's racen en daarmee de wereld zogenaamd redden. Door de vele actiescènes nog wel uit te zitten, maar verder weet ik in ieder geval wel weer waarom ik niet zo vaak dit soort films kijk.

    1/5 sterren.:yahoo::vrouwduivel::vrouwduivel::vrouwduivel::vrouwduivel:

    • Bedankt 1
  9. Oh oh, ik had me zo voorgenomen om nu met regelmaat op Duken te blijven kijken... En voor je het weet is de week alweer voorbij.

    Om nog even aan te haken bij de verhoogde prijzen van Netflix. Zoals jullie wellicht nog weten is THWIT een New Kid, aangezien ik principieel eigenlijk niet wil betalen voor dergelijke zaken (oftewel een skeere hond).

    Maar ik moet ook toegeven dat tijden wel redelijk zijn veranderd. Pak 'em beet vijf à tien jaar geleden hoefde je immers ook nergens voor te betalen. Limewire, Kazaa, Emule etc. waren gratis, Bittorrent downloaden hoefde echt niet met een VPN, voor Usenet waren prima gratis accounts te krijgen (helemaal als je via via nog wel eens iets doorgespeeld kreeg) en voor de content was het gratis aanbod (lees illegale aanbod) ook gewoon beter dan het betaalde aanbod. Echter, tijden zijn veranderd. Ook zeker op het gebied van de content, wat ik net al noemde. Ja, ook THWIT heeft tegenwoordig Spotify Premium. Zeker niet in de laatste plaats door het geweldige gebruiksgemak. Alle muziek, je kan het bijna zo gek niet bedenken, altijd overal beschikbaar. Afspeellijstjes delen met vrienden en kennissen, mooi gesynchroniseerd tussen laptop en mobiel. Wat wil je nog meer. Ik ken bijvoorbeeld geen gratis/illegale services die even vlekkeloos werken.

    Echter voor film is dat allemaal toch nog wel anders. Het aanbod van Netflix blijft lager dan dat van illegale services als de torrent sites of Popcorn Time. Toegegeven, Netflix werkt prima, maar is absoluut niet de totale vervanging zoals Spotify dat wel bleek voor het downloaden van illegale muziek. Mede om die reden dat ik voor films en series nog altijd om me heen kijk naar alternatieven en me niet volledig aan Netflix committeer, zoals ik dat reeds wel met Spotify heb gedaan. Voor een breder aanbod kun je namelijk nog altijd terecht bij andere (gratis) streamingwebsites die weliswaar geen Nederlandse ondertitels meeleveren, maar wel bijna even goed werken als Netflix.

    Mijns inziens is dat de reden dat de illegale verspreiding van muziek de laatste jaren flink is teruggelopen, terwijl dat voor films en series nog lang niet zo hard loopt.

    Hoe kijken jullie aan tegen de, wat mij betreft, meest effectieve manier van het bestrijden van piraterij: het legale alternatief? Helemaal over op Netflix, of ook op zijn tijd een illegale streamingswebsite?

    • Leuk 1
  10. 2 uur geleden zei Monkie:

    Middag allemaal.

    Altijd fijn. Kaart van PostNL in de bus, dat er gisteren een pakket (uit China) bij een PostNL-locatie is afgegeven. Prima, geen probleem. Komt hier wel vaker voor. Dan bezorgen ze het bij me thuis, de andere keer bij een PostNL-locatie.

    Kom je daar, zie je een la vol met pakjes uit China opengaan, maar mijn pakje is nergens te vinden. Of ik maandag nogmaals wou terugkomen:yawn:

    Vreemd, ik heb eens een keer iets vergelijkbaars gehad met een pakketje (uit Nederland). Na mislukte bezorgpoging bij mij thuis kon ik hem afhalen, alleen wisten ze er daar niks vanaf. Pakketje uiteindelijk een week zoek geweest, totdat de bezorger ontdekte dat het pakketje nog steeds in z'n bestelbusje stond en hij het vergeten was af te geven bij het postkantoor....

    • Leuk 1
  11. @Monkie Oeh nice!

     

    Ik ben trouwens nog niet helemaal gewend aan dit vernieuwde forum, haha. Heb al meerdere keren gehad dat ik een melding kreeg dat iemand had gereageerd op een bericht van mij, terwijl ik dan nergens een reactie zag staan. Ben er pas net achter gekomen dat zo'n melding dus betekent dat je bericht een like heeft gekregen en helemaal niet dat iemand in een bericht op je heeft gereageerd :D:D

    • Haha 1
  12. 1 uur geleden zei Draakie:

    @THWIT Werkt jou proxy tool nog? ;) Dan zal daar straks weer leven in zitten. :P

    Helaas. Een hele tijd geleden de servers offline laten gaan. Later pas bedacht geen back-up van de server te hebben gemaakt, dus een hernieuwd leven voor de tool zit er ook niet in.

    Tenzij ik er uiteraard moeite in zou stoppen om een nieuwe tool te schrijven, maar gezien het feit dat the Pirate Bay volgens mij tegenwoordig een stuk minder relevant is (mensen downloaden minder, dankzij Spotify/Netflix, of halen hun stuff elders), ben ik dat niet echt van plan.

    Overigens zou het kunnen dat de Firefox en Chrome plugin nog wel werken, geen idee, want daar heb ik al in geen tijden naar omgekeken.

    Mijn persoonlijke tip zou, naast het zelf opzoeken van een goeie proxy, overigens de vergelijkbare tool van the Pirate Bay zelf zijn. Ze hebben hem overduidelijk afgekeken van mijn tool (zeg ik met een knipoog ;) ), maar dan in een veel betere uitvoering: gecombineerd met een TOR-netwerk kan je dan echt hoe dan ook bij the Pirate Bay terecht komen. Zoek voor PirateBrowser.

    • Leuk 1
  13. Mijn vermoeden.

    Brein loopt nu dus al een aantal maanden met deze techniek, dus moet in staat zijn ook gegevens van een aantal maanden nog te gebruiken. Vervolgens zullen deze gegevens grondig geanalyseerd zijn, waarmee het 4e lid kon worden opgespoord.

    Het blijft een kat en muis spel, maar de kat (Brein) heeft de laatste tijd toch wel erg aan kracht gewonnen... Vroeger was het al niet makkelijk onder de radar te blijven, maar op dit moment wordt het wel erg lastig gemaakt.

    @Duken, heb jij overigens ooit nog wat gehoord van die zaak van DisasterZany? Zou zijn crowdfundingproject zijn geslaagd?

    • Leuk 1
  14. 14 uur geleden zei Duken:

    Daarom ben ik zo blij met Google music. Je kan je eigen muziek automatisch laten uploaden op hun platform. Mapje downloads komt automatisch in Google music, en kan ik streamen op mijn telefoon. Door al dat gedoe heb ik ook mijn spotify gestopt . 

    Die Music Manager van Google Music werkt inderdaad wel ideaal om mijn PC collectie op mijn telefoon beschikbaar te hebben, Echter, op mijn PC kan ik ook nog heerlijk mijn collectie via spotify luisteren en tevens aanvullen met de catalogus van Spotify, zonder dat hiervoor een abonnement nodig is. Daarom gebruik ik tegenwoordig Spotify voor de PC, Google Music voor het luisteren van mijn persoonlijke collectie op mijn telefoon en Spotify daarnaast voor het streamen van onbekende albums naar mijn telefoon. Ik blijf toch echt trouw aan Spotify, want ja, Gratisss hahah...

     

    5 uur geleden zei Gast Chantie:

    Kan iemand vertellen welke dienst nou de meeste muziek heeft? Of is het nu echt heel verdeeld?

    Overduidelijk Spotify. Zij werken al het langst aan het verbreden van hun catalogus en hebben dus naast vrijwel alle mainstream muziek ook specifieke genres aangevuld. Denk hierbij aan klassieke muziek, Nederlandstalige muziek (verder op bijna geen enkel platform goed vertegenwoordigd) en bepaalde soorten wat oudere harde rock. Wanneer hebben andere diensten een beter aanbod? Tsja, dit is slechts heel beperkt, zoals het voorbeeld met Kanye West en Tidal, want over het algemeen heeft Spotify verreweg de grootste catalogus.

    • Leuk 1
  15. Heeft iemand Jungle Book gezien? Voor mij echt jeugdsentiment, 100%. Wat heb ik die videoband als kind letterlijk grijs gedraaid... Daarom ben ik stiekem wel benieuwd naar deze nieuwe versie, maar ja, uit angst dat hij tegenvalt (ik behoor per slot van rekening natuurlijk ook niet echt meer tot de doelgroep), heb ik 'm nog niet durven kijken. Dus iemand anders, is 't wat?

    • Leuk 1
  16. Op 25-4-2016 om 21:43 zei Duken:

    De top 10 meest gedownloade films van 125 apr. tot 1 mei 2016. Deze week staat de film ‘Deadpool’ bovenaan, gevolgd door ‘Zootopia’ en de ‘The Jungle Book’  maakt de top drie compleet.

    Week 17, 25 april tot 1 mei, zijn er twee nieuwkomers in ons overzicht ten opzichte van vorige week. Deadpool is voor de vierde keer de meest gedownloade film.
    De data van deze wekelijkse downloadlijst wordt verzameld door TorrentFreak. Alle films in de lijst zijn DVD of Blueray rips tenzij anders vermeld. 

    Op de onderstaande pagina vindt u alle uitleg over de type releases die uitgebracht worden.

    Het bekijken van deze films kan natuurlijk via het programma Popcorn Time. Als u de films wilt downloaden dan raden wij Spotnet 2.0 aan om deze te downloaden via nieuwsgroepen.

    Ranking (Vorige wk.) Movie IMDb Rating / Trailer
     
    1 (1) Deadpool (HDrip subbed) 8.6 / trailer
    2 (…) Zootopia (TS) 8.3 / trailer
    3 (8) The Jungle Book (TS) 8.3 / trailer
    4 (2) Ride Along 2 5.9 / trailer
    5 (…) The Boss (Webrip) 5.2 / trailer
    6 (5) The Witch (Webrip) 7.2 / trailer
    7 (…) Triple 9 (Webrip) 6.5 / trailer
    8 (3) The Revenant 8.2 / trailer
    9 (7) Batman v Superman: Dawn of Justice (TS) 7.5 / trailer
    10 (9) Hail Caesar! (Webrip) 6.8 / trailer

    Hahaha 125 april, maar verder nog een paar kleine foutjes eruit gevist. Kijk maak ff in t citaat ;) (just helping)

    • Leuk 1
×
×
  • Nieuwe aanmaken...