Spring naar bijdragen

Tips om je PC schoon te houden


Gast ĐiŝaŝteɍƵaƞƴ

Aanbevolen reactie

Gast ĐiŝaŝteɍƵaƞƴ

Tips om je PC schoon te houden

Inleiding:

Hieronder heb ik enkele tips voor jullie op een rijtje gezet zodat jullie je PC schoon kunnen houden en hierdoor geen of weinig virussen krijgen zodat er geen gegevens van je naar anderen worden verstuurd of je computer helemaal op hol slaat en je hem opnieuw moet installeren met als gevolg dat je soms al je bestanden kwijt bent. Iedereen kent dat eigenlijk wel en hier zijn dus een paar tips om die akelige gebeurtenissen te voorkomen.

Tips over virusscanners:

De belangrijkste tip is natuurlijk een virusscanner of je PC te hebben. Een virusscanner ontdekt virussen die verstopt zijn in bestanden en verwijderd ze of plaatst ze in quarantaine. Het beste is om een anti-virus, een anti-spyware en een firewall te hebben. Een firewall zit meestal al automatisch op je computer en werkt meestal ook goed. Maar een anti-virus en een anti-spyware niet. Meestal moet je die voor een nogal groot bedrag kopen, gelukkig zijn er ook gratis anti-virus en anti-spyware. Persoonlijk raad ik voor betaalde anti-virus Kaspersky aan en voor anti-spyware PC tools spyware doctor. Voor de gratis raad ik aan voor anti-virus Malwarebytes anti malware en/of Microsoft Security Essentials (deze zijn namelijk goed samen te gebruiken) en voor gratis anti-spyware kan ik je helaas niks aanraden omdat ik geen gratis anti-spyware gebruik, maar als je beide anti virus gebruikt kom je al een heel eind. Ook is het mogelijk betaalde virusscanners van torrent sites af te halen zoals TPB. Het is echte wel belangrijk dat je dan zeker weet dat die geen virus bevat ;) En dat kun je voorkomen door de volgende tips op te volgen.

Tips voor torrents:

Oke we gaan iets downloaden vanaf een torrent site. Ik raad je aan om gewoon TPB te gebruiken omdat daar de torrents die virussen bevatten snel worden verwijderd en je er bijna alles kan vinden, maar toch moet je nog steeds voorzichtig zijn omdat dat niet betekend dat het volkomen veilig is. Nou oke laten we zeggen dat we Kapsersky anti virus willen downloaden van TPB, dan typen we dus eerst in wat we willen hebben. Dan klikken we op SE zodat de torrents met de meeste seeders bovenaan komen te staan. De seeders zijn degenen die het bestand al helemaal hebben gedownload en deze nu uploaden. Je kunt dus aannemen dat een torrent met heel veel seeders wel te vertrouwen is maar toch moet je nog steeds opletten omdat het ook seedboxen of webseeds kunenn zijn die door de uploader van de torrent zijn ingestelt. Je ziet ook allerlei gekleurde piraten tekentjes. Die betekenen het volgende en zijn alleen van toepassing op TPB:

vip.gif=Dit zijn de VIP gebruikers van TPB

trusted.png=Dit zijn de vertrouwde uploaders van TPB

helper.png=Dit zijn de mensen die TPB open houden en uptodate

Ik raad je dus aan een torrent te zoeken waar zo'n piratentekentje bij staat want die zijn meestal te vertrouwen, maar toch zit er soms een virusje in maar dat is maar zelden. We kijken nu eerst even naar de reacties die er bij staan. Als deze positief zijn en een beetje uitleg bevatten kun je ze rustig downloaden. Het laatste en eigenlijk het belangrijkste waar we naar kijken is wat voor soort bestand er bij de torrent zit. Als we bijvoorbeeld een film gaan kijken en ik krijg een .exe bestand dan weet je al meteen dat het een virus bevat omdat .exe een installeer of een uitvoer bestand is en geen film. Let hier dus heel goed op! Ook is het altijd verstandig om nog even je virusscanner het gedownloade bestand te laten scannen. Als je al deze stappen hebt gehad is het bijna onmogelijk dat er nog een virus in zit :)

Tips voor losse bestanden op het internet:

We willen nu een paar leuke bestanden van internet af halen. We zoeken eerst even een crack van een spel op. Cracks kun je beter van een torrent site afhalen dan van gewoon ergens op het internet omdat er in cracks heel vaak virussen verscholen zitten. Er zijn echter een paar sites waar je gelukkig allemaal verschillende cracks kunt halen. Hier kun je de volgende sites vinden.

Als je ergens een serial voor nodig hebt om een game of een programmaatje te installeren raad ik je ten strengste af om op zoek te gaan naar een keygenerator ongeveer 99% van deze die je op internet ergens los vind bevat een virus. Natuurlijk kun je een keygenerator wel veilig gebruiken als die met de game of het programaatje verpakt zit in de torrent. Maar als je een serial zoekt raad ik je aan deze site te gebruiken http://www.serials.ws. Je moet hier echter wel voorzichtig zijn omdat er nog wel rotzooi op die site staat, maar als je gewoon de naam van je programaatje of game in de zoekbalk intypt en op search klikt dan verschijnt er een mooie lijst. Ga naar onder naar het lijstje van serials en niet naar het lijstje van downloads want die bevatten ongetwijfelt rotzooi. Je kunt rustig op een serial klikken, dan verschijnt er een nieuw venster met daarin de serial. Gewoon kopieren en plakken en het is OK

Nu hebben we de basis ongeveer wel gehad hieronder zijn nog enkele tips die je kunt toepassen als je iets hebt gedownload.

Tip 1:

Kijk altijd of de bestands extensie goed is want soms heeft een bestand een dubbele bestands extensie en opent het een programmatje terwijl jij dacht dat het een afbeelding was.

Voorbeeld: funnypinguin.gif.exe je denkt dus dat het een plaatje is van een pinguin maar in werkelijkheid is het een virus.

Hoe te voorkomen: Natuurlijk goed kijken naar alleen het laatste stukje achter de laatste punt en kijken of het overeen komt met jou gewenste extensie.

Tip 2:

Als er op je computer staat ingesteld dat je geen bestands extensie ziet dan moet je dit snel aanzetten, want dit is heel gevaarlijk omdat je dan hele andere extensies download dan je oorspronkelijk dacht en dan heb je ook geen flauw idee dat je iets ongewenst installeerd of iets dergelijks krijgt.

Oplossing: Ga naar Configuratiescherm en dan naar Mapopties, ga dan naar het tablat view en haal dan het vinkje bij "Verberg extensie van bekende bestanden" weg.

Tip 3:

Als je een bestand gedownload hebt laat hem dan eerst altijd scannen door je virusscanner of scanners. Vooral bij .rar of .zip bestanden. Gebruik hiervoor WinRar. Hier zit een virusscan functie bij ingebouwt. Als je daarop klikt scant hij de ingepakte bestanden met jou virusscanner zonder dat jij er meer voor hoeft te doen.

Tip 4:

Laat je virusscanner een keer in de drie dagen een snelle scan uitvoeren en een keer per week een volledige scan. Zo zorg je ervoor dat virussen heel snel worden opgespoort en vernietigt. Zo houd je je pc zo schoon mogelijk.

Mocht je echter nog op of aanmerkingen hebben stel ze dan in dit forum dan pas ik het zo snel mogelijk aan als het iets goeds bevat.

Mvg

ĐiŝaŝteɍƵaƞƴ


Kaspersky: Klik hier om naar de Officiële site van Kaspersky te gaan

PC tools Spyware doctor: Klik hier om naar de Officiële site van PC tools te gaan

Malwarebytes: Klik hier om naar de Officiële site van Malwarebytes te gaan

Microsoft Security Essentials: Klik hier om naar de Officiele site van Microsoft Security Essentials te gaan

Als je zeker wilt weten of een torrent of ander bestand betrouwbaar is kun je mij dat rustig vragen in een PM. Ik kan je rustig advies geven over de betrouwbaarheid van sites en dergelijken.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

  • 0
  • 0
  • Reacties 2
  • Gemaakt
  • Laatste reactie

Top Posters In Dit Topic

Populaire dagen

Top Posters In Dit Topic

  • Oud-beheerder

  • Bijdragen:  26.218
  • Waardering:   2.930
  • Prestatiepunten:  24.929
  • Dagen gewonnen:  264
  • Lid sinds:  17-12-11
  • Status:  Offline
  • Actief:  
  • Was actief op:  Windows

Mooi topic! Dikke rep daarvoor! Bedankt!

Overigens een tip van mij, antivirus! vind ik geweldig.

Ik maak er een sticky van

Link naar opmerking
Deel via andere websites

  • 2,9k
  • 26,2k
  • 264
Gast ĐiŝaŝteɍƵaƞƴ

Oke bedankt Duken. Heb Microsoft Security Essentials toegevoegd met link van Duken en de officiële site. Maar het probleem is dat hij soms een beetje achterloopt

Link naar opmerking
Deel via andere websites

  • 0
  • 0
  • Duken unpinned this topic

Geplaatst 2 uur geleden

Vergeten jullie alsjeblieft de VPN verbinding niet? Je internet provider zoals Ziggo of KPN kan door gebruik van de VPN niet zien wat er gebeurd op je internet verbinding en ben je volledig anoniem voor iedereen. Een vereiste tegenwoordig.... We een uitgebreide handleiding geschreven met informatie. :goed:

Deze vindt je hier:   https://www.duken.nl/forums/handleidingen/downloaden/vpn-verbinding-en-anoniem-downloaden-r35/  


Doe je mee?

Je kunt nu een bericht plaatsen en je later registeren. Als je al een account hebt, kun je je hier aanmelden.

Gast
Reageer op deze discussie / vraag...

×   Je hebt opgemaakte inhoud geplakt.   Opmaak verwijderen

  Only 75 emoji are allowed.

×   Jouw link is automatisch embedded.   Toon als een normale link

×   Je vorige inhoud is hersteld.   Schoon editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Wie zijn er online?  7 leden zijn actief

Mededelingen


×
×
  • Nieuwe aanmaken...