Jump to content

Actie: PIA VPN voor slechts €1,99 per maand & 2 maanden gratis

  • Hoog gebruiksgemak en snelle VPN
  • Goede kwaliteit voor de scherpste prijs
  • Torrents, Usenet en Netflix mogelijk!
  • Plus 2 maanden gratis en 30 dagen niet goed geld terug

En de handleiding: Private Internet Access :goed:

  • Sign Up


Bezig met java


Guest ĐiŝaŝteɍƵaƞƴ
 Share


Recommended Posts

Guest ĐiŝaŝteɍƵaƞƴ

Hey allemaal,

Ben nu op school bezig met een java applet maken gaat opzich best goed maar ik krijg maar niet uitgevogeld hoe ik het volgende doe:

Ik heb drie verschillende strings en die moeten onder elkaar gaan staan in één textfield. Ik krijg ze alleen achter elkaar :(

Weet iemand hoe ik dit simpel oplos?

Mvg

DisasterZany

Link to comment
Share on other sites


  • Content Count:  949
  • Reputation:   113
  • Achievement Points:  0
  • Days Won:  0
  • Joined:  10/12/2008
  • Status:  Offline
  • Last Seen:  
  • Age:  27

gebruik "\n" om een "enter" te doen in textvelden.

bijv: "lijn 1 \n lijn 2 \n lijn 3"

\t tab

\n nieuwe lijn

Edited by marcelvn
  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Guest ĐiŝaŝteɍƵaƞƴ

Oke en hoe voeg ik dat in? Ik heb drie strings en een tekstveld.

tekstvlak.setText( naam+\n adres+\n plaats);

DIt is wat ik nu dan heb maar dat doet hij niet :(

Link to comment
Share on other sites


  • Content Count:  949
  • Reputation:   113
  • Achievement Points:  0
  • Days Won:  0
  • Joined:  10/12/2008
  • Status:  Offline
  • Last Seen:  
  • Age:  27

Oke en hoe voeg ik dat in? Ik heb drie strings en een tekstveld.

tekstvlak.setText( naam+\n adres+\n plaats);

DIt is wat ik nu dan heb maar dat doet hij niet :(


String naam = "Marcel";
String adres = "Lolstraat 59";
String plaats = "Duken";

tekstvlak.setText(naam + "\n" + adres + "\n" + plaats);

Edited by marcelvn
  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Guest ĐiŝaŝteɍƵaƞƴ

Oke heel erg bedankt Marcel :)

De clou zat hem erin dat ik geen + zowel voor als achter \n had gezet.

Nu heb ik nog een vraagje ik wil een voorwaarde opstellen en die voorwaarde is dat een label visible moet zijn hoe zet ik dat neer?

Dus dit is het begin denk ik:

if (falselabe.setVisible

Link to comment
Share on other sites


  • Content Count:  1,573
  • Reputation:   118
  • Achievement Points:  0
  • Days Won:  0
  • Joined:  04/17/2009
  • Status:  Offline
  • Last Seen:  
  • Age:  39

Netjes dat je dat weet Marcelvn :goed:

Link to comment
Share on other sites


  • Content Count:  949
  • Reputation:   113
  • Achievement Points:  0
  • Days Won:  0
  • Joined:  10/12/2008
  • Status:  Offline
  • Last Seen:  
  • Age:  27

Netjes dat je dat weet Marcelvn :goed:

Ik programmeer al vanaf toen ik +-10 was dus nu zo'n 7 jaar.

Java heb ik geleerd door mijn runescape private servers 3 jaar geleden

Ik ken alle web based script talen, daarnaast dus java, python, aps.net en .net (vb, c#)

Leuk feitje is dat ik al 2 jaar bezig ben met een eigen CMS en PHP framework, die ben ik nu eindelijke aan het uitfaseren.

Daarmee eigen bedrijfje aan het opzetten genaamd: Ambta (Ambta.com) webdevelopment en ook binnenkort Mdomein webhosting overnemen en opnieuw inrichten.

Ontopic:

Disasterzany, ik kan je wel alles uitleggen, maar is het niet de bedoeling dat je dat in de lessen meekrijgt :P?


if(label.isVisible()) //kijkt of die "true" is
{
//zichtbaar
} else {
//niet zichtbaar
}

Edited by marcelvn
Link to comment
Share on other sites

Guest ĐiŝaŝteɍƵaƞƴ

Haha Marcel dat zou ik ook doen maar we hebben pas een les java gehad en moesten al een klein opdrachtje maken voor ons eindcijfer dus ik dacht ik maak hem liever ff iets beter :)

Dat met die onder elkaar zetten was het enige wat ik eigenlijk moest weten en we hebben niet heel veel in de les besproken we werden bijna meteen aan het werk gezet ;)

Nou hier het resultaat dan het is maar een heel klein appletje hoor:

appletjava1.png

Link to comment
Share on other sites


  • Content Count:  949
  • Reputation:   113
  • Achievement Points:  0
  • Days Won:  0
  • Joined:  10/12/2008
  • Status:  Offline
  • Last Seen:  
  • Age:  27

Haha Marcel dat zou ik ook doen maar we hebben pas een les java gehad en moesten al een klein opdrachtje maken voor ons eindcijfer dus ik dacht ik maak hem liever ff iets beter :)

Dat met die onder elkaar zetten was het enige wat ik eigenlijk moest weten en we hebben niet heel veel in de les besproken we werden bijna meteen aan het werk gezet ;)

Nou hier het resultaat dan het is maar een heel klein appletje hoor:

appletjava1.png

Welke opleiding en wat voor niveau doe je eigenlijk?

Edited by marcelvn
Link to comment
Share on other sites

Guest ĐiŝaŝteɍƵaƞƴ

Haha gewoon nog vwo hoor maar we hebben door onze skirre school minder lessen dan we zouden moeten hebben dus we lopen nogal achter :P

Link to comment
Share on other sites


  • Content Count:  913
  • Reputation:   193
  • Achievement Points:  0
  • Days Won:  0
  • Joined:  10/23/2011
  • Status:  Offline
  • Last Seen:  

@Marcel, hoe heb je al die talen jezelf eigen gemaakt? 0.o via school of heb je jezelf ook wat aangeleerd ofzo?

Link to comment
Share on other sites

Guest ĐiŝaŝteɍƵaƞƴ

Ja man je bent net iets ouder als mij en dan kun je al zoveel maken gewoon ziek, maar ben wel jalours lijkt me namelijk echt vet om dat te kunnen hoor dus respect man :goed:

Link to comment
Share on other sites


  • Content Count:  949
  • Reputation:   113
  • Achievement Points:  0
  • Days Won:  0
  • Joined:  10/12/2008
  • Status:  Offline
  • Last Seen:  
  • Age:  27

@Marcel, hoe heb je al die talen jezelf eigen gemaakt? 0.o via school of heb je jezelf ook wat aangeleerd ofzo?

Ik ben opgegroeid met computers, me vader had vroeger eigen computer zaak toen alles nog in opkomst was.

Dus had al vroeg me eigen computer en domein naam, dus de aandacht van het www trok me direct al aan, toen ben ik begonnen met Microsoft frontpage.

Sinds dien ben ik nooit gestopt met web ontwikkeling (PHP, javascript & libary's, HTML, CSS, SQL, MySQL) ben er eigenlijk sinds dat ik er mee begon maandelijks mee bezig.

sinds 2 jaar zelfs wekelijks, hoef ook nooit meer wat op te zoeken en maak bijna nooit meer fouten.

Alle andere script talen heb ik geleerd voor verschillende redenen:

  • VB ben ik lang geleden mee begonnen om me eigen browser en keyloggers te maken (LOL!)
  • C# ben ik mee begonnen voor database programma voor bedrijfje kreeg er veel geld voor namelijk.
    nadat ik dat had gedaan heb ik het vaker gebruikt voor andere programmatjes (zie bijv. Searchbay)
  • Python heb ik geleerd omdat ik het een mooie taal vond.
  • GML heb ik geleerd omdat ik graag games wou maken (game maker language) (zie minecraft 2d op forum)
  • ASP.NET heb ik wel is wat mee geoefend, nu op school verder voor aan het leren.
  • Java van me runescape private servsers (zoek kewinf op youtube)

Heb dus veel ervaring, ene script taal meer dan de andere maar uiteindelijk lijkt alles op elkaar.

Eigenlijk vind ik elke script taal wel interesant, als je een algemene en meer object georinteerde scriptaal kan zoals

javascript / C# etc dan is het leren van andere script talen een kwestie van ervaring opdoen met functies en methodes.

Want uiteindelijk zijn alle script talen hetzelfde kwa opbouw.

Maar mijn voorkeur gaat nog steeds uit naar webbased script languages en dat zal ook niet snel veranderen.

vooral nu met client side php in opkomst en de aanwezigheid van HTML 5 is het mogelijk om Webbased applicaties te maken die gewoon op alle platformen functioneren, het nieuwe java.

Op school heb ik eigenlijk ook niks te doen (mbo), zit nu in het 2de jaar, maar zelfs materiaal van 4de jaar ken ik al.

Edited by marcelvn
Link to comment
Share on other sites


  • Content Count:  913
  • Reputation:   193
  • Achievement Points:  0
  • Days Won:  0
  • Joined:  10/23/2011
  • Status:  Offline
  • Last Seen:  

Nou ik heb er echt veel respect voor... Ik kan een beetje html css php en dan wel aardig goed vb, maar daar houdt het wel mee op.

Als ik nou bijvoorbeeld c# wil leren, hoe pak ik dat dan het beste aan?

Link to comment
Share on other sites


  • Content Count:  949
  • Reputation:   113
  • Achievement Points:  0
  • Days Won:  0
  • Joined:  10/12/2008
  • Status:  Offline
  • Last Seen:  
  • Age:  27

Nou ik heb er echt veel respect voor... Ik kan een beetje html css php en dan wel aardig goed vb, maar daar houdt het wel mee op.

Als ik nou bijvoorbeeld c# wil leren, hoe pak ik dat dan het beste aan?

Ik alle script talen geleerd door gewoon informatie op te zoeken over de basis.

en vandaar uit gewoon wat proberen te maken.

Ik had altijd wat in gedachte wat ik wou maken, en dat ging ik dan uitzoeken hoe het moest.

het duurde even maar elk ding wat ik maakte leerde ik weer dingen en zo leer je snel genoeg door hoe alles in elkaar zit.

Maar een script taal echt "leren" kan niet, want een script taal heeft wel duizenden functies.

Je zal de basis functies zelf moeten uitvinden, uiteindelijk heb je altijd wel dat je functies op moet zoeken.

maar hoelanger je dingen maakt, en probeert, hoe meer functies je zal onthouden.

Je moet wel echt gemotiveerd zijn als je er serieus mee bezig wil gaan (en er tijd voor vrijmaken)

Edited by marcelvn
Link to comment
Share on other sites


  • Content Count:  6,680
  • Reputation:   258
  • Achievement Points:  0
  • Days Won:  0
  • Joined:  01/18/2009
  • Status:  Offline
  • Last Seen:  
  • Age:  28

Ik zit op een applicatie ontwikkelaar opleiding en ik kan veel minder als wat marcel kan. Ik kan een beetje php/javascript/sql/c#. Maar van C# snap ik al helemaal niks, althans ik kan geen 'begin' maken als ik een programma moet maken. Ik weet vaak niet waar ik (als het om code gaat) moet beginnen, php lukte me wat beter maar ben daar geen ster in.

Link to comment
Share on other sites

Guest ĐiŝaŝteɍƵaƞƴ

Oke ik heb een nieuwe opdracht op gekregen alleen een heel belangrijk dingetje snap ik niet hoe ik het moet opschrijven namelijk:

Ik heb een double die heet rente maar als je een optie kiest moet je rente groter worden dus ff simpel opgeschreven:


double rente = 2;
if (optie.equals("tekst")) {
double rente += 0.5;
}

Weet iemand waar de fout zit? Was er een = vergeten achter te zetten :blink:

Edited by ĐiŝaŝteɍƵaƞƴ
Link to comment
Share on other sites

Guest ĐiŝaŝteɍƵaƞƴ

Oke ik heb hier een raar foutje wat maar niet goed weg wil en om eerlijk te zijn snap ik ook niet waar het fout gaat:


double rente = 102.3;
renteField.setText(String.valueOf(rente-100));

En uiteindelijk komt dit in het veldje te staan: 2.29999

Weet iemand hier een oplossing voor?

Link to comment
Share on other sites


  • Content Count:  949
  • Reputation:   113
  • Achievement Points:  0
  • Days Won:  0
  • Joined:  10/12/2008
  • Status:  Offline
  • Last Seen:  
  • Age:  27

Oke ik heb hier een raar foutje wat maar niet goed weg wil en om eerlijk te zijn snap ik ook niet waar het fout gaat:


double rente = 102.3;
renteField.setText(String.valueOf(rente-100));

En uiteindelijk komt dit in het veldje te staan: 2.29999

Weet iemand hier een oplossing voor?

100 word behandeld als int, zorg dat deze ook behandeld word als double.

heeft te maken met floating point algorithm.

of je rond hem na de berekening af met round()

Edited by marcelvn
  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Guest ĐiŝaŝteɍƵaƞƴ

renteField.setText(String.valueOf(Math.floor((rente-100)*10+0.5)/10));

Oke heb hem nu zo staan en het werkt :)

Edited by ĐiŝaŝteɍƵaƞƴ
Link to comment
Share on other sites

  • Administrators

  • Content Count:  26,164
  • Reputation:   2,888
  • Achievement Points:  23,236
  • Days Won:  263
  • Joined:  12/17/2011
  • Status:  Offline
  • Last Seen:  
  • Device:  Windows

Mooi gemaakt hoor, dat zal zeker wel een 9 / 10 opleveren ;)

Link to comment
Share on other sites

Guest ĐiŝaŝteɍƵaƞƴ

We moeten allemaal kleine appletjes maken die steeds moeilijker worden en voor elk appletje kun je een max aantal punten behalen en zo word jet eindcijfer berekent :)

Je kunt voor een 11 gaan als je alle bonusopdrachten goed maakt en momenteel heb ik dat gedaan :)

Link to comment
Share on other sites


  • Content Count:  5,712
  • Reputation:   113
  • Achievement Points:  0
  • Days Won:  0
  • Joined:  06/21/2009
  • Status:  Offline
  • Last Seen:  

Met marcel :D

Sent from my GT-I9100 using Tapatalk

Link to comment
Share on other sites

Geplaatst 2 uur geleden

Vergeten jullie alsjeblieft de VPN verbinding niet? Je internet provider zoals Ziggo of KPN kan door gebruik van de VPN niet zien wat er gebeurd op je internet verbinding en ben je volledig anoniem voor iedereen. Een vereiste tegenwoordig.... We een uitgebreide handleiding geschreven met informatie. :goed:

Deze vindt je hier:   https://www.duken.nl/forums/handleidingen/downloaden/vpn-verbinding-en-anoniem-downloaden-r35/  


Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share


×
×
  • Create New...