Spring naar bijdragen


Recommended Posts

Heb een cursus gedownload. Echter ik zie dat het een mdx-extensie heeft. Hoe kan ik dit openen?

Graag een tip !  Alvast bedankt.

Deel dit bericht


Link naar bericht
Deel via andere websites

Hallo Folkie,

Een MDX-bestand is een van de bestanden uit de categorie Schijfimagebestanden. De volledige naam is Extended Media Descriptor File. Het bestandsformaat MDX is gemaakt door DT Soft.

Je kan een MDX bestand converteren naar PDF door gebruik te maken van een stukje Gratis Software wat te vinden is onder Deze link

Verder kan je een MDX openen door gebruik te maken van de programma's DAEMON Tools of Astroburn

 • Haha 1

Deel dit bericht


Link naar bericht
Deel via andere websites

Het programma waar het .mdx formaat mee te openen is onderandere daemon Tools.

DAEMON Tools is een computerprogramma voor Microsoft Windows dat een of meerdere virtuelecd/dvd-spelers emuleert. De virtuele stations kunnen worden gevuld met zogenaamde images: bestanden die een kopie bevatten van een cd of dvd, opgeslagen op een harde schijf, die gemaakt kunnen worden met een cd-brandprogramma.

Deel dit bericht


Link naar bericht
Deel via andere websites

Je bent me net voor @Drifter 🤗

Deel dit bericht


Link naar bericht
Deel via andere websites

Advertorial - Geplaatst 21 uur geleden

Maak een account aan of meld je aan om een opmerking te plaatsen

Je moet lid zijn om een opmerking achter te kunnen laten

Account aanmaken

Het is makkelijk, na het aanmelden is er geen reclame meer zichtbaar.

Registreer een nieuw account

Aanmelden

Ben je al lid? Meld je hier aan.

Nu aanmelden

 • Vergelijkbare bijdragen

  • Door mpc007
   Beste mensen,
   Ik ben inmiddels (mede dankzij jullie hulp) redelijk ervaren in de downloadwereld, maar ik kwam
   nu een format tegen dat ik nog niet kende. Het gaat om een .MDX bestand. Ik heb wat gezocht en kwam erachter dat dit een image bestand is, net als .iso / .daa / .bin . probleem is echter dat het me niet lukt om t' open te krijgen. Ik beschik over WinRAR, PowerISO, en Virtual Clone Drive. WinRAR kan er helemaal niets mee, met POWERISO kan ik het .mdx bestand alleen maar verpakken in weer een ander image, en Virtual Clone Drive wil niet mounten. (geeft ook geen meldingen verder).
   Daemon Tools Lite gebruik ik niet omdat ik daar foutmeldingen krijg. (Minimaal windows 2000 nodig met SPTD 1.60)
   Dus de grote vraag: hoe openen??
   gr,
   maarten

 • Recent nieuwsbericht

 • Nu op het forum

  • Ik denk dat het wel uit te leggen is @Barbabas, want er is een verschil tussen Legaal en Illegaal Downloaden. Alles wat uitgezonden wordt op TV, of dat nou via een betaalde zender is of via een publieke zender, wordt auteursrecht betaald door de Omroep of bijv. Netflix / HBO / Videoland. Jij mag met de huidige opname mogelijkheden (Mediabox of Horizon) alles kopiëren en later afspelen of kijken als het maar voor thuisgebruik is. De thuiskopie in het Nederlands auteursrecht Op grond van artikel 16b en 16c Auteurswet 1912 mag men enkele exemplaren van een werk maken voor eigen oefening, studie of gebruik. Dit heet een thuiskopie. Een dergelijke kopie mag niet aan derden ter beschikking worden gesteld. Het is niet vereist dat je het origineel zelf gekocht hebt om een thuiskopie van een werk te mogen maken. Het downloaden uit illegale bron valt echter niet (meer) onder deze wetsartikelen. Hoewel onze wet altijd zo werd uitgelegd, heeft in april 2014 het Hof van Justitie bepaald dat een auteurswet geen downloaden uit illegale bron mag toestaan. Nederland heeft dus een downloadverbod. Voor een thuiskopie op een drager, zoals een beschrijfbare CD of een harde schijf, van een muziekwerk is een vergoeding verschuldigd. Deze moet de fabrikant van de (lege) drager betalen.  Sinds er mogelijkheden tot kopiëren op de markt zijn, is er dus wettelijk vastgesteld dat in de prijs van de (Blanco) Cassette bandjes, Videotape's of DVD en CD schijfjes een vastgesteld percentage auteursrecht zit dat afgedragen moet worden door de fabrikant. Onder deze link staat nog even duidelijk omschreven wat de afspraken zijn.
  • ... Mmm... Nooit over nagedacht eigenlijk. Maar je zegt daar wel wat waar ik nooit bij heb stilgestaan. Zo was de film "taken" laatst op TV. Ik kijk die via mijn Ziggo box en hij neemt deze automatisch op. Omdat ik geen reclame meer wilde kijken heb ik hem later aangezet op Netflix. Maar waarom mag ik hem dan niet downloaden?  In mijn geval betaald SBS6 de licentie. Betaal ik Ziggo om de film te kijken via SBS6 en wil ik hem morgen kijken dus neemt de Ziggo box hem op. Maar downloaden is niet toegestaan.... ik kan het helaas niet uitleggen
  • Ik blijf erbij dat er niks mis is met downloaden, het word al jaren gedaan met cassette bandjes muziek met vhs / betamax films en series, tegenwoordig met de ingebouwde opname functie in de decoders. Alleen met downloaden kan je zelf beslissen hoe en waar je het afspeelt, niks geen gemiste inkomsten voor de makers maar puur gebruikers gemak. Iemand mag mij echt eens duidelijk proberen te vertellen wat het verschil is als ik een gedownloade aflevering big bang theory kijk of opneem van tv.
×