Jump to content
NetNiet

Probleem combi van Mac / Externe harde schijf / TVRecommended Posts

Hallo allemaal, misschien dat jullie me kunnen helpen.

Mijn man werkt op zee en op de boot hebben ze een televisie. Met een externe harde schijf willen ze films kunnen kijken.

Mijn laptop is een Macbook Pro / software: MacOS Mojave, de TV is van het merk Condor (gemaakt in Tunesie of Algerije en kan geen informatie vinden mbt USB aansluiten), de externe harde schijf heb ik geformatteerd: MS-DOS (FAT32)

Ik had de externe schijf eerst ExFAT geformatteerd zodat ik grotere bestanden op de externe schijf kon zetten, maar dat werkte niet met de TV. Nu heb ik de externe schijf MS-DOS (FAT32) geformatteerd en dat werkt wel met de TV

Het probleem is nu alleen dat je met MacOS Mojave (laptop) in combinatie met MS-DOS (FAT32) (externe harde schijf) geen bestanden kan verplaatsen die groter zijn dan 2GB en veel films zijn toch vaak groter.

Iemand misschien een idee of een tip hoe ik toch films groter dan 2GB op de externe schijf kan plaatsen?

En indien dit onmogelijk is, ik ga binnenkort naar Nederland, wat zou ik dan kunnen kopen wat dus met mijn MacBook en de TV zou kunnen werken?

Share this post


Link to post
Share on other sites
41 minuten geleden zei NetNiet:

Het probleem is nu alleen dat je met MacOS Mojave (laptop) in combinatie met MS-DOS (FAT32) (externe harde schijf) geen bestanden kan verplaatsen die groter zijn dan 2GB

Dat lukt helaas op geen enkele OS @NetNiet, ook niet in Windows. Als je bestanden groter dan 4 GB wil verplaatsen zal de schijf ExFAT of NTFS geformatteerd moeten zijn. Heb je enig idee of de TV wel een NTFS geformatteerde schijf kan lezen?

Er bestaat wel een mogelijkheid om FAT32 te Converteren zonder gegevensverlies naar NTFS, maar daar heb je dan waarschijnlijk software voor nodig. Onder deze link wat info en Onder deze link wat meer uitleg voor harde schijven in Mac

 • Thanks 2

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hoi Drifter, OK dat is duidelijk dan hahaha

Ik ben niet zo goed er in met al die termen, heb me er de laatste tijd in verdiept omdat ik ermee bezig was, dus alles wat ik weet is van internet. ExFat lukt dus niet met de TV.

NTFS heb ik net over zitten lezen, maar dat is Windows toch? (En toch ook weer wat anders als ExFat?? als ik het goed begrijp ...?) Als dat zo is, kan de TV die wel lezen, maar het probleem is dat ik daar met mijn Mac niks op kan zetten. Of ik zou dat programma wat in jouw link genoemd wordt, Tuxera moeten kopen.

En die externe schijf formateren naar NTFS is denk ik ook wel een dingetje, als ik jouw linkje lees en ook om dat te doen op een Mac, maar dat zou ik anders hier bij een winkel kunnen laten doen misschien.

Zou ik dan, hoe omslachtig dat dan ook is, als die externe schijf weer NTFS is, via bv Dropbox of google drive of wat dan ook, die films via deze tussen stop er op kunnen zetten?

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

In Mac OS X zit exFAT-ondersteuning standaard ingebouwd wat ook in Windows gebruikt kan worden en NTFS kan in MAC OS X alleen gelezen worden. Daar zit voor jou dus het probleem, maar als je een externe schijf naar NTFS Converteert (dus niet formatteren) kan je vanaf je Mac wel bestanden verplaatsen die groter zijn dan 4 GB. Dat heeft natuurlijk alleen nut als die TV de schijf wel kan lezen als die in NTFS is geconverteerd. Onder deze link nog wat info over Converteren

 • Thanks 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

OK dank je wel Drifter, ik ga morgen (met een helder hoofd 😉 ) je link lezen en me daar verder in verdiepen.

Ik weet bijna zeker dat de TV wel NTFS kan lezen. Ik heb vandaag eens gekeken, wat de schijf origineel was, het is een WD Elements en die is NTFS. Ze konden daarmee films kijken. Maar ik ben van Windows laptop overgestapt op een MacBook en toen ik dus nieuwe films voor hun er op ging zetten, kon ik dat niet meer. Ik kon met finder, niet meer de films verplaatsen van MacBook naar de externe harde schijf. (wat dus op zich vreemd is als ik nu de informatie lees, dat dus wel zou moeten kunnen) Maar goed toen dat niet lukte, dacht ik OK ik formatteer de schijf gewoon 😁

Ik kom vast nog bij je terug met vragen, dus sorry alvast 😁

Super bedankt!

Share this post


Link to post
Share on other sites
14 uur geleden zei NetNiet:

(wat dus op zich vreemd is als ik nu de informatie lees, dat dus wel zou moeten kunnen)

Dat lukt dus niet zonder gebruik te maken van een stukje software, maar je moet in de info even kijken of je daar gratis gebruik van kan maken om bestanden groter dan 4 GB te verplaatsen vanaf jouw MacBook naar de NTSF schijf.

Voor zover ik het kan beoordelen is er geen andere mogelijkheid om iets te doen vanaf jouw MacBook naar die schijf.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


 • Similar Content

  • By Titus3012
   Het Guys , vraagje , hoop dat het mag .
   Ik zou graag de classic red alert en settlers spelen op mijn mac maar heb echter geen flau idee hoe en of het mogelijk is ? iemand raad ! eeuwig dank en en diepe buiging voor de hulp .
  • By snor
   Mijn vriendin en ik zijn een fotoboek aan het maken. We synchroniseren regelmatig elkaars USB hardeschijven. Soms heeft zij aan het fotoboek gewerkt vanaf haar USB HDD, vervolgens synchroniseren we en knutsel ik later weer verder vanaf mijn USB HDD. We gebruiken FreeFileSync om te synchroniseren. Zij heeft een laptop met Windows 7 en als USB HDD een WD Elements Portable 2TB. Ik heb Windows 10 en een Transcend StoreJet 25M3 2TB.
   Nu zag ik een tijdje terug dat 1 foto op mijn HDD voor de onderste helft een grijs vlak was geworden en ik had geen idee hoe dat opeens zo kwam. Gelukkig stond de volledige foto wel nog bij mijn vriendin op haar HDD. Ik dacht dat het een incident was, maar vandaag zie ik het weer en bij meerdere foto's!
   Daarnaast was er ook een foto uit de map (zeg E:/mapA/img_123.jpeg) vervangen door een foto uit een andere map (zeg E:/map1/img_987.jpeg) zonder dat ik dat wilde, ook hiervan heb ik geen idee hoe dat kan. Wanneer ik de zelfde map van beide HDDs (dus E:/mapA/ en F:/mapA/) met elkaar verlijk op basis van "File Time and Size" wordt er geen verschil gevonden, want E:/mapA/img_123.jpeg en F:/mapA/img_123.jpeg hebben dezelfde datum en bestandsgrootte. Wanneer ik beide mappen vergelijk op basis van "File Content" vindt FreeFileSync meerdere foto's die vergelijkbare problemen vertonen, ze zijn volledig of deels vervangen en/of een groot grijs vlak. Een beetje vergelijkbaar met dit voorbeeld dat ik online vond: http://i.stack.imgur.com/sKImC.jpg
   Hopelijk is mijn probleem duidelijk, zo niet hoor ik het graag. Maar heeft iemand enig idee hoe dit komt? Of suggesties met welke zoektermen ik kan googlen?
  • By bruchlee
   Hallo,
   Op eens staat er  bij mij  bij het opstarten van mijn Imac  geef toestemming voor " objective-See LLC in het opstart scherm?
   Zie bijlage,  hoe kom ik hiervan af.
   Gebruik Virus Scanner Plus , Malewarebytes Free  geeft geen Maleware aan.

  • By NetNiet
   Hallo, voorheen met mijn windows laptop downloadde ik altijd via torrents. Toen ik een Macbook kocht ben ik met NZB files gaan werken.
   Maar ik zou toch ook graag weer via torrents willen downloaden, welk programma raden jullie me aan voor een Macbook? Ik heb macOS High Sierra.
   Alvast hartstikke bedankt! 🙂 
    

 • Latest news

 • Nu op het forum

  • En idd die hou je toch niet buiten,heb een stuk gelezen gehad dat bijvoorbeeld op tor sites een speciaal bedrijf is in geschakeld gevestigd in Duitsland om alle 100% downloaders op te slaan dus de ip`s Heb je dus een vpn en schakel je die wel naar een ip in het buitenland dan mogen ze dat hier in Nederland niet bewaren. En dat je je vpn moet laten zakken is vaak dat ze willen kijken of je niet ooit gebant bent,maar met veiligheid is het dus van belang je vpn aan te houden.
  • leuk deze site te gevonden hebben  ik ben king-world een jong man van 30 jaar een fervent film liefhebber  ik haal bijna dagelijks de nieuwste films binnen die er is  mijn andere hobby's zijn fietsen wat wandelen en mijn eigen forum onderhouden voor de rest op cafe gaan en wat pinten pakken     
  • De spellen kan je op een USB stick plaatsen en die kan dan in de Wii.  Er zijn ook handleidingen op Google te vinden
 • ThreadStarter: Movies: Recently Created

  Hunters

  • Drama
  • Misdaad

  De grote slijmfilm

  • Familie
  • Avontuur

  Little Women

  • Drama
  • Romantiek

  Birds of Prey (and the Fantabulous Emancipation of One Harley Quinn)

  • Actie
  • Misdaad

×
×
 • Create New...