Jump to content
Sign in to follow this  
Duken

Midsommar (2019)



Recommended Posts

Midsommar

Midsommar

About

 • Released


 • Rating


  7.2
 • Genre


  • Horror
  • Drama

Overview

Dani trekt met haar vriend Christian naar een afgelegen dorp in Zweden. Tijdens hun verblijf komen ze tot de ontdekking dat de bewoners deelnemen aan een reeks bizarre en seizoensgebonden tradities. De recente overlijdens van de ouders van één van de twee protagonisten werpen een donker schaduw op de gebeurtenissen en zorgen voor een duister voorgevoel bij hun kind.


Trailer

Credits

 • Florence Pugh
  Florence Pugh
  Dani Ardor
 • Jack Reynor
  Jack Reynor
  Christian Hughes
 • Vilhelm Blomgren
  Vilhelm Blomgren
  Pelle
 • William Jackson Harper
  William Jackson Harper
  Josh
 • Will Poulter
  Will Poulter
  Mark
This page uses the themoviedb.org API.

Midsommar (2019)

Ja, het wordt verkocht als een horrorfilm, ook al zal je hiervan niks merken ver voorbij het eerste uur van deze 140 minuten lange prent. Midsommar heeft die Europese vertelstijl waarin tijd wordt genomen om aan karakterontwikkeling te doen en niet meteen gedwongen wordt tot actie om het verhaal vooruit te helpen. In tussentijd krijgen we prachtige fotografie voorgeschoteld van DoP Pawel Pogorzelski in een soort feeërieke samenleving die herinneringen oproep aan The Wicker Man (1973).

Maar misreken je niet, er is gruwel en horror die mensen onwel zullen maken, maar echt gore wordt het nooit. De regisseur heeft ook te kennen gegeven dat één van zijn inspiratiebronnen voor deze film de kunstenaar en fotograaf Joel-Peter Witkin was, de man die echte lijken gebruikte voor zijn werk (al dan niet met toestemming van de familie). Deze film gaat toch meer in de richting van The Wicker Man, en is niet zozeer een aanklacht tegen de rassen-vooroordelen, maar wel de culturele vooroordelen, in die zin dat wij als westerlingen een stam uit de jungle meer zullen beschouwen als een bedreiging (cf. Cannibal Holocaust tot The Green Inferno) dan blanke mannen en vrouwen uit Zweden (ook al hebben wij ook wel heel wat verschrikkelijke culten gaande van Charles Manson tot de Waco sekte). En de film is niet zomaar een samenraapsel van geschifte situaties, dit verhaal is gebaseerd op echte oude rituelen (al dan niet in de praktijk gezet). Dit moet tevens bij mijn weten ook de “meest heldere” A24 film zijn tot nu toe, met zonovergoten landschappen en helderblauwe hemel.

bron: defilmblog.be/archive/2019/07/11/midsommar-2019-review.html/

Downloaden

Als Midsommar online verschijnt, kun je hem ook downloaden. Door de film te downloaden, kun je hem altijd en overal bekijken; ook zonder internet. Er zijn verschillende diensten die je de mogelijkheid geven om films voor een vriendelijke prijs te downloaden, en de eventuele ondertiteling zit er dan bij. Let er wel op dat het downloaden van een film ruimte inneemt op je computer, tablet of telefoon.

Als je niet genoeg ruimte hebt of sneller wilt kijken is handiger om de film te streamen via Pathe Thuis.

 • Midsommar.mkv (3.1 GB) (Zolang een film in de bioscoop draait, is het meestal nog niet mogelijk om hem te streamen of te downloaden)

Afbeeldingen

midsommar_2019_pic03.jpg

Recensie Midsommar Cinemagazine

Midsommar downloaden via Torrent / NZB / Stream

Directe links naar websites voor de film Midsommar NZB, Torrent, stream of download bestand zijn en mogen op Duken.nl niet worden geplaatst. Discussiëren, overleggen en tips over het (online) kijken zijn wel toegestaan. 
 
Meer informatie in onze huisregels.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Sign in to follow this  

×
×
 • Create New...