Spring naar bijdragen

  • Aanpak illegaal downloaden volledig mislukt

     Delen


    Met veel tamtam maakte distributeur Dutch Filmworks bekend een campagne te beginnen tegen Nederlanders die illegaal naar films en series van de distributeur kijken. Het plan lijkt echter volledig mislukt, zo meldt Datanews.

    De bedoeling van Dutch Filmworks was om downloaders een boete voor het bekijken van illegaal verkregen content te geven. Dit naar Duits voorbeeld waar deze aanpak tot succes leidt. De distributeur kreeg zelfs van Autoriteit Persoonsgegevens toestemming om IP-adressen te verzamelen en downloaders te identificeren. Maar uiteindelijk hebben de twee grootste internetaanbieders Ziggo en KPN geen enkel verzoek voor het koppelen van persoonsgegevens aan een IP-adres gekregen.

    Rechter

    Beide internetaanbieders lieten direct na het bekendmaken van de plannen door Dutch Filmworks al weten dat alleen persoonsgegevens verstrekt zouden worden als de rechter hen hier opdracht toe had gegeven. In praktijk betekent dit dat de distributeur voor elke overtreding de gang naar de rechter moet maken. Vanuit diverse kanten werd dan ook gezegd dat de boete met een bedrag van 150 euro voor het illegaal kijken bangmakerij van Dutch Filmworks was.



    Duken
    • Haha 2
     Delen


    Terugkoppeling

    Aanbevolen reactie

    Dutch Filmworks is aan het begin van 2016 al in het bezit gekomen van een lijst met IP-adressen waarvandaan films waar zij de rechten van hebben, zijn gedownload. Deze lijst heeft Dutch Filmworks gekregen van een Duits bedrijf. Alleen de providers kunnen het IP-adres koppelen aan een persoon via de zogenaamde NAW gegevens (Naam Adres Woonplaats) en Ziggo en KPN hadden na de eerste gesprekken al laten weten niet vrijwillig die gegevens te overleggen. We zijn nu dus ruim anderhalf jaar verder en het begint er alle schijn van te krijgen dat de illegale downloader aan de winnende hand is.🙄

    Link naar opmerking
    Deel via andere websites



    Doe je mee?

    Je kunt nu een bericht plaatsen en je later registeren. Als je al een account hebt, kun je je hier aanmelden.

    Gast
    Voeg een reactie toe...

    ×   Je hebt opgemaakte inhoud geplakt.   Opmaak verwijderen

      Only 75 emoji are allowed.

    ×   Jouw link is automatisch embedded.   Toon als een normale link

    ×   Je vorige inhoud is hersteld.   Schoon editor

    ×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


Mededelingen

×
×
  • Nieuwe aanmaken...