Jump to content
 • William

  William

  Brein wilt beginnen met waarschuwen torrent gebruikers

  BREIN gaat een nieuwe methode gebruiken bij de bestrijding van het illegaal downloaden en kijken. De stichting richt zij daarbij op frequente uploaders. 

  Stichting BREIN is als auteursrechtenwaakhond in Nederland actief bezig met de bestrijding van illegaal downloaden en illegaal kijken, bijvoorbeeld via IPTV. Het nieuwste project van BREIN is een voorlichtingsproject gericht op frequent of langdurig inbreukmakende uploaders van auteursrechtelijk beschermde werken zoals films, series en muziek. BREIN wil met dit voorlichtingstraject op 15 december beginnen. De auteursrechtenwaakhond gaat met speciaal gemaakte software op zoek naar Nederlandse IP-adressen waarvan meerdere malen uploads plaatsvinden van auteursrechtelijk beschermd materiaal die vooral op de Nederlandse markt gericht is.

  Internetaanbieders

  BREIN wil dat Nederlandse internetaanbieders – zoals Ziggo, KPN en T-Mobile – meewerken aan het versturen van een door BREIN opgestelde e-mail aan klanten van de betreffende internetaanbieder die door de auteursrechtenwaakhond zijn aangemerkt als frequentie uploader. BREIN dreigt dat als internetaanbieders niet meewerken aan het verzoek de e-mailadressen desnoods te vorderen zodat de stichting de waarschuwingsmail zelf kan versturen. Dit komt overeen met een verkapte manier om klantgegevens van internetaanbieders in handen te krijgen.

  Rechter

  Het lijkt een utopie dat internetaanbieders zonder slag of stoot aan het plan van BREIN gaan meewerken. NLconnect adviseert alle 25 aangesloten internetaanbieders niet mee te werken. In ieder geval NLconnect-lid Freedom Internet gaat de e-mail van  BREIN niet zelf naar klanten versturen. De twee grootste internetaanbieders van Nederland Ziggo en KPN hebben als standpunt dat alleen bij een gerechtelijk bevel klantgegevens aan derden worden afgestaan. Of hetzelfde beleid wordt gehanteerd bij een verzoek van BREIN om een bepaalde klant een waarschuwingsmail te sturen, ligt in de lijn van verwachting. Of deze actie van BREIN overigens veel effect heeft, kan worden afgevraagd. Zeker uploaders die bewust auteursrechtelijk beschermd gebruiken, maken vaak gebruiken van hulpmiddelen zoals VPN om hun identiteit te beschermen.

  Voorbeeldbrief

  Voorbeeldbrief BREIN  User Feedback

  Recommended Comments

  Ben erg benieuwd hoe dit gaat verlopen. Je mag toch haast wel verwachten dat mensen die uploaden via torrents tegenwoordig allemaal wel achter een VPN zitten.

  Ook het stukje over het verwerken van de persoonsgegevens. Ze zeggen zelf dat er overleg is geweest met de Autoriteit Persoonsgegevens hierover en dat er geen vergunning nodig zou zijn. 

  Echter geeft De Autoriteit Persoonsgegevens aan dat er geen overleg heeft plaatsgevonden en dat het systeem niet is goedgekeurd omdat wegens tijdgebrek de vergunningaanvraag niet is behandeld. 

  Brein weet ook wel dat providers niet direct meewerken als er bij ze wordt aangeklopt. Ik vraag me dan af, is het dan niet beter dat Brein wacht totdat de AP de vergunningaanvraag in behandeling neemt en het systeem heef goedgekeurd.

  Edited by Monkie

  Share this comment


  Link to comment
  Share on other sites

  Ik ben ook erg benieuwd, de stevige downloader weet van de VPN verbinding en zal daarom geen brief kunnen ontvangen van Brein. Maar de buurman met een popcorn time kastje oid weet vaak niet eens hoe het allemaal werkt. Dit zijn vaak ook de mensen waarbij het IP adres altijd openbaar is en eventueel (als providers meewerken) een brief thuis ontvangen. 

  20 uur geleden zei Monkie:

  Echter geeft De Autoriteit Persoonsgegevens aan dat er geen overleg heeft plaatsgevonden en dat het systeem niet is goedgekeurd omdat wegens tijdgebrek de vergunningaanvraag niet is behandeld. 

  Dat is ook wel weer erg bijzonder.... 

  Share this comment


  Link to comment
  Share on other sites

  Dat geeft Brein niet aan, maar ik neem aan dat ze nu vooral richten op content vanuit de Nederlandse film industrie. Dat is ook de club die ze bedienen, maar deze geven soms ook Engelse Films uit.

  Share this comment


  Link to comment
  Share on other sites

   

  Brein gaat het dus weer proberen en wil dus brieven te sturen met een foei. Je zou het bijna geloven, toch?

  Mocht er een provider zijn die hiermee akkoord gaat dan heeft Brein het voor elkaar en zal op jacht gaan. Sterker.....Brein heeft allang heel veel ip adressen verkregen in de loop der tijden. Geloof mij die zijn dan als eerste aan de beurt.

  Ik schat dat Brein er 10.000-den heeft verkregen op deze manier. Ja, u leest het goed! Het zal jullie verbazen als je bij grote public trackers een populair iets download dan zie je honderden Nederlands ip adressen, veelal Ziggo trouwens. 😂

   

  Voor de duidelijkheid :

   

  Is illegaal downloaden strafbaar?

  Nee.

  Illegaal downloaden is niet strafbaar. U kunt dus niet strafrechtelijk vervolgd worden voor het illegaal downloaden van muziek, films of games.

  Wel kunt u civielrechtelijk worden aangesproken vanwege de schade die de auteur lijdt vanwege uw download. Illegaal films, muziek of computerspellen downloaden is namelijk een schending van het auteursrecht en dit kan binnen het civiele recht gehandhaafd worden. Dat betekent dat de eigenaar van auteursrechtelijk beschermd materiaal een schadevergoeding kan eisen van degene die zijn of haar product illegaal heeft gedownload. Dit gaat dus via het civiele recht en heeft niets met het strafrecht te maken.

  Een handeling is namelijk pas strafbaar als er een verbod in het een wettelijke strafbepaling als zodanig strafbaar is gesteld. Illegaal muziek of films downloaden valt niet onder diefstal (de media wordt immers niet weggenomen, maar enkel gekopieerd). Het wetboek van strafrecht bevat verder geen artikelen die het illegaal films of muziek downloaden strafbaar 

   

  DFW is geen kleine speler. Hieronder de titels.

  https://www.bol.com/nl/c/films-en-series-dutch-filmworks/72195/N/3133/

   

  1 film was in het verleden al raak voor bijna 500 ip adressen. Was trouwens een B film. We praten ook over 1 public tracker, zal wel pirate bay zijn geweest.

   

  VPN wordt vaak genoemd maar wees verstandig neem een VPN aanbieder buiten de EU!

   https://hide.me/en/  bijv.  Waar je echt op moet letten is dat de VPN aanbieder niets te maken heeft met zgn. “Five Eyes” Landen.

  Of neem een seedbox, geen dedicated maar een shared. Seed box providers houden niets bij enkel data.

  Brein heeft als voorbeeld het systeem uit de UK genomen. Alleen is Brein anders ingericht en zal een stapje verder gaan met schikkingsvoorstellen.

  https://www.ispreview.co.uk/index.php/2019/07/get-it-right-copyright-holders-scrap-uk-isp-piracy-letters-scheme.html

   

   

   

   

   

   

  Share this comment


  Link to comment
  Share on other sites

  Torrentfreak heeft het bovenstaande Nieuwsartikel wat dieper onder de loep genomen en komt tot de volgende conclusie;

  Op het eerste gezicht zou je kunnen denken dat dit gewoon weer een maniertje is om berichten naar BitTorrent-gebruikers te sturen in de hoop dat ze stoppen met het delen van content. Maar het is scherper en gerichter dan dat en zou als gevolg daarvan zijn doelen kunnen bereiken zonder toevlucht te nemen tot de bloedzuigende tactieken van zijn trollende tegenhangers.

  'Openheid' wordt zelden in verband gebracht met antipiraterij

  Ten eerste is BREIN volledig open over wat het van plan is, en zet zelfs vooraf de “spelregels” uiteen. Dat is vandaag de dag een zeldzaamheid, zo niet uniek.

  BREIN zegt bijvoorbeeld niet geïnteresseerd te zijn in zogenaamde 'hit & run'-downloaders, dat wil zeggen BitTorrent-gebruikers die een film downloaden en niet urenlang zitten te delen. Dit betekent dat BREIN niet geïnteresseerd is in de overgrote meerderheid van de piraten. In plaats daarvan zal de antipiraterijgroep zich richten op degenen die voor lange of frequente periodes content delen.

  Het is natuurlijk belangrijk om te erkennen dat deze productieve delers belangrijk zijn voor het ecosysteem, omdat zonder hen torrent zwermen veel minder gezond zullen zijn. Wat BREIN hier echter lijkt te doen, is een streep in het zand trekken. Om een analogie te maken met snelheidsovertredingen: degenen die zo nu en dan de limieten met een paar mijl per uur overschrijden, zullen onder de radar vliegen, maar aanhoudende, zware snelheidsduivels die steeds opgemerkt worden, kunnen doelwitten worden omdat ze het meeste risico vormen.

  Juridische maatregelen, maar geen auteursrecht-getrol

  Zelfs dan zullen degenen die de aandacht trekken, geen advocaten aan hun deur vinden. Mits ISP's meewerken, ontvangen ze een bericht met het verzoek te stoppen en wordt er ook geen enkele vorm van betaling geëist. Vergelijk dit met de auteursrecht trollen die een IP-adres in een zwerm een paar seconden opmerken en vervolgens een rechtszaak aanspannen om Duizenden aan schadevergoeding te eisen. Er is een enorm verschil.

  Het plan van BREIN heeft natuurlijk een potentiële prikkel in de staart. Voor hardnekkige lange termijn delers kan het een benadering betekenen voor een schikking in contanten of op zijn minst een formele overeenkomst om te stoppen. Maar BREIN zou dit volgens de huidige wetgeving al direct kunnen doen zonder enige kennisgeving.

  In plaats daarvan kiest het ervoor dit niet binnen een kader te doen dat lijkt te erkennen dat het focussen op kleine delers (de meerderheid) niet zo effectief zal zijn in het voorkomen van delen als het gericht focussen op hun bronnen.

  Casual Piraten met rust laten

  Nogmaals, er zullen mensen zijn die vinden dat elke vorm van handhaving onaanvaardbaar is en moet worden afgewezen. Dat is echter niet de manier waarop de dingen werken en BREIN heeft een taak, of mensen dat nu leuk vinden of niet. In plaats daarvan legt de antipiraterijgroep in feite zijn eigen zwakkere 'wetgeving' vast bovenop de bestaande wetten en is ze volledig transparant over in wie ze geïnteresseerd zijn en waarom ze voorzichtig moeten zijn.

  Als het schema werkt (en dat is nog steeds een grote als, zelfs als het van de grond komt), hoeft BREIN de kleine man helemaal niet lastig te vallen, dus hoe je het ook bekijkt, dat wordt zelden als een slechte zaak beschouwd. En zelfs als er meer belangrijke delers worden gepakt, zullen ze volop kansen hebben om weg te komen zonder 'beboet' te worden of voor de rechtbank te worden gesleept.

  Zoals handhaving tegen piraterij gaat, is dit dus een vrij gerichte en hulpbronnen vriendelijke regeling. Het is niet alleen gefocust, maar de regels zijn er ook voor iedereen, vooraf en met veel aandacht. Mensen vinden ze misschien niet leuk, maar als je ze bekijkt door het vergrootglas van sommige van de andere projecten die er tegenwoordig zijn, is het veel meer overwogen, beperkt (1.000 IP-adressen gericht per maand) en kan het zelfs enkele van zijn doelen bereiken, zonder gezichtsverlies te lijden.

  Bron: https://torrentfreak.com/breins-upcoming-anti-piracy-campaign-is-unusually-honest-and-focused-201230/

  PS; Bovenstaande is een Google Vertaling van het originele Nieuwsartikel met enkele correcties.

  • Like 1
  • Thanks 1

  Share this comment


  Link to comment
  Share on other sites
  Piraatje

  Geplaatst 18 uur geleden

  Vergeten jullie de VPN verbinding niet? Je internet provider zoals Ziggo of KPN kan door gebruik van de VPN niet zien wat er gebeurd op je internet verbinding en ben je volledig anoniem. Een vereiste tegenwoordig.... Gelukkig hebben we een uitgebreide handleiding geschreven met informatie. :goed:

  De handleiding van de VPN verbinding staat hier.

  Join the conversation

  You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

  Guest
  Add a comment...

  ×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

    Only 75 emoji are allowed.

  ×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

  ×   Your previous content has been restored.   Clear editor

  ×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


 • Similar Content

  • By Monkie
   Tim Kuik, directeur van Stichting Brein, zegt desgevraagd tegen Tweakers dat de eerste waarschuwingen aan torrentgebruikers zijn gestuurd. Welke providers de 'voorlichtingsmail' hebben doorgestuurd is niet bekend, maar het gaat in ieder geval niet om Ziggo of KPN.
   Het versturen van meldingen vindt volgens Kuik op beperkte schaal plaats. Het is niet bekend hoeveel verzoeken Brein heeft neergelegd bij providers en hoe vaak de e-mail daadwerkelijk is doorgestuurd. Ook is niet bekend welke providers er zijn benaderd. Kuik wil geen inhoudelijke antwoorden geven op dergelijke vragen: "Het is een beperkt aantal en we hebben nog geen nieuws te melden," aldus de directeur.
   Wel maakt Kuik duidelijk dat er nog geen verzoeken aan grote providers zoals Ziggo en KPN zijn gestuurd: "Wij hebben nog geen meldingen verstuurd aan de grote access providers, omdat wij in verband met hun gebruik van Carrier-Grade NAT ook poortnummers willen leveren. Die rapportage bouwen we momenteel in."
   Mathieu Andriessen, directeur van branchevereniging NLconnect, zegt geen signalen ontvangen te hebben van leden over verzoeken voor het doorsturen van waarschuwingen van Brein. Bij NLconnect zijn ruim twintig kleine Nederlandse providers aangesloten. De brancheorganisatie adviseerde zijn leden om geen medewerking te verleden aan Brein. De leden hoeven zich daar overigens niet aan te houden en dat er geen signalen zijn, hoeft ook niet te betekenen dat er geen contact is geweest tussen de aangesloten providers en Brein.
   In december vorig jaar maakte Stichting Brein bekend te beginnen met zijn 'voorlichtingstraject'. De stichting zei toen op 15 december van start te gaan. Kuik verduidelijkte na die startdatum tegenover Tweakers dat er eerst vier weken metingen worden verricht en dat er in de twee weken daarna meldingen worden verstuurd. Die periode is nu aangebroken.
    

   Effectmeting uitgesteld
   Omdat Brein nog niet is begonnen met het sturen van verzoeken naar de grote providers, is het meten van het effect van de campagne vooruitgeschoven. Die meting zal volgens Kuik plaatsvinden 'nadat we een half jaar echt gedraaid hebben, met ook de grote providers'.
   Bij de aankondiging van het traject in december vorig jaar, zei Brein dat het plan is om zes maanden waarschuwingen te sturen en dan te kijken of dat effect heeft op het gedrag van Nederlandse internetgebruikers. Als de waarschuwingen geen effect hebben, overweegt Brein om te gaan handhaven tegen frequente torrentgebruikers, zoals de stichting nu ook al doet tegen grote uploaders.
   Brein heeft de medewerking van internetproviders nodig, omdat de stichting zelf geen adresgegevens of e-mailadressen van torrentgebruikers kan achterhalen. Het is nog niet duidelijk of Ziggo en KPN de waarschuwing op verzoek van Brein gaan doorsturen. De grote providers gaven daar nog geen uitsluitsel over, maar hielden wel veel slagen om de arm. T-Mobile en Freedom zeggen expliciet dat ze geen waarschuwingen gaan doorsturen. Brein zal proberen via de rechter medewerking af te dwingen, als providers weigeren.
   FLU-protocol
   Het is voor het eerst dat Stichting Brein torrentgebruikers wil opsporen en waarschuwen. Voorheen richtte de stichting zich alleen op grootschalige uploaders. Brein zoekt naar Nederlands ip-adressen die via p2p-zwermen materiaal delen van Nederlandse rechthebbenden. Dat doet de stichting door zelf steeksproefgewijs deel te nemen aan bestaande zwermen. Als Brein een ip-adres in een periode van vier weken minimaal twee keer aantreft, dan wil de stichting een waarschuwing sturen. Er zullen 'met het oog op proportionaliteit' maximaal duizend verzoeken per maand aan providers gestuurd worden, zegt de stichting. Brein heeft zijn werkwijze gepubliceerd in het FLU-protocol, dat staat voor Frequente en Langdurige Uploaders.
  • By William
   Een 'grootschalige' aanbieder van proxy's en mirrors waarmee gebruikers toegang hebben tot The Pirate Bay ondanks ISP-blokkerende maatregelen, is gestopt na actie van BREIN. Nu het domein van het platform onder controle staat van de antipiraterijgroep, heeft de operator ermee ingestemd om BREIN $ 343.000 te betalen om de zaak te schikken.
   Na talloze rechtszaken over de hele wereld is The Pirate Bay misschien wel de meest geblokkeerde piratensite ter wereld.
   In veel regio's wordt de site geblokkeerd door lokale ISP's en als gevolg daarvan hebben miljoenen gebruikers geprobeerd de site op alternatieve manieren te bezoeken. Hoewel dit bijvoorbeeld VPN's en Tor kan zijn, is de opkomst van proxy- en mirrorsites opmerkelijk, aangezien deze naadloze toegang tot de torrent-index bieden zonder kosten.
   Langdurige juridische strijd in Nederland
   Vooral de strijd om The Pirate Bay en haar mirrors en proxies in Nederland te blokkeren was opmerkelijk. In 2010 startte BREIN juridische stappen en na een moeizaam pad, waarbij zelfs het Hof van Justitie van de EU betrokken was, kozen lokale rechtbanken uiteindelijk de kant van de antipiraterijgroep.
   De strijd om Pirate Bay-proxy's en mirrors duurde echter langer en werd pas in oktober beslecht . BREIN ziet deze platforms echter nog steeds als een risico en is daarom een project gestart om zich te richten op een grote aanbieder van beide.
   Piratebay-proxylist.net Gericht door BREIN
   Met enkele miljoenen bezoekers per maand ontwikkelde Piratebay-proxylist.net niet alleen een publiek bij inwoners van Nederland maar ook bij die in andere regio's (zoals het VK) waar ISP's verplicht zijn om The Pirate Bay te blokkeren.
    
    
   Het platform bood een lijst met domeinen van waaruit de beruchte index kan worden benaderd (en ook om ze te beoordelen, ogenschijnlijk op snelheid), het platform was natuurlijk een populair trefpunt voor piraten. De show is nu echter afgelopen na juridische stappen door BREIN.
   BREIN kondigt 'inbeslagname' en grote schikking aan
   In een aankondiging op vrijdag zei BREIN dat hoewel het doet wat het kan om proxy- en mirrorsites te sluiten, onder meer door verzoeken in te dienen bij hostingproviders, het bestaan van ISP-blokkering niet uitsluit dat directe juridische stappen worden ondernomen tegen degenen die aanhoudend proxy en mirror aanbieden. sites.
   Als gevolg hiervan richtte het zich op de mensen achter Piratebay-proxylist.net, een actie die nu heeft geresulteerd in de sluiting van het platform en een overeenkomst om BREIN een aanzienlijk bedrag aan schadevergoeding en schadevergoeding te betalen.
   “[Piratebay-proxylist.net], een grootschalige aanbieder van proxy's en mirrors om de blokkering van The Pirate Bay te omzeilen, heeft met stichting auteursrechtbescherming BREIN afgesproken om 250.000 euro te betalen als vergoeding voor de geleden schade en meer dan 30.000 euro aan volledige vergoeding van kosten ”, zegt BREIN.
   Domein ook 'in beslag genomen door BREIN
   BREIN zegt dat het als onderdeel van de schikking de controle heeft over het domein Piratebay-proxylist.net. Op het moment van schrijven bevat het domein inderdaad een gedetailleerde antipiraterijwaarschuwing , waarin wordt uitgelegd waarom het domein niet langer functioneel is, terwijl het een waarschuwing geeft aan anderen.
   “De inhoud van deze site is geblokkeerd in opdracht van de rechtbank, op verzoek van Stichting BREIN. Deze site gaf toegang tot de website The Pirate Bay, die illegaal beschermde werken aanbiedt van de rechthebbenden vertegenwoordigd door Stichting BREIN. Dit is onwettig en veroorzaakt grote schade aan de rechthebbenden op (met name) films, tv-series, muziek, games en boeken '', luidt het waarschuwende bericht en voegt eraan toe:
   “WAARSCHUWING: Elke site die directe of indirecte toegang biedt tot The Pirate Bay, loopt een aanzienlijk risico geblokkeerd te worden. De beheerders van die site riskeren strafrechtelijke en / of civielrechtelijke sancties, zoals hoge boetes en schadevergoedingen. "
   Proxy's / spiegels genereren grote inkomsten en krijgen hoge boetes
   Net als veel vergelijkbare platforms, genereerde Piratebay-proxylist.net inkomsten uit advertenties en aangesloten programma's. Volgens BREIN komt de omvang van haar bedrijf tot uiting in de omvang van de schikking die de dienst nu moet betalen aan de antipiraterijgroep.
   “Waar we de betrokkenen [site-exploitanten] kunnen identificeren en verantwoordelijk kunnen houden, zullen we dat doen. Dat er met dit soort illegale zaken veel geld gemoeid is, bewijst deze schikking van ruim een kwart miljoen euro ”, aldus BREIN- directeur Tim Kuik.
   BREIN bereikt ook schikking met eBook Pirate
   Hoewel BREIN veel moeite doet om met grotere inbreukmakende platforms om te gaan, schuwt het zich er niet voor om zich ook op kleinere entiteiten te richten.
   De antipiraterijgroep zegt dat het sinds begin 2019 schrijft aan de beheerders van verschillende e-mailgroepen die werden gebruikt om illegale kopieën van eBooks, audioboeken en muziek te delen. Verschillende beheerders kwamen overeen om te stoppen en hun activiteiten te beëindigen. Het lijkt er echter op dat er in ieder geval één koppiger was, ook na genoegen te nemen met BREIN.
   “Ze zamelde geld in van leden om de boete te betalen en startte een nieuwe groep op dezelfde dag dat de verklaring werd ondertekend. In die groep, dit keer met hulp van sociale media, drongen de beheerder en de leden aan op anonimiteit en werden wederom illegale e-boeken uitgewisseld ”, legt BREIN uit.
   Toen BREIN de persoon weer benaderde, haalde ze haar groep offline. Ze was echter niet geïnteresseerd in het betalen van een boete en negeerde de brieven van BREIN. Dat leidde ertoe dat BREIN naar de rechter stapte, waar de rechter de anti-piraterijgroep in het gelijk stelde en de vrouw beval 7.500 euro aan boetes en 19.644 euro aan juridische kosten te betalen.
  • By William
   BREIN zegt dat het verschillende "open directories" heeft gesloten nadat ze duizenden illegale eBooks aan gebruikers hadden aangeboden die inbreuk maakten op het auteursrecht. Aangezien sommige operators nu schikkingen moeten betalen aan de Nederlandse antipiraterijgroepering, vragen degenen die bekend zijn met modernere manieren om inhoud te verkrijgen, zich af wat deze oude vorm van file-sharing inhoudt.
   De Nederlandse antipiraterijgroep BREIN wil alle vormen van piraterij aanpakken, waar en hoe dan ook online.
   Van populaire P2P-technologieën zoals BitTorrent tot streamingportals en de gevestigde protocollen van Usenet, BREIN werkt op de achtergrond om te voorkomen dat mensen zonder toestemming inhoud verspreiden en verkrijgen.
   Deze week onthulde het bedrijf echter dat het zich richt op een van de oudste en meest elementaire methoden voor het delen van bestanden die nog steeds bestaan.
   BREIN richt zich op Open Directories
   In een aankondiging donderdag zei BREIN dat het erin geslaagd was enkele tientallen 'open directories' te sluiten die tienduizenden eBooks aan het publiek aanboden zonder toestemming van rechthebbenden. Zoals vaak het geval is, nam BREIN contact op met hostingproviders met verwijderingsverzoeken wegens auteursrechtschending, waardoor de directories offline werden gehaald.
   In sommige gevallen, waar BREIN de verantwoordelijken kon identificeren, kregen directory operators de mogelijkheid om de klacht te schikken door hun aanbod stop te zetten, de kosten van BREIN te betalen en overeen te komen in de toekomst geen inbreuk te maken op het auteursrecht.
   Dus wat zijn 'open directories' en hoe werken ze?
   Een oude, eenvoudige en toch intrigerende manier om bestanden aan te bieden
   In een notendop zijn 'open directories' precies dat - directories (of folders, om Windows-terminologie te gebruiken) gevuld met inhoud die gemakkelijk toegankelijk is voor gebruikers via het web.
   De meeste van deze mappen worden gemaakt door iemand die de leiding heeft over een website en / of server. Als er wat vrije ruimte op de harde schijf beschikbaar is, kan het individu ervoor kiezen om een aantal familiefoto's, documenten (of zelfs een hele mediacollectie) te uploaden, zodat ze overal toegankelijk zijn of worden gebruikt om inhoud aan een website te presenteren.
   Door bijvoorbeeld mappen niet met een gebruikersnaam en wachtwoord te beschermen, worden ze 'open' gemaakt, maar in veel gevallen worden deze mappen met opzet onbeveiligd gelaten, op een gewone server geplaatst om met anderen te delen, of in sommige gevallen op een onbeveiligde de server van een derde partij die dan fungeert als een ongeautoriseerde 'dump' van bestanden.
   Dit is allemaal niet bijzonder glamoureus of technologisch geavanceerd, maar wat open directories bieden, is een enorme hoeveelheid media die voor iedereen toegankelijk is om rechtstreeks naar hun machines te downloaden, met alleen een webbrowser.
   Omdat ze door hun aard geen login, wachtwoord of speciale tools nodig hebben, is het enige obstakel hoe je deze directories in eerste instantie kunt vinden. Omdat ze echter deel uitmaken van het web zelf, kan het merendeel worden gevonden met Google of een vergelijkbare zoekmachine.
   Open mappen vinden is eenvoudig
   Een van de meest basale manieren om geopende mappen te vinden, is door Google de zoekterm index / (of intitle: \ "index.of \" ) te gebruiken, gevolgd door het type gezochte inhoud. De onderstaande afbeelding toont de resultaten van Google na de meest elementaire zoekopdrachten naar mappen die verwijzen naar het afbeeldingsformaat JPG.
    
    
   Het allerbeste resultaat is een indicatie van het soort ongebruikelijke inhoud dat je waarschijnlijk zult vinden bij zo'n eenvoudige zoekopdracht. Gevonden op ' e-hand.com/jpg/ ', lijkt de map te bestaan uit een afbeeldingenbibliotheek met vervormde, gewonde of anderszins niet-normale handen.
    
    
   Natuurlijk zijn afbeeldingen van wankele handen een vrij niche-onderwerp, dus het is waarschijnlijk dat mensen hun benen een beetje willen strekken en meer geavanceerde technieken gebruiken om interessante inhoud te vinden. Nogmaals, Google is een geweldig startpunt en voor degenen met de juiste vaardigheden kunnen uitgebreide zoekparameters worden gecombineerd om de vereiste resultaten te produceren.
   Voor degenen die niet over de nodige 'Google-fu' beschikken of gewoon niet de moeite kunnen nemen, zijn er tools die al het zware werk doen, zoals Google Open Directory Search , de Open Directory Search Tool of meer flitsende voorbeelden zoals File Pursuit . Er zijn zelfs gemeenschappen die zich toeleggen op het onthullen van wat andere zoekers hebben gevonden.
   Waarschuwing: open mappen kunnen alles bevatten
   Ten slotte is het de moeite waard om erop te wijzen dat sommige open mappen goudmijnen zijn van populaire films, muziek, tv-shows en zeldzame en soms ongebruikelijke persoonlijke inhoud, maar dat ze ook de thuisbasis zijn van bergen 'rommel' die alleen interessant zijn voor de persoon die ze daar heeft neergezet . In sommige gevallen kunnen ze ook materiaal bevatten dat sommigen aanstootgevend vinden vanwege het volwassen karakter ervan, maar er zijn ook andere risico's.
   In tegenstelling tot sommige andere indexen, zijn deze mappen volledig ongemodereerd, wat betekent dat de 'game' of 'app' die je gaat downloaden, besmet kan zijn met malware, kwaadwillig verkeerd is gelabeld, of dat het downloaden dagen kan duren om niets interessants op te leveren . Belangrijk is dat open mappen ook niet inherent 'piraat' zijn, het zijn gewoon gedeelde mappen die zo ongeveer alles kunnen en zullen bevatten.
   Hetzelfde kan gezegd worden over open Google Drives, die je kunt vinden door de zoekterm site: drive.google.com + "drive / folders" in Google te plakken . Dit zijn geen open mappen in de pure zin van het woord, maar leveren toch vergelijkbare resultaten op, met de uitzondering dat alle bestanden daadwerkelijk worden gehost (in plaats van alleen geïndexeerd) door Google.
   In ieder geval is de inhoud die in veel van deze directories wordt aangeboden, vaak interessant voor gebruikers, ondanks dat het potentieel riskant is om aan te bieden, vooral wanneer entiteiten zoals BREIN op jacht zijn.
 • Who was online  21 Users were Online in the last 2 hours

×
×
 • Create New...