Jump to content

 • Trizomu
  Trizomu

  Windows 10-upgrade wordt nog agressiever

  Microsoft voert nogmaals meedogenloos de druk op voor Windows-gebruikers. De Windows 10-update wordt nu hoe dan ook automatisch doorgevoerd. Wegrennen heeft geen zin.

  Of je het nu leuk vindt of niet, Microsoft blijft nog tot 29 juli proberen om je te laten upgraden naar Windows 10. Nu die deadline steeds dichterbij komt, drijft het bovendien de druk nog wat op, zo ontdekte ExtremeTech.De reus uit Redmond wil iedereen zo snel mogelijk op Windows 10 krijgen, om een slepende ondersteuning voor Windows 7 en 8.1 te voorkomen.

  Verschillende acties, één resultaat

  Microsoft voert al een tijdje systematisch de druk op voor Windows-gebruikers. Toch konden gebruikers voordien een update naar de nieuwe versie van Windows nog altijd afwenden door de boodschap weg te klikken. Dat zou volgens ExtremeTech nu ook geen optie meer zijn. Microsoft heeft de verandering zelfs niet aangekondigd.

  GWX-New

  Volgens het bewuste dialoogvenster staat de update gepland op een bepaalde datum. Onderaan in de kleine lettertjes vinden we “Deze update wordt automatisch gedownload en geïnstalleerd op basis van je PC-instellingen”. Er zijn tal van acties in het venster die je kan ondernemen, maar bijna allemaal hebben ze hetzelfde resultaat: je accepteert de update via ‘OK’, je voert de update onmiddellijk uit of je verandert de geplande datum. Alleen via ‘Klik hier’ kan je de upgrade weigeren. Je zou denken dat ook klikken op “X” een duidelijke boodschap is dat je de installatie niet wenst uit te voeren, maar dat blijkt niet langer het geval. Wanneer je het scherm wegklikt met “X”, wordt de upgrade nog altijd op de achtergrond uitgevoerd.

  Donkere morgen

  Win10

  Het vroegere dialoogvenster waarbij ‘X’ klikken nog zin had

  Microsoft kan als argument gebruiken dat de “X” in wezen geen manier is om iets af te wijzen. “X” dient in principe enkel om een venster te sluiten. Zo communiceert het bedrijf zelf naar ontwikkelaars toe. Maar toch gebruikte de softwaregigant onder meer in een vroegere versie van het dialoogvenster eerder al “X” om gebruikers net de mogelijkheid te geven om de update af te wijzen.

  Het is ook zo dat veel gebruikers effectief de perceptie hebben dat ze de update kunnen afwenden via “X”. Op een donkere morgen zullen mensen dus opstaan met een splinternieuwe versie van het besturingssysteem hun pc. Niet alleen gaat dat fundamenteel in tegen hun eigen keuzevrijheid, maar de kans is heel reëel dat Microsoft gebruikers ook nog eens opzadelt met compatibiliteitsproblemen.

  Service?

  De gevolgen zouden dramatisch kunnen worden voor zowel Microsoft als de gebruiker zelf. De stap zou bij veel mensen het vertrouwen in zowel Microsoft als technologie in het algemeen een deuk kunnen geven. Voor veel mensen is hun pc namelijk nog altijd de ultieme verpersoonlijking van alles wat met technologie te maken heeft. Daarbij komt dat als je als gebruiker nu nog niet de overstap naar het nieuwe OS hebt gewaagd, je er duidelijk (nog) niet in geïnteresseerd bent.

  Microsofts agressieve Windows 10-campagne heeft alles te maken met het verdienmodel achter Windows 10. Het draait niet langer om het kopen van een licentie. Microsoft ziet Windows 10 als een service. Daarbij horen inkomsten uit advertenties en aankopen die aan het nieuwe OS gebonden zijn. En dus wilt Microsoft zoveel mogelijk gebruikers op zijn nieuwe platform.

  Als je je zelf zorgen maakt om de geforceerde Windows 10-update dan kan je gebruik maken van een tooltje dat we eerder al als download bespraken. Never10 voert zelf aanpassingen aan het register uit om de update af te wenden.  User Feedback

  Recommended Comments

  Best slecht dat het sluiten van een venster er alsnog voor zorgt dat je de installatie krijgt doorgedrukt :(

  Share this comment


  Link to comment
  Share on other sites

  Update: 27 Mei 2016 Bron: Zdnet 

  ohhellno

   

  Microsoft past Windows 10-upgrademelding aan na kritiek

  Samenvatting: Microsoft past zijn updatebeleid voor Windows 10 opnieuw aan na felle kritiek op de recente wijzigingen. Toch verandert dat weinig aan de kern van het probleem.

  Dinsdag berichtten we over de verhoogde druk die Microsoft uitoefent op Windows-gebruikers die nog een oudere versie van het OS gebruiken. PC-gebruikers kregen een pop-upbericht te zien waarin Microsoft hen meedeelde dat de upgrade naar Windows 10 alvast stond gepland. De enige uitweg om de update niet uit te voeren, was te vinden in de zin “Klik hier om de planning van de upgrade te wijzigen of de geplande upgrade te annuleren”.

  “Extra kans”

  Microsoft kreeg veel kritiek, ook van ons, omdat het onmogelijk was om de update te annuleren door op het kruisje te klikken. Dat was vooral een zorgwekkende zet omdat gebruikers in een vorige versie van de notificatie juist het kruisje móesten gebruiken om hun upgrade naar Windows 10 af te wenden. De compleet nieuwe benadering die Microsoft met zijn nieuwe notificatie toonde, kon dus bijna niets anders dan problemen opleveren.

  De kritiek van zowel de media als bezorgde gebruikers is aangekomen. Het bedrijf uit Redmond vertelde aan de BBC dat het zijn melding nu heeft aangepast: “We hebben een andere notificatie toegevoegd die de tijd bevestigd waarop de upgrade gepland staat, en daarnaast gebruikers een extra kans biedt om de update te annuleren”.

  Nog steeds een donkere morgen

  Die “extra kans” zou bestaan uit een extra pop-up die verschijnt van zodra je op de bewuste ‘klik hier’-knop drukt. Toch schiet Microsoft daarmee de bal opnieuw mis. Het bedrijf lijkt duidelijk de kern van het probleem niet in te zien.

  De doorsnee Windows 7 of 8(.1)-gebruiker zal nog steeds op diezelfde donkere morgen, zoals we die al eerder beschreven in ons artikel van dinsdag, wakker worden met Windows 10 geïnstalleerd op zijn PC. Waarom? Hij krijgt een zoveelste melding te zien waarin Microsoft Windows 10 aanbiedt, waarop hij zal denken: “Weg ermee!”. Daarna zal hij, waarschijnlijk zonder de hele notificatie door te lezen, gauw het kruisje aanklikken, om vervolgens nietsvermoedend en onbezorgd zijn leven verder te zetten. Met alle gevolgen, waaronder mogelijke compatibiliteitsproblemen, van dien.

  ‘Nee ik wil dit niet’-knop

  De harde, onweerlegbare waarheid is namelijk dat het kruisje de achilleshiel in dit verhaal blijft. Het was eerder wél de manier om de upgrade te omzeilen. Dat maakt het argument, waarbij kan worden gesteld dat het kruisje normaliter dient om vensters te sluiten en niet om zaken te annuleren, irrelevant.

  Ook Brad Chacos, redacteur voor PC World en zelfverklaarde Windows 10-fan, is niet enthousiast wat Microsofts recente wijziging aan de notificatie betreft. “Ik denk niet dat extra pop-ups toevoegen de situatie zal verbeteren. Microsoft zou allerminst een grote, overduidelijke ‘Nee ik wil dit niet’-knop moeten toevoegen aan de melding”, zo zegt hij tegen BBC.

   

  Ps: een gelijkaardig artikel is te lezen op Tweakers 

   

   

  • Like 1

  Share this comment


  Link to comment
  Share on other sites

  Update: vrijdag 3 Juni 2016

  Bron: Zdnet

  Microsoft: “Ontevreden Windows 10-gebruikers kunnen weer downgraden”

  Samenvatting: Nog nooit hebben zoveel gebruikers in één maand de overstap naar Windows 10 gemaakt. We spraken met Microsoft over het succes van de upgrade en de perikelen rond de upgrademelding.

  Windows 10 upgrade

  Beeld: T.Dallas / Shutterstock.com

  Windows 10 nadert zijn eerste verjaardag. Een belangrijke mijlpaal voor Microsoft, want dat betekent dat ook het gratis upgradeprogramma voor bestaande gebruikers ten einde loopt.

  Om nog zoveel mogelijk Windows 7 en 8(.1)-gebruikers te overtuigen, verhoogde Microsoft vorige week de druk om de gratis upgrade uit te voeren. Wat we als resultaat voorspelden, is ook uitgekomen. Gebruikers, of toch hun pc tenminste, voerden massaal de upgrade uit. Missie geslaagd.

  Het wereldwijde marktaandeel van Windows 10 ging na afloop van de maand mei met 2,09 procent de hoogte in, dat weten we uit onderstaande gegevens van Net Applications. Die stijging is effectief de grootste die het bedrijf uit Redmond ooit met de upgrade wist binnen te halen over de periode van een maand.

  windows-10-desktop-share-100664014-orig

  Bron: Net Applications

  We namen contact op met Microsoft en spraken met Jean-Benoit Van Bunnen, eindverantwoordelijke van Windows voor België en Luxemburg. We vroegen een reactie op de positieve cijfers omtrent het marktaandeel van Windows 10.

  Van Bunnen: “Windows 10 heeft inderdaad heel veel positieve feedback ontvangen. Er zijn ondertussen meer dan 300 miljoen mensen die Windows 10 gebruiken. Dat is een heel goed resultaat. We merken ook dat de hoeveelheid upgrades in een erg constante lijn blijft verder gaan. Windows 7- en Windows 8-gebruikers die de upgrade uitvoerden, zijn heel tevreden. Ook met de nieuwe features. Windows 10 zien wij nu als een service. Dit is een laatste en definitieve versie van het besturingssysteem.”

  ZDNet.be: De laatste adoptiecijfers van Windows 10 in België en Nederland, alsook de wereldwijde cijfers, lijken heel positief te zijn, niet?

  Van Bunnen: “We bekijken wekelijks de cijfers voor België en Luxemburg, en daaruit blijkt dat er toch een heel positieve, en stabiele curve te zien is. De cijfers (die ook op ZDNet verschenen zijn, nvdr.) tonen dat Windows 10 nu bijna even populair is als Windows 7. We zijn ook tevreden als we opmerken dat die stijging niet alleen komt uit upgrades, maar ook uit de aankoop van nieuwe apparaten.”

  ZDNet.be: Cijfers tonen aan dat er nog nooit zoveel nieuwe Windows 10-gebruikers zijn bijgekomen als de afgelopen maand het geval was. Wat is daar volgens u de verklaring voor?

  Van Bunnen: “We merken inderdaad een kleine acceleratie op. Dat is vooral zo omdat we toch wel breder hebben gecommuniceerd in verband met de upgrade. Gebruikers kunnen nog tot 29 juli gratis upgraden.”

  ZDNet.be: Zou ook niet de manier waarop Microsoft de afgelopen maand de upgrade aan gebruikers heeft gepresenteerd kunnen meespelen?

  Van Bunnen: “Ja dat klopt, maar daarnaast hebben we deze maand ook wel verschillende aankondigingen gedaan rond Windows 10. Dat zal zeker ook een rol spelen.”

  windows 10 melding malware phishing spyware rommel

   

  ZDNet.be: De upgrade wordt sinds deze maand als aanbevolen update automatisch ingepland. Ook annuleren via het kruisje gaat niet meer. Is het niet mogelijk dat veel gebruikers de upgrade zo per ongeluk hebben doorgevoerd?

  Van Bunnen: “We hebben inderdaad feedback ontvangen waarin gebruikers melden dat ze de upgrade hebben doorgevoerd, hoewel ze de melding toch probeerden te vermijden via het rode kruisje. Toch hebben wij een heel duidelijke notificatie. Het gaat om een aanbevolen update die op een bepaald moment staat geprogrammeerd. Die communicatie is vrij duidelijk. Je kan de timing veranderen of je kan hem annuleren.”

  Wie de upgrade per ongeluk heeft doorgevoerd, kan opnieuw downgraden. Of Windows 10 verder blijven gebruiken.

  ZDNet.be: Maar waarom is het gewoon niet mogelijk om net zoals bij een vorige versie van die melding de upgrade te vermijden via het kruisje?

  Van Bunnen: “Ja dat punt begrijp ik. Ik heb daaromtrent ook al rechtstreekse feedback ontvangen. Omwille van die verwarring hebben we een aanpassing gedaan waarbij gebruikers een extra pop-up te zien krijgen om zo de upgrade alsnog te vermijden.”

  ZDNet.be: Op sociale media verschijnt er momenteel ook veel feedback. Mensen posten tweets waarin ze hun ongenoegen uiten over de upgrade. Komt die boodschap aan bij Microsoft?

  Van Bunnen: “Die dingen zie ik ook op Twitter. Lokaal kunnen wij niets anders doen dan die feedback opvangen en doorspelen naar Microsoft internationaal. We hebben nog geen reactie in verband met een eventuele aanpassing daarover terug ontvangen.”

  ZDNet.be: Net als bij elke upgrade naar een nieuw besturingssysteem doen er zich vaak compatibiliteitsproblemen voor. Is het wel logisch dat jullie de upgrade op een dergelijke manier opdringen?

  Van Bunnen: “De upgrade kan inderdaad compatibiliteitsproblemen opleveren, en daar bieden wij tools voor aan om dat op te vangen. Vandaar dat gebruikers ook de mogelijkheid krijgen om de datum van de upgrade te wijzigen. Als de upgrade voltooid is, en gebruikers ondervinden nog steeds problemen, dan kunnen zij terugkeren naar Windows 7 of 8.”

  ZDNet.be: Zo’n downgrade uitvoeren na een voltooiing van de upgrade kost bijna een ganse dag werk. Dat zijn toch serieuze gevolgen voor veel mensen?

  Van Bunnen: “Wij hebben het initiatief genomen om ontwikkelaars ervan te overtuigen om zo snel mogelijk hun software compatibel te maken met Windows 10. Natuurlijk is het zo dat dat tijd vergt. Er wordt aan gewerkt. Als apparatuur vandaag niet werkt met Windows 10 dan is dat dus omdat een fabrikant zijn drivers nog niet heeft geüpdatet. Voor oudere apparatuur kunnen er zich problemen voordoen. Wij bieden dan ook zelf IT-ondersteuning aan.”

  ZDNet.be: Mensen die per ongeluk Windows 10 hebben binnengehaald en daar niet mee tevreden zijn, moeten dus maar gewoon downgraden achteraf?

  Van Bunnen: “Ja, of ze kunnen Windows 10 verder blijven gebruiken.”

  • Like 2

  Share this comment


  Link to comment
  Share on other sites

  Bedankt voor dit informatief artikel Trozomu. Het is onderhand wel duidelijk waarom Microsoft zo graag iedereen zo snel mogelijk over wil laten gaan op Windows 10. Het hele verdienmodel van Microsoft is om Windows 10 heen gebouwd. Zie Windows 10 als een nieuwe printer. Die kosten tegenwoordig geen drol meer en kunnen ze net zo goed (net als bij Windows 10) gratis weggeven. De winst zit hem in de inktcartridges die ze ervoor verkopen. Die zijn verschrikkelijk duur. Microsoft verdient het niet aan Windows 10 maar aan de apps die je (hopelijk) in de Windows Store gaat kopen. Verder is het zo dat des te meer Windows 10 populair wordt er meer mensen zullen kiezen voor een Windows 10 tablet. Daar is nog een hoop te halen voor Microsoft omdat de tabletmarkt door 2 andere partijen (voor wat betreft besturingssysteem) gedomineerd wordt, namelijk Android (met name Samsung) en iOS (iPad van Apple). En als de Windows 10 tablet populair wordt zullen ook meer bedrijven en app bouwers apps gaan ontwikkelen voor Windows 10. Die dan weer via de Microsoft Store verkocht gaan worden, enz. enz.

  Dit is in ieder geval mijn bescheiden mening. Ik vermoed dat Microsoft uiteindelijk zijn doelen wel zal bereiken maar momenteel lopen ze toch wat te hard van stapel. Teveel mensen zijn er nog niet klaar voor.

  • Like 1

  Share this comment


  Link to comment
  Share on other sites

  Update: 13/06/2016

  bron: Zdnet

  Zo draai je Windows 10-installatie ook na 30 dagen nog terug

  Samenvatting: Microsoft geeft je een maand om je te bedenken nadat je de overstap maakt naar Windows 10, daarna kan je niet meer terug naar je oude OS. Met deze eenvoudige ingreep omzeil je die limiet.

  windows10

  Heb je de overstap gemaakt naar Windows 10, dan krijg je van Microsoft een maand de tijd om terug te komen op die beslissing. Nadat die tijd verstreken is, sluit het bedrijf definitief de terugweg af naar Windows 7 of Windows 8(.1) en zit je vast aan het nieuwe besturingssysteem.

  Met een beetje voorbereiding kan je er echter voor zorgen dat je op elk moment nog terug naar je oude OS kan gaan, zonder je zorgen te maken over het verstrijken van de tijd. Het enige wat je daarvoor moet opofferen is wat geheugenruimte, en zelfs daar is een mouw aan te passen. Het komt erop neer dat je een kleine aanpassing maakt aan de installatiebestanden van je oude besturingssysteem, om te voorkomen dat Microsoft ze na een maand verwijdert.

  Deze methode is toe te passen als je de upgrade nog niet hebt geïnstalleerd maar dat wel van plan bent, of als je al op Windows 10 zit maar de eerste maand nog niet verstreken is. Gebruik je op dit moment nog Windows 7 of 8, dan raden we je aan om een back-up te maken voor je overstapt naar het nieuwe OS.

  W101.pngW102.png

  Afbeelding 1--> 2

    W103.pngW105.png

  Afbeelding 3 --> 4

  W104.png

  Afbeelding 5

  Rol terug naar Windows 7 of 8 wanneer jij wil

  Je krijgt een bericht te zien dat de benodigde bestanden verwijderd zijn, als je na deze ingreep probeert terug te rollen naar je oude OS. Om een terugkeer naar een vorige versie opnieuw mogelijk te maken, hoef je enkel de installatiebestanden weer hun originele naam te geven, of terug te zetten vanop je externe harde schijf. Dat kan op eender welk moment, en omzeilt dus de limiet van een maand die Microsoft je oplegt. Opgelet: heeft je Windows 10 onlangs een grote update gehad - na de verjaardagsupdate, bijvoorbeeld - dan zal je voor de vorige versie van het OS ook installatiebestanden onder de namen $Windows.~BT, $Windows.~WS en Windows.old vinden. Verwijder of hernoem deze eerst, vooraleer je de mappen van Windows 7 of 8 gaat herintroduceren.

  • Like 1

  Share this comment


  Link to comment
  Share on other sites

  Tja, het is inderdaad een hele foute zet van MS om te zeggen dat het sluiten van het upgrade venster via het kruisje "x" alsnog de update doorvoert. Maar linux zal toch wel bruikbaar blijven. Waarom niet?

  Share this comment


  Link to comment
  Share on other sites

  Omdat het de Windows 10 problematiek betreft rond de gratis upgrade die al dan niet gepusht wordt naar de gebruikers van dit OS en die gewenst of niet gewenst is vond ik het nuttig om ook het volgende mede te delen, ik heb het om die reden dan ook niet geplaatst als een nieuw nieuws bericht omdat het toch nauw aansluit met het topic.

  Update: Dinsdag 28 juni 2016

  Bron: Zdnet 

  Microsoft hoest 10.000 dollar op voor ongewenste upgrade

  Samenvatting: Een ontevreden Windows-gebruiker sleepte Microsoft voor de rechter, met succes. De vrouw krijgt een stevige vergoeding.

  windows10upgrade

  De upgrade naar Windows 10 levert vele, vaak heftige reacties op. Terwijl velen vinden dat Microsoft de wereld een groot geschenk geeft, zijn andere van mening dat de softwarespecialist te opdringerig te werk gaat. Dat ondervonden ook een gamer en een weerstation. Nog anderen zijn zo ontevreden met de gratis upgrade dat ze Microsoft meteen voor de rechter sleuren.

  De vrouw in kwestie is een reisagente uit Californië. Zij werd slachtoffer van de nieuwste upgrade-push waarbij gebruikers de melding van de update wel kunnen wegklikken, maar waarbij die zichzelf toch nog installeert. Bij de vrouw liep er tijdens de installatie ook nog iets mis, waardoor haar computer onbruikbaar werd. Voor haar was dat reden genoeg om de ruitenfabrikant voor de rechter te dagen.

  Die gaf de vrouw in eerste instantie gelijk, maar Microsoft ging in beroep. Daar komt het bedrijf nu op terug: de kans dat ze zouden winnen is te klein, waardoor de kosten te hoog zouden oplopen. Ze hebben beslist hun verlies te minimaliseren en de vrouw 10.000 dollar uit te betalen.

  Daarmee is de kous nog niet af voor Microsoft: deze zaak vormt immers een precedent dat andere drukkingsgroepen maar al te graag zullen aanhalen. Momenteel zou er sprake zijn van een grote rechtszaak tegen Microsoft, waarbij verschillende mensen samen tegen het bedrijf ten strijde trekken. Ondertussen kan Microsoft zich troosten met het idee dat het gedoe met misnoegde gebruikers na 29 juli zal stoppen, wanneer de upgrade betalend wordt.

  Note: een gelijkaardig artikel is eveneens te lezen via Tweakers 

  • Like 1

  Share this comment


  Link to comment
  Share on other sites
  4 uur geleden zei Gast Gast:

  De updates van Windows 10 in mijn oude Windows 7 vond ik ook opdringerig. Dat hebben ze zeker niet netjes aangepakt, maar mijn upgrade verliep goed en eigenlijk ben ik erg blij met Windows 10. Jammer dat ze door het update proces zo slecht in het nieuws komen. Hadden ze dit netjes aangepast konden ze veel meer mensen blijmaken met w10. 

   

  Ik ben natuurlijk blij dat dit gegaan is zonder enig verder probleem bij u en ik moet eerlijk toegegeven dat ik ook eerst wat huiverig er tegenover stond om te gaan werken met W 10, zeker na de problemen die ik gehad had met W 8 & W 8.1. Wat ik nu wel heb op de laptop, die oorspronkelijk draaide op W 7 en de upgrade heeft gekregen naar W 10, is dat zogezegd mijn wifi-driver plots niet meer compatibel zou zijn en dat de kaart bijgevolg niet meer zou werken. De eerste keer dat ik dat bericht zag was er een klein beetje bezorgdheid, maar toen ik even verder keer zag ik dat ik dus wel degelijk verbinding had met internet en dat die dus wel degelijk werkte. Zelfs na het testen op verschillende locaties.

  Update: 29 juni 2016 (zullen waarschijnlijk nu sneller elkaar opvolgen nu de einddatum van de gratis upgrade nadert)

  bron: Zdnet 

  Microsoft geeft zich gewonnen na kritiek op Windows 10-upgrade 

  Samenvatting: Microsoft heeft opnieuw zijn Windows 10-upgrademelding aangepast. Ditmaal heeft het bedrijf geluisterd naar de talloze gefrustreerde Windows-gebruikers.

  Windows 10

  bron afbeelding: rvlsoft / Shutterstock.com

  Microsoft staakt de jacht op Windows 7 en 8.1-gebruikers. Pc-gebruikers die nog op een oudere versie van Windows draaien kunnen de upgrade op een doorzichtige manier afwijzen.

  Compatibiliteitsproblemen

  De Windows 10 upgrade wordt al maanden aangeboden als een aanbevolen update, maar vorige maand werd de druk verhoogd. De upgrade stond automatische gepland, en vermijden kon enkel
  als je de kleine ‘klik hier’-link aanklikte. Wie de melding sloot, en dacht de update vermeden te hebben, had verkeerd gedacht.

  ohhellno-1

  De media bekritiseerde Microsofts aanpak fel. Wij voorspelden dat op een donkere morgen Windows 7 en 8.1-gebruikers zouden wakker worden met Windows 10 op hun pc geïnstalleerd. Dat kan dan eventueel compatibiliteitsproblemen met zich meebrengen, en dat levert alleen maar imagoschade op voor Microsoft.

  Downgraden

  Ondertussen had Microsoft gereageerd op de kritiek. Via een extra pop-upvenster konden gebruikers de upgrade vermijden, maar de mogelijkheid om de upgrade te weigeren via een aparte knop of met het kruisje bleef uit. Er veranderde dus bitter weinig aan de situatie voor de gebruikers.

  De boodschap van Microsoft was duidelijk. We Interviewden Jean-Benoit Van Bunnen, verantwoordelijke voor Windows in België en Luxemburg. Hij bevestigde aan ons dat mensen die de upgrade per ongeluk hebben binnengehaald, maar weer moesten downgraden naar Windows 7 of 8.1 als ze niet tevreden waren. Of ze konden bij Windows 10 blijven natuurlijk.

  Rechtszaak

  Teri Goldstein is de naam van de vrouw die exact heeft meegemaakt wat wij verwacht hadden. De vrouw baat een reisbureau uit in Seattle. Op een morgen werd ze nietsvermoedend wakker, en draaide haar pc plots op Windows 10. De pc werkte niet meer, en Goldstein sleepte Microsoft voor de rechtbank. Ze beschuldigde het bedrijf ervan dat de upgrade werd uitgevoerd zonder haar toestemming. 10.000 euro werd afgedwongen. Gelukkig voor Microsoft bleef het bij die ene zaak.

  gerecht

  We zijn ondertussen een interview en opiniestukken van onze redacteurs Michaël en Cédric rijker, maar een kleine maand voordat Windows 10 betalend zal worden, en de upgrade-meldingen zullen ophouden, is het probleem verholpen.

  Nieuwe melding

  In een nieuwe melding is er een duidelijke knop aanwezig om de melding af te wijzen: je upgrade nu onmiddellijk, stelt de tijd in waarop de upgrade mag worden uitgevoerd of vermijdt de upgrade door op het kruisje te klikken of door hem af te wijzen. Windows 10 is weer een bewuste keuze geworden voor Windows 7 en 8.1-gebruikers.

  windows 10 upgrade

  “Sinds we de nieuwe upgrade-ervaring voor Windows 10 hebben geïntroduceerd, kregen we feedback van belangrijke klanten die stelden dat de upgrade-melding verwarrend is”, dat gaf Windows chief Terry Myerson toe aan The Verge.

   

  • Like 1

  Share this comment


  Link to comment
  Share on other sites

  Update:. 30 Juni 2016

  Bron: Zdnet

   

  Windows 10-upgrade kost binnenkort 139 euro

  Samenvatting: Overweeg je een upgrade naar Windows 10 maar is het er nog niet van gekomen? Treuzel dan niet te lang: binnen een maand betaal je een smak geld.

  Wie van Windows 7 of 8(.1) wil overstappen naar Windows 10 maakt daar best meteen werk van. Microsofts aanbod voor een gratis update naar het nieuwe besturingssysteem verloop op vrijdag 29 juli. Wie voor die datum de upgrade van zijn systeem niet start, zal Windows 10 achteraf moeten kopen.

  Na het einde van de gratis updateperiode is Windows 10 in de twee klassieke smaakjes beschikbaar: een Home-variant en een professionele editie. In tegenstelling tot eerdere Windowsversies verkoopt Microsoft enkel sleutels voor de volledige versie. Wie later nog wil upgraden zal dus een de volle pot moeten betalen aangezien er geen upgradekorting bestaat.

  Voor Windows 10 Home betaal je 139 euro, de pro-versie kost 220 euro. Naar goede gewoonte is Windows 10 beschikbaar als digitale download al kan je in principe ook een usb-stick met het OS kopen.

  Gratis ondersteuning

  Microsoft geeft Windows 10 sinds de lancering gratis weg aan iedereen met een computer die minstens Windows 7 draait. Het bedrijf wil zo veel mogelijk mensen overtuigen om zijn nieuwe OS uit te proberen en schuwt enige opdringerigheid daaromtrent niet. Wie geen duidelijke reden zoals compatibiliteitsproblemen met oude software kan voorleggen, raden we echter aan om de overstap naar Windows 10 wel degelijk te maken.

  De redenen zijn legio, maar een permanente gratis ondersteuning is misschien wel de belangrijkste. Wie Windows 10 bezit zal gratis alle updates blijven ontvangen, groot en klein. Denk daarbij aan de verjaardagsupdate die voor augustus gepland staat maar ook toekomstige gelijkaardige upgrades.

  De deadline betekent ook het einde van de upgrade-meldingen waarmee iedere Windows 7- en 8-gebruiker intussen vertrouwd is. De software die daarvoor verantwoordelijk is wordt niet lang na 29 juli automatisch van iedere pc verwijderd.

  • Like 1

  Share this comment


  Link to comment
  Share on other sites

  Laatste kans voor gratis Windows 10-upgrade

  Samenvatting: Heb je nog geen gebruik gemaakt van de gratis upgade naar Windows 10, dan begint de tijd te dringen. Op 29 juli loopt het aanbod ten einde.

  Bron: zdnet

  Windows 10 upgrade

  Over exact één week, op vrijdag 29 juli, viert Microsoft de eerste verjaardag van Windows 10. Daarmee zal ook een einde komen aan de gratis upgrade voor Windows 7- en 8-gebruikers.

   

  Windows 10 is de laatste versie van Windows ooit. In plaats van een grote update om de drie jaar, heeft Microsoft de overstap gemaakt naar een model van Windows-as-a-Service, waarbij het besturingssysteem voortdurend van incrementele updates wordt voorzien en verbeterd.

  Dat model is alleen interessant voor Microsoft wanneer iedereen er gebruik van maakt en het niet langer kreunt onder het zware gewicht van een bonte verzameling verouderde systemen die ook nog steeds ondersteuning moeten genieten. Om dat doel te bereiken, bood Microsoft gebruikers van Windows 7 of Windows 8 een jaar lang de mogelijkheid om gratis te upgraden naar Windows 10.

  Vorige maand gaf Microsoft aan dat Windows 10 al op zo’n 350 miljoen apparaten draait, maar er zijn nog steeds heel wat gebruikers die nog geen gebruik hebben gemaakt van de gratis upgrade. Volgens de laatste cijfers vanStatCounter heeft  Windows wereldwijd een marktaandeel van 23 procent. Voor Windows 7 bedraagt dat percentage bijna 41 procent, terwijl Windows 8 nog een marktaandeel van 8,4 procent bezit.

  Bron: StatCounter

  In België heeft Windows 10 sinds mei reeds Windows 7 voorbijgestoken. Toch is ook in ons land nog ruimte voor verbetering. Windows 10 draait momenteel op 37 procent van de Belgische desktopsystemen, gevolgd door Windows 7 met 31,5 procent. Windows 8 hinkt achterop met 8,4 procent.

  Wie de upgrade om welke reden dan ook tot nu heeft afgehouden, heeft dus nog een week de kans om dat alsnog gratis te doen. Daarna betaal je 139 euro voor een upgrade naar Windows 10 Home, of je koopt een nieuwe computer met Windows 10 voorgeïnstalleerd.

  Ook wanneer je toch nog even aan Windows 7 of 8 wil blijven vasthouden, kan je maar beter de upgrade uitvoeren en daarna weer terugdraaien. Zo sta je geregistreerd als houder van een geldige Windows 10-licentie en kan je de upgrade op elk moment opnieuw installeren, zonder extra kosten.

  • Like 1

  Share this comment


  Link to comment
  Share on other sites
  Piraatje

  Geplaatst 18 uur geleden

  Vergeten jullie de VPN verbinding niet? Hiermee kan je veilig internetten en anoniem downloaden. Een vereiste tegenwoordig, gelukkig hebben we een uitgebreide handleiding geschreven met informatie. :goed:

  De handleiding van de VPN verbinding staat hier.

  Join the conversation

  You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

  Guest
  Add a comment...

  ×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

    Only 75 emoji are allowed.

  ×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

  ×   Your previous content has been restored.   Clear editor

  ×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


 • Similar Content

  • By Trizomu
   Microsoft heeft geen einddatum vastgesteld voor een mogelijkheid waarmee consumenten alsnog gratis hun computer kunnen upgraden naar Windows 10, meldt een woordvoerder namens het bedrijf aan NU.nl.

   Het gaat om een hulpprogramma met de naam Media Creation Tool (MCT) dat door Microsoft op zijn website wordt aangeboden. Consumenten kunnen met het programma hun computer met een geldige licentie voor Windows 7 of Windows 8 gratis upgraden naar Windows 10.
   Formeel bood Microsoft klanten tot 29 juni 2016 de mogelijkheid om hun computer gratis naar Windows 10 te upgraden, maar het hulpprogramma is de afgelopen maanden beschikbaar gebleven voor consumenten.
   Meerdere gebruikers van reactieplatform NUjij hebben aan NU.nl laten weten dat zij op die manier hun Windows 7-computer succesvol hebben weten te upgraden. Zo ook Marie Louise Kutík-Veldman, systeembeheerder van beroep, die het hulpprogramma zowel zakelijk als voor privégebruik heeft gedownload.
   "Er wordt niet om een productcode gevraagd, tenzij er geen geactiveerde productcode op de machine aanwezig is", zegt zij. "Ik had toevallig maandag zo'n geval, maar als het goed is heb je die wel in je bezit. In mijn geval stond die op een sticker op de machine. Zonder deze code kom je niet verder in het proces, aangezien de MCT de code direct verifieert."
   De Microsoft-woordvoerder benadrukt dat de Media Creation Tool formeel niet voor consumenten bedoeld is, maar alleen voor zakelijke klanten. "We raden consumenten echt af om Windows 10 via deze tool te activeren, omdat het een niet-ondersteunende route is."
   Consumenten ontvangen ook Windows 10-updates
   Gebruikers die hun Windows-versie upgraden wordt aangeraden om voor de zekerheid een back-up te maken. De NUjij'ers die van de het hulpprogramma gebruik hebben gemaakt, laten in aanvullende reacties in alle gevallen weten vervolgens ook de beveiligingsupdates te ontvangen.
   Ook krijgen zij de tweejaarlijkse updates met nieuwe functies als daar in hun situatie al sprake van was. Microsoft geeft Windows 10 doorgaans in het voor- en najaar zo'n grote update.
   "De Media Creation Tool wijst zichzelf en is erg makkelijk in gebruik", zegt Kutík-Veldman. "Met het programma voer je een volledige update van het besturingssysteem uit.
   Je installeert dus een volledige versie, zoals je ook zou hebben als je deze los zou kopen. Uiteraard horen hier beveiligingsupdates bij, want het gaat hier om een legitieme volledige Windows 10-versie die Microsoft gewoon onderhoudt."
   Vanaf 2023 wordt alleen Windows 10 nog ondersteund
   Op 14 januari stopte Microsoft de ondersteuning voor Windows 7. Daardoor ontvangen apparaten met het besturingssysteem geen beveiligingsupdates meer. Vanaf 2023 geldt dat ook voor Windows 8. Vanaf dat moment is Windows 10 het enige systeem dat nog door Microsoft met updates ondersteund wordt.
   Microsoft benadrukt dat gebruikers die Windows 10 installeren zonder gebruik te maken van een geldige licentie wel beveiligingsupdates missen en daardoor een verhoogde kans op risico's lopen.
    
    
  • By Trizomu
   Microsoft heeft geen einddatum vastgesteld voor een mogelijkheid waarmee consumenten alsnog gratis hun computer kunnen upgraden naar Windows 10, meldt een woordvoerder namens het bedrijf aan NU.nl.

   Het gaat om een hulpprogramma met de naam Media Creation Tool (MCT) dat door Microsoft op zijn website wordt aangeboden. Consumenten kunnen met het programma hun computer met een geldige licentie voor Windows 7 of Windows 8 gratis upgraden naar Windows 10.
   Formeel bood Microsoft klanten tot 29 juni 2016 de mogelijkheid om hun computer gratis naar Windows 10 te upgraden, maar het hulpprogramma is de afgelopen maanden beschikbaar gebleven voor consumenten.
   Meerdere gebruikers van reactieplatform NUjij hebben aan NU.nl laten weten dat zij op die manier hun Windows 7-computer succesvol hebben weten te upgraden. Zo ook Marie Louise Kutík-Veldman, systeembeheerder van beroep, die het hulpprogramma zowel zakelijk als voor privégebruik heeft gedownload.
   "Er wordt niet om een productcode gevraagd, tenzij er geen geactiveerde productcode op de machine aanwezig is", zegt zij. "Ik had toevallig maandag zo'n geval, maar als het goed is heb je die wel in je bezit. In mijn geval stond die op een sticker op de machine. Zonder deze code kom je niet verder in het proces, aangezien de MCT de code direct verifieert."
   De Microsoft-woordvoerder benadrukt dat de Media Creation Tool formeel niet voor consumenten bedoeld is, maar alleen voor zakelijke klanten. "We raden consumenten echt af om Windows 10 via deze tool te activeren, omdat het een niet-ondersteunende route is."
   Consumenten ontvangen ook Windows 10-updates
   Gebruikers die hun Windows-versie upgraden wordt aangeraden om voor de zekerheid een back-up te maken. De NUjij'ers die van de het hulpprogramma gebruik hebben gemaakt, laten in aanvullende reacties in alle gevallen weten vervolgens ook de beveiligingsupdates te ontvangen.
   Ook krijgen zij de tweejaarlijkse updates met nieuwe functies als daar in hun situatie al sprake van was. Microsoft geeft Windows 10 doorgaans in het voor- en najaar zo'n grote update.
   "De Media Creation Tool wijst zichzelf en is erg makkelijk in gebruik", zegt Kutík-Veldman. "Met het programma voer je een volledige update van het besturingssysteem uit.
   Je installeert dus een volledige versie, zoals je ook zou hebben als je deze los zou kopen. Uiteraard horen hier beveiligingsupdates bij, want het gaat hier om een legitieme volledige Windows 10-versie die Microsoft gewoon onderhoudt."
   Vanaf 2023 wordt alleen Windows 10 nog ondersteund
   Op 14 januari stopte Microsoft de ondersteuning voor Windows 7. Daardoor ontvangen apparaten met het besturingssysteem geen beveiligingsupdates meer. Vanaf 2023 geldt dat ook voor Windows 8. Vanaf dat moment is Windows 10 het enige systeem dat nog door Microsoft met updates ondersteund wordt.
   Microsoft benadrukt dat gebruikers die Windows 10 installeren zonder gebruik te maken van een geldige licentie wel beveiligingsupdates missen en daardoor een verhoogde kans op risico's lopen.
    
    

   Toon volledig nieuwsbericht
  • By Ismail Antar
   Goedenavond allemaal. Ik heb hier al een weekje een heel irritante probleem mijn laptop wil maar niet normaal opstarten. Na vandaag ben ik er achter gekomen dat dit een oneindige automatisch herstel loop is. Alleen wil ik nu graag weten hoe ik dit moet oplossen zodat ik gewoon weer normaal in mijn account kan komen.
×
×
 • Create New...