Jump to content

Monkie

Full members
 • Posts

  3,031
 • Joined

 • Days Won

  173

Review Comments posted by Monkie

 1. Bovenstaande review gaat over Bartender 3. Toch lijkt het me handig om onderstaand bericht toch ook even hier te plaatsen. Wellicht kan een admin een sticky van deze reactie maken?

  Ik maak al 8 jaar met veel plezier gebruik van Bartender voor macOS. Eerder vanmorgen kwam ik onder andere op Reddit en MacRumors berichten tegen dat Bartender een nieuwe eigenaar heeft.

  Eerder vanavond alles even op mijn gemak gelezen. Van dit soort berichten word ik nu niet echt vrolijk.

  Momenteel zit ik nog op versie 5.0.48 en ben ik blij dat ik Bartender nog niet heb geüpdatet naar de laatste versie 5.0.52.  Deze laatste versie bevat trackers van Amplitude.

  In eerste instantie had ik alle uitgaande verbindingen van Bartender geblokkeerd in Little Snitch.  Nog even overwogen om dan bij versie 5.0.48 te blijven, maar ik heb toch besloten  de app te verwijderen en te kijken naar een alternatief.

  Better safe than sorry 🙂

 2. 8 uur geleden zei bambi1515:

  Dankje wel voor de reacties mannen. Ik heb de vpn nodig vanwege BREIN dreiging.

  Inderdaad een goede reden om een VPN te gaan gebruiken. Laat nog maar even weten hoe ExpressVPN is qua downloadsnelheid wat betreft torrents. :) 

 3. 13 minuten geleden zei bambi1515:

  Ik heb VPN nodig. Ik kan dus concluderen dat ExpressVPN is de beste vpn tot nu toe qua torrentdownloadsnelheid? ik wil namelijk VPN gebruiken zonder snelheidsverlies van de qbittorrent.

  Of ExpressVPN voor jou de beste VPN is, kan ik natuurlik niet beoordelen. Zelf download ik via nieuwsgroepen en haal ik prima downloadsnelheden. 

  Het beste kun je ExpressVPN zelf testen. Zo kun je zelf bepalen of je downloadsnelheid via torrents wel of niet tegenvalt. Je hebt, wat Duken ook al aangeeft, een 30 dagen niet-goed-geld-terug garantie.

 4. Net in me mailbox en voor de geïnteresseerde. Een 'Black Week Deal' van OVPN: 2 jaar voor 119 euro (normaal 264 euro). Inclusief gratis Multi-hop (t.w.v. 120 euro) en gratis t-shirt t.w.v. $23.

  I know, niet de goedkoopste. Hoewel ik OVPN niet meer gebruik, was ik er altijd zeer tevreden over. Reden dat ik OVPN niet meer gebruik?

  Aantal jaar terug voor een tweede keer overgestapt naar Mullvad als test, deze bevalt me sindsdien prima. Anders was ik bij OVPN gebleven.

  • Like 1
 5. 1 uur geleden zei Nobody:

  Met het opstart van me iMac deed hij het weer,Bartender zoals het hoort 😀

  Fijn om te horen. Mocht je besluiten om een licentie aan te schaffen voor Bartender 3, dan kan dat hier. Een licentie kost op dit moment €15,94 inclusief BTW. (€13,07 exclusief BTW).

  Een Bartender 3 licentie die na april 2020 is aangeschaft kan straks ook gebruikt worden met Bartender 4.

  Zelf heb ik eerder een licentie aangeschaft. In dat geval krijg je 50% korting op een licentie waarmee je upgraden naar Bartender 4. Erg netjes moet ik zeggen. :) 

 6. Inmiddels even gekeken. Het lag niet aan de permissies, deze stonden goed. 

  Ondanks dat @Nobodyin Bartender heeft aangegeven om de app te starten zodra de computer is opgestart, denkt Bartender daar anders over. En moet dit nu handmatig gebeuren.

  Laat nog maar even weten of Bartender nu wel netjes opstart @Nobody. Mocht dat niet zo zijn, dan kunnen we nog enkele dingen proberen.

  • Via terminal een commando doorvoeren dat ervoor moet zorgen dat macOS ziet dat je Bartender wil opstarten zodra de computer is gestart.
  • Bartender 3 verwijderen en opnieuw installeren.
  • De laatste testversie van Bartender installeren.
  • Like 1
 7. 25 minuten geleden zei Nobody:

  Ja dat zie ik ook, nadat ik via 'Apps' de Bartender heb op gestart...

  Heb je ook een privé e-mail gestuurd...

  Mailtje inmiddels beantwoord. We zullen vanavond even verder kijken via TeamViewer. 🙂

  Ik vermoed dat het te maken heeft met enkele permissies (goedkeuringen) die Bartender nodig heeft om goed te werken. 

  • Thanks 2
 8. 1 uur geleden zei Nobody:

  hoi,

  Heb het net zo precies ingesteld als het voorbeeld van jou namelijk dit:

  spacer.png

  En wat die sneltoets betreft is het de toets 'Option'.

   

  Jou afbeelding

   

  Als ik op 'opption' klik op me toetsenbord dan zie ik geen kruisje maar een pijl....

  Gr,Nobody

   

   

  Dat staat inderdaad goed ingesteld. Zie je rechtsboven bij de klok geen menu bar icoontje van Bartender? In mijn geval zijn dat drie puntjes. Achter dit icoontje zitten alle icoontjes van de apps die je gebruikt.

  Over de sneltoets: Als je een sneltoets wilt instellen, moet je naast (in dit geval) de 'Option' toets, ook een cijfer of letter kiezen.

  Nadat je dat hebt gedaan is de sneltoets ingesteld en zie je een kruisje staan. Klik je op dit kruisje dan kun je weer een nieuwe sneltoets instellen.

  Op de bovenstaande afbeelding die je toont, heb ik een sneltoets ingesteld om alle icoontjes te weergeven. Ik heb hier gekozen voor de 'Option' toets en de letter L. 

  Zodra ik beide toetsen tegelijk indruk worden alle icoontjes weergeven. Druk ik nogmaals tegelijk op deze toetsen dan verdwijnen de icoontjes weer.

  • Like 1
 9. 41 minuten geleden zei Nobody:

  Hoi @Monkie,

  Ik loop tegen het volgende probleem aan : Als ik me iMac weer aanzet dan mot ik altijd via 'Apps' Bardender 3 opstarten en snelheid toets werkt ook niet bij mij.

  Zeer waarschijnlijk staat er nog geen vinkje dat Bartender 3 automatisch moet opstarten als je de computer hebt aangezet.

  Open Bartender 3 en kies voor 'General' Kijk of er bij 'Startup' een vinkje staat bij: 'Open Bartender at login' een vinkje staat.

  bt3.png.4e14b29cbd0061829252faa38179daaf.png

   

  Welke sneltoets wil precies instellen? Je hebt namelijk meerdere mogelijkheden:

  • Verbogen icoontjes weergeven
  • Alle icoontjes weergeven, inclusief de icoontjes die normaal verborgen zijn
  • Via een zoekbalkje naar icoontjes zoeken door de naam van de app in te voeren.
  • Navigeren door de icoontjes en deze selecteren
  • Thanks 1
 10. Bedankt. :) Hier en daar zal ik nog wat dingetjes aanpassen.

  Kan het kloppen dat je maar  op dit moment) 5 berichten te zien krijgt na het toevoegen van de feed? Terwijl er op de website meer nieuwsartikelen beschikbaar zijn.

  Omdat ik maar 5 nieuwsartikelen zie, en het artikel van Limewire meerdere afbeeldingen bevat en hier ook afbeeldingen mis (zie hieronder), kan ik niet nagaan of het bij andere nieuwsartikelen met meerdere afbeeldingen ook voorkomt.

  Hier werkt het prima.

  DURE.thumb.png.43fe67f151928837012881597a0a11f5.png

   

  Bij het nieuwsbericht over LimeWire mis ik toch wat afbeeldingen.

  lm.thumb.png.297e6e175b8113c7bd4b00a69f550c35.png

  De afbeeldingen onder de volgende titels zijn niet te zien:

  • Limewire-interface
  • Limewire Pro
  • Limewire.com in 2004: sneller dan Kazaa, geen spyware
  • Het einde van een tijdperk

  De afbeelding onder de titel 'Het dakterras van Limewire' is wel zichtbaar.

  • Thanks 1
 11. De voorkeuren van Bartender hoef je niet vaak te raadplegen. Eigenlijk alleen na installatie van Bartender en na het installeren van een nieuwe app die een icoontje in de menubalk plaatst. 

  Ondanks dat, kan het voor iemand die de Engelse taal niet goed machtig is lastig zijn om via de voorkeuren het een en ander aan te passen. Daarom vind ik het belangrijk om een punt als dit mee te nemen in de review.

  De prijs van $15 is voor een app als dit wellicht wat aan de hoge kant voor sommige mensen. Ook een punt om mee te nemen. Als ik echter voor mezelf spreek, vind ik het dit bedrag meer dan waard. Ik heb andere (gratis en goedkopere) apps geprobeerd. Maar ik miste daar bepaalde dingen of het werkte niet zoals het zou moeten werken. 

  Zelf maak ik alleen gebruik van een sneltoets om alle icoontjes weer te geven. Wat ik nog mis, is dat je via een sneltoets icoontjes van nieuw geïnstalleerde apps kunt verbergen of eventueel kunt weergeven.

  • Haha 1
 12. Waar ik vorig jaar tijdens het testen nog wat minder te spreken was over Mullvad, is dat nu sinds een paar maanden anders.

  Toen was ik niet zo te spreken over de downloadsnelheid die ik haalde. Ook de interface van de app zag er erg simpel uit.

  Een paar maanden geleden Mullvad toch nog een kans gegeven, en ik heb daar geen spijt van. Ik haal nu precies dezelfde downloadsnelheid als zonder VPN.

  Ook de app is totaal vernieuwd sinds een aantal maanden en ziet er nu een stuk mooier uit.

  Zo zie je maar dat er in een jaar veel kan gebeuren. In 2019 blijf ik fijn bij Mullvad.

  @Duken Je hebt bij Goose VPN een gratis proefversie van 30 dagen. :)

  @zarathustra Je hebt bij Goose VPN altijd de mogelijkheid om binnen 30 dagen na de betaling je geld terug te vragen.

  • Like 1
 13. Inmiddels zijn we alweer een aantal maanden verder, en Infuse Pro bevalt me nog steeds.

  Sinds kort heb ik me ook aangemeld als beta tester.

  Functies die ik nog miste waren bijvoorbeeld live preview scrubbing (aanwezig in versie 5.8) en een refresh button (beta op dit moment) op de beginpagina. Hopelijk wordt deze button in de toekomst ook toegevoegd in de folders zelf

  Watchlists staat op de planning voor een toekomstige versie van Infuse. Iets waar ik ook met smart op aan het wachten ben.

  • Thanks 1
 14. Op 10-11-2017 om 09:47 zei Monkie:

  Ik heb deze vraag al ruim een week uitstaan, helaas nog geen reactie. Ik zal ze eens wakker schudden. :)

  Ik heb eindelijk een reactie ontvangen. Maar of je daar nu blij van moet worden.

  ‘You can try the free version of Infuse, and get access to all the Pro features for an entire month - for free. This should allow you to test with all your videos.’

  En dat terwijl ik dus duidelijk had aangegeven welke formaten er worden ondersteund in de betaalde versie.
  Qua audio is dat volgens de website (onder andere) TrueHD en DTS-HD MA.
  Qua video kan ik er zo snel niets over vinden op de website. Behalve dan de tekst ‘Additional video formats’ :P

  Zelf denk ik dan aan bijvoorbeeld MKV, M2TS en ISO-bestanden. Al zullen er vast nog wel meer formaten zijn die enkel in de betaalde versie aanwezig zijn.

   

  • Thanks 1
×
×
 • Create New...