Jump to content

Actie: PIA VPN voor slechts €1,99 per maand & 2 maanden gratis

  • Hoog gebruiksgemak en snelle VPN
  • Goede kwaliteit voor de scherpste prijs
  • Torrents, Usenet en Netflix mogelijk!
  • Plus 2 maanden gratis en 30 dagen niet goed geld terug

En de handleiding: Private Internet Access :goed:

  • Sign Up


CPU Fan error Probleem



Recommended Posts


  • Content Count:  94
  • Reputation:   4
  • Achievement Points:  0
  • Days Won:  0
  • Joined:  06/17/2012
  • Status:  Offline
  • Last Seen:  

Hallo, een tijdje geleden heb ik een Sapphire 7850HD 2GB DDR5 in mijn pc laten zetten, die werkte niet goed samen met mijn processor dus had ik mijn bios geupdate.

Na het updaten van de bios kreeg ik een melding van CPU fan error, hier had ik verder geen last van

Dus vandaag ontdekte ik dat ik mijn ASUS Core unlocker nooit had aangezet, dit had ik gedaan en nu heeft mijn computer last van overhitting, dus hij gaat soms gewoon uit en de temperatuur is hoger dan normaal.

Hiervoor had ik de Geforce 260GTX, mijn processor is een AMD Phenom II 955e x4 3,2ghz.

Mijn moederboord is een ASUS M2N VM.

Moet ik nu gewoon de bios herstellen naar de fabrieksinstellingen om dit te repareren? Ik heb totaal geen verstand van de bios, ik weet ook niet hoe ik hardware moet configureren na het resetten van mijn bios.

Kan iemand mijn AUB Helpen?

Alvast bedankt.

Link to comment
Share on other sites


  • Content Count:  94
  • Reputation:   4
  • Achievement Points:  0
  • Days Won:  0
  • Joined:  06/17/2012
  • Status:  Offline
  • Last Seen:  

Heb inmiddels de cores weer gelockt, alleen gaat de processor nog niet op full speed en gaan de andere cores ook niet aan, daardoor werkt de videokaart ook niet goed.

Link to comment
Share on other sites


  • Content Count:  5,250
  • Reputation:   101
  • Achievement Points:  50
  • Days Won:  0
  • Joined:  04/19/2006
  • Status:  Offline
  • Last Seen:  
  • Age:  37

Als jij een cpu fan error krijg houd in dat de ventilator op jou processor niet werkt. Als je de pc open maakt en dan aanzet gaat de grote ventilator op je moederbord dan draaien? Zit die fan wel (goed) aangesloten na de inbouw van je kaart. Als die fan niet draait raakt je cpu idd oververhit en gaat je pc uit ter beveiliging. Kijk anders in het bios of je die fan daar aan of uit kan zetten.

Sent from my GT-I9300 using Tapatalk 2

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites


  • Content Count:  94
  • Reputation:   4
  • Achievement Points:  0
  • Days Won:  0
  • Joined:  06/17/2012
  • Status:  Offline
  • Last Seen:  

Ik doe mijn pc zo wel even open maar volgens mij is hij wel goed aangesloten omdat deze melding pas na t updaten van de bios kwam.

Er staat in de bios wel iets van Q chassis fan aanzetten enzo maar ik weet niet of dat er iets mee te maken heeft.

En als ik mijn fans niet unlock werkt mijn pc dus voor geen meter met gamen.

Link to comment
Share on other sites


  • Content Count:  94
  • Reputation:   4
  • Achievement Points:  0
  • Days Won:  0
  • Joined:  06/17/2012
  • Status:  Offline
  • Last Seen:  

Nee de CPU fan draait dus niet. Wat nu? Moet ik de BIOS resetten?

Edited by selman23
Link to comment
Share on other sites


  • Content Count:  94
  • Reputation:   4
  • Achievement Points:  0
  • Days Won:  0
  • Joined:  06/17/2012
  • Status:  Offline
  • Last Seen:  

Iemand?

Link to comment
Share on other sites


  • Content Count:  5,247
  • Reputation:   249
  • Achievement Points:  0
  • Days Won:  0
  • Joined:  08/27/2007
  • Status:  Offline
  • Last Seen:  

Even de bekabeling van je cpu-fan controleren. En als het niet aangesloten zit aansluiten op de 'cpu-fan' aansluiting. Als dit niet werkt kan het mogelijk zijn dat de fan stuk is of de aansluiting op her moederbord

Vanaf mijn Galaxy s2, een fijne dag!!

Edited by Farid.
Link to comment
Share on other sites


  • Content Count:  94
  • Reputation:   4
  • Achievement Points:  0
  • Days Won:  0
  • Joined:  06/17/2012
  • Status:  Offline
  • Last Seen:  

Wat als de fan kapot is of de aansluiting aan het moederbord? Het rare is nou juist dat hij dit pas zei na een bios update, het lijkt me niet dat daardoor de cpu fan aansluiting kapot gaat.

Link to comment
Share on other sites


  • Content Count:  5,247
  • Reputation:   249
  • Achievement Points:  0
  • Days Won:  0
  • Joined:  08/27/2007
  • Status:  Offline
  • Last Seen:  

Heb je de mogelijkheid om je cpu fan op een ander moederbord te testen of een andere cpu fan op je huidige?

Het gekke is dat een cpu fan error vaak wordt veroorzaakt door kabels die niet goed zitten of een defecte fan, maar aangezien je een bios update hebt gedaan wil ik je het volgende vragen:

- welke biosversie had je en welke heb je er nu op staan?

Verstuurd van mijn GT-I9100 met Tapatalk

Edited by Farid.
Link to comment
Share on other sites


  • Content Count:  2,094
  • Reputation:   73
  • Achievement Points:  0
  • Days Won:  0
  • Joined:  03/08/2009
  • Status:  Offline
  • Last Seen:  
  • Age:  30

Er staat mij iets van bij dat M2N moederborden niet heel erg goed omgaan met de II generatie van AMD die je hebt. Wellicht door de bios update werkt dit dus niet meer lekker.

Check even de Asus website voor de compatible lijst van het moederbord met welke processors deze werkt.

Sent from my iPhone 6S using TapaTalk

Link to comment
Share on other sites


  • Content Count:  94
  • Reputation:   4
  • Achievement Points:  0
  • Days Won:  0
  • Joined:  06/17/2012
  • Status:  Offline
  • Last Seen:  

Er staat mij iets van bij dat M2N moederborden niet heel erg goed omgaan met de II generatie van AMD die je hebt. Wellicht door de bios update werkt dit dus niet meer lekker.

Check even de Asus website voor de compatible lijst van het moederbord met welke processors deze werkt.

Sent from my iPhone 6S using TapaTalk

Dit is mijn moederbord:http://support.asus.com/cpusupport/list.aspx?SLanguage=en&p=1&s=24&m=M4A78T-E&os=&hashedid=cf8IZzbU4m6GHKnWen mijn processor (AMD x4 955e) staat er dus bij, maar bij programma's als cpu z verandert de klok snelheid steeds van 3200hz naar 823 hz.

En nee, ik heb niet de mogelijkheid om het te checken met een ander moederbord.

Edited by selman23
Link to comment
Share on other sites


  • Content Count:  94
  • Reputation:   4
  • Achievement Points:  0
  • Days Won:  0
  • Joined:  06/17/2012
  • Status:  Offline
  • Last Seen:  

Oh sorry, de cpu fan doet het toch alleen heb ik nog steeds een cpu fan error bij opstart, ook als ik de cores unlock loopt hij vast. Hoe fix ik dit? Gewoon een nieuwe cpu fan kopen?

Edited by selman23
Link to comment
Share on other sites


  • Content Count:  2,094
  • Reputation:   73
  • Achievement Points:  0
  • Days Won:  0
  • Joined:  03/08/2009
  • Status:  Offline
  • Last Seen:  
  • Age:  30

Welk moederbord heb je nou echt? In je eerste bericht geef je een ander moederbord aan als waar je net naar linkte.

Sent from my iPhone 6S using TapaTalk

Link to comment
Share on other sites


  • Content Count:  94
  • Reputation:   4
  • Achievement Points:  0
  • Days Won:  0
  • Joined:  06/17/2012
  • Status:  Offline
  • Last Seen:  

Deze heb ik: Asus M4A78T-E

Edited by selman23
Link to comment
Share on other sites

Geplaatst 2 uur geleden

Vergeten jullie alsjeblieft de VPN verbinding niet? Je internet provider zoals Ziggo of KPN kan door gebruik van de VPN niet zien wat er gebeurd op je internet verbinding en ben je volledig anoniem voor iedereen. Een vereiste tegenwoordig.... We een uitgebreide handleiding geschreven met informatie. :goed:

Deze vindt je hier:   https://www.duken.nl/forums/handleidingen/downloaden/vpn-verbinding-en-anoniem-downloaden-r35/  


Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share


×
×
  • Create New...