Jump to content
Sign in to follow this  
MartinSr

externe harddisk kan ik niet uitlezenRecommended Posts

Het volgende probleem doet zich met mijn PC voor:

Ik heb op mijn PC een externe harddisk aangesloten deze zit bovenop de PC (Medion). Wanneer ik naar mijn externe harddisk ga en opent deze is dit maar voor 6 seconden. Hij (PC) sluit af en ik zit weer op mijn bureaublad. Ik heb ook al via een andere USB aansluiting contact gemaakt maar dan hetzelfde probleem. Sluit ik de externe harddisk bij mijn buurman z'n PC dan is er geen probleem. Ik hoop echt dat iemand mij kan helpen want er staan veel foto's/films en muziek op mijn externe harddisk ongeveer 1,3 TB.Het is net of de externe harddisk op slot zit. geen toegang heeft.

In afwachting

MartinSr

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hoelang doet zich dit al voor en wat is er gebeurt voordat dit kwam?

Heb je ook de usb aansluitingen aan de achterkant geprobeerd?

Wat voor een externe hdd is het? (Western digital, samsung, etc.)

Als je de schijf aansluit. Ga dan naar start > rechtermuisklik op computer > eigenschappen > apparaatbeheer. Zie je daar iets bijzonders staan? (Uitroeptekens/kruizen)?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Sign in to follow this  

 • Similar Content

  • By NetNiet
   Hallo allemaal, misschien dat jullie me kunnen helpen.
   Mijn man werkt op zee en op de boot hebben ze een televisie. Met een externe harde schijf willen ze films kunnen kijken.
   Mijn laptop is een Macbook Pro / software: MacOS Mojave, de TV is van het merk Condor (gemaakt in Tunesie of Algerije en kan geen informatie vinden mbt USB aansluiten), de externe harde schijf heb ik geformatteerd: MS-DOS (FAT32)
   Ik had de externe schijf eerst ExFAT geformatteerd zodat ik grotere bestanden op de externe schijf kon zetten, maar dat werkte niet met de TV. Nu heb ik de externe schijf MS-DOS (FAT32) geformatteerd en dat werkt wel met de TV
   Het probleem is nu alleen dat je met MacOS Mojave (laptop) in combinatie met MS-DOS (FAT32) (externe harde schijf) geen bestanden kan verplaatsen die groter zijn dan 2GB en veel films zijn toch vaak groter.
   Iemand misschien een idee of een tip hoe ik toch films groter dan 2GB op de externe schijf kan plaatsen?
   En indien dit onmogelijk is, ik ga binnenkort naar Nederland, wat zou ik dan kunnen kopen wat dus met mijn MacBook en de TV zou kunnen werken?
  • By snor
   Mijn vriendin en ik zijn een fotoboek aan het maken. We synchroniseren regelmatig elkaars USB hardeschijven. Soms heeft zij aan het fotoboek gewerkt vanaf haar USB HDD, vervolgens synchroniseren we en knutsel ik later weer verder vanaf mijn USB HDD. We gebruiken FreeFileSync om te synchroniseren. Zij heeft een laptop met Windows 7 en als USB HDD een WD Elements Portable 2TB. Ik heb Windows 10 en een Transcend StoreJet 25M3 2TB.
   Nu zag ik een tijdje terug dat 1 foto op mijn HDD voor de onderste helft een grijs vlak was geworden en ik had geen idee hoe dat opeens zo kwam. Gelukkig stond de volledige foto wel nog bij mijn vriendin op haar HDD. Ik dacht dat het een incident was, maar vandaag zie ik het weer en bij meerdere foto's!
   Daarnaast was er ook een foto uit de map (zeg E:/mapA/img_123.jpeg) vervangen door een foto uit een andere map (zeg E:/map1/img_987.jpeg) zonder dat ik dat wilde, ook hiervan heb ik geen idee hoe dat kan. Wanneer ik de zelfde map van beide HDDs (dus E:/mapA/ en F:/mapA/) met elkaar verlijk op basis van "File Time and Size" wordt er geen verschil gevonden, want E:/mapA/img_123.jpeg en F:/mapA/img_123.jpeg hebben dezelfde datum en bestandsgrootte. Wanneer ik beide mappen vergelijk op basis van "File Content" vindt FreeFileSync meerdere foto's die vergelijkbare problemen vertonen, ze zijn volledig of deels vervangen en/of een groot grijs vlak. Een beetje vergelijkbaar met dit voorbeeld dat ik online vond: http://i.stack.imgur.com/sKImC.jpg
   Hopelijk is mijn probleem duidelijk, zo niet hoor ik het graag. Maar heeft iemand enig idee hoe dit komt? Of suggesties met welke zoektermen ik kan googlen?
  • By Meh Meh
   Hallo,
   Hardware is niet echt mijn sterkste kant.
   Laatst heb ik een SSD kaart in een oude PC geplaatst. (fantastisch om te zien dan een oude Lada daarna kan optrekken als een F1 wagen)
   Tijdens het inbouwen vroeg ik mij af of het mogelijk en kwa snelheid rendabel is, om een SD kaart in een PC in te bouwen als primaire HDD.
   Kan dat en is een SD kaartje die men normaal in een smartphone of Raspberry Pi plaatst snel genoeg?

   Groeten,
   Barkie 
  • Guest Johan
   By Guest Johan
   Vanochtend deed ik mijn computer aan en toen ging de harddisk tikken. Het duurde even voordat Windows 10 was geladen maar ik had nog alle bestanden.
   Hierna heb ik voor de zekerheid de computer herstart en bleef de harddisk weer tikken. Nu mis ik mijn d schijf . 
   Het in /uitschakelen heeft geen effect. de schijf tikt altijd bij opstarten.
   Mijn c schijf is nu nog goed maar de d schijf niet meer.
   Wat kan ik hieraan doen? De bestanden wil ik graag terug. Zijn daar truckjes voor?

×
×
 • Create New...