Jump to content

Wil je anoniem en veilig internetten, downloaden en streamen? Gebruik dan een VPN provider. Private internet access is verkrijgbaar voor €2.50 per maand.

Los dat de dienst en client erg snel en prettig werkt is dit ook één van de veiligste providers.

We hebben een stap voor stap handleiding.

William

Redbad (2018) - Downloaden / Torrent / NZBRecommended Posts

RedbadJAAR, LAND 2018 Nederland
GENRE(S) Avontuur Historisch
SPEELDUUR 160 minuten (2u40m)
REGISSEUR Roel Reiné
ACTEURS Gijs Naber, Huub Stapel, Egbert Jan Weeber
RELEASEDATUM Bioscoop: 28 juni 2018

Synopsis

Redbad, zoon van Koning Aldigsl komt in conflict met zijn vader als zijn vriendin aangewezen wordt om geofferd te worden aan de goden. Tijdens het offerritueel vallen de Franken de stad binnen. De Frisii zijn Dorestad kwijt. Redbads oom Eibert zet aan tot een machtsgreep en geeft Redbad de schuld van de nederlaag en de dood van zijn vader. Redbad wordt de zee opgeduwd om te sterven. Maar hij weet te overleven en spoelt aan bij de Vikingen waar hij langzaam opgenomen wordt in de clan. Nadat hij met de Vikingen meevecht tegen een rivaliserende clan Noormannen, trouwt hij met de dochter van koning Wiglek. Als hij samen met haar terugkeert in Dorestad ontdekt hij dat zijn zus is uitgehuwelijkt aan de zoon van de Frankische koning Pepijn van Herstal en ziet hij hoe priester Willibrord zijn zus met geweld vernedert. Hij zweert haar te bevrijden...

Recensie

‘Redbad’ is een spektakelfilm zoals die nog niet vaak zijn gemaakt in Nederland. Met een beperkt budget van ‘slechts’ zeven miljoen euro creëerde Reiné een reeks veldslagen compleet met zwaardgevechten en onthoofdingen, waarin mannen én vrouwen strijden (lees: beuken en rossen) voor wat ze waard zijn. De actiescènes zien er gelikt uit, net als de aankleding van het geheel, al had er best wat minder gebruik kunnen worden gemaakt van slow motion (dat trucje kennen we na twee keer nou wel). Reiné weet op een handige manier te verbloemen dat hij net wat minder figuranten tot zijn beschikking had als de beelden ons willen doen geloven. ‘Redbad’ wil heel veel vertellen en neemt daar ook uitgebreid de tijd voor, want de film duurt maar liefst twee uur en veertig minuten. Maar het is wel héél veel wat we op ons bord krijgen: het schuldgevoel, de verbanning en vervolgens de wederopstanding van Redbad zelf, maar ook de interne strijd binnen het Friese rijk, de oorlog met de Franken, de gedwongen bekering tot het christendom, de aan de grillen van de psychopaat Karel Martel overgeleverde zus die gered moet worden en dan zijn er ook nog twee vrouwen die van hem houden. De overvolle plot wordt op de kijker afgevuurd als een pijl die richting de vijand geschoten wordt; tijd om even op adem te komen is er niet. 

Informatie over de download

Directe links naar een NZB, Torrent of download bestanden zijn hier niet te vinden en mogen niet worden geplaatst op Duken.nl. Discussiëren, vragen en kletsen over de film mag natuurlijk wel. Meer informatie in onze huisregels.

  • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

De reviews zijn inderdaad niet zo "ok'... Ik zag de trailer van de film in de bios bij Jurassic park. Hij sprak mij daar aan. Maar dat film duur is bizar lang...160 minuten! jammer :(

https://cinemagazine.nl/redbad-2018-recensie/

Citaat

Maar het is niet zozeer het onevenwichtige acteerwerk waar ‘Redbad’ onder gebukt gaat, maar het bombast en de overdaad waarmee Reiné zijn film heeft doorspekt. Alle aspecten zijn te zwaar; het bomvolle scenario, de stevig aangezette veldslagen, de hevig aanzwellende en constant aanwezige muziek, de dialogen die het effect van de beelden teniet doen. Nuance en subtiliteit is ver te zoeken en dat is jammer, want we hadden het lef van Reiné om zo’n groots spektakel bij de horens te vatten graag willen belonen met een hoop sterren. Het is Naber met zijn evenwichtige performance die de film nog enigszins overeind houdt. Hij en de gelikte gevechtscènes en dito sets, decors en kostuums trekken ‘Redbad’ na 160 lange minuten dan toch over de streep.

Patricia Smagge

Waardering: 2

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Thanks

Share this post


Link to post
Share on other sites

Thanks

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
  • Create New...