Jump to content


Recommended Posts

SInds een paar dagen heb ik Pia. wie kan mij vertellen welke downloadsnelheden je ongeveer gemiddeld zou moeten kunnen halen? 

Ik heb er niet zoveel verstand van maar heb het idee dat het maar erg traag gaat. 

Ik heb Ziggo en zou max 50 mbit/s moeten kunnen downloaden.

volgens de speedtest haalt hij nu 133 ping  13.76 mbit/s download   4.75 upload.

speedtest van Ziggo laat zien: 222 ping    10.2 download    2 upload.

ik had van de week al een topic geopend over qbittorrent die traag downloadde maar daar ligt het dus niet aan. ik probeer nu een switch game van romuniverse te downloaden dus zonder torrents en hij doet over 1.4 GB bijna 3 uur...

Wat doe ik fout? ik heb alle instellingen in de handleiding van pia al gehad. Dus op UtP en vervolgens alle poorten geprobeerd, TCP icm met verschillende poorten enz. 

wie heeft een idee waar het aan kan liggen? ligt het aan PIA? of toch aan iets anders?

Link to post
Share on other sites
 • Replies 6
 • Created
 • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Popular Posts

PIA staat niet echt bekend als de snelste maar 4 Uur voor 3,5 Gb is echt te lang. Probeer een andere gateway/locatie.  Schakel de router geheel uit en start opnieuw. Je kan als laatste op PIA een eige

Welke snelheid haal je op speedtest.net zonder PIA? Vergelijk deze is met PIA en probeer dan eens 2 verschillende servers bij PIA. Ik ben benieuwd naar je resultaat. dank!

Link to post
Share on other sites
Guest Guardian
15 uur geleden zei Damay77:

Ik heb Ziggo en zou max 50 mbit/s moeten kunnen downloaden.

volgens de speedtest haalt hij nu 133 ping  13.76 mbit/s download   4.75 upload.

speedtest van Ziggo laat zien: 222 ping    10.2 download    2 upload.

Je moet in de 1e plaats niet 2 verschillende dingen door elkaar halen, want een Speedtest laat je snelheden (Down- en Upload) in MBps zien.

Als je een Ziggo abonnement hebt met een Max van 50 Mbit/s download, betekend dit in de praktijk dat je omgerekend 50/8 = 6,25  MBps kunt downloaden

Omrekentabel kan je vinden onder deze link en typ zelf maar eens 50 in boven in de linker kolom.

Link to post
Share on other sites
Guest Drifter
Op 16-12-2019 om 20:31 zei Damay77:

speedtest van Ziggo laat zien: 222 ping    10.2 download    2 upload.

Dan denk ik eerder dat je geen 50 maar 100 Mbit/s hebt, want dat zou overeenkomen met je speedtest. Ziggo is de laatste tijd nogal gul met het upgraden van snelheden. ;)

Link to post
Share on other sites

Ik heb Ziggo start en daar staat bij 50 Mbit/s download 🤔

hoe dan ook, ik kom daar niet bij in de buurt toch?  

Zou het nog uitmaken als ik de laptop rechtstreeks aan het modem hang? 

hij komt niet boven de 1,2 download. doet er gemiddeld nog 4 uur over om iets van 3,5 gb te downloaden

 

Link to post
Share on other sites

PIA staat niet echt bekend als de snelste maar 4 Uur voor 3,5 Gb is echt te lang. Probeer een andere gateway/locatie.  Schakel de router geheel uit en start opnieuw. Je kan als laatste op PIA een eigen speedtest uitvoeren met verschillende gateways/locaties.

 Werkt het dan nog niet goed neem contact op met de helpdesk dan kunnen ze je begeleiden met poorten en settings.

Voor de duidelijkheid er bestaat geen tool of whatever om dit te tackelen voordat je iets gaat installeren!

Werkt het nog niet correct neem dan Hide.me. Kost meer maar geloof mij je hebt echt full speed.

 • Like 1
Link to post
Share on other sites
Guest Guardian
Op 17-12-2019 om 08:51 zei William:

Welke snelheid haal je op speedtest.net zonder PIA? Vergelijk deze is met PIA en probeer dan eens 2 verschillende servers bij PIA. Ik ben benieuwd naar je resultaat. dank!

Hallo Damay77,

Ik zie nog geen antwoord van jou op de bovenstaande vraag die door William is gesteld en ik ben benieuwd of de onderstaande Speedtest snelheden met of zonder VPN zijn geweest, want dat zie ik nergens terug in jouw topic.

Op 16-12-2019 om 20:31 zei Damay77:

volgens de speedtest haalt hij nu 133 ping  13.76 mbit/s download   4.75 upload.

speedtest van Ziggo laat zien: 222 ping    10.2 download    2 upload.

Je geeft aan een Ziggo 50 Mbit/s abonnement te hebben, maar dat is volgens jouw Speedtest 100 Mbit/s en dat krijg je waarschijnlijk gewoon van Ziggo. Ik heb zelf al jaren een Fiber Power 60 Mbit/s abonnement van Ziggo, maar ik krijg ook gewoon 100 Mbit/s. Jouw tragere downloadsnelheid van die Switch Game van Romuniverse heeft waarschijnlijk meer te maken met de server van Romuniverse dan met jouw Internet snelheid. Je zou even kunnen testen of de snelheid wat hoger is als je de laptop even via kabel aan de modem hangt, maar het downloaden van torrents met een laptop via Wi-fi en een VPN op de hoogste snelheid zal afhangen van een heleboel factoren, zoals het gebruik van de juiste poorten in zowel jouw modem als in de Torrent Client en de VPN en dan ben je ook nog afhankelijk van het aantal seeders op een torrent.

Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 • Similar Content

  • By William
   Welkom bij de handleiding om een VPN verbinding te gebruiken zodat je anoniem kan internetten. Met dit programma is het mogelijk om anoniem te downloaden en te internetten. In dit artikel geven we een introductie, gebruikers handleiding en configuratie voor het optimaal gebruik maken van je VPN verbinding.
   Wat komt er aan bod deze handleiding?
   Wat is een VPN verbinding Wat kan je nog meer met een VPN verbinding? Plus- en minpunten van Private internet access (PIA) VPN verbinding Installatie in woord en beeld van de nieuwste client Configuratie en tips van de PIA VPN na de installatie voor optimaal gebruik Wat is een VPN verbinding
   Iedereen heeft wel eens gehoord van een VPN verbinding. Sommige weten precies wat VPN betekend terwijl andere niet bekend zijn met het gebruik en de functie van de VPN verbinding. Met een VPN verbinding is het mogelijk om anoniem gebruik te maken van het internet en te downloaden.
   Allereerst is het simpelweg veiliger internetten. Bij het normaal gebruik van internet is voor iedereen zichtbaar wat jou persoonlijk ip adres is, welke provider je hebt, waar je vandaan komt etc. Kijk hier maar eens als test wat er op jouw IP adres kan worden gevonden. Als je een VPN verbinding gebruikt zijn dit soort zaken niet meer zichtbaar en kan je je persoonlijk gegevens verbergen waardoor je anoniem gebruik kan maken van het internet. Belangrijkste voor de downloader is natuurlijk een eventuele auteur organisatie jouw persoonlijke gegevens niet kan achterhalen...
   PIA komt als beste uit de test en staat onder andere het downloaden van torrents en nieuwsgroepen toe. Het bedrijf houdt geen gegevens / logs bij van wat je download en ze zullen je gegevens dus niet door kunnen spelen aan autoriteiten mochten die daarom vragen. Je met hierdoor 100% veilig. Het downloaden via torrents over de servers gaat met PIA met de maximale snelheid en ze zijn goedkoop. Daarnaast kan je je account delen omdat je met 10 apparaten tegelijk gebruik mag maken van het abonnement.
   Plus- en minpunten van Private Internet Access VPN verbinding
   Pluspunten
   Onbeperkte data en maximale snelheid Goedkoop en met 10 gelijktijdige verbindingen! Downloaden via torrents, nieuwsgroepen etc mogelijk Betaal mogelijkheden via iDeal, creditcard, paypal etc Anonieme VPN en geen logging Bewezen uit rechtzaken waar Private internet access geen logging beschikbaar had. Software voor alle apparaten en killswitch 30 dagen niet-goed-geld-terug garantie Nederlands-talige software minpunten
   Geen live support chat Installatie in woord en beeld
   Open de website van Private internet access en kies "Koop Private Internet Access VPN" via deze link krijg je extra korting en TIJDELIJK 3 maanden gratis cadeau. 

   Kies een gewenst abonnement via "abonnement selecteren". Je kunt bij Private Internet Access binnen 30 dagen na de aanschaf je geld terug vragen. Je kunt dit zien als een probeer periode, op deze manier kun je gratis de VPN service testen.
   €11.69 per maand €3.10 per maand (€37 per jaar - 62% korting) €2.50 per maand (€65 per twee jaar - 77% korting & 3 maanden gratis) Let wel: Je betaald bij het afsluiten voor de gekozen periode en niet per maand. Dit in gedacht houdend kan je ook kiezen voor het jaar abonnement voor €3.10 per maand en daarbij éénmalig €37 betaald.

   Selecteer de gewenste betaal methode. In ons geval kiezen we voor een jaarlijks abonnement en betalen we via iDeal en kies je bank om de betaling te starten.

   Na de betaling ontvang je een email met de login gegevens van Private internet access. In deze email staat ook de link waar je de software kan downloaden. Open de link om de VPN software te downloaden. Je kunt de software downloaden voor verschillende apparaten. In ons geval gaan we de VPN software gebruiken met Windows. Klik op de Windows download. Daarna gaat de software downloaden. Vergeet niet dat je de VPN software ook mag gebruiken op andere apparaten zoals je mobiele telefoon en dat je tot 10 verbindingen tegelijk kan opzetten.
    

   Als de software is gedownload kunt u het installatie bestand uitvoeren. Kies voor Ja.

    
   De installatie loopt automatisch en private internet access zorgt zelf voor de drivers en VPN tool.

   Nadat de software is geïnstalleerd zal deze automatisch worden opgestart. Kies voor inloggen.

   Voor je gebruikersnaam en wachtwoord in welke je hebt ontvangen in je email programma.
   Configuratie en tips van de PIA VPN na de installatie voor optimaal gebruik Voordat we gaan verbinden met de VPN client gaan we eerst de instellingen bekijken en aanpassen. Druk op de drie stipjes en kies instellingen.

   Selecteer de optie "Lanceren bij opstarten van systeem" en "Verbinden bij opstarten" . Dit zorgt ervoor dat de VPN automatisch word gestart bij het inloggen in Windows. U bent dan automatisch anoniem op het internet. Selecteer de taal op Nederlands voor de Nederlandse interface.

   Selecteer de tab Privacy. Aanbevolen is de PIA MACE te activeren. Deze optie blokkeert advertenties en trackers op alle websites als je bent verbonden. De VPN Kill Switch zorgt ervoor dat je internet verbinding word gesloten als je niet verbonden bent met de VPN server. Je kunt dus alleen downloaden en internetten als je verbonden bent met de VPN servers van PIA.

   Selecteer de tab Netwerk. Hierin is de optie Port forwarding aanvragen mogelijk. Deze is handig bij het gebruik van het downloaden via bittorrent zodat het downloader sneller kan lopen. Gebruik deze optie als je tegen langzaam torrent verkeer oploopt.
   De Spittunnel optie is handig om bepaald verkeer niet via de VPN dienst (zoals gaming) te laten lopen. Een handleiding over VPN Split tunnel vinden we hier.

    
   Druk op de grote gele knop om de client te verbinden. Deze wordt daarna groen en geeft weer dat je bent verbinden. Met de pijl die naar onderwijst krijg je de opties en mogelijkheden van de client in een snel oogopslag te zien. 

   Je kunt bij deze optie ook de prestatie zien van de client. Wat is je huidige download snelheid, hoeveel heb je gedownload en snelle instellingen kan je hierin in en uitschakelen.

   We gaan de client nog testen op snelheid. Via de website Speedtest.net kan je de snelheid meten. Hier kunnen we ook controleren met welk IP adres we voor de buitenwereld bekend zijn. We zien dat de onze maximale download snelheid behaald worden. Complimenten voor deze VPN provider. 

   Je kan nu via je VPN verbinding veilig downloaden en internetten.
   Wat kan je nog meer met een VPN verbinding?
   Verder is het door de VPN mogelijk om blokkades te omzeilen. Het aanbod van bijvoorbeeld Netflix is in Nederland kleiner dan het aanbod in Amerika. Door de VPN connectie wordt het voor jou mogelijk gemaakt om meer dan 15.000 films en series op Netflix te kijken, in plaats van 3.000 titels die in ons land te zien zijn. 
   Een ander voordeel is dat een VPN-verbinding kan besparen op verschillende producten en diensten (zoals vliegtickets, tickets voor parken etc). Deze worden tegen een relatief hoge prijs verkocht in Nederland omdat we welvarend zijn. Je raadt het al: de prijzen op jouw beeldscherm zullen dalen als jij gebruik maakt van een dergelijke verbinding. Boek bijvoorbeeld eens tickets via je VPN connectie voor Disneyland. Je krijgt dan betere aanbiedingen.
   VPN en downloaden
   In deze handleiding gaan we als voorbeeld met de torrent applicatie qBittorrent i.c.m. de VPN verbinding downloaden. De handleiding van qBittorrent kan je hier vinden. Nadat de VPN client is verbonden starten we qBittorrent en downloaden we de film TPB AFK: The Pirate Bay Away from Keyboard en gaan deze downloaden. Het downloaden heeft binnen enkele seconden al bijna onze volledige download snelheid. (5MB per seconden.)

   Leuk om te zien is dat onder het kopje "peers" wie nog meer het bestanden aan het downloaden en aan het delen zijn. De IP-adressen zijn zichtbaar evenals het land. Deze downloaders zien niet meer jou persoonlijke IP-adres maar die van de VPN provider PIA en ben je anoniem!

   Private Internet Access is de zeer goede en betrouwbare VPN provider als je wilt downloaden. Vragen of opmerkingen kunnen in de reacties of als losse vragen in het forum van Duken.nl. Eventuele problemen met de snelheid i.c.m. PIA VPN kunnen hier worden aangevraagd.
   We hebben nog een handige tip voor de PIA VPN gebruikers, deze vinden we hier voor het gebruik van Split-tunneling.
  • By dijkrat
   hallo
   ik heb al een tijdje vpn van privateinternetacces.
   mijn account verloopt over 6 dagen maar als je weer wilt verlengen moet je tegenwoordig betalen via creditkaart die ik niet heb.
   en via paypal heb je ook een creditkaart nodig.
   ik heb eerder de betaling gedaan via ideal.
   ik zit er over na te denken dat ik een andere vpn server wil.
   weten jullie wat de beste vpn servers zijn.
   ik hoop dat jullie mij kunnen helpen.
    
   mvg
    
   john
    
  • By William
   Private internet access is een geweldige VPN provider en tijdelijk verkrijgbaar voor €2.41 per maand. Deze VPN provider gebruiken Duken.nl leden en natuurlijk ikzelf al dagelijks om ons internet verkeer te anonimiseren. Los dat de dienst en cliënt erg snel, prettig en op elk apparaat werkt, houd deze VPN provider geen logging bij en is deze ook één van de goedkoopste VPN providers. 
   Er is nu een tijdelijke BLACK FRIDAY aanbieding waarbij je 79% bespaard en drie maanden extra cadeau krijgt bij het afsluiten van een abonnement  

   De tijdelijke prijzen:
   €11.69 per maand €3.10 per maand (€37,19 per jaar - 62% korting) €2.41 per maand (€65 per twee jaar- 79% korting) + 3 maanden gratis) Tip: Je betaald bij het afsluiten voor de gehele gekozen periode en niet per maand. Dit in gedacht houdend kan je ook kiezen voor het Jaarlijks abonnement voor €3.10 per maand en daarbij €37.19 per jaar.

   We hebben een uitgebreide stap voor stap handleiding voor het gebruik van Private internet access en betalen kan ook gewoon via ideal. Met PIA VPN is het ook mogelijk om te downloaden via nieuwsgroepen en torrents en andere download diensten. Daarbij kunnen jouw privé gegevens niet meer achterhaald worden, altijd handig. Het is bewezen in rechtszaken dat deze VPN provider geen logging bijhoud van zijn gebruikers. 
   Open de website van Private internet access en kies je gewenste abonnement. Je kunt bij Private Internet Access binnen 30 dagen na de aanschaf je geld terug vragen (Je kunt dit zien als een probeer periode, op deze manier kun je “gratis” de VPN service testen). 

  • By Zorro
   Hallo beste mensen.
   Ik heb PIA aangeschaft en het loopt bijna vlekkeloos. Ik kan alleen niet bij www.nzbserver.com  naar binnen. Geeft dan 404 not Found. Ik ben echt een volkomen leek en kom daar ook met de gebruiksaanwijzing niet uit help help
   Prettig weekend verder

 • Who was online  8 Users were Online in the last 2 hours


×
×
 • Create New...