Forums

 1. Algemeen

  1. Algemeen

   Voor de wat serieuzere onderwerpen die niet in andere forums thuis horen. Zoals het laatste download nieuws.

   15326
   posts
  2. Nieuwe leden

   Nieuw op ons forum? Stel je dan even netjes voor, dan weten we meteen wie je bent. Tevens kun je hier onze huisregels vinden.

   8680
   posts
  3. Internet & Netwerken

   Het forum voor al je vragen over Providers, ADSL, Kabel, Glasvezel, e-mail, routers, wifi en meer.

   7007
   posts
  4. (Anti)Virus - Firewalls - Spyware

   Tieren de virussen welig op je pc of probeert de hele wereld in te breken in je pc of mee te gluren? Deze sectie kan je op weg helpen.

   2738
   posts
  5. Hardware - Telefonie - Navigatie - TV

   Wat is de beste configuratie van je PC? Vragen over je nieuwe 3D TV? Belt je telefoon uit zichzelf? Hier moet je zijn.

   24578
   posts
  6. De huiskamer

   Slap ouwehoeren over alles wat niet in de andere forums thuis hoort

   60120
   posts
 2. Downloaden en uitpakken

  1. Downloaden via Nieuwsgroepen & Spotnet

   Voor al je vragen en problemen over nieuwsservers, nieuwsgroepen en newsclients. Zoals Spotnet, SABnzbd, nzb bestanden etc.

   8035
   posts
  2. Downloaden via Torrents & Popcorn time

   Voor al jullie vragen omtrent het populaire Torrent protocol zoals uTorrent, Popcorn time etc.

   11891
   posts
  3. Downloaden via alle overige methoden

   Help elkaar op weg via de overige methoden waarmee je kan downloaden. Zoals DC++, mIRC, FTP, Warez boards, Sharesites, Limewire etc

   1517
   posts
  4. Repareren, uitpakken, branden en overige problemen

   Download voltooid maar ondervind je problemen met een bestandstype? Kan je niks uitpakken of heb je geduvel met branden?

   12894
   posts
 3. Games en Consoles

  1. Alles over Games

   Voor alle vragen en discussies over vastlopers, updates, installatie problemen en cracks voor alle games.

   26890
   posts
  2. Consoles en Handhelds

   Voor vragen en discussies omtrent alle (draagbare) Spelcomputers. Praten over ombouwen kan dus ook.

   7280
   posts
 4. Films, series, video's, audio en e-books

  1. Alles over Films, Series, TV en E-books

   Alle andere vragen en discussies die u niet kwijt kan in de andere boards. Kletsen over het streamen van Smurfen, de Movie kan hier dus ook...

   4105
   posts
  2. Afspelen van Films en Series

   Al u vragen voor het afspelen en converteren van Films op alle hardware, zoals u PC, DVD speler of draagbare mediaspeler.

   4635
   posts
  3. Audio en muziek

   Opzoek naar muziek of vragen over Audio en je HiFi set? Bezig met je eigen DJ carrière? Decibellen in je auto?

   2322
   posts
  4. Films kopiëren, Rippen en Branden

   Wilt u een film kopiëren van een goede vriend of heeft u problemen met het branden van de DVD bestanden?

   3427
   posts
 5. Programma's & Software

  1. Software algemeen

   Algemeen forum voor alle vragen over bijvoorbeeld Office en alle overige software die u gebruikt.

   6235
   posts
  2. Besturingssystemen

   In dit forum kun je terecht voor vragen, opmerkingen en discussies over Windows, Linux, Ubuntu en overige besturingssystemen.

   3437
   posts
  3. Apple Software, Hardware en Besturingssystemen

   Ben je in de zevende hemel dankzij de iPhone en je MacBook? Wil je jouw ervaringen delen over de laatste Apple-software? Hier zit je goed.

   2252
   posts
 6. Duken.nl

  1. Bugreport, Feedback, Request & Mededelingen

   Voor het aanvragen van handleidingen, al je steunbetuigingen en ideeën. Ook zijn hier de laatste mededelingen van de Forum Crew te vinden.

   29710
   posts
  2. F.A.Q. en Handleidingen

   De FAQ rubriek wordt gebruikt om vragen die bij meerdere gebruikers leven alvast te beantwoorden. Ook zijn hier handleidingen te vinden die onder andere geschreven zijn door onze leden.

   325
   posts
  3. De Bazaar

   Kopen, verkopen, ruilen, webwinkels etc.... Doe hier zaken met je forum maten.

   2205
   posts
 • Nieuwsberichten

 • Popular Contributors

 • Recente berichten

  • Layla M. (2016) - Download / Torrent / NZB JAAR, LAND 2016 Nederland
   GENRE Drama
   SPEELDUUR 110 minuten
   REGISSEUR Mijke de Jong
   ACTEURS Nora El Koussour, Ilias Addab
   RELEASEDATUM (NEDERLAND)
   Bioscoop: 17 november 2016 Synopsis De 18-jarige Layla (Nora El Koussour) is een jonge vrouw van Marokkaanse afkomst. Ze doet eindexamen vwo en is een fanatiek voetbalster. Met haar ouders, oma en broer woont ze in Amsterdam-West. Layla is niet op haar mondje gevallen en durft voor haar mening uit te komen. Ze stoort zich aan het negatieve beeld dat er is over Marokkanen en het Islamitische geloof.  Thuis heeft ze discussies hierover en Layla zet zich steeds meer af tegen de liberale opvattingen van haar ouders. Tegen hun wil en tot schrik en ergernis van haar beste vriendin en broer, sluit ze zich aan bij een groep jonge Moslims die strijden voor acceptatie en het uitoefenen van hun geloof.  Binnen de groep maakt ze kennis met Abdel (Ilias Addab) die haar begrijpt en haar verhalen over de ruzies thuis aanhoort. Layla wordt verliefd en het kost Abdel geen moeite haar over te halen hem te volgen. In het geheim trouwen ze en Layla reist met hem naar het Midden-Oosten.  Al snel blijkt dat Abdel steeds meer zijn eigen weg volgt en een buurvrouw is haar enige contact met de buitenwereld. Langzaamaan en tot haar afgrijzen, realiseert Layla zich wat de echte reden is van hun reis.   Informatie over de download Directe links naar een NZB, Torrent of download bestanden zijn hier niet te vinden en mogen niet worden geplaatst op Duken.nl. Discussiëren, overleggen en tips zijn toegestaan. Meer informatie in onze huisregels.
  • De held (2016) - Download / Torrent / NZB JAAR, LAND 2016 Nederland
   GENRE Thriller Misdaad
   SPEELDUUR 96 minuten
   REGISSEUR Menno Meyjes
   ACTEURS Monic Hendrickx, Fedja van Huêt, Daan Schuurmans
   RELEASEDATUM (NEDERLAND)
   Bioscoop: 29 september 2016
   Dvd: 27 januari 2017
   Blu-ray: 27 januari 2017 Synopsis Nooit kwam Sara Silverstein in aanraking met geweld, en nu ze net uit L.A. is teruggekeerd wil ze dat graag zo houden. Het is dan ook nogal tegen haar zin dat haar avontuurlijke zoon zich aanmeldt voor de US Marines. Aan haar man heeft ze weinig en tijd om hem op andere gedachten te brengen is er niet. Na een middag roeien staat ze oog in oog met een verkrachter en niet veel later wordt haar dochter ’s-nachts gewelddadig overvallen. Zou deze bedreiging iets te maken hebben met het verzwegen oorlogsverleden van haar plotseling gestorven vader? Geheimen moeten ontrafeld worden, maar ook moet een gezin bij elkaar worden gehouden. Is Sara heldhaftig genoeg om tot het uiterste te gaan?   Informatie over de download Directe links naar een NZB, Torrent of download bestanden zijn hier niet te vinden en mogen niet worden geplaatst op Duken.nl. Discussiëren, overleggen en tips zijn toegestaan. Meer informatie in onze huisregels.
  • Riphagen (2016) - Download / Torrent / NZB JAAR, LAND 2016 Nederland
   GENRE Oorlog Drama
   SPEELDUUR 130 minuten
   REGISSEUR Pieter Kuijpers
   ACTEURS Jeroen van Koningsbrugge, Kay Greidanus, Sigrid ten Napel
   RELEASEDATUM (NEDERLAND)
   Bioscoop: 22 september 2016 Synopsis Film gebaseerd op het leven van Andries 'Al Capone' Riphagen: bokser, zwarthandelaar, souteneur, maar vooral fervent Jodenjager, die in de Tweede Wereldoorlog onmetelijk rijk werd met het opsporen, afpersen en verraden van Joodse onderduikers. Hij waant zich onaantastbaar, totdat de jonge politieagent Jan van Liempd verbeten de jacht op hem opent… Recensie Er zijn in Nederland al heel wat oorlogsfilms gemaakt. Gemeenschappelijke factor: ze hebben allemaal een held als hoofdpersoon. De held in het verzet, de held die de Joden helpt onderduiken. Dat er ook slechteriken tijdens de oorlog actief waren is een onderbelichte kant van met name de Tweede Wereldoorlog. Andries Riphagen was zo’n man. Een dader. En in en in slecht. Riphagen De Amsterdamse crimineel Andries Riphagen (Jeroen van Koningsbrugge), ook wel bekend als de Nederlandse Al Capone, werkt gedurende de Tweede Wereldoorlog om opportunistische redenen samen met de Duitsers. Hij spoort Joodse onderduikers op, perst ze af en verraadt hen. Hij lijkt onaantastbaar, maar als hij ook de verzetsgroep van Gerrit van der Veen (Peter Blok) verraadt, heeft hij geen rekening gehouden met de jonge politieagent en verzetsstrijder Jan van Liempd (Kay Greidanus). Van journalistiek naar film Het waren Parool-journalisten Bart Middelburg en René ter Steege die in 2010 het verhaal over Riphagen in boekvorm goten. Regisseur Pieter Kuijpers wilde al tijden een oorlogsfilm maken waarin de scheidslijn tussen goed en kwaad niet zo helder is als die ons de afgelopen decennia is voorgespiegeld. Kuijpers vond het tijd dat dat kinderlijke beeld werd bijgesteld en vond in Riphagen het ideale verhaal daarvoor. Opzet van de film Om de film te laten slagen koos Kuijpers ervoor om het verhaal als misdaadgenre te vertellen, waarin de misdadiger wordt opgejaagd door de politieagent/verzetsstrijder. Hiermee wil Kuijpers de spanning verhogen, maar er ook voor zorgen dat je als kijker gaat twijfelen wat je zelf in zo’n situatie zou doen. Want zijn we diep vanbinnen niet allemaal een beetje Riphagen? Kuijpers die met zijn debuutfilm Van God Los al direct liet zien overweg te kunnen met spanning en interessante karakters doet dat in Riphagen weer. Acteerwerk van hoog niveau Voor de hoofdrol koos hij voor Van Koningsbrugge met wie hij al eerder samenwerkte in de serie Smeris. Dit is voor Van Koningsbrugge misschien wel zijn meest intense rol. Zowel fysiek als mentaal. Hij speelt zijn rol als de sluwe verrader zeer overtuigend. Charmant en innemend als hij de Joden voor zich moet winnen en bruut en meedogenloos als hij zijn doel wil bereiken. Voor de rol van de jonge politieagent en verzetsstrijder Jan van Liempd koos Kuijpers voor de relatief onbekende Kay Greidanus. Een Van Liempd die ondanks zijn wilskracht en doorzettingsvermogen in alles een maatje te klein blijkt voor Riphagen. De keuze voor Greidanus is een goede omdat het zo treffend de verschillen tussen de beide heren laat zien. Hij levert sterk werk af in een complexe rol. Maar ook de met name vrouwelijke bijrollen zijn interessant. Bizarre vertelling Het hele verhaal van Riphagen is zowel rijk als complex. Je zal je als kijker menigmaal afvragen hoe een en ander in godsnaam mogelijk was. Kuijpers heeft de volle twee uur nodig om het verhaal te vertellen. Met zijn ervaring als regisseur en producent – Pupkin van Kuijpers is producent van de film – en met een geweldige cast en crew weet hij deze film naar een hoger plan te tillen. Twee uur zit je geboeid te kijken, leef je mee en zit je op je bioscoopstoel te schuiven van spanning. De soundtrack van Het Paleis van Boem doet de rest. Blijf ook zitten voor de geweldige aftitelsong. Informatie over de download Directe links naar een NZB, Torrent of download bestanden zijn hier niet te vinden en mogen niet worden geplaatst op Duken.nl. Discussiëren, overleggen en tips zijn toegestaan. Meer informatie in onze huisregels.
  • Ghostbusters (2016) - Download / Torrent / NZB JAAR, LAND 2016 Verenigde Staten
   GENRE Actie Komedie
   SPEELDUUR 116 minuten
   REGISSEUR Paul Feig
   ACTEURS Kristen Wiig, Melissa McCarthy, Kate McKinnon
   RELEASEDATUM (NEDERLAND)
   Bioscoop: 14 juli 2016
   Dvd: 7 december 2016
   Blu-ray: 7 december 2016 Synopsis
   Als blijkt dat iemand een apparaat bouwt waardoor de paranormale activiteit in de stad explosief toeneemt, moet een groep nieuwe Ghostbusters New York zien te redden. Recensie Er zijn weinig films die voordat ze überhaupt klaar waren al zoveel over zich heen kregen als de reboot van de film Ghostbusters uit 1984. Regisseur Paul Feig (Spy, The Heat) besloot om de oorspronkelijk vier mannelijke karakters te veranderen in vier vrouwelijke karakters. Hoe haalde hij het in zijn hoofd? Dit project had geen enkele kans van slagen. Maar hadden al deze criticasters gelijk? Ghostbusters Als na de eerste scènes het oude Ghostbusters-nummer van Ray Parker Jr uit de speakers schalt, zit je gelijk met enthousiasme in je bioscoopstoel. De welbekende franchise van de Ghostbusters uit de jaren 80 is weer nieuw leven ingeblazen. Het langverwachte derde deel in de reeks is uiteindelijk na jaren van uitstel/afstel een reboot geworden. Bill Murray, Dan Aykroyd, Harold Ramis en Ernie Hudson hebben plaatsgemaakt voor Melissa McCarthy, Kristen Wiig, Kate McKinnon en Leslie Jones. Dames die we, op McCarthy na, eigenlijk alleen van Saturday Night Live zouden kunnen kennen. En daar blijkt niks mis mee. Het werkt De vier dames vullen elkaar perfect aan, zijn gelijk aan elkaar en bovenal: het werkt! Ieder karakter krijgt haar eigen moment om ertussenuit te springen. Een prima keus dus van Paul Feig. En dit team wordt helemaal compleet met de aanvulling Kevin (Chris Hemsworth). De blonde adonis die men vooral zal kennen als de god Thor steelt de show als de oerdomme Kevin. Kevin is door de dames ingehuurd om onder andere de telefoon voor hen op te nemen, maar zelfs dit blijkt een hele opgave. Een genot om naar te kijken. Ook Murray, Aykroyd, Weaver en Hudson laten zich nog even in de film zien. Daarnaast zijn er ook veel subtielere (of juist niet) verwijzingen naar het origineel. Altijd in New York Zoals in veel films moet New York er dit keer weer aan geloven. Een stortvloed van paranormale wezens worden over de stad die nooit slaapt uitgestrooid. En dit levert met de huidige techniek uiteraard mooie beelden op. Alles ziet er gelikt uit en de details van alle geesten gaan ver. Leuk detail zijn de 3D-effecten die ‘buiten’ het scherm komen. Samen met de grote dosis humor in de film is dit ook wel een noodzaak, want de verhaallijn is toch wel erg dun. Daar heeft de focus duidelijk niet op gelegen. Soundtrack Theodore Shapiro (Spy, The Devil Wears Prada) kreeg de taak om bij al dit visueel geweld het juiste geluid af te leveren. En dat lukt hem prima. Een mooi spooky geluid afgewisseld met veel bombarie. Ook hij zorgt voor verwijzingen naar het origineel door onderdelen van de originele score te verwerken in de muziek. Verder horen we een nieuwe versie van de Ghostbusters-theme door Fall Out Boy en Missy Elliott. En deze versie past prima in het nieuwe jasje dat Ghostbusters heeft aangetrokken. De nieuwe Ghostbusters zet de franchise weer op de kaart voor een hele nieuwe generatie. Ook de fans van het origineel kunnen met een gerust hart de bioscoop in. De reboot van Paul Feig is een succes. De vier dames werken prima als team op het doek en aangevuld met Hemsworth valt er meer dan genoeg te lachen. Alle paranormale wezens zien er fantastisch uit en er is genoeg rekening gehouden met de legacy van de franchise. Informatie over de download Directe links naar een NZB, Torrent of download bestanden zijn hier niet te vinden en mogen niet worden geplaatst op Duken.nl. Discussiëren, overleggen en tips zijn toegestaan. Meer informatie in onze huisregels.
  • De top 10 meest gedownloade films van 26 september tot 2 oktober 2016. Deze week staat de film ‘Ghostbusters’ bovenaan, gevolgd door ‘Captain America: Civil War’ en ‘I.T.’  maakt de top drie compleet. Week 39, zijn er drie nieuwkomers in ons overzicht ten opzichte van vorige week. Ghostbusters is voor de eerste keer de meest gedownloade film. De data van deze wekelijkse downloadlijst wordt verzameld door TorrentFreak. Alle films in de lijst zijn DVD of Blueray rips tenzij anders vermeld.  Op de onderstaande pagina vindt u alle uitleg over de type releases die uitgebracht worden. Het bekijken van deze films kan natuurlijk via het programma qBittorrent. Als u de films wilt downloaden dan raden wij Spotnet 2.0 aan om deze te downloaden via nieuwsgroepen. Top 10: Rank (Vorige wk.) Film IMDb Rating / Trailer   1 (…) Ghostbusters 5.5 / trailer 2 (1) Captain America: Civil War 8.1 / trailer 3 (…) I.T. 5.4 / trailer 4 (2) X-Men: Apocalypse 6=7.8=3 /trailer 5 (…) Swiss Army Man 7.6 / trailer 6 (8) The Legend of Tarzan 6.4 / trailer 7 (4) Now You See Me 2 6.8 / trailer 8 (5) Teenage Mutant Ninja Turtles: Out of the Shadows 6.2 / trailer 9 (3) Alice Through The Looking Glass 6.4 / trailer 10 (6) The Shallows 6.6 / trailer    
   Toon volledig nieuwsbericht
 • Laatste handleidingen

 • Forum Statistics

  • Total Topics
   34448
  • Total Posts
   265361
 • Peiling   4 members have voted

  1. 1. Ga jij minder downloaden?


   • Nee hoor, lekker blijven downloaden
   • Nee, maar nu wel via SSL of VPN
   • Minder als vroeger maar stoppen doen we nog niet
   • Ik denk of wil gaan stoppen
   • Downloaden? Dat is zo 2012....

  Please sign in or register to vote in this poll. View topic