Springen naar inhoud

Sitemap | Spotnet | PCextreme, de voordelige host

De Grootste Download Community van de Benelux!

Welkom op het Duken.nl forum, zoals bij andere forums dient u zich eerst te registeren voordat u berichten kan plaatsen.
Maak je geen zorgen dit is heel eenvoudig en gratis. Hierna maakt u deel uit van de grootste download community van de Benelux! Na het inloggen kunt u berichten plaatsen, vragen stellen, bestanden downloaden, gebruikmaken van de Chat, zijn er geen advertenties meer zichtbaar en nog veel meer! Account aanmaken of Inloggen.

! Huisregels !


 • Dit onderwerp is gesloten Dit onderwerp is gesloten
Geen reacties in dit onderwerp

#1   Duken

Duken

  Administrator

 • Administrators
 • 19986 berichten
  • Tijd online: 1d 10u 47m 52s
 • Download met:SabNZBD
 • Browser:Google Chrome
 • Provider:Ziggo

Geplaatst op 07 maart 2006 - 17:04

***DukeN Forum Huisregels***

Houd rekening met je medegebruikers:

Je bent te gast op een prachtig en gastvrij forum, stel je dus vriendelijk en beleefd op; Discriminerende, racistische, seksistische opmerkingen en/of ander grof verbaal geweld zijn hier absoluut niet toegestaan. Zo ook het beledigen van mede-forummers. Let dus op je taalgebruik en stel je niet onnodig populair op. Op dit forum is de voertaal Nederlands (ABN), dus spreek dit ook!

Admin en Modje behouden te allen tijde het recht voor om tekst, post, threads etc. zonder opgave van redenen te verwijderen.

Misschien weet je zelf al heel veel van computers en alles daar omheen, maar dat is niet voor iedereen zo, velen komen hier met een probleem en/of om veel te leren dus steek liever een helpende hand uit i.p.v. iemand daarop te beoordelen.

En als je om de mening van anderen vraagt, dan kun je ook wel eens kritiek krijgen, wees hier niet verontwaardigd over. Als een mede-forummer je beledigt, uitscheldt o.i.d. ga dan niet gelijk terug schelden maar probeer het redelijk op te lossen. Je kunt dan het beste ook Modje inlichten via de -link bij de post zodat deze het verloop in de gaten kan houden en zal kunnen ingrijpen mocht dit nodig zijn.

Voor forummers die hulp hebben gehad; even laten weten dat je wat aan de adviezen hebt gehad is altijd leuk. Een bedankje daarvoor nog leuker! Kortom laat het even weten.
Of als je het zelf op hebt gelost; beschrijf dan even hoe... wie weet heeft een ander er nog wat aan.

Gebruik de zoekfunctie:

Kijk eerst eens of je vraag al eens eerder aan bod is geweest en of het daar gegeven antwoord jou ook uit de brand kan helpen. Zo spaar je tijd en voorkom je ergernis bij de vaste bezoekers. De functie zoeken vind je aan de bovenkant in de forum-navigatie van het forum.

Juiste plaats voor je vraag:

Kijk goed waar je vraag over gaat en waar die dan thuishoort. Een vraag over "Een foutmelding in Bittorrent" plaats je dan ook onder "Downloaden met Bittorrent". Heb je nou een probleem met bittorrent en je internet dan moet je zelf even een keuze maken, maar zet hem niet onder én "Downloaden met Bittorrent" én "Internet", dat is crossposten en is niet toegestaan. Crossposts verwijderen we, als je mazzel hebt alleen de dubbele....
Zet ook niet alles lukraak onder "Overige", gewoon zelf even logisch nadenken en kijken naar de mogelijkheden op het forum.

Duidelijkheid voor alles:

Even voor de duidelijkheid: titels als "Help!", "Vraagje", "Probleem" of meer van die loze kreten zeggen mede-forummers niets. Meld waar je het probleem mee hebt, b.v. "Toetsenbord en muis werken niet."[deze vraag plaats je uiteraard in "Hardware" ] Dan heb je de meeste kans op een vlot antwoord.
Het is volstrekt zinloos om er ook nog "Help!!!" achter te zetten... dat je de vraag op het forum zet maakt al duidelijk dat je hulp wilt hebben. Threads met titels waar help [of HELP] in staat worden afgesloten of geheel verwijderd.

En bovenmatig uitroepteken en/vraagtekengebruik [of elk ander teken, dus ook geen tekens die een smiley moeten voorstellen] wordt niet geaccepteerd en wordt verwijderd [of afgesloten en eventueel later verwijderd.] Houd hier zelf rekening mee als je de titel formuleert. Dit geld ook voor titels waar codes instaan voor kleurgebruik of vetgedrukt, etc.
Modje heeft uiteraard ontheffing.

Bij deze wil ik ook de behulpzame forummers vragen niet in deze threads te reageren met een antwoord op de vraag van de vraagsteller... het is zo sneu als ik jullie goede antwoorden ook weggooi. Ik deed dit eerder dan ook niet maar zal dat vanaf nu wel doen.

Duidelijkheid voor alles WIL NIET ZEGGEN DAT JE MOET GAAN SCHREEUWEN, dat is buitensporig gebruik maken van je Caps Lock en erg irritant. Als je een woord wilt benadrukken kun je ook bijvoorbeeld de onderstreep-, of de vetgedrukt-functie gebruiken. Dus geen hoofdletters in de titel van je vraag en ook niet je hele posting. Deze worden zonder pardon verwijderd!
Geef duidelijk in je vraag aan wat het probleem is, waar gaat het om, wanneer treedt het probleem op en wat gebeurde er. En ook kan het handig zijn informatie over je systeem te geven, b.v.: het is een Pentium, AMD, etc. en wat voor besturingsysteem je gebruikt, bijvoorbeeld Windows 98, XP of NT of b.v. Linux.

Illegaal materiaal:

Directe cracks of serienummers, pornografie en/of ander aanstootgevend of verboden materiaal kunnen we absoluut niet toestaan en worden verwijderd. We zijn strenger dan de wet! Niet alleen als iets juridisch illegaal is, maar ook als wij vinden dat het te dichtbij de illegaliteit zit kunnen wij besluiten een post te verwijderen. Films downloaden bijvoorbeeld, is officieel legaal maar het is niet de bedoeling dat er cracks of serials op het forum worden gepost. Ook zijn links / verwijzingen naar illegaal aangeboden content, NZB-bestanden, torrents en dergelijke zijn verboden!

Ook hier geldt dat Admin en Modje zich daarbij het recht voorbehouden berichten naar eigen inzicht te wijzigen of te verwijderen. Dit heeft betrekking met alles op het forum dus ook je profiel, je username, je handtekening... kortom alles!

Plaats geen reclame-uitingen (spam):

Ons forum is niet bestemd voor commerciële reclame-uitingen, niet in de vorm van afbeeldingen, en zeker niet in de vorm van links naar al dan niet commerciële pagina's om zoveel mogelijk hits te genereren. Alle reclame-uitingen door users, hoe klein ook, zijn hier verboden. Admin en Modje behouden zich het recht voor berichten naar eigen inzicht te wijzigen of te verwijderen. Dit heeft betrekking met alles op het forum dus ook je profiel, je username, je handtekening... kortom alles! Ook hier geldt;
wie zich hier niets van aantrekt krijgt eerst een waarschuwing en wordt daarna onverbiddelijk van dit forum verbannen.

Claim het forum niet voor jezelf:


Als je veel vragen hebt, probeer dan verwante vragen te combineren. Het is erg irritant om van één en dezelfde user een hele rij vragen onder elkaar te zien staan die ook gewoon in één thread behandeld kunnen worden. Hierbij ook weer; maak vooral gebruik van de zoekfunctie om te controleren of je vragen niet al eerder zijn behandeld en beantwoord.
Ga geen antwoord geven in een thread waar dat antwoord al staat alleen omdat jij vindt dat je het iets populairder kunt zeggen. Je antwoord moet echt iets toevoegen!
Daarom mag een geintje best even tussendoor maar hou het bescheiden en hou de vraagsteller en zijn/haar vraag in waarde.
Ga ook niet in binnenin een vraag van een ander je eigen vraag stellen. Als jij met een zelfde soort probleem zit kun je net zo goed de thread volgen en meelezen. Als je er dan nog niet uitkomt, kun je het beste even je eigen thread openen.
Je mag best iets ter verduidelijking vragen in een andere thread maar hiervoor geldt; stel je bescheiden op!

Dubbelposts:

Als je een vraag hebt gesteld op het forum, wacht dan rustig af totdat iemand deze vraag beantwoordt. Als je vraag na 3 dagen nog niet is behandeld, mag je hem "kicken". Dat houdt in dat je een extra bericht mag plaatsen waarin je nogmaals om aandacht vraagt. Doe je dit eerder dan drie dagen, zul je erop worden aangesproken en wordt die post verwijderd.
Mocht je een bericht hebben geplaatst en wil je nog iets toevoegen? Gebruik dan de Edit knop, die staat bij je post. Als er in de tussentijd alweer antwoord is gegeven, mag je een nieuw bericht posten. Twee berichten van dezelfde auteur die direct na elkaar staan, zullen worden samengevoegd, behalve als het laatste bericht meer dan 12 uur na de eerste is gepost.

Waarschuwingen:

Dit houdt in dat als je je misdraagt, op welke manier dan ook, een waarschuwing volgt. Dit kan zijn in de volgende gevallen:
1) 3 Onnodige en irritatie opwekkende dubbelposts plaatsen.
2) Een aantal (wanneer het duidelijk opgemerkt gaat worden) onnodige of niets toevoegende reacties plaatsen.
3) Spammen, hacken, racisme.
4) Verkoop of reclame maken.
5) Nietszeggende topics aanmaken waarin je met 1 regel duidelijk maakt wat je wilt en voor de rest geen informatie toevoegt.
6) Een al gegeven antwoord geven.

Bij 3 waarschuwingen volgt een ban voor een week. Dit betekent niet dat als je de regels ernstig overschrijdt, je een waarschuwing krijgt. Voor ernstige gevallen hebben wij een directe ban.

Handtekeningen:

Gebruik deze alleen voor een groet, een mooie dichtregel of lijfspreuk. Dit alles in gewone kleine letters zonder codes om 'm te benadrukken!
Gebruik de handtekening niet voor zaken die in strijd zijn met de huisregels.

Tags in topic titels:

In dit forum houden wij ons aan een TAG systeem, om zo een overzicht te creëren voor gebruikers. De bestaande tags zijn:

[DVD] -> DVD formaat
[HD] -> HD formaat
[Divx] -> .avi formaat
[OVR] -> Overig

NL sub -> Nederlands ondertiteld
EN sub -> Engels ondertiteld
NL -> Nederlands gesproken
EN -> Engels gesproken

Zoals:
Geef je post een duidelijke titel: [Divx] Batman: The Dark Night 2008 NL sub
Hierin heb ik dus de tag gebruikt, de naam van de film, het jaar waarin de film uit is gekomen én de taal van de film.

[PC] -> PC Games
[XBOX] -> Voor Xbox 360 en de oude variant
[PS2] -> Voor PS2 games
[PS3] -> Voor PS3 games
[WII] -> Voor Wii games
[DS] -> Spelletjes voor de DS
[PSP] -> Spelletjes voor de PSP

Zoals:
Geef je post een duidelijke titel: [PC] Call of Duty 4: Modern Warfare + online
Hierin heb ik dus de tag gebruikt, de naam van de game en wat kleine andere (belangrijke) informatie.

Zorg in je post voor wat informatie over de game / film én over de release (van welke releasegroep). Je kan er ook een mooi plaatje van de game /film bij doen.

HiJackThis en ander vergelijkbare analysetools:

DukeN.NL is primair een leren downloaden website. Alles wat hier bij komt kijken komt dus ook aan de orde. Natuurlijk willen we leden ook met overige problemen als virussen en spyware helpen. Als u vragen of problemen over dit onderwerp heeft, kunt u ze stellen in het daarvoor gemaakte board. Hou er wel rekening mee dat wij geen antivirus-experts zijn en daarom niet altijd uw probleem kunnen verhelpen. De bekende analysetools zoals HiJackThis, RSIT, Combofix, e.d. zijn niet toegestaan, noch op het forum, noch via privéberichten. Problemen verhelpen wij enkel met de bekende antivirus- en/of antispywaretools. Voor specifieke virus- en/of spywareproblemen of het laten uitlezen van logs van analysetools verwijzen wij u naar Nucia.nl


!!! Modje en Admin behouden zich het recht voor om regels te allen tijde aan te passen en/of regels toe te voegen !!!

Extra "Vind ik leuk's" verdienen?! Maak goede Centrale topics en je Reputatie zal groeien!


#X   Piraatje

Piraatje

  Duken Addict

 • Moderators
 • 1337 berichten
  • Tijd online: 23u 14m 21s
 • Download met:Spotnet

Geplaatst op Vandaag, 13:27

Misschien een beetje offtopic maar ik denk dat je hier wel wat aan hebt. Ik heb dit Digitale Film / TV programma gevonden en ben eindelijk voorzien van alle series en films. Geen gepruts met installeren en instellen, geen maandelijkse kosten en binnen 10 minuten draaiend!

Het is echt het proberen waard. Je kan zelfs live voetbal kijken of nieuwe Top series bekijken! In eerste instantie was ik was sceptisch maar alles werkt zoals aangeven en meer dan 2.500 zenders, series en films.
Onze piraat welke van Spotnet fijn vind werken. :D0 gebruiker(s) lezen dit onderwerp

0 leden, 0 bezoekers, 0 anonieme gebruikers