Spring naar bijdragen

 • Draakie
  Draakie

  Dutch Filmworks stuurt downloaders boete van 150 euro

  Het is zover, nog even op de valreep van 2017 gaat Dutch Filmworks de (illegale) downloaders voorzien van een boete van 150 euro. De film The Hitman’s Bodyguard is sinds 15 december verkrijgbaar op dvd en wordt de eerste film waarvan illegale downloaders worden opgespoord door DFW.

  IP-adres

  Eerder kreeg het bedrijf toestemming van de Nederlandse privacywaakhond om de ip-adressen van illegale downloaders te verzamelen. Zodra Dutch Filmworks een lijst met ip-adressen van downloaders heeft, moeten de internetproviders zoals Ziggo en KPN waarschijnlijk via de rechter onthullen wie er achter een ip-adres schuilgaat. Volgens ict-jurist Arnoud Engelfriet is de kans dat dit lukt 'groot'. Dan kan de boete jou kant op.

  150 euro

  Het bedrag van het schikkingsvoorstel bedraagt 'in eerste instantie' 150 euro. Dat bedrag kan in de toekomst hoger worden. Of dat gebeurt, ligt vooral aan de kosten van mogelijke rechtszaken tegen internetproviders. Volgens Willem Pruijssers, ceo van Dutch Filmworks, is het bedrag 'zeer schappelijk'. "Zeker in verhouding met de bedragen die men in omringende landen eist voor illegale downloads." In Duitsland en Denemarken liggen schikkingsvoorstellen voor illegaal downloaden een stuk hoger: respectievelijk rond de 800 en 250 euro. 

  The Hitman’s Bodyguard

  “The Hitman’s Bodyguard is de eerste film die na de bekendmaking verkrijgbaar is op dvd, 4K Blu-ray en tvod”, zegt CEO Willem Pruijssers in een verklaring. “Met 367.000 bezoekers was de film een groot succes in de Nederlandse bioscopen, wat over het algemeen betekent dat de film on-demand goede resultaten behaalt, maar ook een hoog downloadpercentage kent. Daarnaast is de film een Amerikaans-Nederlandse coproductie en hebben er heel veel Nederlandse crewleden met hart en ziel aan gewerkt. Ook voor hen is het prettig als men niet zonder te betalen gebruikmaakt van hun werk, om dit soort producties in de toekomst mogelijk te blijven maken.”

  Wat heb ik gedownload?

  Niet schrikken, maar er zijn al veel systemen actief welke bijhouden wie (IP-adres) welke torrent download. Je kunt simpel via de website: http://iknowwhatyoudownload.com/en/peer/?ip kijken wat er allemaal gedownload is onder jou ip-adres. :(

  Hoe bescherm ik mijzelf?

  Eigenlijk heel simpel, voor een kleine drie euro in de maand ben je anoniem op het internet middels een VPN verbinding en kan jou provider niet zien wat je download. Dutch Filmworks kan de VPN provider niet aanschrijven omdat deze niet kan achterhalen wie er gebruikt van maakt. ^_^

  Een overzicht van de beste VPN providers vind je hier.

     Terugkoppeling


  Dat heeft nog best lang geduurd. Volgens mij zou dfw in 2016 al gedreigd hebben met boetes. In 2017 had ik persoonlijk de eerste boetes wel verwacht. Maar het lijkt erop dat we dit jaar nog zonder boetes overgaan voor de Nederlandse downloaders 

  2018 gaan de eerste briefjes op de mat vallen. 

  Gebruik een VPN verbinding dames en heren ;)

  Deel deze opmerking


  Link naar opmerking
  Deel via andere websites

  Dat is dan toch nog vrij snel. Ik dacht het blijft voorlopig alleen bij het opsporen van ip-adressen via torrents.

  Laat de rechtszaken maar beginnen. Nu nog maar eens het bewijs dat een VPN een must is. Zeker als je download via torrents.

  bewerkt door Monkie

  Deel deze opmerking


  Link naar opmerking
  Deel via andere websites

  Ik ben bang dat mensen het niet tot een rechtzaak laten komen. De 150 euro boete is te overzien, een rechtzaak verliezen en opdraaien voor de advocaten kosten is een heel ander een duurder verhaal. 

  We gaan het zien... Maar die VPN is inderdaad een must @Monkie :)

  Deel deze opmerking


  Link naar opmerking
  Deel via andere websites

  laten we dat inderdaad hopen monkie! Ons laatste sprankje hoop de laatsten dagen van het jaar ligt in handen bij de providers ;) 

  Maar ik denk ook niet dat ze zomaar de gegevens gaan geven van de gebruikers. Daar zal echt een rechter bij moeten komen. Laten we duimen! :angel:

  Deel deze opmerking


  Link naar opmerking
  Deel via andere websites

  Het zou wat zijn. Krijgt een downloadende huismoeder 3 dagen voor kerst ineens een brief in de bus.

  'We zien dat u de film 'The Hitman’s Bodyguard ' heeft gedownload via torrents. Dat wordt dan 150 euro. Fijne feestdagen' :P

  Deel deze opmerking


  Link naar opmerking
  Deel via andere websites

  ben ik blij dat ik toen toch voor een vpn ben gegaan, als ik naar dat ip adres kijk wordt er super veel gedownloadt.

  met mijn eigen ip adres, staat er helemaal niks en ook gebruik ik nog een seedbox.

  Maar is wel snel gegaan, maar inderdaad 150 euro is nog te overzien , maar als ik echt boete krijg van 150 euro stop ik daarna wel met heel torrentwereldje dan heb ik er echt geen zin meer in

  Deel deze opmerking


  Link naar opmerking
  Deel via andere websites
  Op 12/21/2017 om 15:46 zei Duken:

  Ojaaaa...

  1 boete staat gelijk aan minstens 50 maanden / 4.1 jaar zorgeloos een VPN verbinding gebruiken van Private internet access 

   :rofl:


  Vandaag weer eens wakker geschud doordat wat vrienden zijn afgehaakt. Jammer natuurlijk dus er vanuit gaande dat ik enige tijd onder een steen heb gezeten maar eens op www.duken.nl gaan kijken.
  Overal inderdaad de opmerking gebruik VPN om onzichtbaar te zijn. Ik heb alleen gehoord dat ze ook kijken naar je dataverbruik. Is dit bij jullie ook bekend? 
  Daarnaast wil ik best een PIA afnemen alleen werkt dit niet op Synology.

  Oh ja, en allemaal een heel gelukkig, gezond, mediarijk en boetevrij 2018 gewenst

  Deel deze opmerking


  Link naar opmerking
  Deel via andere websites

  Een provider kan inderdaad kijken naar je datagebruik. Een auteurs rechtenorganisatie niet. 

  Ziggo kan bijvoorbeeld zien dat jij afgelopen maand  * TB aan data hebt gebruikt. 

  Maar door gebruik van een VPN kan je provider niet zien wat voor data. Windows Updates, YouTube, Netflix, Spotify of usenet. Dat zien ze niet.

  Overigens heb ik nergens vernomen dat providers dit bewust bekijken. Daar zou ik mij dus geen zorgen om maken.

  Kan je nas of software van je nas werken met socks5? Dan heb je wat aan PIA vpn. Anders zal je even moeten zoeken naar een vpn voor synology .

  Jij ook de beste wensen! :)

  Deel deze opmerking


  Link naar opmerking
  Deel via andere websites

  Om Ip adressen van downloaders te verzamelen, geld neem ik aan alleen van open trackers, niet van gesloten trackers?

  Immers men moet toch akkoord gaan bij het registreren dat je niet voor Brein& co werkt, IP adressen verkregen via deze sites zou dus op niet correcte manier verkregen zijn.

  Ik meen dat ik op een Nederlande torrentsite ook zoiets heb gelezen dat het downloaden nog altijd veilig is zonder je zorgen te hoeven te maken.

  Deel deze opmerking


  Link naar opmerking
  Deel via andere websites

  Dat durf ik niet te zeggen, maar ik zou er van uit gaan dat brein meekijkt. Ook met gesloten torrent forums. Ze zullen zich niet laten tegenhouden door een bericht dat je als Brein medewerker je niet mag aanmelden.

  Gebruik een vpn voor die drie EUR per maand. Dan zit je veilig ;)

   

  Deel deze opmerking


  Link naar opmerking
  Deel via andere websites

  Is er al een bericht van iemand die zo'n boete heeft ontvangen? :P

   

  Edit: zie niet in ander topic nog niet. Ben benieuwd.

  bewerkt door Rikkert.

  Deel deze opmerking


  Link naar opmerking
  Deel via andere websites

  Vraag me af hoe 't gaat met de grote buitenlandse sites die gebruik maken van mega.nz, uploaded, shareonline, etc. dus waar men met rarfiles werkt en er dus ook niet gedeeld wordt, de files haal je binnen door diverse premiumleech sites en dus stukken moeilijk te traceren is.

  Die lijken me nu ineens een stuk veiliger want je weet natuurlijk nooit of het zover komt dat zo'n VPN providers ook nog onder druk worden gezet net zoals de internet providers.

  bewerkt door pinkelman

  Deel deze opmerking


  Link naar opmerking
  Deel via andere websites

  Idd, @pinkelman Alleen de uploaders kunnen aangesproken worden.op de Sharesites. Als de mediapartijen tenminste kunnen achterhalen wie de bestanden heeft geupload. De downloaders hiervan laten ze vrijwel zeker met rust (Kosten / baten...). 

  In principe heeft een goede vpn provider geen logs. Met andere woorden, ze zouden niet meer kunnen zien wat de orginele bron IP was welke op tijdstip x gebruikmaakte van VPN server y. :)

  Klinkt best lastig zo :P

   

  Deel deze opmerking


  Link naar opmerking
  Deel via andere websites


  Maak een account aan of meld je aan om een opmerking te plaatsen

  Je moet lid zijn om een opmerking achter te kunnen laten

  Account aanmaken

  Het is makkelijk, na het aanmelden is er geen reclame meer zichtbaar.

  Registreer een nieuw account

  Aanmelden

  Ben je al lid? Meld je hier aan.

  Nu aanmelden

 • Vergelijkbare bijdragen

  • Door Drifter
   Nep e-mail Agentschap Telecom
   Verschillende mensen ontvingen de afgelopen dagen e-mails waarin een 'boete' werd geëist over vermeend illegaal downloaden. De e-mails in kwestie beweren afkomstig te zijn van het Agentschap Telecom van de Nederlandse overheid.
   De e-mails kunnen redelijk legitiem lijken, vooral voor mensen die niet bekend zijn met dit soort eisen, maar het Agentschap Telecom heeft een waarschuwing uitgegeven waarin wordt uitgelegd dat ze nep zijn.
   "Er lijken valse e-mails in omloop te zijn die zogenaamd afkomstig zijn van het Agentschap Telecom. Dit zijn valse e-mails met betrekking tot boetes voor het illegaal downloaden van films. Dit zijn valse e-mails. Ze komen niet van het Agentschap van de Telecom.
   "Heb je zo'n e-mail ontvangen? Reageer niet op het bericht, klik niet op links en laat nooit uw gegevens achter. "
   Het lijkt erop dat de oplichters het nieuws gebruiken dat 'boetes' binnenkort naar vermeende piraten zullen worden gestuurd om hun inspanningen legitiemer te maken. Interessant genoeg is dit niet de eerste keer dat dit is gebeurd.
   Vorig jaar werd al gerapporteerd over een soortgelijk plan waarbij nep piraterijboetes werden uitgezonden, zogenaamd namens Dutch Filmworks. Dit was ook een zwendel en de filmdistributeur adviseerde de ontvangers de brief in de prullenbak te gooien.
   Als overheidsinstantie is het onwaarschijnlijk dat het Telecom Agentschap ooit boetes voor piraterij zal uitschrijven. Deze komen vaker van rechthebbenden of hun vertegenwoordigers, zoals Dutch Filmworks of Brein.

   Toon volledig nieuwsbericht
  • Door Drifter
   Nep e-mail Agentschap Telecom
   Verschillende mensen ontvingen de afgelopen dagen e-mails waarin een 'boete' werd geëist over vermeend illegaal downloaden. De e-mails in kwestie beweren afkomstig te zijn van het Agentschap Telecom van de Nederlandse overheid.
   De e-mails kunnen redelijk legitiem lijken, vooral voor mensen die niet bekend zijn met dit soort eisen, maar het Agentschap Telecom heeft een waarschuwing uitgegeven waarin wordt uitgelegd dat ze nep zijn.
   "Er lijken valse e-mails in omloop te zijn die zogenaamd afkomstig zijn van het Agentschap Telecom. Dit zijn valse e-mails met betrekking tot boetes voor het illegaal downloaden van films. Dit zijn valse e-mails. Ze komen niet van het Agentschap van de Telecom.
   "Heb je zo'n e-mail ontvangen? Reageer niet op het bericht, klik niet op links en laat nooit uw gegevens achter. "
   Het lijkt erop dat de oplichters het nieuws gebruiken dat 'boetes' binnenkort naar vermeende piraten zullen worden gestuurd om hun inspanningen legitiemer te maken. Interessant genoeg is dit niet de eerste keer dat dit is gebeurd.
   Vorig jaar werd al gerapporteerd over een soortgelijk plan waarbij nep piraterijboetes werden uitgezonden, zogenaamd namens Dutch Filmworks. Dit was ook een zwendel en de filmdistributeur adviseerde de ontvangers de brief in de prullenbak te gooien.
   Als overheidsinstantie is het onwaarschijnlijk dat het Telecom Agentschap ooit boetes voor piraterij zal uitschrijven. Deze komen vaker van rechthebbenden of hun vertegenwoordigers, zoals Dutch Filmworks of Brein.
  • Door Duken
   Een Duitse verdachte van illegaal downloaden kan de schuld niet zomaar bij zijn huisgenoten leggen, omdat hij een gedeelde internetverbinding gebruikt.
   Dat heeft het Europese Hof van Justitie donderdag bepaald. De rechter keek naar een Duitse zaak waarin een man werd verdacht van het downloaden van een luisterboek via een peer-to-peerdienst. De man verweerde zich door te stellen dat zijn ouders ook van zijn internetverbinding gebruik maken. Daarom kon volgens hem niet hard gemaakt worden dat hij de illegale downloader was.
   De Duitse rechter ging mee in dat verweer: de houder van de internetaansluiting kon niet aansprakelijk worden gesteld vanwege het Duitse grondrecht op de bescherming van het gezinsleven. Met andere woorden: de privacy van de man staat nader onderzoek in de weg. Daardoor is een dader niet met zekerheid aan te wijzen.
   Zelf bewijzen
   Het Europese Hof is het echter niet met de Duitse rechter eens. Het recht op privacy van de verdachte werd volgens de Europese rechter te zwaar gewogen. Daarmee is volgens de rechter het evenwicht tussen de grondrechten op privacy en het intellectuele-eigendomsrecht zoek.
   Het privacyrecht zou er zo immers voor zorgen dat de eigenaar van een internetverbinding vrijwel absolute bescherming heeft voor vervolging, zolang hij maar stelt dat zijn internetverbinding wordt gedeeld.
   Volgens de Europese rechter moet een verdachte daarom zelf kunnen bewijzen dat niet hij, maar een huisgenoot of familielid via zijn verbinding illegaal heeft gedownload. Daarmee wordt een mogelijk precedent geschept voor vergelijkbare gevallen. Dan wordt de eigenaar verantwoordelijk voor illegaal downloaden, als die niet kan aantonen dat een ander schuldig is. De zaak gaat door de beslissing van het Europese Hof nu terug naar de Duitse rechter.
   Gevolgen voor Nederland nog klein
   Hoewel de uitspraak ook gevolgen kan hebben voor Nederlandse gevallen, zijn die er tot nu toe in de praktijk nog niet geweest. In Duitsland worden individuele burgers al jaren beboet voor illegaal downloaden, in Nederland gebeurt dat vooralsnog niet.
   De Nederlandse filmdistributeur Dutch Filmworks wil daar verandering in brengen. In 2017 opende de uitgever de jacht op illegale downloaders. Dat gebeurt in eerste instantie voor mensen die de film The Hitman's Bodyguard illegaal hebben gedownload. Dutch Filmworks heeft de IP-adressen van die downloaders al verzameld.
   Om achter de adressen van die mensen te komen, moet de uitgever bij internetproviders zijn. Maar die willen alleen meewerken als de rechter dat verplicht. Ict-jurist Arnoud Engelfriet noemde de kans dat dat lukt vorig jaar "groot". Mocht het de uitgever inderdaad lukken, dan wil het illegale downloaders in eerste instantie laten schikken voor 150 euro. Dat is lager dan in Duitsland: daar krijgen burgers regelmatig schikkingsvoorstellentot wel 800 euro.
   De gevolgen van de uitspraak voor Nederlanders lijkt daarom vooralsnog klein. Het moet auteursrechthebbenden in ons land eerst nog lukken de rechter te overtuigen om providers te verplichten hun klantengegevens te overhandigen.

   Toon volledig nieuwsbericht
 • Nu op het forum

  • Dank je wel Drifter, Klopt er zit een mediabox bij met HDMI aansluitingen. zover was ik.😁 Daar heb ik de harde schijf nu op aan gesloten en die speel gewoon af.maar geen 4k Harde schijf is: (Intenso Memory Center Desktop Harddisk 3 TB. USB 3.0 (USB 2.0 compatible) ) Maar daar schrijf je weer iets een videoplayer app, ja waar haal ik die vandaan en hoe krijg je zoiets op je TV. Voor mijn gevoel wordt het steeds ingewikkelder.maar ja daar ben ik dan ook een vrouw voor 😜 Ik heb al aan mijn kennissen gevraagd maar helaas is voor hun ook allemaal nieuw denken wel heel goed na voor ze ook een nieuwe TV aanschaffen. Woon je niet in de buurt van Dordrecht 🤣  Bedankt groetjes Arietta  
  • Nou Nou Nou, wat een gedoe bij jullie in Nederland met die wifi. Bij mij heb ik er absoluut geen problemen mee, ben dan ook ne Belg 😉, en bij mijn moeder die in een wijk woont waar bijna iedereen het net heeft en bijna ook iedereen aan de wifi is heb ik ook nog nooit problemen gehad. Tot zover ik weet hebben Ziggo & Telenet toch dezelfde hoofdaandeelhouder Liberty Global? Al is Telenet niet de goedkoopst ik heb er nog nooit problemen mee gehad.
  • Op Twitter heeft zich een van de grootste ironieën van de afgelopen tijd afgespeeld in een nieuwe woordenstrijd die is ontbrand over Artikel 13. Nadat Pirate-Europarlementariër Julia Reda kinderen opriep om te lobbyen bij hun ouders over de controversiële wetgeving, kreeg ze van IFPI (International Federation of the Phonographic Industry) een "schaam je" voor "het manipuleren van minderjarigen". Het probleem is dat de entertainmentindustrie al meer dan een decennium hetzelfde doet. Omdat kinderen onder artikel 13 vallen, grotendeels vanwege hun obsessie met YouTube, heeft Reda onlangs voorgesteld om bij hun ouders te lobbyen om de wetgeving te lezen. Tegelijk met pop-ups van YouTube die gebruikers adviseerden zich tegen artikel 13 te verzetten, leek dat sommige aanhangers van de voorgestelde wet te irriteren. Naarmate de controverse over de voorstellen van artikel 13 van de EU aanhoudt, lijkt Twitter het favoriete communicatiewapen te zijn voor partijen aan beide zijden. Als een van de belangrijkste tegenstanders van Artikel 13 en in het bijzonder de eis voor Uploadfilters, is Julia Reda een veel voorkomend doelwit voor voorstanders van deze omstreden Auteursrechtwetgeving. Julia Reda is een politica voor de Piratenpartij Duitsland en voorzitter van de Jonge Piraten Europa en in 2014 werd ze verkozen tot Europarlementariër.
  • Tele2-klanten kunnen in december tot 1GB aan data weggeven aan andere klanten Tele2 start een tijdelijke actie waarbij gebruikers hun data weg kunnen geven aan andere Tele2-klanten. In blokken van 250MB kunnen klanten tot maximaal 1GB weggeven. De actie duurt tot 31 december. Maak je vrienden blij! Want jij kunt de hele maand december 1000MB van je eigen data cadeau doen. Omdat we je lief vinden. Omdat het kan. Deel je data met andere Tele2-gebruikers die even krap in hun MB’S zitten. Ga naar de mijntele2 app Check of je de nieuwste versie (5.1.0) hebt of download ‘m (is zeker de moeite waard). Ga naar het dashboard en kies daar iemand die ook Tele2 heeft en deel je data. Je kan 4x 250MB weggeven. Begin met delen en zeg 't met data Note Trizomu: Heeft u vragen dan kan u via de volgende link de nodige info vinden onderaan de pagina in de FAQ  
   Toon volledig nieuwsbericht
  • Hallo Drifter, In de afgelopen 10 jaar heb ik wel hulp gehad hoor met dingen en veel dingen zelf doen. Elke keer dingen op opnieuw, opnieuw en opnieuw proberen, tot je het juiste resultaat hebt. Ik ga me best doen om mensen die ergens niet uit komen tekunnen helpen. Ik moet zeggen de laatste 5 jaar heb ik weinig gedaan kwa dingen doen op het web, de gebruikelijke dingen dan, het laatste half jaar weer een beetje actief op het web kwa dingen doen. Danku Goeie morgen, Dat is inderdaad wel apart om tezien dat me account nog al die jaren bestaat. En dat is 1 ding wat zeker is toen zag de download wereld er heel anders uit. 10 jaar geleden toen had je nog de beroemde ezel van emule en limewire daarna de torrents en tegen woordig is het alleen maar streaming diensten, de download wereld is in 10 jaar tijd heel erg veranderd.
 • Laatste nieuws

×