Spring naar bijdragen

 • Draakie
  Draakie

  Dutch Filmworks stuurt downloaders boete van 150 euro

  Het is zover, nog even op de valreep van 2017 gaat Dutch Filmworks de (illegale) downloaders voorzien van een boete van 150 euro. De film The Hitman’s Bodyguard is sinds 15 december verkrijgbaar op dvd en wordt de eerste film waarvan illegale downloaders worden opgespoord door DFW.

  IP-adres

  Eerder kreeg het bedrijf toestemming van de Nederlandse privacywaakhond om de ip-adressen van illegale downloaders te verzamelen. Zodra Dutch Filmworks een lijst met ip-adressen van downloaders heeft, moeten de internetproviders zoals Ziggo en KPN waarschijnlijk via de rechter onthullen wie er achter een ip-adres schuilgaat. Volgens ict-jurist Arnoud Engelfriet is de kans dat dit lukt 'groot'. Dan kan de boete jou kant op.

  150 euro

  Het bedrag van het schikkingsvoorstel bedraagt 'in eerste instantie' 150 euro. Dat bedrag kan in de toekomst hoger worden. Of dat gebeurt, ligt vooral aan de kosten van mogelijke rechtszaken tegen internetproviders. Volgens Willem Pruijssers, ceo van Dutch Filmworks, is het bedrag 'zeer schappelijk'. "Zeker in verhouding met de bedragen die men in omringende landen eist voor illegale downloads." In Duitsland en Denemarken liggen schikkingsvoorstellen voor illegaal downloaden een stuk hoger: respectievelijk rond de 800 en 250 euro. 

  The Hitman’s Bodyguard

  “The Hitman’s Bodyguard is de eerste film die na de bekendmaking verkrijgbaar is op dvd, 4K Blu-ray en tvod”, zegt CEO Willem Pruijssers in een verklaring. “Met 367.000 bezoekers was de film een groot succes in de Nederlandse bioscopen, wat over het algemeen betekent dat de film on-demand goede resultaten behaalt, maar ook een hoog downloadpercentage kent. Daarnaast is de film een Amerikaans-Nederlandse coproductie en hebben er heel veel Nederlandse crewleden met hart en ziel aan gewerkt. Ook voor hen is het prettig als men niet zonder te betalen gebruikmaakt van hun werk, om dit soort producties in de toekomst mogelijk te blijven maken.”

  Wat heb ik gedownload?

  Niet schrikken, maar er zijn al veel systemen actief welke bijhouden wie (IP-adres) welke torrent download. Je kunt simpel via de website: http://iknowwhatyoudownload.com/en/peer/?ip kijken wat er allemaal gedownload is onder jou ip-adres. :(

  Hoe bescherm ik mijzelf?

  Eigenlijk heel simpel, voor een kleine drie euro in de maand ben je anoniem op het internet middels een VPN verbinding en kan jou provider niet zien wat je download. Dutch Filmworks kan de VPN provider niet aanschrijven omdat deze niet kan achterhalen wie er gebruikt van maakt. ^_^

  Een overzicht van de beste VPN providers vind je hier.

     Terugkoppeling


  Dat heeft nog best lang geduurd. Volgens mij zou dfw in 2016 al gedreigd hebben met boetes. In 2017 had ik persoonlijk de eerste boetes wel verwacht. Maar het lijkt erop dat we dit jaar nog zonder boetes overgaan voor de Nederlandse downloaders 

  2018 gaan de eerste briefjes op de mat vallen. 

  Gebruik een VPN verbinding dames en heren ;)

  Deel deze opmerking


  Link naar opmerking
  Deel via andere websites

  Dat is dan toch nog vrij snel. Ik dacht het blijft voorlopig alleen bij het opsporen van ip-adressen via torrents.

  Laat de rechtszaken maar beginnen. Nu nog maar eens het bewijs dat een VPN een must is. Zeker als je download via torrents.

  bewerkt door Monkie

  Deel deze opmerking


  Link naar opmerking
  Deel via andere websites

  Ik ben bang dat mensen het niet tot een rechtzaak laten komen. De 150 euro boete is te overzien, een rechtzaak verliezen en opdraaien voor de advocaten kosten is een heel ander een duurder verhaal. 

  We gaan het zien... Maar die VPN is inderdaad een must @Monkie :)

  Deel deze opmerking


  Link naar opmerking
  Deel via andere websites

  laten we dat inderdaad hopen monkie! Ons laatste sprankje hoop de laatsten dagen van het jaar ligt in handen bij de providers ;) 

  Maar ik denk ook niet dat ze zomaar de gegevens gaan geven van de gebruikers. Daar zal echt een rechter bij moeten komen. Laten we duimen! :angel:

  Deel deze opmerking


  Link naar opmerking
  Deel via andere websites

  Het zou wat zijn. Krijgt een downloadende huismoeder 3 dagen voor kerst ineens een brief in de bus.

  'We zien dat u de film 'The Hitman’s Bodyguard ' heeft gedownload via torrents. Dat wordt dan 150 euro. Fijne feestdagen' :P

  Deel deze opmerking


  Link naar opmerking
  Deel via andere websites

  ben ik blij dat ik toen toch voor een vpn ben gegaan, als ik naar dat ip adres kijk wordt er super veel gedownloadt.

  met mijn eigen ip adres, staat er helemaal niks en ook gebruik ik nog een seedbox.

  Maar is wel snel gegaan, maar inderdaad 150 euro is nog te overzien , maar als ik echt boete krijg van 150 euro stop ik daarna wel met heel torrentwereldje dan heb ik er echt geen zin meer in

  Deel deze opmerking


  Link naar opmerking
  Deel via andere websites
  Op 12/21/2017 om 15:46 zei Duken:

  Ojaaaa...

  1 boete staat gelijk aan minstens 50 maanden / 4.1 jaar zorgeloos een VPN verbinding gebruiken van Private internet access 

   :rofl:


  Vandaag weer eens wakker geschud doordat wat vrienden zijn afgehaakt. Jammer natuurlijk dus er vanuit gaande dat ik enige tijd onder een steen heb gezeten maar eens op www.duken.nl gaan kijken.
  Overal inderdaad de opmerking gebruik VPN om onzichtbaar te zijn. Ik heb alleen gehoord dat ze ook kijken naar je dataverbruik. Is dit bij jullie ook bekend? 
  Daarnaast wil ik best een PIA afnemen alleen werkt dit niet op Synology.

  Oh ja, en allemaal een heel gelukkig, gezond, mediarijk en boetevrij 2018 gewenst

  Deel deze opmerking


  Link naar opmerking
  Deel via andere websites

  Een provider kan inderdaad kijken naar je datagebruik. Een auteurs rechtenorganisatie niet. 

  Ziggo kan bijvoorbeeld zien dat jij afgelopen maand  * TB aan data hebt gebruikt. 

  Maar door gebruik van een VPN kan je provider niet zien wat voor data. Windows Updates, YouTube, Netflix, Spotify of usenet. Dat zien ze niet.

  Overigens heb ik nergens vernomen dat providers dit bewust bekijken. Daar zou ik mij dus geen zorgen om maken.

  Kan je nas of software van je nas werken met socks5? Dan heb je wat aan PIA vpn. Anders zal je even moeten zoeken naar een vpn voor synology .

  Jij ook de beste wensen! :)

  Deel deze opmerking


  Link naar opmerking
  Deel via andere websites

  Om Ip adressen van downloaders te verzamelen, geld neem ik aan alleen van open trackers, niet van gesloten trackers?

  Immers men moet toch akkoord gaan bij het registreren dat je niet voor Brein& co werkt, IP adressen verkregen via deze sites zou dus op niet correcte manier verkregen zijn.

  Ik meen dat ik op een Nederlande torrentsite ook zoiets heb gelezen dat het downloaden nog altijd veilig is zonder je zorgen te hoeven te maken.

  Deel deze opmerking


  Link naar opmerking
  Deel via andere websites

  Dat durf ik niet te zeggen, maar ik zou er van uit gaan dat brein meekijkt. Ook met gesloten torrent forums. Ze zullen zich niet laten tegenhouden door een bericht dat je als Brein medewerker je niet mag aanmelden.

  Gebruik een vpn voor die drie EUR per maand. Dan zit je veilig ;)

   

  Deel deze opmerking


  Link naar opmerking
  Deel via andere websites

  Is er al een bericht van iemand die zo'n boete heeft ontvangen? :P

   

  Edit: zie niet in ander topic nog niet. Ben benieuwd.

  bewerkt door Rikkert.

  Deel deze opmerking


  Link naar opmerking
  Deel via andere websites

  Vraag me af hoe 't gaat met de grote buitenlandse sites die gebruik maken van mega.nz, uploaded, shareonline, etc. dus waar men met rarfiles werkt en er dus ook niet gedeeld wordt, de files haal je binnen door diverse premiumleech sites en dus stukken moeilijk te traceren is.

  Die lijken me nu ineens een stuk veiliger want je weet natuurlijk nooit of het zover komt dat zo'n VPN providers ook nog onder druk worden gezet net zoals de internet providers.

  bewerkt door pinkelman

  Deel deze opmerking


  Link naar opmerking
  Deel via andere websites

  Idd, @pinkelman Alleen de uploaders kunnen aangesproken worden.op de Sharesites. Als de mediapartijen tenminste kunnen achterhalen wie de bestanden heeft geupload. De downloaders hiervan laten ze vrijwel zeker met rust (Kosten / baten...). 

  In principe heeft een goede vpn provider geen logs. Met andere woorden, ze zouden niet meer kunnen zien wat de orginele bron IP was welke op tijdstip x gebruikmaakte van VPN server y. :)

  Klinkt best lastig zo :P

   

  Deel deze opmerking


  Link naar opmerking
  Deel via andere websites


  Maak een account aan of meld je aan om een opmerking te plaatsen

  Je moet lid zijn om een opmerking achter te kunnen laten

  Account aanmaken

  Het is makkelijk, na het aanmelden is er geen reclame meer zichtbaar.

  Registreer een nieuw account

  Aanmelden

  Ben je al lid? Meld je hier aan.

  Nu aanmelden

 • Vergelijkbare bijdragen

  • Door Draakie
   BREIN maakt een nieuwe stap in de strijd tegen het uploaden van muziek, films en series. BREIN wil seeders aanpakken die regelmatig actief zijn. Dit gebeurt met speciaal ontwikkelde software. BREIN kreeg in 2016 van Autoriteit Persoonsgegevens (AP) toestemming voor gebruik van de software. Met inzetten van de nieuwe software is echter gewacht tot in werking treden van de nieuwe AVG-wet. Nu dit het geval is, wordt de software daadwerkelijk door BREIN ingezet. Opletten dus.
   Directeur Tim Kuik van BREIN stelt dat de nieuwe software tegen structurele uploaders op bittorrent sites wordt ingezet. Hij acht de kans klein dat de software wordt gebruikt om sporadische uploaders in de kraag te pakken.
   Vooralsnog worden alleen "de eerste en grote" uploaders aangepakt zegt stichting BREIN. Met de software wil Stichting Brein illegale uploads breder aanpakken. "Er is een grotere groep gebruikers van uitwisselplatformen die als bron dienen", zegt Kuik. Zij nemen volgens hem "een wezenlijk aandeel" in bij het in stand houden van zulke platformen.
   Het is nog niet duidelijk wat Stichting Brein als "frequente uploaders" ziet. Mensen die af en toe BitTorrent gebruiken, zijn waarschijnlijk niet het doelwit. De stichting kan lijsten met ip-adressen vergaren, maar internetproviders geven alleen klantgegevens na een gerechtelijk bevel.
   Wat kan ik tegen een eventuele boete voor uploaden doen?
   Via de website http://iknowwhatyoudownload.com/en/peer/?ip kan je zien wat er momenteel bekend is op je IP-Adres met torrent downloads. Deze gegevens zijn voor iedereen te zien. BREIN gaat verder dan alleen de inhoud van iknowwhatyoudownload. Zij hebben een eigen systeem in werking.
   VPN, VPN, VPN en VPN. Voor een paar euro in de maand ben je beschermd met een VPN verbinding. Een VPN verbinding zorgt er voor dat jou persoonlijke IP-adres verborgen is. Je bent voor de grote boze buitenwereld te zien als een computer van de VPN provider en niet van je internet provider zoals Ziggo.
   Welke VPN provider moet ik kiezen?
   Daar is een mooi overzicht voor gemaakt. De volledige informatie vind je hier.
   VPN Provider Private Internet Access ExpressVPN IVPN NordVPN Mullvad Snelheid 9 / 10 8 / 10 7 / 10 7 / 10 7 / 10 Gebruiksvriendelijkheid 8 / 10 9 / 10 8 / 10 9 / 10 8 / 10 Torrents downloaden Ja Ja Ja Ja Ja Usenet downloaden Ja Ja Ja Ja Ja Killswitch Ja Ja Ja Ja Ja Gelijktijdige connecties 5 3 5 6 5 Betrouwbaarheid 4 / 5 4 / 5 4 / 5 4 / 5 4 / 5 Prijs per maand* $ 3.33 $ 6.66 $ 8.33 $ 5.75 $ 5.50 Algemene Score 8.5 / 10 5.5 / 10 7.0 / 10 7.5 / 10 6.5 / 10 Website van de VPN provider Private internet access ExpressVPN IVPN NordVPN Mullvad * Op basis van een jaar abonnement
   Met speciale dank aan @Monkie voor het schrijven van de reviews en het delen van de ervaringen 

   Toon volledig nieuwsbericht
  • Door Draakie
   BREIN maakt een nieuwe stap in de strijd tegen het uploaden van muziek, films en series. BREIN wil seeders aanpakken die regelmatig actief zijn. Dit gebeurt met speciaal ontwikkelde software. BREIN kreeg in 2016 van Autoriteit Persoonsgegevens (AP) toestemming voor gebruik van de software. Met inzetten van de nieuwe software is echter gewacht tot in werking treden van de nieuwe AVG-wet. Nu dit het geval is, wordt de software daadwerkelijk door BREIN ingezet. Opletten dus.
   Directeur Tim Kuik van BREIN stelt dat de nieuwe software tegen structurele uploaders op bittorrent sites wordt ingezet. Hij acht de kans klein dat de software wordt gebruikt om sporadische uploaders in de kraag te pakken.
   Vooralsnog worden alleen "de eerste en grote" uploaders aangepakt zegt stichting BREIN. Met de software wil Stichting Brein illegale uploads breder aanpakken. "Er is een grotere groep gebruikers van uitwisselplatformen die als bron dienen", zegt Kuik. Zij nemen volgens hem "een wezenlijk aandeel" in bij het in stand houden van zulke platformen.
   Het is nog niet duidelijk wat Stichting Brein als "frequente uploaders" ziet. Mensen die af en toe BitTorrent gebruiken, zijn waarschijnlijk niet het doelwit. De stichting kan lijsten met ip-adressen vergaren, maar internetproviders geven alleen klantgegevens na een gerechtelijk bevel.
   Wat kan ik tegen een eventuele boete voor uploaden doen?
   Via de website http://iknowwhatyoudownload.com/en/peer/?ip kan je zien wat er momenteel bekend is op je IP-Adres met torrent downloads. Deze gegevens zijn voor iedereen te zien. BREIN gaat verder dan alleen de inhoud van iknowwhatyoudownload. Zij hebben een eigen systeem in werking.
   VPN, VPN, VPN en VPN. Voor een paar euro in de maand ben je beschermd met een VPN verbinding. Een VPN verbinding zorgt er voor dat jou persoonlijke IP-adres verborgen is. Je bent voor de grote boze buitenwereld te zien als een computer van de VPN provider en niet van je internet provider zoals Ziggo.
   Welke VPN provider moet ik kiezen?
   Daar is een mooi overzicht voor gemaakt. De volledige informatie vind je hier.
   VPN Provider Private Internet Access ExpressVPN IVPN NordVPN Mullvad Snelheid 9 / 10 8 / 10 7 / 10 7 / 10 7 / 10 Gebruiksvriendelijkheid 8 / 10 9 / 10 8 / 10 9 / 10 8 / 10 Torrents downloaden Ja Ja Ja Ja Ja Usenet downloaden Ja Ja Ja Ja Ja Killswitch Ja Ja Ja Ja Ja Gelijktijdige connecties 5 3 5 6 5 Betrouwbaarheid 4 / 5 4 / 5 4 / 5 4 / 5 4 / 5 Prijs per maand* $ 3.33 $ 6.66 $ 8.33 $ 5.75 $ 5.50 Algemene Score 8.5 / 10 5.5 / 10 7.0 / 10 7.5 / 10 6.5 / 10 Website van de VPN provider Private internet access ExpressVPN IVPN NordVPN Mullvad * Op basis van een jaar abonnement
   Met speciale dank aan @Monkie voor het schrijven van de reviews en het delen van de ervaringen 
  • Gast Mcfly
   Door Gast Mcfly
   Hoi allemaal, worden er al geld boetes in Nederland verstuurd voor mensen die films downloaden? Ik wil weer beginnen met downloaden maar het zou niet meer veilig zijn omdat je een boete kan krijgen. Is dat echt waar?
 • Product Review

 • Aanbevolen nieuws

 • Nieuwe handleiding

 • Nu op het forum

  • Hallo, ik heb een vraagje. Ik heb een MacBook, gebruikte tot voor kort als ik een VPN nodig had Tunnelblick, welke gratis is. Ik woon in Tunesie en gebruik de VPN meestal om programma's terug te kijken of Marktplaats. Maar sinds ik hier lid ben geworden en veel heb gelezen, misschien weer meer met torrents ga werken, dacht ik misschien beter een abonnement nemen bij Private Internet Acces, die bij jullie goed uit de testen kwam. Maar ik heb echt het idee, dat ik sindsdien slechtere verbinding heb als ik de VPN aanzet, met PIA laadt zelfs een pagina niet als er een afbeelding opstaat, laat staan dat ik een programma terug kan kijken ...... Ook heb ik het idee dat Tunnelblick, beter werkt qua verbinding, maar het is ook niet meer zoals voordat ik PIA heb aangeschaft .... Het lastige is ook nog eens dat het internet natuurlijk niet te vergelijken is met Nederland. Wij hebben de meest snelle verbinding die hier in deze regio bestaat en die is ...... niet schrikken 🤣 ..... 8 mega 😳🤣 En ik weet dat de technicus die hier wel geweest is, heeft gezegd dat je blij mag zijn als je de helft haalt. Als het hier erg stormt, is de verbinding ook slecht of slechter (soms geen elektriciteit maar dat is weer een ander verhaal🤣). Het frappante is dat wij wel televisie kijken via internet en over het algemeen dat goed te doen is, wat gezien de verbinding, volgens de meeste mensen weer vrijwel onmogelijk zou moeten zijn .... Mijn vragen zijn, heeft een VPN een grote invloed op de verbinding? Zou ik Tunnelblick moeten verwijderen zodat PIA dan beter werkt, ook al staat Tunnelblick niet aan? Wat is een goede website waar ik de snelheid kan testen? Alvast bedankt 😄
  • na enkele weken te sukkelen en te blijven proberen is het mij nu toch gelukt om erbij te horen op het nieuw forum. Eerste indruk is toch al positief, dus ... doe zo verder aub verder wens ik allen die zorgen voor het bestaan ervan zeer veel succes mvg
  • Ik heb het item inmiddels opnieuw besteld. De status werd al snel aangepast naar 'Awaiting Shipment'. Dat lijkt er meer op.
  • Ben erg benieuwd naar je review. Het is inderdaad een geweldig ding. Lees er goede verhalen over.
   Een kennis is al een tijdje opzoek naar een leuke nieuwe smartphone voor zo’n 150-200 euro Ik had al eerder aangegeven dat ‘ie eens moest kijken naar Xiaomi.
   Voor 121 euro heb je dan een prima toestel.
 • Laatste nieuws

×