Jump to content

Duken

Oud-beheerder
  • Posts

    26,218
  • Joined

  • Days Won

    264

Status Replies posted by Duken

  1. Hallo Opar

    Ik ben bij Paradise4Every1 uit het ledenbestand  verwijdert  ik kon wel nog inloggen maar was in onderzoek volgens misticgirl vandaag 30 jan 2022 kan ik ook niet meer inloggen de vraag is waarom ben ik er uit gegooid overigens nog bedankt voor het boek Lourdes van Emile Zola hopende iets te vernemen 

    mvg  hubertus1947 email xxxxx

  2. Hoi , mag ik jou vragen , hoe ik mee kan doen in de huiskamer , ben nieuw , zie het nergens staan , grtz Goodfellow123

    1. Duken

      Duken

      https://www.duken.nl/forums/forum/22-de-huiskamer/

      Dit is de link van de huiskamer, hier kan je reageren op bestaande berichten. (Onder het laatste bericht zie je reageren staan).

      Lukt dat?

    2. (See 1 other reply to this status update)

  3. Hallo, ik ben Black-lion en hou van films die ik via via koop en 's avond lekker kijk zonder al die vervelende reclame. Na 3x gekeken te hebben verkoop ik ze weer voor aankoop van nieuw materiaal. Ik ben niet een van de (73) jongste maar vermaak me er wel lekker mee om al die films te kijkken.

  4. Geen herrie meer van je pc: zo wordt hij weer stil en schoon

    Is je stoffig geworden desktopcomputer inmiddels toe aan een grondige reiniging? Bromt dat bakbeest de hele dag door, terwijl hij toch telkens weer wat trager lijkt te zijn? Deze gids helpt je stapsgewijs door een complete en vooral veilige schoonmaakbeurt, zodat je pc in mum van tijd weer op volle toeren draait.

     

    De volgende voorwerpen zijn handig om alvast bij de hand te hebben:

    Een schoon, goed verlicht werkoppervlak
    Schroevendraaier
    Microvezeldoekje
    Spuitbus perslucht
    Wattenstaafjes (optioneel)

    1. Ontlaad jezelf

    Voordat we de kast openen en nadat de computer afgesloten is, is het verstandig om je lichaam te ontladen van mogelijke statische elektriciteit. Kleine beetjes elektriciteit kunnen namelijk overspringen op gevoelige componenten van de computer, met potentieel permanente schade tot gevolg.

    Om statische elektriciteit te ontladen, kun je een flink stuk ongelakt metaal even stevig vastgrijpen. Het aanschaffen van een antistatisch polsbandje loont als je regelmatig met componenten wil knutselen.

     

    2. Koppel de voeding (en verdere kabels) los

    Ben je ontladen dan is het tijd om de computer van de spanning af te halen. De meeste desktopcomputers worden gevoed via een stroomkabel met drie pinnen. Daaromheen is in veel gevallen een schakelaar te vinden, die op de nulstand gezet mag worden. Staat de voeding uit, dan kan de kabel losgekoppeld worden.

    Voor de beste schoonmaakbeurt verdient een geheel losgekoppelde computer de voorkeur. Enige bewegingsvrijheid met en rondom het chassis geeft uiteraard een veel beter beeld van de taak. 

    Indien mogelijk verwijderen we dus alle kabels. Let op: oudere DVI-videokabels zijn mogelijk met twee schroefknoppen gezekerd; DisplayPort en ethernet hebben soms stugge drukknopjes op de connector.

     

    Eenmaal losgekoppeld, loont het om de computer op een goed verlicht en schoon werkoppervlak te plaatsen. Het bijgelegen bureau voldoet hiervoor al snel, maar een grotere eettafel kan nooit kwaad.

    Tekst gaat hieronder verder.

     

    3. Paneel eraf, kastje open

    Het merendeel van de computerkasten kun je openmaken aan de zijde links van het voorpaneel. De componenten zijn immers bevestigd aan de rechterzijde. Beide zijpanelen kunnen vaak naar achter opengeschoven worden aan de hand van twee schroefjes op de achterzijde, een onder, een boven.

    Op modernere kasten zijn precies deze vier schroefjes vaak iets groter, zodat ze ook met de hand los te draaien zijn. Het is alsnog handig om een schroevendraaier bij de hand te hebben, zeker als je bijvoorbeeld de kastventilatoren grondig wilt reinigen.

    4. De daadwerkelijke schoonmaakbeurt

    Het intern schoonmaken van een computer spreekt, zeker vanaf dit punt, voor zich. Opzichtige, opgehoopte stofwolken kun je snel verwijderen met de perslucht. Uiteraard is voorzichtigheid geboden. Tik vooral nooit te hard tegen blootgestelde componenten of ventilatorwieken aan. 

    Let op dat je de perslucht zo spuit dat er geen vochtdeeltjes meekomen. Schud het busje daarvoor eerst en houd het rechtop. Sommigen gebruiken een stofzuiger, maar dat is niet aan te raden. Door gebruik van een motor kan statische elektriciteit ontstaan, wat schadelijk is voor een pc.

    Wil je ook de ventilatoren met perslucht afnemen? Fixeer de wieken dan eerst goed met bijvoorbeeld een plakbandje, zodat ongebruikelijke luchtstromen de motoriek niet aan gort draaien.

    Al het stof dat daarna nog in de kast blijft plakken, kan voorzichtig afgenomen worden met een microvezeldoekje, bijgestaan door het optionele wattenstaafje voor het fijnere werk. Afgezien van wat extra voorzichtigheid, is afstoffen ín een computer niet anders dan het op de boekenkast zou zijn.

    Geniepig vuil

    De meest geniepige en minst gewenste vuiltjes vind je doorgaans rond de koelingselementen, zowel de ventilatoren als bijgelegen koelblokken. De ventilatoren op de kast zelf kunnen gemakkelijk losgeschroefd worden om moeilijke plekjes te reinigen, maar perslucht of wat kundig wattenstaafwerk voldoen veelal. Dat laatste gaat des te meer op voor de (gefixeerde) ventilatoren van bijvoorbeeld de processor of videokaart.

    5. Herhaal met enige regelmaat

    Veel meer dan eens in de zoveel tijd het opgehoopte vuil verwijderen, hoef je dus niet te doen. Er zijn ook nog enkele zaken die de onderhoudsbeurt makkelijker maken of waarmee je het poetswerk uit kunt stellen.

    Oudere componenten leggen bijvoorbeeld hun gevoelige printplaten bloot, waarbij voorzichtigheid des te belangrijker is. Nieuwere systemen en componenten hebben steeds vaker netjes ‘ingesloten’ onderdelen, die gemakkelijker en veiliger met de veeg van een doekje weer stofvrij zijn. En waar het stof niet kan komen, hoef je ook niet schoon te maken.

    Des te minder pinnetjes, poortjes, haken en ogen je in de kast vindt, des te makkelijker de schoonmaaksessie wordt. Voor excessieve kluiten kabels geldt precies hetzelfde: die houd je liever uit de weg van alle luchtstromen. Dit is ook de reden waarom computerhobbyisten een ‘opgeruimde’ kast op prijs stellen. Netjes afgewerkte componenten en georganiseerde kabelbomen zorgen voor een efficiëntere koeling en uiteindelijk voor gemakkelijker onderhoud.

    Voor optimale computerprestaties loont het om de kast met enige regelmaat schoon te maken. Hoe lang het duurt voordat de behuizing weer volgetrokken is met stofwolken, is afhankelijk van het gebruik, de interne indeling en de aanwezigheid van goede stoffilters. Gebruik je een ouder systeem vandaag de dag nog vrij intensief, dan is het aan te raden om toch eens per kwartaal even een kijkje onder de motorkap (de linkerzijde dus) te nemen.

    veel succes ermee

     

    31589820_m-e1466712161566.jpg

    1. Duken

      Duken

      Flinke status update ;) maar dit past ook mooi in een topic. Volgens mij heb je hem perongeluk als status update geplaatst. 🤭

       

    2. (See 3 other replies to this status update)

  5. weer kunnen sporten 😉

    1. Duken

      Duken

      Ja, ik zou gisteravond buiten sporten. Lukte me toch niet om de deur uit te gaan. Zat nog zo lekker met koffie. 🤭

      Dinsdag ga ik echt weer. 😉

  6. Goedenavond, 

    ik werk met qbittorrent (beginneling).  Het lukt wel om bepaalde ebooks te downloaden van ebookparadijs, maar 2 van de 5 torrents hebben de status Onderbroken.  Wat betekent dit? En wat kan ik eraan doen?  Kortom, wat is de betekenis van de  verschillende statuswaarden?  Ik heb al gezocht op Google en in de handleiding van jullie maar vind niet echt wat ik zoek.  

    Kunnen jullie me helpen? 

    Dank je.

    Carine

     

     

    1. Duken

      Duken

      Zou je hier een topic voor willen aanmaken in het forum? Dank je wel 👍

    2. (See 1 other reply to this status update)

  7. Dit is een test. Benieuwd of je dit kunt zien

    1. Duken

      Duken

      De toverfee. 🤭

      Maar ik ben Duken... En jij bent?

    2. (See 3 other replies to this status update)

  8.  

    Na mijn update naar Macos Big Sur, werkt bij mij Filmpaleis niet meer. 

     

    Ik hoop dat je mij wilt helpen.

    De tekst heb ik gekopieerd van een ander persoon die het zelfde probleem had waarschijnlijk en ook door jullie is geholpen.

    Als ik probeer in te loggen krijg ik eerst de melding: Gebruikersnaam of wachtwoord fout

    Vervolgens wil ik dan een nieuw wachtwoord aanvragen en dan krijg ik de melding: Er is geen gebruiker gevonden in de database
    Dit betekend dat u niet ingelogd bent geweest of een ander ipadres gebruikt
    Stuur een email naar info en u krijg zosnel mogelijk andtwoord.

    Als ik dan een email stuur naar : info@film-paleis.me dan krijg ik die onbezorgd retour.

    1. Duken

      Duken

      Volgens mij ligt dit niet aan de update maar dat Filmpaleis net problemen heeft. Misschien morgen weer even proberen

    2. (See 3 other replies to this status update)

  9. Heel duidelijke uitleg geef je over alles. Ik mis alleen nog de uitleg over hoe je commentaar/complimenten kan geven op posters op bijv. de Sabnzdb. Ga zo door, ik heb er in ieder geval veel aan. gr.

    1. Duken

      Duken

      Bedankt! Wat fijn zo een compliment 🙌

    2. (See 1 other reply to this status update)

  10. Alvast gefeliciteerd en nog vele mooie en gezonde jaren toegewenst

    1. Duken

      Duken

      Bedankt, maar volgens mij was ik. Iet jarig ;)

    2. (See 1 other reply to this status update)

  11. Wie kan mij een advies geven over een VPN abonnement. Dit ook gezien de downloadverbinding. Hartlelijk dank

  12. Wie kan mij een advies geven over een VPN abonnement. Dit ook gezien de downloadverbinding. Hartlelijk dank

    1. Duken

      Duken

      Advies en test is ook hier beschreven: 

       Hier vind je ook de handleiding, PIA is de fijnste VPN voor mij. :)

      https://www.duken.nl/forums/handleidingen/handige-tips/vpn-verbinding-en-anoniem-downloaden-r35/

       

    2. (See 2 other replies to this status update)

  13. He duken

    Enig idee hoe ik aan een invite voor The Next Generation kan komen? ☺️

    1. Duken

      Duken

      Nee helaas niet, kijk anders even op:

      misschien dat iemand anders je kan helpen.

    2. (See 1 other reply to this status update)

  14. hallo ik heb inmiddels betaald maar ik kom geen stap verder om muziek te downloaden , u zou mij nog een e-mail sturen .

    hoe ik nu verder moet ????

    hopelijk krijg ik een bericht terug .

    gr. Math rietjens 

    mathrietjens@home.nl

    1. Duken

      Duken

      Betaald? Volgens mij zit je verkeerd, op duken.nl zijn er geen betaalde diensten.

  15. Bubbelbad en een koud glaasje champagne, mag ook cava zijn.

    1. Duken

      Duken

      Waar ben je?! Ik kom er aan :)

  16. Ik denk momenteel nergens aan

    1. Duken

      Duken

      Daar krijg ik zelfs een mail over :D

      Screenshot_20180419-221852.png

  17. Het is je vergeven. :vriend::proost:

    Of toch niet :frantics::ninja::ph34r::boos::dwaas::vava::diablo:

    1. Duken

      Duken

      ...

      ......

      ....... :vava:

       

      auw

      :rolleyes:

  18. Hoera! Een nieuwe handleiding gemaakt. :vriend:  Kodi samen met Covenant. Ik wacht op de bedankjes :sweat:

     

  19. Mooie profiel foto :) al die Duken leden met honden..... ;)

  20. joe

    joe    Duken

    hoi duken leuk deze site v je ,kijk er naar uit om hier eens netjes gebruik van te maken grt ,joe

  21. https://t.co/GskkMmJsXi https://t.co/jWpxPpgtTt

    1. Duken

      Duken

      Ik zou @reneetje1969 bedanken. Overigens heel fijn dat je zo een waardering wilt achterlaten. :proost:

    2. (See 1 other reply to this status update)

  22. gossss......2e prijs gewonnen bij VVV Zeeland van de aanmeldingen van #ZeelandPas2015 #blijmee leuke dingen in prijspakket #VVVZeeland

    1. Duken

      Duken

      Van harte gefeliciteerd! 

  23. Morgen lekker naar de Efteling!

    1. Duken

      Duken

      Leuk! Wij hebben ook gespaard bij de Albert Heijn voor korting.

      Binnenkort inplannen met t gezin. 

      Veel plezier morgen :)

×
×
  • Create New...