Jump to content

Actie: Probeer PIA VPN voor slechts €2,50 per maand!

 • Hoog gebruiksgemak en snelle VPN
 • Goede kwaliteit voor een scherpste prijs
 • Torrents, Usenet en Netflix mogelijk
 • Plus 2 maanden gratis en 30 dagen niet goed geld terug

Handleiding: Private Internet Access :goed:facebook gesprekken (logs) terug halenRecommended Posts

Dag allemaal

Wederom heb ik de hulp van enkele specialisten op dit forum nodig. Zelf ben ik redelijk goed met computers, maar dit gaat mijn kennis weer te boven en ik ben ook niet zeker of dit wel mogelijk gaat zijn. Om te beginnen zal ik kort even de situatie schetsen.

Iemand die ik ken is slachtoffer geworden door een hacker, deze moest in opdracht van iemand een facebook account hacken. Persoon in kwestie kent niets van computers, dus volgens mij is ze slachtoffer geworden van phishing via een 'nep facebook login'. Daders hebben ook alles toegegeven en het wachtwoord van het account veranderd en ondertussen is het account ook verwijderd. Nu wil ik hier graag mee verder gaan (klacht neerleggen), aangezien de daders informatie verspreiden die verkregen is volgens een illegale weg, en ze schaden hier verschillende imago's mee.

Nu we hebben geen bewijzen meer van gesprekken, noch van links die toegestuurd zijn. Nu volgens mij moet dit nog ergens bewaard gebleven te zijn? Als zijn het maar 'logs', maar iets dat binnen in de computer komt moet ook ergens anders opgeslagen worden. Als iemand me hier raad mee weet, zou dit heel vriendelijk zijn!

Met vriendelijke groet

E2U en wederom bedankt jongens van duken.nl!

Edited by DukeNPDA
Link to post
Share on other sites

 • Replies 15
 • Created
 • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Popular Posts

Dat is inderdaad wat ik ook probeer te zeggen. De politie maakt echt geen zaak van het feit dat voor een onderlinge ruzie iemand in andermans facebook account is geweest. En een andere manier om nou a

De Facebook gesprekken worden niet client Side opgeslagen. Enkel server Side. Dat is dus bij Facebook zelf. Wil je daar toegang tot krijgen. Veel succes! Stap naar de politie en leg daar het verhaal n

Ik moet wel vermelden dat het een conflict is waar toch wel 200-400 mensen mee bezig zijn. Overigens, misschien laat ik het best rusten. Daarnaast word ik de laatste tijd toch meer en meer bewust van

Waar wil je precies een klacht neerleggen?

Want waarschijnlijk bewaard Facebook wel logs, die ze wel af willen geven aan officiële instanties (Politie e.d.) indien er een een officieel onderzoek naar iets komt, wat ik overigens niet verwacht bij zo'n simpel geval van 'hacking'.

Hacking tussen haakjes ja, want je account gegevens via een nep facebook login afstaan is natuurlijk niet echt hacken enzo...

Link to post
Share on other sites

Hoe weet je dat dit in opdracht was van een persoon?

En wat voor gesprekken bedoel je?

Link to post
Share on other sites

Hoe weet je dat dit in opdracht was van een persoon?

En wat voor gesprekken bedoel je?

Ik weet dat door dat de persoon dit zelf heeft gezegd tegen de persoon.

Maar dat doet niet terzake, de gehele zaak ga ik hier ook niet neerschrijven.

Enig idee hoe ik aan de facebook gesprekken geraak?

Link to post
Share on other sites

De Facebook gesprekken worden niet client Side opgeslagen. Enkel server Side. Dat is dus bij Facebook zelf. Wil je daar toegang tot krijgen. Veel succes!

Stap naar de politie en leg daar het verhaal neer. Ze zullen je ongetwijfeld uitlachen en wel een dossier aanmaken. Hier doen ze vervolgens niks mee en zal je weinig mee bereiken. Indien de politie wel stappen onderneemt en dit bij Facebook neerleggen zullen zij ongetwijfeld de log bestanden opsturen naar de politie.

Sent from my iPhone 6S using TapaTalk

 • Like 1
Link to post
Share on other sites

Goed gevonden THWIT. Ook met het privacybeleid van facebook.

Link to post
Share on other sites

Ik moet wel vermelden dat het een conflict is waar toch wel 200-400 mensen mee bezig zijn.

Overigens, misschien laat ik het best rusten.

Daarnaast word ik de laatste tijd toch meer en meer bewust van het feit dat facebook een gevaarlijk medium is.

Veel mensen gooien zonder na te denken persoonlijke informatie erop, en het kan altijd tegen hun gebruikt worden.

Soms denk ik zelfs dat heel dat facebook uit de hand aan het lopen is. Binnenkort praten de mensen niet meer in het echt tegen elkaar en gebeurd alles via de computer.

Maarja wat doen we eraan...

 • Like 1
Link to post
Share on other sites

Ach nee, facebook is geen gevaarlijk medium, zolang jij maar als gebruiker kunt doorgronden hoe je het moet gebruiken.

Vergelijk het met een auto: Als je weet hoe je ermee om moet gaan is het bijzonder nuttig, zet je iemand zonder kennis van zaken achter het stuur (bijvoorbeeld een 11 jarig kind) dan wordt diezelfde auto ook een zeer gevaarlijk ding...

Link to post
Share on other sites

Nou is daar wel een verschil. Voor een auto moet je een rijbewijs halen waardoor je leert wat je wel en niet moet doen. Bij Facebook is dit niet het geval. Veel mensen zijn te makkelijk en gaan er vanuit dat het goed is omdat ze er simpelweg geen verstand van hebben.

Neem mijn Opa, die is zo blij met facebook maar kan echt niet zijn instellingen aanpassen. Zo zoekt hij soms in zijn status update vak..... dan zie je dus een status update langskomen op facebook van een zoekopdracht......

Link to post
Share on other sites

Nou ja, om voor Social Medium een cursus te gaan volgen lijkt me een beetje te ver gaan.

Het is niet echt 'gevaarlijk' te noemen, maar kijk eens naar Project X in Haren...

Mensen moeten gewoon uit kijken met wat ze doen op het internet, iedereen kan het lezen. Zet gewoon je profiel op slot, alleen maar mensen die je echt kent laten volgen of vrienden mee worden. Of gewoon niet gebruiken, helemaal veilig.

Link to post
Share on other sites

Dat is ook wel weer zo, maar meer een soort van Internet rijbewijs... gewoon een stuk basis how-to internet.

Link to post
Share on other sites

Zouden ze eigenlijk op school moeten geven, een soort voorlichting. In groep 8 of klas 1/2. Maarja, dan krijg je weer het probleem: Waar halen we geld vandaag om dit te organiseren.

Link to post
Share on other sites

Nou, dat niet alleen, als ik bijvoorbeeld kijk wie nou de echte onwetenden zijn op het internet zijn dat niet bepaald de 12 jarige kinderen uit de brugklas.. Het zijn juist de 40ers, 50ers en ouder die er de ballen van weten...

Als ik me namelijk nog 1 ding kan herinneren van de tijd dat ik informatiekunde had op de middelbare school is het wel dat de gemiddelde leerling zelfs de docent (die er toch wel wat vanaf hoort te weten als je informatiekunde geeft) kon verbeteren, omdat die gewoon simpelweg minder kennis had van internet / social media / pc gebruik in het algemeen.

Link to post
Share on other sites
Guest franswon

Gelukkig dat ik met mijn 64 jaar toch nog goed met zulk soort zaken om kan gaan, zal wel door ervaring komen. :lol:

Link to post
Share on other sites

Gelukkig dat ik met mijn 64 jaar toch nog goed met zulk soort zaken om kan gaan, zal wel door ervaring komen. :lol:

Ja inderdaad, maar je bent wel bijna een uitzondering helaas.

Zo zie je dan ook maar dat de uitzondering de regel bevestigt hè...

Link to post
Share on other sites

Advertorial - Geplaatst 21 uur geleden

Vergeten jullie de VPN verbinding niet? Je internet provider zoals Ziggo of KPN kan door gebruik van de VPN niet zien wat er gebeurd op je internet verbinding en ben je volledig anoniem. Een vereiste tegenwoordig.... Gelukkig hebben we een uitgebreide handleiding geschreven met informatie. :goed:

Deze vindt je hier:   https://www.duken.nl/forums/handleidingen/handige-tips/vpn-verbinding-en-anoniem-downloaden-r35/  


Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 • Similar Content

  • By pcworld
   hallo 
   ik heb een android
   nu mijn vraag is hoe kan ik een app verwijderen uit de play store 
   zo als facebook 
   messengee nie maar alleen de app facebook 
    
   gr antwoord
  • By Monkie
   Via een Telegram-bot wordt er momenteel gehandeld in telefoonnummers die zijn verkregen via een database van socialmediawebsite Facebook. De persoon die verantwoordelijk is voor de bot claimt de informatie van 533 miljoen gebruikers te hebben, die zijn verkregen via een lek die in 2019 verholpen was.
   Wanneer je op Telegram contact opneemt met de bot (daar zit dus geen mens meer achter, het is een geautomatiseerd proces), dan kun je twee dingen doen. Heb je iemands Facebook-id, dan kun je een telefoonnummer opvragen. En wanneer je een telefoonnummer hebt, dan kun je iemands Facebook-id opvragen.
   Niet gratis
   Echter, wanneer je toegang probeert te krijgen tot die informatie, dan moet je dokken. Voor niets gaat de zon op. Wanneer je de hierboven benoemde informatie wil inzien, dan moet je één credit betalen. De persoon achter de bot verkoopt één credit voor 20 dollar, omgerekend 16,50 euro. Maar je kunt ook besparen als je dat wil, aangezien je die credits in bulk kunt kopen. Tienduizend credits kost je 5.000 dollar, zo’n 4119 euro. Dan betaal je dus 2 dollar, of 1,65 euro, per credit.
   Few days ago a user created a Telegram bot allowing users to query the database for a low fee, enabling people to find the phone numbers linked to a very large portion of Facebook accounts.
   This obviously has a huge impact on privacy. pic.twitter.com/lM1omndDET
   — Alon Gal (Under the Breach) (@UnderTheBreach) January 14, 2021
   Facebook-gegevens wederom gelekt
   De bot met de gelekte Facebook-gegevens is tenminste sinds 12 januari 2021 actief. Echter, de data lijkt dus uit 2019 te komen. Hoewel dat relatief oude informatie is, is het nog steeds waardevol. Het komt namelijk niet vaak voor dat mensen actief hun eigen telefoonnummer wijzigingen. Dit is ook een kwalijke zaak voor het socialmediabedrijf, want dat bedrijf heeft veel telefoonnummers binnengeharkt toen het gebruikers motiveerde tweestapsverificatie in te stellen.
   Het is niet duidelijk of beveiligingsonderzoekers of journalisten Telegram reeds verzocht hebben de bot offline te halen. Maar laten we hopen dat dit snel gebeurt. Ondanks dat moet je er rekening mee houden dat de data gewoon te verkrijgen is op het web en dat dit dus nog een keer kan gebeuren.
  • By Reetkever
   Hallo,

   Ik ga het zo kort mogelijk houden; sociale media is meer en meer rot aan het worden of zeg maar gerust rot geworden, de partijtrekkerij die er is door vele van die fb medewerkers is ongezien. Je hoeft zelfs niks fouts te posten, men hoeft u maar aan te geven en je hebt het steken, ik denk dat ik niet de enige zal zijn. Het is zelfs zover gekomen dat men mij zonder reden of zonder verdediging men mijn echte account heeft afgenomen, volledig. Wrm? Geen flauw idee, ik ben geen crimineel, ik bedreig geen mensen, ik post wel veel en ben soms scherp in mijn posts maar zelden dat ik er zou overgaan ofzo. Toch geven mensen constant je posts aan omdat ze uw mening niet delen en ik ben er zwaar de dupe van nu. 

   Ik zeg ik ga een nieuw account aanmaken, alles lukt, nieuw email adres enzo, maar ik krijg direct de melding dat ik geblokkeerd ben en ik me moet bewijzen enz... 
   Andere pogingen die ik doe is via vpn gebruiken, ik probeer van alles en nog wat maar helaas, direct weer diezelfde uitleg die op mijn scherm komt, ook via tor project geprobeerd maar helaas hetzelfde voor. Als zelfs een vpn niet helpt en ik heb ook andere email adressen gebruikt???

   Wat kan je dan doen? Zien ze bv dat ik hetzelfde apparaat gebruik dan? Is dat de reden wrm ik steeds die tekst blijf krijgen? En is er nog enige mogelijkheid om dat boeltje te omzeilen? Want er moet een reden voor hen zijn wrm ik steeds opnieuw wat ik ook doe die vorte tekst blijf krijgen?  Of moet ik de cache of weet ik veel wat wissen dan? 

   Dank bij voorbaat. 

    
  • By Justsomeone
   Goedendag,
   Ik zit bij een Facebook boeken clubje, en sinds kort kan er niet meer gedownload worden met je mobieltje.
   Enkele weken geleden kon dat wel. Niemand lukt dat meer.
   Misschien weet iemand hoe dat misschien te omzeilen is of iets dergelijks. 
   Iemand de gouden tip voor mij ?
   Probleem is al opgelost, haal dit bericht maar weg...sorry.

 • Who was online  8 Users were Online in the last 2 hours


×
×
 • Create New...