Jump to contentRecommended Posts

Laptop word super langzaam terwijl er genoeg ruimte in de hardeschijven is en er ook niet zoveel processen actief zijn. Hoe kan ik dit oplossen.Zie fotoBedankt!

post-6088-0-84074300-1378194115_thumb.pn

Link to post
Share on other sites

 • Replies 13
 • Created
 • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Popular Posts

Van het register moet je als normale gebruiker afblijven. Daar valt niets op te ruimen wat je niet nodig hebt, in ieder geval niet selectief. Sent from my GT-I9100 using Tapatalk

Een beetje pc gebruiker weet dat Ccleaner niet iets zal verwijderen uit het register wat echt niet nodig is, dus is de sugestie die ik deed, (en die niet blijkt uit de quote van mijn tekt die geplaats

Dan nog verwijder je blijkbaar niet selectief data uit het register. Wat je ook achteraf terug kunt halen, het is niet de bedoeling dat je daarin gaat zitten rommelen. Alleen ervaren gebruikers die ee

Posted Images

Kan je even de specs geven van je laptop.

Intussen kan je al eens scannen naar virussen en kijken of de nieuwste drivers zijn geïnstalleerd

Link to post
Share on other sites

En wat is Illustrator op dat moment aan het doen? Staat bij dat hij niet meer reageert. daarom zie je ook geen beweging meer in het gebruik van het programma

Link to post
Share on other sites

Illustrator probeert een project te openen, iets wat normaal gesproken gewoon moet lukken. Nu loopt hij echter helemaal vast.

Link to post
Share on other sites

Ccleaner even over de harde schijf laten gaan durft soms wel ook eens helpen, dan ben je even van vervelende temp (en andere)files verlost. Eventueel kan u ook even het register laten opkuizen door Ccleaner.

Link to post
Share on other sites

Probeer Illustrator te herinstalleren, of (aannemend dat je een crack gebruikt) herkopieer amtlib.dll naar %systemroot%/program files/Adobe/Illustrator. Misschien kun je het ook proberen met een nieuwere of oudere versie ?

Link to post
Share on other sites
Eventueel kan u ook even het register laten opkuizen door Ccleaner.

Van het register moet je als normale gebruiker afblijven. Daar valt niets op te ruimen wat je niet nodig hebt, in ieder geval niet selectief.

Sent from my GT-I9100 using Tapatalk

 • Like 1
Link to post
Share on other sites

Ccleaner even over de harde schijf laten gaan durft soms wel ook eens helpen, dan ben je even van vervelende temp (en andere)files verlost. Eventueel kan u ook even het register laten opkuizen door Ccleaner.

Van het register moet je als normale gebruiker afblijven. Daar valt niets op te ruimen wat je niet nodig hebt, in ieder geval niet selectief.

Sent from my GT-I9100 using Tapatalk

Een beetje pc gebruiker weet dat Ccleaner niet iets zal verwijderen uit het register wat echt niet nodig is, dus is de sugestie die ik deed, (en die niet blijkt uit de quote van mijn tekt die geplaatst werd) en voor de duidelijkheid in een rode quote geplaatst is en zodoende in zijn geheel is zodat er niets uit de juiste verband geplaatst is, wel een eventuele mogelijkheid die zou kunnen uitgevoerd worden. Dit spreekt uit men ervaring dat ik met dit programma heb, reeds vanaf versie 1.0 . Tevens geeft het programma aan, voor het de eigenlijke verwijdering doet, dat er een mogelijkheid is om het verwijderde (of het te verwijderen gedeelte van het register) in een backup te plaatsen die bij latere eventuele moeilijkheden terug kunnen geplaatst worden en waardoor het ontstaane (eventuele) probleem opgelost wordt. Andere programma's kunnen daar wel problemen mee hebben om dit op deze manier uit te voeren, zeker met een zuivere register editor.

Sorry, maar dit moest me even van het hart, omdat de quote niet volledig was en het daardoor uit zijn verbant gerukt leek.

 • Like 1
Link to post
Share on other sites

Dan nog verwijder je blijkbaar niet selectief data uit het register. Wat je ook achteraf terug kunt halen, het is niet de bedoeling dat je daarin gaat zitten rommelen. Alleen ervaren gebruikers die een doel hebben met een specifieke verwijdering zullen dat op een juiste manier uitvoeren en er effect van merken. Ik gok, maar niet meer dan dat, dat jouw pc er niet sneller door is geworden.

Sent from my GT-I9100 using Tapatalk

 • Like 1
Link to post
Share on other sites

Die start juist sneller op, en werkt sneller, doordat al de onnodige ingangen en verwijzingen uit verwijdert zijn (en regelmatig wordt) ook de ongeldige. Dit te meer omdat geen enkel (!) verwijdering van een programma alle niet meer nodige verwijzingen verwijdert. Of dit nu van een programma is of van een game, het is wel zo dat dit niet onmiddelijk meetbaar is soms, maar een pc/laptop die dagdagellijks gebruikt wordt (soms intensief) kan hier soms de nodige baat bij hebben. Als ik mijn laptop, vervanger van een desktop, vergelijk van nu tegen in het begin (zo'n 2 jaar terug) start die tot 0,5 a 1 seconde sneller op. Wat het resultaat is van verwijdering van niet meer geldige ingangen of foutieve ingangen. Ccleaner heeft niet echt als doel om specifieke verwijderingen in hhet register te doen, hiervoor is een daarvoor meer geschikte editor voor nodig zoals o.a. regedit, hiermee moet men pas gaan opletten indien men niet weet wat men aan het doen is en het programma(tje) veel meer mogelijkheden heeft om wijzegingen aan te brengen.

 • Like 1
Link to post
Share on other sites

Dus je neemt altijd de tijd op bij het opstarten? Wist niet dat 0,5 seconde waarneembaar was :P

Edited by los-cuentos
Link to post
Share on other sites
Dus je neemt altijd te tijd op bij het opstarten? Wist niet dat 0,5 seconde waarneembaar was :P

Er zijn programmas om de opstarttijd van je computer te meten.

Ik denk dat het beter is als we weer ontopic gaan:D

 • Like 1
Link to post
Share on other sites

Advertorial - Geplaatst 21 uur geleden

Vergeten jullie de VPN verbinding niet? Je internet provider zoals Ziggo of KPN kan door gebruik van de VPN niet zien wat er gebeurd op je internet verbinding en ben je volledig anoniem. Een vereiste tegenwoordig.... Gelukkig hebben we een uitgebreide handleiding geschreven met informatie. :goed:

Deze vindt je hier:   https://www.duken.nl/forums/handleidingen/handige-tips/vpn-verbinding-en-anoniem-downloaden-r35/  


Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 • Similar Content

  • By Download-maniak
   Hey allemaal
   Ik heb jullie advies nodig, ben opzoek naar een nieuwe laptop.
   Voornamelijk ga ik hem gebruiken om met uTorrent te downloaden.
   Mijn budget is tussen de 200 en 300 euro.
   Wat raden jullie mij aan?
    
   Alvast bedankt voor de reacties!
  • By Damay77
   Mijn laptop is erg traag. doet vaak lang over opstarten en bij bijv internetten zie ik het muispijltje wel bewegen maar als ik klik dan gebeurd er soms niks of pas na vertraging. ik hoor een beetje geratel en hoor dat hij ergens mee bezig is. 
   Mogelijk een programma op de achtergrond die de boel vertraagd? 
   laptop is 2 jaar oud en geheugen zit nog lang niet vol dus dat kan het niet zijn. Iemand een idee wat het kan zijn? Of wat ik misschien uit kan zetten/kan verwijderen zodat hij weer wat sneller wordt? 
   het is een Dell inspiron 17 met windows 10
    
  • By ShadowMaster
   Hallo Users van duken,
   Op dit moment hebben wij thuis nog een pc staan, maar omdat we over willen op een laptop wil ik eens kijken wat jullie mij zoal kunnen aanraden. 
   ik ben vandaag bij een mediamarkt aan kijken geweest en heb ook wat informatie opgevraagd maar ben ook benieuwd naar jullie meningen en ideeen. 
   Ik wil graag een laptop van tussen de 500 a 850 euro. 
    
   Wil er graag fotografie bewerking op doen en videobewerking en als spelletje speel  ik eigenlijk alleen nog maar roller coaster tycoon dus het hoef niet een game pc te zijn. 
   Liefst wil ik er een dvd/cd brander op hebben maar is niet noodzakelijk want heb eventueel een externe dvd/cd brander liggen van asus merk 

   ik zelf ben altijd bekend geweest met asus en met de i5 en i7 processors 
   de grootte van de laptop mag tussen de 14 inch a 17 inch liggen. 
   Maar ik hoor sommige van jullie ook over ryzen , maar heb zelf geen idee wat voor processor dit is. 
   in de winkel werd mij zo ie zo gezegd dat ik moest kijken naar een videokaart die met mx begon dus heb daar ook na gekeken maar dan nog is er zoveel keus. 
    
   opslag geheugen mag best veel zijn, maar ben tevreden met minder als ik maar een goeie laptop ervoor kan krijgen.
    
   ook ben ik wel benieuwd hoe apple is , omdat ik daar ook veel mensen over hoor , is dit wat ?
    
   in de winkel kwamen ze bij het merk lenova uit , maar zelf vindt ik die erg onbekend en vraag me ook af of dit 1 van de beste zal zijn voor mij  ?
   ik ben zeer benieuwd naar jullie bevindingen en wat jullie zelf eigenlijk hebben als laptop zijnde, of hebben jullie ook nog pc's ? 
    
   dan nog wat, wat  is bijvoorbeeld een chromebook en macbooks , want dat is niet echt wat ik zelf ken en ook nooit mee heb gewerkt. 
    
   Groetjes en alvast bedankt voor het meedenken ShadowMaster 
  • By Victor Rent
   Wij hebben een Acer A515-51G-889Q sinds een paar maanden.
   Op onze oude Acer hadden we Windows 7 zitten, en daar waren we heel blij mee.
   Op deze zit Windows 10.
   Nu kijken wij altijd filmpjes, series en af en toe ook Youtube via de laptop, die eigenlijk altijd aangesloten zit op onze Denon versterker, zodat ik ook 5.1 Dolby of DTS kan krijgen bij het kijken en luisteren.
   Nu hebben wij de laatste tijd het probleem dat het geluid even een seconde helemaal wegvalt.
   Dit is bij alles wat we via de laptop kijken.
   Ik heb al in geluidsinstellingen gekeken, het zelfs allemaal een keer verwijdert, maar het probleem blijft.
   Zou het na een update zijn gekomen?
   Want toen we hem een maand hadden was dit nog niet voorgekomen.
   DENON AMP is automatisch...dus toen ik die had verwijdert, stond hij er na het opstarten weer keurig in.
   Als het puur via de laptop is, is er geen uitval.
   Het zou fijn zijn als het software is..we hebben de HDMI kabel via een gat in de kast achter naar de versterker gelegd, en de kabel vervangen is flink veel werk.
   Dan moet ik de hele kast weer uit elkaar schroeven.
   Het euvel treed niet op als ik gewoon via de KPN kast, die ook via de versterker loopt, tv kijk.
    

 • Who was online  11 Users were Online in the last 2 hours


×
×
 • Create New...