Jump to content


Whatsapp contactentlijst en privacy



Recommended Posts

Beste Dukens,

Als ik iemand's telefoonnummer toevoeg aan mijn contactenlijst, kan die persoon dan meteen via whatsapp zien dat ik  op zijn whatsapp contactenlijst sta of moet ik die persoon eerst bericht sturen zodat ik zichtbaar word voor hem op zijn whatsapp contactenlijst?

Link to comment
Share on other sites


 • Replies 6
 • Created
 • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Nee gelukkig niet. Jij bent pas zichtbaar bij de andere persoon als hij / zij jou nummer heeft of nadat je een whatsapp hebt gestuurd.

Met andere woorden, als jij iemand toevoegt aan je contactpersonen en de andere persoon heeft zijn privacy instellingen standaard staan in whatsapp zie jij zijn profiel foto. 

Link to comment
Share on other sites

Dankje, maar als die persoon mijn nummer heeft opgeslagen in zijn contactenlijst en ik heb whatsapp op mijn android geïnstalleerd maar nog steeds geen whatsapp bericht heb verstuurd naar die persoon, dan kan die persoon desondanks me toch kunnen zien op zijn whatsapp vanwege mijn opgeslagen telefoonnummer op zijn mobiel?

Edited by bambi1515
Link to comment
Share on other sites

Nog 1 vraagje over whatsapp. Als ik iemand's nummer op mijn android toevoeg op mijn contactenlijst, en die andere persoon heeft mijn nummer niet opgeslagen op zijn contactenlijst, ik neem aan dat ik onzichtbaar ben voor hem op zijn whatsapp, maar daarentegen is zijn profiel zichtbaar voor me?

Link to comment
Share on other sites

Advertorial - Geplaatst 21 uur geleden

Vergeten jullie de VPN verbinding niet? Je internet provider zoals Ziggo of KPN kan door gebruik van de VPN niet zien wat er gebeurd op je internet verbinding en ben je volledig anoniem. Een vereiste tegenwoordig.... Gelukkig hebben we een uitgebreide handleiding geschreven met informatie. :goed:

Deze vindt je hier:   https://www.duken.nl/forums/handleidingen/handige-tips/vpn-verbinding-en-anoniem-downloaden-r35/  


Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

 • Similar Content

  • By Monkie
   Als je de nieuwe gebruiksvoorwaarden van WhatsApp niet accepteert zodra ze uitrollen, dan zal je niet in staat zijn om berichten te sturen of te ontvangen.
   WhatsApp veroorzaakte recent een boel commotie bij de aankondiging van aanpassingen aan het privacybeleid. De oorzaak van deze controverse was het idee dat deze veranderingen WhatsApp in staat zou stellen om niet enkel jouw gebruiksdata te delen met Facebook en Instagram, maar om ook de inhoud van jouw berichten te lezen - iets dat WhatsApp nadrukkelijk heeft ontkend en bestempelde als 'misinformatie'.
   Het bedrijf heeft bevestigd dat het nieuwe beleid toch zal worden uitgerold, ondanks verschillende klachten van gebruikers. WhatsApp heeft nu bekend gemaakt wat er zal gebeuren bij gebruikers die niet instemmen met de nieuwe gebruiksvoorwaarden. Het is weinig verrassend, maar je zal niet blij worden als je hoort wat er gebeurt als je weigert.
   WhatsApp heeft reeds bevestigd dat het zal starten met het 'gradueel' op de hoogte brengen van gebruikers over de veranderingen die zullen plaatsvinden. Het zal nog enkele weken duren alvorens het nieuwe beleid van kracht gaat, maar het is toch belangrijk om op de hoogte te zijn van de gevolgen van het weigeren. 
   Het bedrijf heeft duidelijk gemaakt dat iedereen die niet akkoord gaat met de nieuwe voorwaarden niet in staat zal zijn om aan de slag te gaan met de volledige functionaliteiten van WhatsApp. In de praktijk zal het inhouden dat verscheidene functies beperkt worden. "Voor een korte tijd zal je in staat zijn om telefoongesprekken en notificaties te ontvangen, maar heb je niet de mogelijkheid om met de app berichten te sturen of te lezen", zo stelt een online ondersteuningsdocument.
   Overstappen of niet?
   15 mei wordt de deadline voor het accepteren van de aankomende wijzigingen aan de voorwaarden. Na deze datum zal je ofwel het nieuwe privacybeleid moeten accepteren, of de gevolgen dragen als je weigert. Als je niet zo happig bent op de nieuwe gebruiksvoorwaarden kan je, net zoals veel andere gebruikers, overstappen naar alternatieve chat-applicaties.
   Je kan zonder risico achteraf van gedachten veranderen. Er is niets dat je tegenhoudt om na 15 mei terug naar WhatsApp te gaan, het beleid te accepteren en toegang te krijgen tot de functies van de app. Het goede nieuws is ook dat WhatsApp niet automatisch jouw account of chatgeschiedenis zal wissen als je niet met de nieuwe voorwaarden akkoord gaat.
  • By Monkie
   WhatsApp krijgt mogelijk een AVG-boete van 30 tot 50 miljoen euro, omdat het bedrijf niet transparant genoeg zou zijn over hoe data van Europese gebruikers wordt gedeeld met Facebook. Ingewijden zeggen dat tegen Politico.
   Drie anonieme bronnen die kennis hebben van de procedure, zeggen tegen Politico dat de hoogte van de boete nog bepaald moet worden. Dat zal gebeuren in een overleg van de verschillende Europese privacytoezichthouders.
   De Ierse privacytoezichthouder heeft een draft opgesteld, omdat WhatsApp in dat land is gevestigd. De toezichthouders van andere landen, zoals de Nederlandse Autoriteit Persoonsgegevens en de Belgische Gegevensbeschermingsautoriteit kunnen daar feedback op geven. Wanneer de uitspraak definitief wordt gemaakt is nog niet bekend. Volgens bronnen van Politico is dat 'later dit jaar'.
   Als WhatsApp daadwerkelijk een boete van tientallen miljoenen euro's krijgt, behoort die tot de grootste AVG-boetes tot nu toe. Google kreeg in 2019 al een boete van 50 miljoen euro vanwege onduidelijkheid over dataverwerking. De Europese privacyregelgeving is sinds 2018 van kracht.
   De Ierse Data Protection Commissioner heeft niet gereageerd op het verhaal. Een woordvoerder van WhatsApp zegt tegen Politico dat het bedrijf de definitieve beslissing afwacht. Moederbedrijf Facebook heeft in november vorig jaar al 77,5 miljoen euro apart gezet voor een mogelijke AVG-boete. Het bedrijf zei toen een boete te verwachten tussen 35 en 105 miljoen euro.
   WhatsApp kondigde begin dit jaar gewijzigde voorwaarden aan, die duidelijker moeten maken hoe data wordt gedeeld met Facebook. Voor Europese gebruikers verandert er niets. WhatsApp deelde al data met Facebook, maar kan die volgens de Europese regelgeving niet gebruiken voor bijvoorbeeld advertenties. WhatsApp heeft de invoering van de nieuwe voorwaarden uitgesteld omdat er volgens het bedrijf veel verwarring over is ontstaan.
  • By ore-sabre
   hoi,
   wil graag watsapp op een tablet hebben maar zonder sim, kan dat?
   en zo ja hoe doe ik dat?
   alvast bedankt voor meedenken
    
   Ore
  • By Maikuul
   Hallo,
   Is het mogelijk om automatisch dagelijks een backup te maken van mijn whatsapp gesprekken in de cloud, bijvoorbeeld dropbox? Zodat als mijn telefoon het begeeft ik niks kwijt ben?
   Ik heb een android telefoon, dus geen icloud.
   Op internet kon ik er niet echt iets over vinden.
   Ik hoop dat jullie me verder kunnen helpen.
   Have a nice weekend!

 • Who was online  0 Users were Online in the last 2 hours

  There is no users online

×
×
 • Create New...