Spring naar bijdragen
cookiesmonster

Welke land is het meest geschikt voor downloadsRecommended Posts

Bedankt! Die kon ik niet, super handig om te weten en te lezen. Fijn leesvoer :)

Deel dit bericht


Link naar bericht
Deel via andere websites

The Netherlands
Works of art (Such as music, books and movies) are legal to download for personal use, even if protected by copyright. This doesn't apply to other types of intellectual property, however, like software.

Uploading of copyrighted files, however, is ILLEGAL in the Netherlands. Since bittorrent users almost always upload/download simultaneously as part of the swarm, this makes torrenting of copyrighted material in the Netherlands illegal, unless you disable seeding (no uploading).

Deel dit bericht


Link naar bericht
Deel via andere websites

Helaas klopt die tekst niet meer @misterjaws :( volgens mij was het rond 2014 dat het Download verbod actief werd in ons kikkerlandje.

Deel dit bericht


Link naar bericht
Deel via andere websites

Advertorial - Geplaatst 21 uur geleden

Maak een account aan of meld je aan om een opmerking te plaatsen

Je moet lid zijn om een opmerking achter te kunnen laten

Account aanmaken

Het is makkelijk, na het aanmelden is er geen reclame meer zichtbaar.

Registreer een nieuw account

Aanmelden

Ben je al lid? Meld je hier aan.

Nu aanmelden

 • Vergelijkbare bijdragen

  • Door cookiesmonster
   Hi,
   Ik heb Deluge 1.3.13 geinstalleerd op mijn server 2012 R2. Blijkbaar heeft deluge mijn taalinstelling van internet explorer overgenomen.
   Weet iemand hoe ik de schermtaal in Deluge kan aanpassen naar engels? Ik heb mijn taal in IE al aangepast maar dit is geen oplossing voor deluge.
   Ik heb andere thread's gevonden over variabelen settings maar deze zijn blijkbaar niet van toepassing op deze versie.
   Thanks
  • Door Svensaxofoon
   Hoi,
   Ik heb laatst bij een vriend UberStrike gespeeld op een Mac computer.
   Ik weet dat dit spel ook voor Windows verkrijgbaar is, dus ik probeerde 'm te
   downloaden.
   Ik ben nu al zo'n 2 uur bezig met proberen te downloaden maar het lukt me maar
   niet.
   Kan iemand mij helpen met zoeken?
   Gr. Sven

 • Recent nieuwsbericht

 • Nu op het forum

  • Ik denk dat het wel uit te leggen is @Barbabas, want er is een verschil tussen Legaal en Illegaal Downloaden. Alles wat uitgezonden wordt op TV, of dat nou via een betaalde zender is of via een publieke zender, wordt auteursrecht betaald door de Omroep of bijv. Netflix / HBO / Videoland. Jij mag met de huidige opname mogelijkheden (Mediabox of Horizon) alles kopiëren en later afspelen of kijken als het maar voor thuisgebruik is. De thuiskopie in het Nederlands auteursrecht Op grond van artikel 16b en 16c Auteurswet 1912 mag men enkele exemplaren van een werk maken voor eigen oefening, studie of gebruik. Dit heet een thuiskopie. Een dergelijke kopie mag niet aan derden ter beschikking worden gesteld. Het is niet vereist dat je het origineel zelf gekocht hebt om een thuiskopie van een werk te mogen maken. Het downloaden uit illegale bron valt echter niet (meer) onder deze wetsartikelen. Hoewel onze wet altijd zo werd uitgelegd, heeft in april 2014 het Hof van Justitie bepaald dat een auteurswet geen downloaden uit illegale bron mag toestaan. Nederland heeft dus een downloadverbod. Voor een thuiskopie op een drager, zoals een beschrijfbare CD of een harde schijf, van een muziekwerk is een vergoeding verschuldigd. Deze moet de fabrikant van de (lege) drager betalen.  Sinds er mogelijkheden tot kopiëren op de markt zijn, is er dus wettelijk vastgesteld dat in de prijs van de (Blanco) Cassette bandjes, Videotape's of DVD en CD schijfjes een vastgesteld percentage auteursrecht zit dat afgedragen moet worden door de fabrikant. Onder deze link staat nog even duidelijk omschreven wat de afspraken zijn.
  • ... Mmm... Nooit over nagedacht eigenlijk. Maar je zegt daar wel wat waar ik nooit bij heb stilgestaan. Zo was de film "taken" laatst op TV. Ik kijk die via mijn Ziggo box en hij neemt deze automatisch op. Omdat ik geen reclame meer wilde kijken heb ik hem later aangezet op Netflix. Maar waarom mag ik hem dan niet downloaden?  In mijn geval betaald SBS6 de licentie. Betaal ik Ziggo om de film te kijken via SBS6 en wil ik hem morgen kijken dus neemt de Ziggo box hem op. Maar downloaden is niet toegestaan.... ik kan het helaas niet uitleggen
  • Ik blijf erbij dat er niks mis is met downloaden, het word al jaren gedaan met cassette bandjes muziek met vhs / betamax films en series, tegenwoordig met de ingebouwde opname functie in de decoders. Alleen met downloaden kan je zelf beslissen hoe en waar je het afspeelt, niks geen gemiste inkomsten voor de makers maar puur gebruikers gemak. Iemand mag mij echt eens duidelijk proberen te vertellen wat het verschil is als ik een gedownloade aflevering big bang theory kijk of opneem van tv.
×