Jump to content

Actie Black Friday: PIA VPN voor slechts €1,94 per maand & 3 maanden gratis

 • Hoog gebruiksgemak en snelle VPN
 • Goede kwaliteit voor de scherpste prijs
 • Torrents, Usenet en Netflix mogelijk!
 • Plus 3 maanden gratis en 30 dagen niet goed geld terug

En de handleiding: Private Internet Access :goed:

 • Sign Up


Leaderboard

 1. Duken

  Duken

  Administrators


  • Points

   170

  • Posts

   25599


 2. Meh Meh

  Meh Meh

  Oud-Modje


  • Points

   123

  • Posts

   4053


 3. Skeletor

  Skeletor

  Full members


  • Points

   54

  • Posts

   545


 4. Monkie

  Monkie

  Full members


  • Points

   45

  • Posts

   2902


Popular Content

Showing content with the highest reputation since 12/17/11 in Nieuwsbericht Comments

 1. Misschien heeft u dat even gemist, maar het vorige Nieuwsbericht van BREIN betreft Snaterke, die al langer dan 10 jaar Uploader is en ook vanaf de start van Newzbin in 2014 daar upload. Het is wel duidelijk, dat achteraf blijkt dat afzonderlijke Uploaders door BREIN alleen gepakt worden als de Uploaders zelf onvoorzichtig worden en zichzelf onaantastbaar denken. Vaak worden door BREIN gegevens achterhaald door onderling verraad, maar zoals @extreme al aangeeft ligt de directe oorzaak toch vaak bij de onvoorzichtigheid van de Uploaders zelf.
  5 points
 2. Hebben mensen zich ooit wel eens afgevraagd waarom een bank dit soort achterlijke maatregelen kan nemen zonder dat ze überhaupt een onderdeel zijn van de overheid. Het zou meer kosten? Allemaal gelul want ze willen gewoon dat wij van contant geld afstappen omdat je niet recht kan praten wat krom is zoals het oneindig geld blijven drukken ook al is een land economisch failliet. In de digitale wereld is dat niet nodig omdat alles al bepaald wordt door cijfertjes op het scherm en zo is het ook makkelijker om lastige mensen (mensen die opkomen voor hun rechten) de mond te snoeren onder het mom van anders blokkeren wij je rekening zodat ze gaan gehoorzamen.
  3 points
 3. nzb.insane.software staat al vanaf Juni Offline. De kopregel van het artikel geeft ons misschien wel een verkeerd beeld, want de 1e regel zegt het volgende; Onlangs zijn opnieuw enkele aanbieders van illegale spotweb-sites door BREIN aangesproken. Dat wil dan nog niet zeggen dat er opnieuw weer websites uit de lucht zijn gehaald, maar dat zal haast wel weer gaan gebeuren na aanschrijvingen.
  3 points
 4. Elke downloader van illegale content weet wel wat de doelstelling is van BREIN, maar degenen die daar ook begrip voor op kunnen brengen zijn waarschijnlijk op 1 hand te tellen. De moraal van een stichting zoals BREIN in dit geval, hoeft binnen dit wereldje ook niet op begrip te rekenen, of de activiteit van BREIN nu wel of niet gerechtigd is. De doelstelling van BREIN is duidelijk, maar daarnaast mag je best wel twijfels hebben of de mensen die binnen BREIN werken wel de correcte Juridische wegen hanteren om hun doel te bereiken. De meeste schikkingen waar wij in dit wereldje nu al een paar jaar mee geconfronteerd worden komen niet eens voor de Rechter. Het is ook algemeen bekend dat medewerkers van BREIN al jarenlang accounts aanmaken op allerhande Community 's om maar zoveel mogelijk bewijs te vergaren terwijl daar waarschijnlijk Privacy Inbreuk wordt gepleegd.
  3 points
 5. TorrentFreak.com laat weten dat de leden informatie die BREIN heeft gekregen als onderdeel van de schikking gaat om het volgende; BREIN heeft gebruikersgegevens Als onderdeel van de schikking stemde de exploitant van NZBXS.com ermee in om informatie over de gebruikers van de site te delen. Op de site konden gebruikers een account registreren zodat ze toegang hadden tot de API, die gekoppeld was aan externe media-downloadtools en PVR's zoals Sickbeard, RADARR en CouchPotato. Deze gebruikers kunnen een bericht van BREIN verwachten. “We sturen een bericht naar de paar honderd leden die een API-sleutel hadden”, zegt BREIN-directeur Tim Kuik. Kuik heeft geen details gedeeld over hoe dit bericht eruit zal zien, omdat het kan verschillen afhankelijk van het bewijs. NZBXS-gebruikers kunnen echter - op zijn minst - een waarschuwing verwachten dat hun gegevens ook een jaar in het bestand zullen blijven om te controleren of ze illegale activiteiten voortzetten.
  3 points
 6. BREIN lijkt terrein te gaan winnen met de laatste bekendgemaakte gebeurtenissen, want de angst onder de uploaders om gepakt te worden groeit gestaag. Hopelijk zijn er nog voldoende die al een tijdje op een degelijke en veilige manier te werk zijn gegaan en dit wereldje blijven voorzien van de content die zo gewild is.
  3 points
 7. Volledig mee eens, ik heb erg veel respect voor posters. Velen doen het gewoon om iets voor anderen te betekenen. In sommige gevallen kan het uploaden van wat films en series mensen erg blij maken. Ik werkte vroeger in een verzorgingshuis, waar veel mensen zich verveelde. Dan zette ik wekelijks 7 a 10 oudere films en series op een mediaspeler, Floris, Swiebertje e.d. Mensen waren daar zo ontzettend blij mee. Posters helpen vele mensen, mijn respect.
  3 points
 8. Precies dat @Meh Meh. Je zou als uploader 3x voorzorg maatregelen moeten nemen. Maar ik denk dat deze personen ook erg op de likes leunen en de bekendheid in de piraten wereld. En daarom ook uiteindelijk zichzelf (perongeluk) bekend maken in sommige community's. Niet via naam maar wel via andere gegevens. Daar zit tenslotte een groot deel van het geluk en leven. En ze bouwen daar relaties in op. Los daarvan.... Knap, dat ze het doen. Anders zou er ook geen piraten wereld meer zijn. 🙌
  3 points
 9. Echt jammer. Ik denk dat het om h******78 en/of om com******er gaat. Want ik zie die niet meer op de welbekende forums.
  3 points
 10. De filmdistributeur Dutch FilmWorks stapte eind December 2017 naar de Rechter, omdat het informatie wilde over klanten die vanaf 21 december 2017 de film The Hitman’s Bodyguard illegaal hebben gedownload. Aan deze 3½ jaar durende soap die uitgevochten is tot aan de Hoge Raad is nu dan een einde gekomen en zijn het uiteindelijk de Illegale Downloaders die hier goed weg komen. Voor degenen die de verschillende Nieuws Artikelen met betrekking tot deze Soap nog eens na willen lezen, hieronder de linkjes vanaf 2017 die in het archief staan van Duken.nl Augustus 1, 2017 https://www.duken.nl/forums/nieuws/dutch-filmworks-vraagt-toestemming-om-torrentdownloaders-op-te-sporen-r205/ Augustus 25, 2017 https://www.duken.nl/forums/nieuws/dutch-filmworks-gaat-illegale-downloaders-opsporen-en-laten-betalen-r215/ December 21, 2017 https://www.duken.nl/forums/nieuws/dutch-filmworks-stuurt-downloaders-boete-van-150-euro-r269/#comment-323908 Februari 8, 2019 https://www.duken.nl/forums/nieuws/hoera-rechter-zegt-nee-tegen-download-boete-r429/ Februari 15, 2019 https://www.duken.nl/forums/nieuws/dutch-filmworks-in-beroep-om-adresgegevens-downloaders-r434/ Augustus 29, 2019 https://www.duken.nl/forums/nieuws/net-sluit-zich-rond-ziggo-klant-die-illegaal-hitman’s-bodyguard-keek-r512/ November 5, 2019 https://www.duken.nl/forums/nieuws/fijn-ziggo-hoeft-adresgegevens-downloaders-niet-te-delen-r538/#comment-336353 Februari 26, 2021 https://www.duken.nl/forums/nieuws/dutch-filmworks-in-beroep-om-adresgegevens-downloaders-r434/?tab=comments#comment-3487
  3 points
 11. Ik heb me even ingelezen in dit nagenoeg enkel door Gamers gebruikte fenomeen en hoop dat er ook op Duken.nl leden aanwezig zijn die hiervan gebruik willen maken. Ik ben zelf helemaal geen Gamer en zal dan ook nooit van dit platform gebruik maken. Ik vindt wel dat de leden van Duken.nl wat meer informatie zouden mogen krijgen, wat ik hieronder graag even wil plaatsen. Wat is Discord? Als je je vrienden niet kan zien, is het wel extra tof om ze te spreken en samen te gamen. Waarschijnlijk staat Discord daarom in dit lijstje met populaire apps in corona crisistijd. Han, flexer bij ons klantcontactcentrum, gebruikt Discord om met zijn vrienden te chatten. Wij vroegen ons af: wat is Discord eigenlijk? Vast een generatiekloofje, tijd om de jeugd eens om advies te vragen. Discord is een app waarmee je met vrienden belt, terwijl je samen een game speelt. Eigenlijk net als Skype of Teams, maar dan voor gamers. Ik gebruik het om te kunnen bellen terwijl we Minecraft spelen. Dat is fijner dan gewoon bellen, want in Discord kun je met een groep bellen (en tegelijk chatten). Je kan ook muziekjes voor elkaar afspelen, binnen Discord. Je typt dan ‘-play’ en de titel van een liedje in, en dan speelt Discord het eerste YouTube-filmpje af dat ‘ie vindt met die titel. Je ziet het filmpje niet, maar hoort alleen het muziekje. En het is gezelliger dan in je eentje gamen! Je kunt met elkaar afspreken hoe je bijvoorbeeld een bepaalde game gaat spelen, of als je al samen in een game zit, overleggen wat je strategie is. Is Discord alleen voor gamers? Nou, als jij niet wil gamen terwijl je belt, kun je het denk ik wel gebruiken om met een groep te bellen. Alleen: dan kun je net zo goed gewoon Skype, Zoom of Teams gebruiken. Het is wel speciaal ontwikkeld voor gamers en wordt volgens mij ook alleen maar door gamers gebruikt. Discord is eigenlijk een bruggetje tussen gamers op YouTube en Twitch en al hun fans. Op YouTube en Twitch zelf (Twitch is ook een gameplatform, lees de Twitch blog van Marnelle ) kun je niet zo makkelijk chatten. Waarom Discord? We gebruiken Discord omdat het handig is. Je ziet ook YouTubers deze app gebruiken. Als je bijvoorbeeld op YouTube-filmpjes kijkt van iemand die een game speelt, zie je dat ze Discord gebruiken om met andere gamers te praten. Het is makkelijk om allemaal één systeem te gebruiken. Privacy Ik gebruik Discord alleen om te praten, niet voor foto’s enzo. Je kan bellen en chatten, maar verder gebruik ik het niet. Je kan wel foto’s delen in de chat, maar dat doen wij zelf nooit. Er zijn ook publieke servers, maar die gebruiken wij niet. Je maakt zelf met je vrienden een server, en daar kan dus niemand anders meelezen. Let dus zelf goed op van wie je berichten accepteert en op welke servers je deelneemt. Discord op een rijtje: Platform waarmee je kan bellen, videobellen en tekstberichten kan sturen. Discord zegt zelf: Gratis en veilig, speciaal voor gamers, werkt op je computer en op je smartphone/tablet. Grappig weetje: Discord is gemaakt door een groep gamers “met een missie om mensen samen te brengen rond games”. Wereldwijd gebruiken meer dan 250 miljoen mensen Discord. Je mag Discord gebruiken vanaf 13 jaar. Van 13-16 jaar heb je toestemming van je ouders nodig.
  2 points
 12. DUNE wordt zwaar overschat vind ik. Is het slecht? Zeker niet maar het is ook niet echt geweldig en blijf haken op een mager 6/10. Helaas is net als bij Blade Runner de maker vooral geïnteresseerd in artistieke beeldvorming maar helaas is ook Dune vrij traag en dat te bedenken dat er nog een deel of zelfs meerdere delen volgen. Ook de acteurs vond ik vrij matig.
  2 points
 13. Serieus een stoer ding. Ook fijn dat valve je helemaal vrij laat in de installaties en het OS. Complimenten 👍
  2 points
 14. Tja mensen het einde zal misschien wel sneller inzicht zijn dan we denken al denk ik dat het nooit helemaal weg zal zijn.
  2 points
 15. Handig lijstje weer. Zelf gebruik ik voor de Mac al jaren ImageOptim om informatie uit afbeeldingen te verwijderen. Al ziet ExifCleaner er ook interessant uit moet ik zeggen. Die ga ik eens even testen.
  2 points
 16. Helaas is deze fabel die jij verteld niet waar, de gelden die verdiend worden met de boetes worden gebruikt voor proces kosten, en eventuele kosten die productie maatschappijen geleden hebben. Dat het vervelend is, en dat elke torrent of nzb gebruiken (de downloader) dit anders ziet is correct. Een ieder ziet de politie die een boete uitschrijft ook als maffia, en wanneer je bepaalde dingen niet betaald een deurwaarder als precies het zelfde. Het is uiteraard een mening die je mag hebben, maar ik zou wel adviseren om je post/reply altijd 3x na te lezen of dit wel klopt.
  2 points
 17. Ik verwacht niet dat het in Europa zo hard zal gaan.... 5 jaar is zo voorbij en alleen een democratisch gekozen regering vormen duurt al een half jaar Maar mocht het ooit zo lopen zal er vast wel weer een andere deur opengaan, iets met 17.474.693 mensen schrijf je niet de wetten voor 🧛‍♂️
  2 points
 18. Brein is niets anders dan een malafide maffia organisatie die net als Buma Stemra enkel voor zichzelf doet en ook betaald worden met het geld dat ze opstrijken via de boetes die ze uitdelen.
  2 points
 19. Dat gaan ze niet winnen filmmakers kunnen niks tegen het niet loggen van VPN providers doen. 👍 De overheid wel..... Maar dat zal nog een paar jaar duren maar mijn idee.
  2 points
 20. sarcasm/on Ik heb mijn analoge fietsbanden alvast opgepompt, de ketting gesmeerd, pen en papier uit de kast klaargelegd en een overleving pakket samengesteld. Laat de zonnevlammen en de black-out maar komen 😎 sarcasm/off Zo'n vaart zal het inderdaad wel niet lopen, maar ik kwam het artikel tegen en had er nooit bij stilgestaan dat zoiets "theoretisch" kan gebeuren en wilde dat leermomentje even met jullie delen, we gaan het wel zien..... is toch niet te voorkomen mocht het ooit gebeuren 🧛‍♂️
  2 points
 21. Al zolang er Nederlandse Torrent Community 's bestaan met een ingebouwde chat wordt het hele hebben en huishouden al in de groep gegooid. Ik heb zelf jaren geleden ook ontzettend veel tijd verspilt aan deze mini voorlopers van Facebook. Het was altijd wel leuk om met je mIRC in te loggen op website chats. Leuke privé gesprekjes houden, zonder eigenlijk te beseffen dat al die chat software ook alles opslaat in bestandjes. Dat ze bij Second Stage een Admin hebben die zelf niets post zou ik niet gelijk achterdochtig door worden, want misschien is dat dan wel de enige die op dit moment verstandig is en/of misschien is die persoon in het verleden wel Eigenaar of Beheerder geweest op Community 's.
  2 points
 22. Wat ik niet begrijp, Er word vaak gesproken over eerder, en daar worden mensen ook op gepakt. Waarom zeggen mensen eerder deed ik dit of deed ik dat. een bankrover gaat ook niet zeggen eerder overviel ik die bank. Daarnaast, een uploader hoeft helemaal niet gepakt te worden, Bij mij komt er niemand zonder vpn en of server niet aan het uploaden. Met usenet laat je dikke sporen achter die je met bepaalde clienten weer uit de nzb kunt halen. Mensen beveilig jezelf, die vpn is goedkoper dan schikken met Brein. Brein is een stichting die je graag iets aan praat en niet alles op een eerlijke manier verzamelt.
  2 points
 23. Snaterke en Kwiebus65 hebben natuurlijk al jarenlang de hand in de Uploads van Computer Games en Snaterke kennelijk ook nog wat andere Content Uploads. Doordat ze zoveel jaren feitelijk ongestoord haar gang kon gaan is het idee onaantastbaar te zijn een beetje doorgeslagen zoals @Eagle al aangaf. Het is in dit geval dus wel een duidelijke waarschuwing dat BREIN achter de schermen heel veel verzamelt en ineens toeslaat. Ik heb een linkje naar de Dagvaarding van Maart 2021 waarin zeer uitvoerig staat omschreven wat BREIN had afgesproken en welk materiaal BREIN aanvoert, waaronder de volgende regel; Snaterke heeft in de periode tussen maart 2011 en december 2019 in totaal 5.589 spots geplaatst op Newzbin en de voorgangers www.nzbspots.org en www.nzbee.org. BREIN voert in deze Dagvaarding screenshots aan van Snaterke Uploads die natuurlijk nog vrij makkelijk te vinden zijn, gezien het feit dat alleen op Newzbin de spots zijn verwijdert van de laatste 20 maanden. Als je een beetje retentie hebt, zijn er nog uploads binnen te halen die dateren uit 2011.
  2 points
 24. Iemand of tracking software, ik vraag het mij af. Als ik zou posten, dan zou ik dat doen via de verbinding van een van mijn buren, een echte anonieme VPN, proxy en een OS die via een virtual machine op een encrypted USB stick draait. Payserver zou ik betalen middels een wegwerp prepaid telefoon. Gewoon achter je Windows machine uploaden via een payserver is vragen om problemen. In de tijd van FTD was ik zeer actief, maar tegenwoordig moet ik er niet aan denken. Teveel gedoe, of teveel gezeik. Daarnaast, als ik de ondankbare reacties onder sommige spots zie, dan hoeft het van mij al helemaal niet meer.
  2 points
 25. Wij zijn er ook al sinds 2002 🤭 Even oud bericht aan de praat 😅
  2 points
 26. Jeetje, wat bizar veel. Och, de snelheden van vroeger. Ik had toen precies hetzelfde dat het allemaal lekker snel ging. En wat was je vervolgens blij als er een snelheidsverhoging werd doorgevoerd.
  2 points
 27. Briljant: Met een snelheid van 319 Tb/s zouden 57.000 films per seconde kunnen worden gedownload of de gehele Spotify-bibliotheek in drie seconden, schrijft Yahoo News. 57.000 films PER SECONDE.
  2 points
 28. Helaas verschilt de inhoud van de artikelen over dit onderwerp niet veel en gaat het meer om de creativiteit van de schrijver om er iets aantrekkelijks van te maken. Als je dit artikel vergelijkt met een eerder artikel in April is er nauwelijks iets toegevoegd op de laatste Hoge Raad uitspraak na. Het valt mij in deze artikelen vooral op dat er wordt gesproken over het illegaal downloaden van Films en Series, terwijl dat maar een percentage is van het totale te downloaden aanbod. Als ik binnen mijn eigen kenniskring ga kijken is het juist een wat oudere generatie die zich nog bezighoud met downloaden omdat die kennelijk wat meer tijd en kennis hebben om van alles en nog wat binnen te slurpen. Bovendien is die wat oudere generatie sneller geneigd om wat te zoeken en te downloaden voor jongeren. Ik ben ook van mening dat zolang er met gebruik van VPN veilig gedownload kan worden dit ook niet snel uit te bannen is, want het is een industrie die geheel op zichzelf staat.
  2 points
 29. Done vertalingen zijn weer verbeterd.
  2 points
 30. NIET TE VERGETEN : niet iedere Windows 10 gebruiker kan en zal kunnen gebruik maken van de gratis update, de desktop/laptop dient TPM 1.2 te ondersteunen voor W11 zich laat installeren. Het probleem is dat sommige pc's voor de gewone gebruiker dit niet ondersteunen en indien de vermelding in de bios wel aanwezig is kan deze niet ingeschakeld worden doordat de TPM chip niet aanwezig is op het moederbord. Hierdoor dreigen pc's met W10 de nieuwe XP pc's te worden. Lees meer hierover Windows 11 vereist geen TPM 2.0 / Microsoft maakt Windows 11 eind dit jaar als gratis upgrade beschikbaar : Ook apparaten zonder TPM-chip kunnen dit ondersteunen met firmware-implementaties zoals AMD's fTPM en Intels PTT. Wil u nakijken of u systeem geschikt is dan kan dat met de PC Health Check app die te vinden is onderaan de volgende pagina Introducing Windows 11 Let hierbij op dat dit appje niet altijd de juiste info geeft en NIET zegt waarom de pc niet geschikt is voor W11.
  2 points
 31. Update 16/02/2021 Vandaag heb ik de volgende mail van LastPass mogen ontvangen betreffebde aanpassingen die zouden gebeuren omstreeks begin maart. We maken een aantal veranderingen in LastPass Free. We vinden het geweldig om deel uit te maken van de beveiligingsroutines van meer dan 20 miljoen gebruikers over de hele wereld. Omdat onze gemeenschap blijft groeien, moeten we ons aanbod aanpassen om gelijke tred te houden met de voortdurend evoluerende digitale wereld. Vanaf 16 maart 2021 introduceren we enkele wijzigingen in onze LastPass Free-ervaring, inclusief het aantal apparaattypes waarop gratis gebruikers LastPass kunnen gebruiken (meer details hieronder). In de aanloop naar deze veranderingen kunt u upgraden naar Premium tegen een tijdelijk gereduceerd tarief van $2,25 per maand, jaarlijks gefactureerd ($36 $27 /jaar). Wat verandert er in LastPass Free? Vanaf 16 maart 2021 zal LastPass Free toegang bieden op één apparaattype naar keuze. Het eerste apparaat waarmee u inlogt op of na 16 maart zal uw actieve apparaattype instellen. Vertaald met www.DeepL.com/Translator (gratis versie) Wil u alle veranderingen lezen dat kan via de LastPass Support pagina Helaas wel in het Engels.
  2 points
 32. Ik hou niet zo van animatie, omdat het vaak op kinderen is gericht. Maar een animatie voor volwassenen, zoals Sausage Party, sla ik niet over.
  2 points
 33. Torrentfreak heeft het bovenstaande Nieuwsartikel wat dieper onder de loep genomen en komt tot de volgende conclusie; Op het eerste gezicht zou je kunnen denken dat dit gewoon weer een maniertje is om berichten naar BitTorrent-gebruikers te sturen in de hoop dat ze stoppen met het delen van content. Maar het is scherper en gerichter dan dat en zou als gevolg daarvan zijn doelen kunnen bereiken zonder toevlucht te nemen tot de bloedzuigende tactieken van zijn trollende tegenhangers. 'Openheid' wordt zelden in verband gebracht met antipiraterij Ten eerste is BREIN volledig open over wat het van plan is, en zet zelfs vooraf de “spelregels” uiteen. Dat is vandaag de dag een zeldzaamheid, zo niet uniek. BREIN zegt bijvoorbeeld niet geïnteresseerd te zijn in zogenaamde 'hit & run'-downloaders, dat wil zeggen BitTorrent-gebruikers die een film downloaden en niet urenlang zitten te delen. Dit betekent dat BREIN niet geïnteresseerd is in de overgrote meerderheid van de piraten. In plaats daarvan zal de antipiraterijgroep zich richten op degenen die voor lange of frequente periodes content delen. Het is natuurlijk belangrijk om te erkennen dat deze productieve delers belangrijk zijn voor het ecosysteem, omdat zonder hen torrent zwermen veel minder gezond zullen zijn. Wat BREIN hier echter lijkt te doen, is een streep in het zand trekken. Om een analogie te maken met snelheidsovertredingen: degenen die zo nu en dan de limieten met een paar mijl per uur overschrijden, zullen onder de radar vliegen, maar aanhoudende, zware snelheidsduivels die steeds opgemerkt worden, kunnen doelwitten worden omdat ze het meeste risico vormen. Juridische maatregelen, maar geen auteursrecht-getrol Zelfs dan zullen degenen die de aandacht trekken, geen advocaten aan hun deur vinden. Mits ISP's meewerken, ontvangen ze een bericht met het verzoek te stoppen en wordt er ook geen enkele vorm van betaling geëist. Vergelijk dit met de auteursrecht trollen die een IP-adres in een zwerm een paar seconden opmerken en vervolgens een rechtszaak aanspannen om Duizenden aan schadevergoeding te eisen. Er is een enorm verschil. Het plan van BREIN heeft natuurlijk een potentiële prikkel in de staart. Voor hardnekkige lange termijn delers kan het een benadering betekenen voor een schikking in contanten of op zijn minst een formele overeenkomst om te stoppen. Maar BREIN zou dit volgens de huidige wetgeving al direct kunnen doen zonder enige kennisgeving. In plaats daarvan kiest het ervoor dit niet binnen een kader te doen dat lijkt te erkennen dat het focussen op kleine delers (de meerderheid) niet zo effectief zal zijn in het voorkomen van delen als het gericht focussen op hun bronnen. Casual Piraten met rust laten Nogmaals, er zullen mensen zijn die vinden dat elke vorm van handhaving onaanvaardbaar is en moet worden afgewezen. Dat is echter niet de manier waarop de dingen werken en BREIN heeft een taak, of mensen dat nu leuk vinden of niet. In plaats daarvan legt de antipiraterijgroep in feite zijn eigen zwakkere 'wetgeving' vast bovenop de bestaande wetten en is ze volledig transparant over in wie ze geïnteresseerd zijn en waarom ze voorzichtig moeten zijn. Als het schema werkt (en dat is nog steeds een grote als, zelfs als het van de grond komt), hoeft BREIN de kleine man helemaal niet lastig te vallen, dus hoe je het ook bekijkt, dat wordt zelden als een slechte zaak beschouwd. En zelfs als er meer belangrijke delers worden gepakt, zullen ze volop kansen hebben om weg te komen zonder 'beboet' te worden of voor de rechtbank te worden gesleept. Zoals handhaving tegen piraterij gaat, is dit dus een vrij gerichte en hulpbronnen vriendelijke regeling. Het is niet alleen gefocust, maar de regels zijn er ook voor iedereen, vooraf en met veel aandacht. Mensen vinden ze misschien niet leuk, maar als je ze bekijkt door het vergrootglas van sommige van de andere projecten die er tegenwoordig zijn, is het veel meer overwogen, beperkt (1.000 IP-adressen gericht per maand) en kan het zelfs enkele van zijn doelen bereiken, zonder gezichtsverlies te lijden. Bron: https://torrentfreak.com/breins-upcoming-anti-piracy-campaign-is-unusually-honest-and-focused-201230/ PS; Bovenstaande is een Google Vertaling van het originele Nieuwsartikel met enkele correcties.
  2 points
 34. Het lijkt een jaarlijks terugkerend fenomeen te worden van Facebook (de eigenaar van deze berichten app) om gebruikers van wat oudere mobiele telefoons die draaien op iOS en Android over te halen een nieuw toestel te kopen met de laatste OS versies waar WhatsApp op draait. Net als de mededeling in het Nieuwsartikel van een jaar geleden is er nu weer een nieuwe uitgebracht. Als jij nog een oudere iPhone of Android-smartphone hebt, kun je mogelijk toegang tot (enkel chatfuncties van) WhatsApp verliezen vanaf 1 januari 2021. De makers van WhatsApp hebben bevestigd dat de ondersteuning voor oudere apparaten in het nieuwe jaar stopt. Voor sommigen kan dat betekenen dat de app helemaal niet meer werkt. Het stoppen van ondersteuning voor oudere apparaten is van toepassing als je niet over een smartphone met iOS 9/Android 4.0.3 of hoger beschikt. Dat betekent concreet dat mensen met een iPhone 4 of lager niet kunnen upgraden naar de nieuwste software. Ook sommige oudere Android-telefoons worden getroffen, zoals de Samsung Galaxy S2 die in 2011 werd uitgebracht. Sommige WhatsApp-gebruikers kunnen de software op hun smartphone upgraden naar een versie die hoger is dan iOS 9 of Android 4.0.3 om er zeker van te zijn dat ze kunnen blijven WhatsAppen. We raden je aan om te controleren welke software er op je telefoon staat, als je bang bent dat je de toegang tot de berichtenapp verliest. BRON: https://global.techradar.com/nl-nl/news/whatsapp-werkt-vanaf-januari-niet-meer-op-oudere-smartphones
  2 points
 35. Ongelofelijk. Een website die gewoon naar websites linkt en dan krijg je dit? Ik had nooit geschikt maar het laten voorkomen.
  2 points
 36. 2 points
 37. Ik ben wel benieuwd of ze met game stoelen gaan komen en of ze betaalbaar zijn. Een goede stoel is al gauw honderden euro's.
  1 point
 38. Helaas zijn bovenstaande reacties volledig off-topic. Het verplicht zonder VPN registeren bij Community 's is al meerdere malen besproken in verschillende topics en de voornaamste reden is toch echt dat rotte appels anders geen Ban kunnen krijgen zonder duizenden andere gebruikers ook te blokkeren (Er zijn uiteraard duizenden die van een VPN Provider gebruik maken die dan hetzelfde VPN IP-adres hebben)
  1 point
 39. Wat ik me nu al jaren afvraag: Waar gaat het geld dat Brein binnen harkt met al die schikkingen heen? Waarom hoeft Brein zijn financiële boekhouding niet openbaar te maken? Het begint me nu een beetje duidelijk te worden. Allemaal riekt het naar eigenbelang van Brein. Ik zie het als het geld verzamelen onder het mom van 'Wij geven het aan diegene die er recht op hebben en door die piraterij inkomsten hebben misgelopen.' Nee, dus Het antwoord op mijn eerste vraag is al eens beantwoord door Tim Kuik: "Dat geld is van de rechthebbenden en aangezien het om collectieve handhaving gaat, kiezen die ervoor het geld binnen Brein te laten, zodat zij minder geld aan bijdragen hoeven te betalen. Brein is immers een non-profitorganisatie, waarvan de inkomsten gelijk zijn aan de uitgaven." Op de tweede vraag geeft Tim Kuik ooit het volgende antwoord gegeven: "Brein is een non-profitorganisatie, de inkomsten en uitgaven zijn aan elkaar gelijk. Er wordt daarnaast een reserve aangehouden. Onze jaarrekening wordt door een registeraccountant gecontroleerd en gewaarmerkt. De hoogte van onze begroting beschouwen wij als strategisch gevoelige informatie en houden wij vertrouwelijk." Hoog tijd dus om Tim Kuik zelf eens voor de rechter te dagen. Net als al die andere voorzitters van 'goede doelen' in Nederland. Waarom moet een directeur van KWF kankerbestrijding meer dan een ton per jaar verdienen. Van mij geen cent meer naar deze goede doelen.
  1 point
 40. Goede bijdrage, zelf maak ik geen gebruik van de onion browser maar wel goed om te weten dat ze gebruik gaan maken van v3. Overigens kan je via de proxy's ook nog bij thepiratebay komen. https://piratebay-proxy.to/ zoals https://xn--thepratebay-fcb.se/
  1 point
 41. Ze zijn weer akelig aktief
  1 point
 42. Top overzicht, ik ben zelf een Marvel fan en houd hiervan. Daarom ben ik ook zo blij me Disney+ . Ik zit nu lekker in Loki en die serie kijkt ook tof weg.
  1 point
 43. ECLI:NL:GHARL:2019:9352, Gerechtshof Arnhem-Leeuwarden, 200.256.426 (rechtspraak.nl) artikel 3:296 BW. artikel 4 sub 2 en 6 AVG. Preambule AVG overwegingen 47 en 50. Artikel 17 en 47 Handvest EU. Artikel 1 Eerste Protocol EVRM. Artikel 8 en 13 EVRM. Het hof moet beoordelen wiens belang in dit geval zwaarder weegt: het belang van DFW op bescherming van haar intellectueel eigendomsrecht of het belang van Ziggo c.s. op bescherming van persoonsgegevens van haar klanten. Het hof oordeelt dat op dit moment de belangen van de Ziggo-klanten na afgifte van de persoonsgegevens door DFW nog onvoldoende worden gewaarborgd. De vordering wordt daarom afgewezen.
  1 point
 44. Mooi bericht, dit doen ze tegenwoordig ook al op websites zoals mirrors van de piratebay. Beter dan advertentie inkomsten waarschijnlijk, behoorlijk illegaal .. https://cyware.com/news/pirate-bay-found-running-browser-based-cryptocurrency-miner-to-generate-revenue-0e09e764
  1 point
 45. Foutje zit ook in de bron. Kan me voorstellen dat je die linkjes niet allemaal controleert voor plaatsing van het artikel, maar voor het gemak hierbij het correcte linkje; https://www.imdb.com/title/tt5109280/?ref_=nv_sr_srsg_0
  1 point
 46. Ja Microsoft neemt goede functies steeds meer over Ik maak gebruik van Lastpass en weet geen enkel wachtwoord meer, die worden random geneereerd uit de database.
  1 point
 47. Ik vond Soul ook wel goed, maar hij mist wel wat Disney humor. Is meer een film voor volwassenen.
  1 point
 48. Waren mooie tijden Limeware , Kazaa enz . Voel me oud als ik terug kijk.
  1 point
This leaderboard is set to Amsterdam/GMT+01:00
×
×
 • Create New...