Jump to content

Actie: PIA VPN voor slechts €1,99 per maand & 2 maanden gratis

  • Hoog gebruiksgemak en snelle VPN
  • Goede kwaliteit voor de scherpste prijs
  • Torrents, Usenet en Netflix mogelijk!
  • Plus 2 maanden gratis en 30 dagen niet goed geld terug

En de handleiding: Private Internet Access :goed:

  • Sign Up


OpenVPN op router icm PIA VPN en ddwrt


Go to solution Solved by Duken,

Recommended Posts


  • Content Count:  7
  • Reputation:   7
  • Achievement Points:  129
  • Days Won:  0
  • Joined:  08/26/2021
  • Status:  Offline
  • Last Seen:  
  • Device:  Windows

ik las op internet dat je ook op een router een vpn verbinding kan zetten (openvpn) zodat je alle apparaten, zowel via lan als wifi aan aangesloten hebt via vpn. Dit is handig om bijvoorbeeld je TV via lan of wifi te verbinden zodat je dan netflix kan kijken via VPN.

Ik heb gegoogled, en gezocht op youtube en diverse hits en filmpjes gevonden. Ik heb een wifirouter met openwrt en eentje met tomato er op maar het is me tot nu toe niet gelukt om het voor elkaar te krijgen. In 1 van de voorbeelden wordt als voorbeeld expressvpn gebruikt en ik heb onlangs PIA vpn aangeschaft.

Weet iemand een goede handleiding, of zou ik beter bij de klantenservice van PIA kunnen vragen?

  • Thanks 1
Link to comment
Share on other sites

  • Administrators
  • Solution

  • Content Count:  26,157
  • Reputation:   2,888
  • Achievement Points:  23,068
  • Days Won:  263
  • Joined:  12/17/2011
  • Status:  Offline
  • Last Seen:  
  • Device:  Android

Dat is zeker een goed idee om op je router te activeren. Pia is daar ook een goede provider voor.

Informatie staat ook hier: https://www.privateinternetaccess.com/helpdesk/kb/articles/can-i-use-the-private-internet-access-service-with-my-router-2

Hier is de laatste handleiding van Pia. Maar bij mij laad deze pagina niet meer...? 😑

https://www.privateinternetaccess.com/helpdesk/guides/routers/dd-wrt-v40559-openvpn-setup

Maar Pia support helpt anders ook snel. Ticket aanmaken kan hier

https://www.privateinternetaccess.com/helpdesk/new-ticket

Hoop dat de handleiding wel bij jouw opent. 👌

 

  • Thanks 2
Link to comment
Share on other sites

  • Duken changed the title to OpenVPN op router icm PIA VPN en ddwrt

  • Content Count:  7
  • Reputation:   7
  • Achievement Points:  129
  • Days Won:  0
  • Joined:  08/26/2021
  • Status:  Offline
  • Last Seen:  
  • Device:  Windows

Bedankt voor deze suggestie, ik ga er weer mee aan de slag

Link to comment
Share on other sites


  • Content Count:  7
  • Reputation:   7
  • Achievement Points:  129
  • Days Won:  0
  • Joined:  08/26/2021
  • Status:  Offline
  • Last Seen:  
  • Device:  Windows

Ik heb het aan de praat gekeken, precies de handleiding gevolgd, af en toe moest ik iets wel 5 x lezen voor ik het echt begreep maar goed, uiteindelijk werkt het. Momenteel via een server in de US een download van minder dan 5 Mb, maar ik vind het al lang mooi dat het werkt.

  • Like 1
  • Agree 1
Link to comment
Share on other sites


  • Content Count:  11
  • Reputation:   12
  • Achievement Points:  376
  • Days Won:  2
  • Joined:  07/10/2019
  • Status:  Offline
  • Last Seen:  
  • Device:  Linux

Persoonlijk zou ik PIA NIET op een router installeren. Dan gebruiken alle apparaten die aangesloten zijn op de router dezelfde VPN server, b.v. een uit Amerika.

Bij PIA mag je met 10 apparaten tegelijkertijd verbinding maken met hun servers.

Soms is het handig om b.v. een Shield-TV waar Netflix op draait, naar een server in Amerika te laten verwijzen en je eigen PC geen VPN verbinding te hebben met bepaalde websites. (b.v. IMDB die van taal verandert als je een Buitenlandse VPN server gebruikt) of je mail programma wat ineens geen mail meer kan verzenden omdat je via een VPN server in het buitenland verbinding maakt.

En als je je eigen PC naar welk land dan ook wilt laten verwijzen, kies je dat gewoon in de PIA app.

Maar, iedereen is vrij om zelf te bepalen wat voor hem/haar het makkelijkst is. 

Voor mij is het gemakkelijkst dat elk apparaat waar nodig, een eigen PIA verbinding maakt naar welk land dan ook.

groetjes,

Nathalie

PS: installeer Wireguard op een router zodat je van buiten af je eigen apparaten kunt aanspreken.

  • Meow 1
Link to comment
Share on other sites


  • Content Count:  7
  • Reputation:   7
  • Achievement Points:  129
  • Days Won:  0
  • Joined:  08/26/2021
  • Status:  Offline
  • Last Seen:  
  • Device:  Windows

Bedankt voor je tips. Het idee van VPN op de router was omdat ik een manier zocht om netflix op mijn tv via de vpn te krijgen aangezien ik niet PIA op mijn TV kan installeren, tenminste dat denk ik. Verder heb ik wel gewoon de PIA app op mijn pc en android.

  • Like 2
Link to comment
Share on other sites


  • Content Count:  11
  • Reputation:   12
  • Achievement Points:  376
  • Days Won:  2
  • Joined:  07/10/2019
  • Status:  Offline
  • Last Seen:  
  • Device:  Linux

Duidelijk. 

Maar om dan je hele netwerk achter dezelfde VPN verbinding te stoppen is wel een radicaal besluit. Met de VPN app op je PC kun je wel kiezen voor een andere VPN server/land maar je kunt NOOIT een verbinding maken zonder VPN want die gaat, zoals je zelf zegt, via de router.

Een nettere oplossing lijkt mij een extern Android kastje die aan de TV gekoppeld is waar je wel een PIA app op kunt draaien en zelf kunt selecteren welke VPN verbinding je wilt gebruiken. Een Mi box kost pakweg 50 euro.

Je kunt ook een goedkoop routertje van GL.iNet in je netwerk koppelen en op basis van MAC adressen selecteren welke apparaten je via de PIA VPN server laat lopen. kosten 25 à 30 euro.

Dan kun je de rest van je netwerk tenminste gebruiken zonder VPN. 

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites


  • Content Count:  185
  • Reputation:   205
  • Achievement Points:  3,892
  • Days Won:  14
  • Joined:  04/21/2020
  • Status:  Offline
  • Last Seen:  
  • Device:  Windows

2 uur geleden zei nathaliesch:

Dan kun je de rest van je netwerk tenminste gebruiken zonder VPN. 

Je kan ook je VPN router achter de router van je provider plaatsen. Alle apparatuur wat VPN nodig heeft sluit je aan op je VPN router, alles wat dat niet hoeft via de router van de provider 🧛‍♂️

  • Thanks 1
Link to comment
Share on other sites


  • Content Count:  7
  • Reputation:   7
  • Achievement Points:  129
  • Days Won:  0
  • Joined:  08/26/2021
  • Status:  Offline
  • Last Seen:  
  • Device:  Windows

@Vampire Inspector inderdaad zo heb ik het nu ook neer gezet. En als ik verbinding maak met die wifirouter waar het op staat via wifi dan zit dat ook achter vpn. Prima oplossing. Daarnaast heb ik het ook op mijn synology nas ingesteld, deze loopt uiteraard niet via die router maar heeft gewoon een eigen openvpn verbinding

  • Agree 1
Link to comment
Share on other sites


  • Content Count:  11
  • Reputation:   12
  • Achievement Points:  376
  • Days Won:  2
  • Joined:  07/10/2019
  • Status:  Offline
  • Last Seen:  
  • Device:  Linux

2 uur geleden zei Vampire Inspector:

Je kan ook je VPN router achter de router van je provider plaatsen. Alle apparatuur wat VPN nodig heeft sluit je aan op je VPN router, alles wat dat niet hoeft via de router van de provider 🧛‍♂️

Dat bedoelde ik te zeggen met een goedkoop GL.iNet routertje. 

Ik neem aan dat je Synology NAS geconfigureerd hebt als openvpn server. Want anders zou je daar wel PIA voor gebruiken als je deze als vpn client gebruikt.

  • Agree 1
Link to comment
Share on other sites

  • Administrators

  • Content Count:  26,157
  • Reputation:   2,888
  • Achievement Points:  23,068
  • Days Won:  263
  • Joined:  12/17/2011
  • Status:  Offline
  • Last Seen:  
  • Device:  Android

Wel netjes dat het je is gelukt @The_Achouffe. Het lijkt mij ook een mooie oplossing. Helaas kan mijn Nest WiFi dat niet aan. Kan je MACE ook activeren vanaf je router? Dat zou helemaal lekker zijn voor al je mobiele apparaten. Geen reclame meer :)

Link to comment
Share on other sites


  • Content Count:  11
  • Reputation:   12
  • Achievement Points:  376
  • Days Won:  2
  • Joined:  07/10/2019
  • Status:  Offline
  • Last Seen:  
  • Device:  Linux

2 uur geleden zei Duken:

Geen reclame meer :)

Daarvoor heb je toch AdGuardHome in je Openwrt router geïnstalleerd om je hele netwerk advertentievrij te houden?

groetjes en een prettig weekend,

Nathalie

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

  • Administrators

  • Content Count:  26,157
  • Reputation:   2,888
  • Achievement Points:  23,068
  • Days Won:  263
  • Joined:  12/17/2011
  • Status:  Offline
  • Last Seen:  
  • Device:  Android

1 uur geleden zei nathaliesch:

Daarvoor heb je toch AdGuardHome in je Openwrt router geïnstalleerd om je hele netwerk advertentievrij te houden?

groetjes en een prettig weekend,

Nathalie

ADguardhome kon ik niet :) openwrt spreekt mij toch weer aan.... Maar het gemak van de google. Lastig lastig. 🤭

Link to comment
Share on other sites


  • Content Count:  7
  • Reputation:   7
  • Achievement Points:  129
  • Days Won:  0
  • Joined:  08/26/2021
  • Status:  Offline
  • Last Seen:  
  • Device:  Windows

ik zal het eens proberen om ADGuardHome er op te zetten. Ik heb trouwens een TP-Link Archer AC2600, 1 van de eerste mimo routers, al wel weer een tijdje oud maar hij ondersteunt dus wel OpenWRT, Ik heb het ding al diverse keren geflashed en vastlopers en bricks e.d. gehad maar toch elke keer weer via de site van OpenWRT een oplossing gevonden om hem weer aan de praat te krijgen. Sinds kort het ik een soort mesh netwerk met AP's van TP link de AC1350, 2 binnen en 1 buiten EAP225. Toen dacht ik wat moet ik nog met die AC2600 maar nu komt ie toch nog weer goed van pas.

Link to comment
Share on other sites


  • Content Count:  27
  • Reputation:   24
  • Achievement Points:  425
  • Days Won:  0
  • Joined:  07/05/2018
  • Status:  Offline
  • Last Seen:  
  • Device:  Windows

Ik heb AGH op mijn Synology NAS en op bv een Shield met een VPN en split tunneling. Als ik daarna check, werkt AGH niet in de apps waar de VPN in geactiveerd is, want de DNS van de VPN worden gebruikt. Alleen de apps die buiten de VPN gaan werkt AGH. Is hier een oplossing voor dat de apps binnen de VPN wel AGH gebruikt?

Edited by Glassertje
Link to comment
Share on other sites

  • Moderators

  • Content Count:  191
  • Reputation:   178
  • Achievement Points:  3,230
  • Days Won:  12
  • Joined:  05/16/2021
  • Status:  Offline
  • Last Seen:  
  • Device:  iPhone

22 uur geleden zei nathaliesch:

Uiteraard is een Raspberry uitermate geschikt voor zulke toepassingen maar als je toch al een apparaat (router) hebt wat ervoor geschikt is, waarom zou je dan nog een apparaat in je netwerk koppelen?

Van mijn 'oude' Netgear R-7800 met Openwrt erop heb ik het interne geheugen uitgebreid met een USB 3.0 stick (32GB) zodat ik voldoende geheugen heb. Deze router heb ik (omdat mijn provider geen bridge modem levert) in een DMZ gezet. In het modem van de provider staat een DDNS for easy access. 

Verder heb ik AdGuardHome geïnstalleerd zodat mijn netwerk vrij blijft van advertenties en om mijn netwerk van buitenaf te kunnen benaderen, staat er een WireGuard server op geïnstalleerd. Een bijkomstig voordeel van AdGuardHome is dat het ook DNS-over-TLS en DNS over HTTPS ondersteund.

Als ik buitenshuis op mijn telefoon de WireGuard verbinding actief heb, dan worden ook op mijn telefoon de advertenties geblokt.

Op mijn apparaten zoals NAS en PC's heb ik idd ook een PIA client geïnstalleerd maar die zet ik aan als daar behoefte voor is. (NAS staat altijd aan)

Voor meer informatie zou ik eens google'n op "AdGuardHome on Openwrt router" en "Wireguard on Openwrt router"

Groetjes

Nathalie

 

Voornaamste reden dat ik dit aangaf was om mensen meerdere opties te geven.

Maar uiteraard als je al een oude router is bezit hebt die het allemaal ondersteund ben je ook klaar. Alleen persoonlijk hou ik ervan om van A tot Z zulke dingen te programmeren en uit te vinden.

Vandaar mijn aanvulling 😉

  • Agree 1
Link to comment
Share on other sites


  • Content Count:  11
  • Reputation:   12
  • Achievement Points:  376
  • Days Won:  2
  • Joined:  07/10/2019
  • Status:  Offline
  • Last Seen:  
  • Device:  Linux

Oja, helemaal vergeten.

Waar ik woon komt het nog regelmatig voor dat de internetverbinding uitvalt. 

Als ik dan op mijn telefoon de hotspot aanzet en even wat aan de interfaces in de router frommel , is mijn netwerkje weer helemaal in de lucht.

Uiteraard komt dit niet vaak voor maar het komt altijd ongelegen. Ik heb wel een 100GB abbo op mijn foon

groetjes en een fijne zondag,

Nathalie

  • Thanks 1
Link to comment
Share on other sites


  • Content Count:  185
  • Reputation:   205
  • Achievement Points:  3,892
  • Days Won:  14
  • Joined:  04/21/2020
  • Status:  Offline
  • Last Seen:  
  • Device:  Windows

15 uur geleden zei Glassertje:

Ik heb AGH op mijn Synology NAS en op bv een Shield met een VPN en split tunneling. Als ik daarna check, werkt AGH niet in de apps waar de VPN in geactiveerd is, want de DNS van de VPN worden gebruikt. Alleen de apps die buiten de VPN gaan werkt AGH. Is hier een oplossing voor dat de apps binnen de VPN wel AGH gebruikt?

Dat ligt er maar net aan. Binnen sommige VPN apps kun je je DNS instellingen alsnog laten verwijzen naar je AGH en zal AGH dus je DNS omzetting op zich nemen.

Private-Internet-Access-custom-DNS.jpg.7006fe8768e443a7ba79d396886fbc7a.jpg

Anders zul je op een of andere manier een "DNS Leak" moeten creëren, maar dan naar je eigen AGH, hoe je dat moet doen ligt er maar net aan wat voor client/setup je gebruikt 🧛‍♂️

 

Link to comment
Share on other sites


  • Content Count:  27
  • Reputation:   24
  • Achievement Points:  425
  • Days Won:  0
  • Joined:  07/05/2018
  • Status:  Offline
  • Last Seen:  
  • Device:  Windows

@Vampire Inspector Dankje voor je reactie. hier heb ik over na zitten denken. Voorheen had ik de VPN in mijn router (ASUS AX88U) en de DNS van AGH werd gebruikt. Ik gebruikte DNS servers waarvan ik zeker wist dat die niet loggen en had een DNS Leak. Weet jij of iemand anders of je dan een beveiligings risico hebt? En deze manier beter niet kan doen? Het lijkt me als een DNS niet logt, of binnen 25 uur alles verwijderd, dat het niet zo uitmaakt. Maar waar het me om gaat is dat mijn echte ip niet zichtbaar wordt. Ik gebruik overigs DNS over TLS in AGH.

 

Ik had het eerst in mijn router zitten, omdat de VPN snelheid vele malen hoger was.

Edited by Glassertje
Link to comment
Share on other sites


  • Content Count:  27
  • Reputation:   24
  • Achievement Points:  425
  • Days Won:  0
  • Joined:  07/05/2018
  • Status:  Offline
  • Last Seen:  
  • Device:  Windows

@Vampire InspectorIk heb er niet zo'n moeite mee dat iemand m'n dns verzoeken ziet. Ik gebruik een vpn om iptv te kijken. Vind het alleen belangrijk dat hun mijn echte ip niet zien. Al vraag ik me af of een vpn enig nut heeft omdat er nog nooit iemand hier in Nederland veroordeelt is voor het kijken van iptv.

Link to comment
Share on other sites


  • Content Count:  185
  • Reputation:   205
  • Achievement Points:  3,892
  • Days Won:  14
  • Joined:  04/21/2020
  • Status:  Offline
  • Last Seen:  
  • Device:  Windows

5 minuten geleden zei Glassertje:

@Vampire InspectorIk heb er niet zo'n moeite mee dat iemand m'n dns verzoeken ziet. Ik gebruik een vpn om iptv te kijken. Vind het alleen belangrijk dat hun mijn echte ip niet zien. Al vraag ik me af of een vpn enig nut heeft omdat er nog nooit iemand hier in Nederland veroordeelt is voor het kijken van iptv.

Als je niet wilt laten zien aan websites die je bezoekt wat jou echte IP adres is dan is een VPN en juiste browser instellingen essentieel. Zorg er dus voor dat jou IP adres dan ook niet via Webrtc lekt!

  • Thanks 1
Link to comment
Share on other sites

  • Administrators

  • Content Count:  26,157
  • Reputation:   2,888
  • Achievement Points:  23,068
  • Days Won:  263
  • Joined:  12/17/2011
  • Status:  Offline
  • Last Seen:  
  • Device:  Android

Beetje offtopic maar dit is wel een erg leerzaam topic :) Dank voor de informatie iedereen.

  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

Geplaatst 2 uur geleden

Vergeten jullie alsjeblieft de VPN verbinding niet? Je internet provider zoals Ziggo of KPN kan door gebruik van de VPN niet zien wat er gebeurd op je internet verbinding en ben je volledig anoniem voor iedereen. Een vereiste tegenwoordig.... We een uitgebreide handleiding geschreven met informatie. :goed:

Deze vindt je hier:   https://www.duken.nl/forums/handleidingen/downloaden/vpn-verbinding-en-anoniem-downloaden-r35/  


Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share


  • Latest news

  • Willekeurig topic

  • Nu op het forum

    • Heb inderdaad gemerkt dat Spotnet Classic de laatste paar dagen erg traag was met opstarten. Inmiddels zijn bij mij vanaf vandaag die opstart problemen voorbij zonder de het gebruik van de XML black/whitelist uit te vinken. Niettemin een erg goede tip mocht het probleem onverwachts weer terugkeren.
    • Hallo    Ik stop ermee op spotnet te plaatsen bij deze laat ik jullie dat weten  https://www.nzbserver.com/?page=index&search[tree]=cat0_z0_a0&search[value][]=#/?page=getspot&messageid=kV3NK2ewPXoFMj7YgCQqs%40spot.net   hallo iedereen   bij deze laat ik jullie weten dat ik ermee stopt als poster op spotnet de film memery in dvd5 formaat was de laatste die ik geplaats heb   en neen er zit geen brein of dergelijke tussen    ik zelf heb die beslissing gemaakt   omdat ik door de week heel weinig tijd heb en alleen in het weekend wat poste   zo kan ik me weer op iets anders concenteren  zoals de natuur in gaan en mijn 2de hobby uit beoefenen da is allang geleden dat ik dat nog gedaan heb en dat is natuur fotografie    de mooie maanden gaan aankomen zoals het vallen van de blaren mischien sneeuw dus allemaal leuk landschap die graag op mijn foto toestel wil vast leggen      en terwijl iets aan mijn conditie doen ik ben ver achter uit gegaan daarmee    verdikt wil ik dan bedoelen dit omdat ik veel voor de pc hang Dus  bij deze weten jullie dat ook weer 
    • Nog een kleine tip, indien Spotnet Classic traag is met opstarten, dan komt dit door de Black/Whitelist waar het domein dan niet van reageert. Deze kan je handmatig dan even uitzetten via 'Bewerken' > 'Instellingen' > 'Externe black/whitelist ...' daar het vinkje weghalen bij 'Gebruik externe XML black/whitelist'. De ontwikkelaars van Spotnet Classic zijn op de hoogte van dit probleem aangezien dit de laatste tijd wat vaker voorkomt. Echter verwacht ik hier geen losse update van en dat dit bij een volgende release zal worden opgelost.
  • Recente prestatie

    • Ayla earned a badge
      One Year In
  • Recente actieve topics

  • Popular Contributors

  • Willekeurige films

×
×
  • Create New...