Spring naar bijdragen

  • Place2home.net schikt met stichting Brein en is offline

     Delen


    Place2home.net, de grootste Nederlandse Usenet community is offline na een schikking met Stichting Brein. Place2home.net was een community van Nederlanders downloaders welke via nieuwsgroepen film, muziek, series en boeken deelde. De usenet community bestond ruim als 6 jaar en stond volgens Alexa in de top 1000 op plek 711 van de best bezochte sites uit Nederland. 

    Place2home.net was het broertje van Place2home.org de torrent community welke in mei 2018 offline ging na een schikking van Brein. Ook de bekende release groep QoQ stopte in juni 2018 waardoor er merkbaar minder content verscheen op de nieuwsgroepen servers. Met het verlies van Place2home.net zal er nog minder content geplaatst worden en lijkt de relatie tussen usenet en downloaden steeds slechter te worden.

    Het onderstaande bericht is te lezen op place2home.

    Citaat

    Deze site is op last van stichting brein gesloten. Op deze website zijn de afgelopen jaren duizenden (recente) films, tv-series, muziek, games en e-books ter beschikking gesteld. Het ter beschikking stellen van auteursrechtelijk beschermde werken maken inbreuk op de auteursrechten en naburige rechten van de rechthebbenden op die werken. Ook het downloaden uit ongeautoriseerde bron is verboden in Nederland, net als het ongeautoriseerd uploaden. Deze website is met brein tot een schikking gekomen. Voor aanbieders van legale content verwijzen wij u naar thecontentmap.nl en film.nl

    Op de website van stichting brein is op moment van schrijven nog geen bericht gedeeld over de schikking. Er is op dit moment ook niet bekend wat de schikking betekend voor de beheerders van de usenet community.

    Afbeeldingsresultaat voor place2home

    Zoals de slogan ook aangaf, theres no place like place2home. :(

    Met dank aan @Cool Kid voor het plaatsen van het eerste topic met de mededeling.



    bewerkt door Duken


    Duken
    • Verdrietig 1
     Delen


    Terugkoppeling

    Aanbevolen reactie



    Ik haalde weinig van P2H. Ik voorspelde dit al maanden. Toch ben ik geshockeerd dat de website eindelijk offline is. Ontzettend naar.
    Releasegroepen, downloaders en usenet freaks, stap nu over op Spotnet! 🤓

    Link naar opmerking
    Deel via andere websites

    Gaat allemaal wel lekker zo. Dit is flink balen. Spotnet is naar mijn mening absoluut geen optie. Daar is zoveel aan mis helaas. Ik denk dat Newzbin nog wel een prima optie is om te laten groeien. Die hebben zowel een web versie als een programma a la FTD. Beheerd door moderators en geen rommel zoals Spotnet. We gaan het meemaken.

    Link naar opmerking
    Deel via andere websites

    Idd heel erg jammer, ook voor de andere sites die synchroon zijn gestopt, zal de shout van P2H missen met alle gekkigheden en natuurlijk suus1974, nat, onzejongen, Melvin, Henniev en alle anderen....

    Link naar opmerking
    Deel via andere websites

    Zou de hele P2H website niet op usenet gezet kunnen worden zodat starters gelijk een goed begin hebben.....

    Als men dan ook de site P2U van Jet li er gelijk bij zet dan wordt het vechten tegen de bierkade

    Of volgt er dan een takedown ;-D

     

    Link naar opmerking
    Deel via andere websites

    net gehoord en gelezen  https://kakelendekippen.club/

    een nieuw forum, ( geen usenet)  voor een gezellige babbel

    en vele andere leuke onderwerpen, er wordt nog druk aan gewerkt 

    ik zeg doen  , meld je aan op https://kakelendekippen.club/
     

    Link naar opmerking
    Deel via andere websites

    Zeer vervelend wat er allemaal gebeurt. Ik ging graag naar P2H om series of films op te halen met NL subs.
    Waar moet ik nu heen?

    Ik ga binnenkort maar eens kijken naar een usenet provider buiten nederland.
    Volgens mij heeft BREIN daar nog geen grip op.

    Suggestie zijn welkom!

    Link naar opmerking
    Deel via andere websites

    • Oud-beheerder
    2 uur geleden zei reneetje1969:

    In dit geval alleen Newsconnection omdat het dezelfde eigenaar betreft.

    Je bedoelt dat de beheerder van place2home ook de eigenaar was van newsconnection? Dat hoor je ook niet vaak, of eigenlijk nooit dat een beheerder ook een usenet dienst draait.

    Maar dan kan ik het bericht uit Tweakers ook begrijpen, Brein wilt achter die usenet dienst aan.

    Link naar opmerking
    Deel via andere websites

    12 uur geleden zei Duken:

    Maar dan kan ik het bericht uit Tweakers ook begrijpen, Brein wilt achter die usenet dienst aan.

    Partners mailen mij en smeken of ik banners wil verwijderen. Van gewone, legale usenet informatie websites.
    1 Duitse, 1 uit de VS. Juridisch gedoe. Ze schijten peuken voor brein.

    Link naar opmerking
    Deel via andere websites

    Oke tijd voor next level downloaden,.

    Besloten groepen niet te groot achter een VPN.

    Brein zal geen succesboeken om achter usenet aan te gaan,

    je kunt namelijk niet iemand aansprakelijk stellen voor een ander zijn daden en download gedrag.

    Link naar opmerking
    Deel via andere websites

    • Oud-beheerder
    8 uur geleden zei Meh Meh:

    Partners mailen mij en smeken of ik banners wil verwijderen. Van gewone, legale usenet informatie websites.

    Dat is raar. Uitleggen mag nog steeds, de computer bladen staan er ook vol mee. Informatie geven mag ook. Al wordt het wel steeds lastiger wat nou niet meer precies mag. Linken naar content mag bijvoorbeeld niet, naar sites nog wel. Maar partners die banners weg willen... Raar...  :(

    49 minuten geleden zei rentry1:

    Oke tijd voor next level downloaden,.

    Dat zal inderdaad nog blijven gaan en altijd blijven werken. Maar voor de huis tuin en keuken downloaders wordt dit steeds moeilijker. 

    Link naar opmerking
    Deel via andere websites

    • Oud-beheerder

    Next level, dan denk ik aan downloaden via tor browser of diep in release groepen ergens op moeilijke plekken. Niet het simpele "jip en janneke downloaden".

    Link naar opmerking
    Deel via andere websites




    Doe je mee?

    Je kunt nu een bericht plaatsen en je later registeren. Als je al een account hebt, kun je je hier aanmelden.

    Gast
    Voeg een reactie toe...

    ×   Je hebt opgemaakte inhoud geplakt.   Opmaak verwijderen

      Only 75 emoji are allowed.

    ×   Jouw link is automatisch embedded.   Toon als een normale link

    ×   Je vorige inhoud is hersteld.   Schoon editor

    ×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


Mededelingen

  • Laatste nieuws

  • Willekeurig topic

  • Nu op het forum

    Monkie

    Geplaatst

    Mooie analyse. $10 per maand (ik gebruik het professional plan) is natuurlijk een flinke prijs, maar dat is het me tot nu zeker waard.  Als dit echt een blijvertje wordt, dan stap ik over op een jaarlijkse betaling. Scheelt weer 10%. We zouden het natuurlijk ook wat breder kunnen trekken dan alleen zoekmachines. Zelf ben ik al een tijdje aan het kijken naar (open-source) privacy-vriendelijke alternatieven. Het begon een paar jaar geleden met e-mail. Outlook > Protonmail Youtube > Piped video (overstap mede door blokkeren van adblockers door Youtube) Safari > Orion browser (macOS, iPadOS & iOS)- Gebasseerd op Safari (WebKit). Zero telemetry. 1st party ads/trackers & 3rd party ads/trackers worden standaard geblokkeerd. Maps (Google / Apple) -  OpenStreetMap & Organic Maps (iOS).

    Marcel1962

    Geplaatst

    Goedenavond,   Ik wil graag de volgende vraagstellen, ik doe meestal bestanden downloaden via Spotlite, als ik een bestand hebt gevonden dan zie ik een link staan naar NZB index, NZB.cc, Binseach en Misterbin, allen op geen site staat het bestand om te downloaden. Doe ik iets verkeerd in deze, als server heb ik Usesnet xsnews.

    Drifter

    Geplaatst

    Altijd leuk om van anderen te horen wat de bereidheid is om ergens voor te betalen of steekt de gemiddelde Hollandse gewoonte om het liefst zoveel mogelijk gratis te krijgen de boventoon. Ik kon het even niet nalaten om een analyse te maken die een discussie wellicht wat aantrekkelijker maakt. Betaalde privacy-vriendelijke zoekmachines: Een uitgebreide analyse In de moderne digitale wereld zijn zoekmachines een onmisbaar hulpmiddel geworden. Terwijl veel mensen zich wenden tot gratis zoekmachines zoals Google en Bing, is er een groeiende belangstelling voor privacy-vriendelijke alternatieven, waaronder betaalde zoekmachines als Kagi. Dit artikel onderzoekt de voordelen en nadelen van betaalde zoekmachines ten opzichte van veelgebruikte gratis opties, met een focus op privacy en gebruikservaring. Wat zijn betaalde privacy-vriendelijke zoekmachines? Betaalde privacy-vriendelijke zoekmachines zijn zoekmachines die hun gebruikers laten betalen voor een advertentievrije en privacygerichte zoekervaring. Ze zorgen ervoor dat gebruikersgegevens niet worden verkocht aan adverteerders en bieden vaak een schonere, minder verstoorde interface. Deze zoekmachines hebben als primaire doel om de privacy van hun gebruikers te beschermen en een betere kwaliteitsservice te bieden zonder afhankelijk te zijn van adverterende inkomstenbronnen. Voorbeelden van betaalde zoekmachines 1. **Kagi**: Kagi is een zoekmachine die speciaal is ontworpen voor gebruikers die waarde hechten aan hun privacy. Kagi belooft geen persoonlijke gegevens te verzamelen of te delen. Gebruikers betalen een maandelijkse vergoeding voor toegang tot de dienst, wat helpt om de kosten te dekken en de kwaliteit van de zoekresultaten te waarborgen. 2. **Neeva**: Neeva is een andere opkomende naam in de wereld van betaalde zoekmachines. Gelanceerd door voormalige Google-executives, biedt Neeva een advertentievrije zoekervaring en belooft het geen gebruikersgegevens te verkopen aan derden. Ook Neeva werkt op basis van een abonnementsmodel. 3. **Startpage Premium**: Hoewel de gratis versie van Startpage beschikbaar is, heeft deze zoekmachine ook een premium model waarin zij extra privacyfuncties biedt en advertenties volledig elimineert. Net zoals Kagi en Neeva, vraagt Startpage Premium een vergoeding voor de verbeterde dienstverlening. Voordelen van betaalde zoekmachines 1. **Privacybescherming**: Het grootste voordeel van betaalde zoekmachines is de bescherming van de privacy. Deze zoekmachines verzamelen geen persoonlijk identificeerbare informatie, waardoor gebruikers een hogere mate van anonimiteit hebben. 2. **Advertentievrije ervaring**: Doordat inkomsten worden gegenereerd door abonnementsgelden in plaats van advertenties, zijn betaalde zoekmachines meestal advertentievrij. Dit zorgt voor een schone en niet-opeisende zoekervaring. 3. **Ondersteuning van hoge kwaliteit zoekresultaten**: Betaalde zoekmachines kunnen meer middelen inzetten voor het verbeteren van de algoritmen en het kwalitatief toetsen van zoekresultaten omdat hun financiële model niet afhankelijk is van adverteerders. 4. **Gebrek aan filterbubbels**: Omdat zoekresultaten niet worden beïnvloed door gepersonaliseerde advertenties en gebruikersprofielen, bieden betaalde zoekmachines vaak een neutralere weergave van informatie, wat gebruikers helpt om een breed scala aan bronnen te raadplegen. Nadelen van betaalde zoekmachines 1. **Kosten**: Het meest voor de hand liggende nadeel is de daarbij betrokken kosten. Niet iedereen is bereid of in staat om te betalen voor een zoekmachine, vooral als ze gewend zijn aan gratis alternatieven. 2. **Beperkte functies**: Terwijl gratis zoekmachines zoals Google een breed scala aan geïntegreerde diensten en toepassingen bieden (zoals Gmail, Google Docs, enz.), hebben betaalde zoekmachines zich vaak beperkt tot alleen zoekfunctionaliteit. 3. **Kleinere gebruikersbasis**: Omdat niet zo veel mensen betaalde zoekmachines gebruiken, kan dit invloed hebben op features zoals real-time zoekvolumes, gepersonaliseerde resultaten op basis van algemene trends en soms een minder diepe indexering van het web. Gratis zoekmachines: Een vergelijking 1. **Google**: De meest gebruikte zoekmachine ter wereld biedt uitgebreide functies en integraties met andere Google diensten. Echter, Google verzamelt uitgebreide gebruikersgegevens voor advertentiedoeleinden, wat de privacy van gebruikers aanzienlijk kan inperken. 2. **Bing**: Van Microsoft, Bing biedt een vergelijkbaar model als Google en is gebaseerd op advertenties en gegevensverzameling voor het personaliseren van zoekresultaten en advertenties. 3. **Yahoo**: Ook een advertentie-gedreven krachtpatser, wat betekent dat het veel van dezelfde privacykwesties deelt als Google en Bing. 4. **DuckDuckGo**: Hoewel gratis, richt DuckDuckGo zich meer op privacy door geen gebruikersinformatie te verzamelen. Echter, om gratis te blijven, toont DuckDuckGo wel advertenties gebaseerd op de zoekwoorden (niet op gebruikersprofielen). Conclusie Betaalde privacy-vriendelijke zoekmachines zoals Kagi en Neeva bieden een waardevol alternatief voor gebruikers die zich zorgen maken over hun privacy en die op zoek zijn naar een advertentievrije zoekervaring. Hoewel ze kosten met zich meebrengen en mogelijk minder geïntegreerde diensten bieden dan gratis alternatieven zoals Google en Bing, kunnen ze een neutrale en niet-verstorende zoekervaring bieden zonder de zorgen over gegevensverzameling en privacy-inbreuken. Het kiezen van de juiste zoekmachine hangt uiteindelijk af van de persoonlijke prioriteiten en waarden van de gebruiker.
  • Recente actieve topics

×
×
  • Nieuwe aanmaken...