Jump to content

Actie: PIA VPN voor slechts €1,99 per maand & 2 maanden gratis

  • Hoog gebruiksgemak en snelle VPN
  • Goede kwaliteit voor de scherpste prijs
  • Torrents, Usenet en Netflix mogelijk!
  • Plus 2 maanden gratis en 30 dagen niet goed geld terug

En de handleiding: Private Internet Access :goed:

  • Sign Up


bèta / test van eigen website bouwen



Recommended Posts


  • Content Count:  913
  • Reputation:   193
  • Achievement Points:  0
  • Days Won:  0
  • Joined:  10/23/2011
  • Status:  Offline
  • Last Seen:  

Hoi,

Misschien weten enkelen van jullie nog wel dat ik een half jaar geleden hier in een topic op Duken heb gevraagd wat een goede hosting zou zijn voor mijn site.

Inmiddels is mijn site 5 maanden up-and-running (zie Erikkrebbers.nl) en vind ik het tijd worden om de site eens onder handen te nemen.

Ik zou namelijk graag de site wat verder willen ontwikkelen, gewoon beetje sleutelen aan de js en css, maar ik wil niet dat deze aanpassingen direct live zichtbaar worden op mijn site. Hoe zorg ik er dus voor dat ik een soort van aparte afgeschermde kopie van mijn site kan maken waar ik een beetje aan kan sleutelen. En dan, op het moment dat ik het wil, de veranderingen kan overbrengen naar de echte site.

Even voor de duidelijkheid: ik gebruik wordpress.

Iemand tips?

Link to comment
Share on other sites


  • Content Count:  5,712
  • Reputation:   113
  • Achievement Points:  0
  • Days Won:  0
  • Joined:  06/21/2009
  • Status:  Offline
  • Last Seen:  

Je kan maar dat kan even duren, afhangende van de hoeveelheid files en je internetsnelheid, de files naar je pc kopiëren via een ftp. Ik gebruik daarvoor filezilla. Dan kan je op je pc de bestanden aan passen maar wel gewoon in je browser bekijken. Ik ben echter niet 100% zeker of dit met wordpress ook werkt.

Sent from my GT-I9100 using Tapatalk

Link to comment
Share on other sites


  • Content Count:  2,094
  • Reputation:   73
  • Achievement Points:  0
  • Days Won:  0
  • Joined:  03/08/2009
  • Status:  Offline
  • Last Seen:  
  • Age:  31

Xamp installeren op de pc, zo kan je lokaal je website alvast online zetten en testen.

Verstuurd vanaf mijn Samsung Note 2

Link to comment
Share on other sites


  • Content Count:  913
  • Reputation:   193
  • Achievement Points:  0
  • Days Won:  0
  • Joined:  10/23/2011
  • Status:  Offline
  • Last Seen:  

Oké, maar het probleem zit hem een beetje in de database. Zonder database werkt de site namelijk niet, kun je dus met dat Xamp ook databases gebuiken?

Link to comment
Share on other sites


  • Content Count:  2,094
  • Reputation:   73
  • Achievement Points:  0
  • Days Won:  0
  • Joined:  03/08/2009
  • Status:  Offline
  • Last Seen:  
  • Age:  31

Zover ik weet is dat wel mogelijk. Anders zou je je is moeten inlezen op hoe je een extra website op een sub domein kan draaien.

Verstuurd vanaf mijn Samsung Note 2

Link to comment
Share on other sites


  • Content Count:  1,573
  • Reputation:   118
  • Achievement Points:  0
  • Days Won:  0
  • Joined:  04/17/2009
  • Status:  Offline
  • Last Seen:  
  • Age:  39

Daar heb ik goede tips voor. Hoop dat je nog even kan wachten tot morgen.

Dan zit ik achter een pctje voor uitleg.

Komt er kort op neer, je Windows host file aanpassen zodat je kan aangeven waar een webadres te benaderen is.

Verstuurd van mijn HTC One X met Tapatalk

Link to comment
Share on other sites


  • Content Count:  913
  • Reputation:   193
  • Achievement Points:  0
  • Days Won:  0
  • Joined:  10/23/2011
  • Status:  Offline
  • Last Seen:  

Hee Duken, dat klinkt alsof er een heel goede tip aan komt. Ik wacht met smart op je uitleg!

Link to comment
Share on other sites


  • Content Count:  913
  • Reputation:   193
  • Achievement Points:  0
  • Days Won:  0
  • Joined:  10/23/2011
  • Status:  Offline
  • Last Seen:  

Ik heb net alles gedaan wat je zei, met uitzondering van de WM. Ik heb namelijk het programma geïnstalleerd op mijn eigen pc, database, bestanden erin gezet, hostfile aangepast. Maar als ik nu naar mijn site surf (zowel via 127.0.0.1 als via de link die via de hostfile werkt) zie ik alleen een witte pagina, als ik een plaatje direct probeer te openen staat er The image “*link naar image*” cannot be displayed because it contains errors.

Wat is er aan de hand?

edit: Ik heb het nu ook geprobeerd via Oracle virtualbox, maar daar in de XP omgeving wil het programma niet eens starten...

Edited by THWIT
Link to comment
Share on other sites

  • Administrators

  • Content Count:  26,154
  • Reputation:   2,883
  • Achievement Points:  23,021
  • Days Won:  263
  • Joined:  12/17/2011
  • Status:  Offline
  • Last Seen:  
  • Device:  Android

lijkt op een database probleem.

Heb je de database settings wel goed staan? Deze heeft nu wel een andere database naam en wachtwoord. (van USB webserver)

Link to comment
Share on other sites


  • Content Count:  913
  • Reputation:   193
  • Achievement Points:  0
  • Days Won:  0
  • Joined:  10/23/2011
  • Status:  Offline
  • Last Seen:  

OHWW, dat is best wel dom dat ik daar niet aan heb gedacht...

Ik heb de database naam nu goed, gebruikersnaam en password ook, maar wat moet ik als host invullen? Ik heb gewoon localhost maar dat brengt geen oplossing...

Overigens is de witte pagina nu ineens veranderd in de volgende mededeling:

Internal Server Error

The server encountered an internal error or misconfiguration and was unable to complete your request.

Please contact the server administrator, mail@localhost and inform them of the time the error occurred, and anything you might have done that may have caused the error.

More information about this error may be available in the server error log.

Dit staat er ook als het om een losse html gaat die niks met wordpress te maken heeft...

Link to comment
Share on other sites

  • Administrators

  • Content Count:  26,154
  • Reputation:   2,883
  • Achievement Points:  23,021
  • Days Won:  263
  • Joined:  12/17/2011
  • Status:  Offline
  • Last Seen:  
  • Device:  Android

http://www.usbwebserver.net/nl/faq.php

Waar moet ik mijn bestanden neerzetten?

Al u php bestanden moet u in de map root plaatsen.

U website is vervolgens te bereiken via http://localhost:8080/.

Je port staat denk ik nog verkeerd. In de settings kan je die ook aanpassen naar port 80 idpv 8080

Je database is localhost.

Link to comment
Share on other sites


  • Content Count:  3,912
  • Reputation:   206
  • Achievement Points:  17
  • Days Won:  1
  • Joined:  12/25/2009
  • Status:  Offline
  • Last Seen:  
  • Age:  27

Super tip Duken! Kan ik ook goed gebruiken!

Sent from my iPhone using Tapatalk 2

Link to comment
Share on other sites


  • Content Count:  913
  • Reputation:   193
  • Achievement Points:  0
  • Days Won:  0
  • Joined:  10/23/2011
  • Status:  Offline
  • Last Seen:  

Zowel poort 80 als 8080 als enkele andere getallen bieden geen uitkomst... De foutmelding blijft :(

Link to comment
Share on other sites

  • Administrators

  • Content Count:  26,154
  • Reputation:   2,883
  • Achievement Points:  23,021
  • Days Won:  263
  • Joined:  12/17/2011
  • Status:  Offline
  • Last Seen:  
  • Device:  Android

Kan je uberhout wel een index,html lezen? Je moet hem wel in de juister folder (root) zetten van USB webserver

Link to comment
Share on other sites


  • Content Count:  913
  • Reputation:   193
  • Achievement Points:  0
  • Days Won:  0
  • Joined:  10/23/2011
  • Status:  Offline
  • Last Seen:  

Nee, ik kan echt geen enkel bestand bekijken en ja ik weet zeker dat ik wel in de goede map zit...

Ik word zo langzamerhand helemaal gek ervan :(

Link to comment
Share on other sites

  • Administrators

  • Content Count:  26,154
  • Reputation:   2,883
  • Achievement Points:  23,021
  • Days Won:  263
  • Joined:  12/17/2011
  • Status:  Offline
  • Last Seen:  
  • Device:  Android

Volg eens deze handleiding:

Moet echt goed gaan. Op welk punt werkt het niet juist als je deze volgt?

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites


  • Content Count:  913
  • Reputation:   193
  • Achievement Points:  0
  • Days Won:  0
  • Joined:  10/23/2011
  • Status:  Offline
  • Last Seen:  

YES hij draait!

Ik heb de video helemaal gevolgd, maar kreeg weer hetzelfde probleem. Toen bedacht ik me ineens dat het misschien aan de .htaccess lag. Die eruit geknikkerd en tadaa het werkt! Ik zie in ieder geval mijn site nu enigszins, ik moet nog wat dingetjes instellen dat hij helemaal soepel draait, maar de foutmelding is weg! Super bedankt voor al je moeite Duken!

Link to comment
Share on other sites

  • Administrators

  • Content Count:  26,154
  • Reputation:   2,883
  • Achievement Points:  23,021
  • Days Won:  263
  • Joined:  12/17/2011
  • Status:  Offline
  • Last Seen:  
  • Device:  Android

Geen dank!! Succes alvast, als je nog vragen hebt hoor ik het wel.

Link to comment
Share on other sites


  • Content Count:  1
  • Reputation:   0
  • Achievement Points:  0
  • Days Won:  0
  • Joined:  07/12/2013
  • Status:  Offline
  • Last Seen:  

Je zou kunnen overwegen om een testmap aan te maken, hier kopieer je de volledige website in. Dan zorg je dat je de config file voor de database benadering aanpast en even voor SEO en google het gehele testmapje een robot nofollow meegeeft doormiddel van je .htaccess file... hoe je dit allemaal doet? Google is je vriend :)

Link to comment
Share on other sites

Geplaatst 2 uur geleden

Vergeten jullie alsjeblieft de VPN verbinding niet? Je internet provider zoals Ziggo of KPN kan door gebruik van de VPN niet zien wat er gebeurd op je internet verbinding en ben je volledig anoniem voor iedereen. Een vereiste tegenwoordig.... We een uitgebreide handleiding geschreven met informatie. :goed:

Deze vindt je hier:   https://www.duken.nl/forums/handleidingen/downloaden/vpn-verbinding-en-anoniem-downloaden-r35/  


Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share


×
×
  • Create New...