Jump to content

Actie Black Friday: PIA VPN voor slechts €1,94 per maand & 3 maanden gratis

 • Hoog gebruiksgemak en snelle VPN
 • Goede kwaliteit voor de scherpste prijs
 • Torrents, Usenet en Netflix mogelijk!
 • Plus 3 maanden gratis en 30 dagen niet goed geld terug

En de handleiding: Private Internet Access :goed:

 • Sign Up


OpenVPN op router icm PIA VPN en ddwrt


Go to solution Solved by Duken,

Recommended Posts

ik las op internet dat je ook op een router een vpn verbinding kan zetten (openvpn) zodat je alle apparaten, zowel via lan als wifi aan aangesloten hebt via vpn. Dit is handig om bijvoorbeeld je TV via lan of wifi te verbinden zodat je dan netflix kan kijken via VPN.

Ik heb gegoogled, en gezocht op youtube en diverse hits en filmpjes gevonden. Ik heb een wifirouter met openwrt en eentje met tomato er op maar het is me tot nu toe niet gelukt om het voor elkaar te krijgen. In 1 van de voorbeelden wordt als voorbeeld expressvpn gebruikt en ik heb onlangs PIA vpn aangeschaft.

Weet iemand een goede handleiding, of zou ik beter bij de klantenservice van PIA kunnen vragen?

 • Thanks 1
Link to comment
Share on other sites

 • Administrators
 • Solution

Dat is zeker een goed idee om op je router te activeren. Pia is daar ook een goede provider voor.

Informatie staat ook hier: https://www.privateinternetaccess.com/helpdesk/kb/articles/can-i-use-the-private-internet-access-service-with-my-router-2

Hier is de laatste handleiding van Pia. Maar bij mij laad deze pagina niet meer...? 😑

https://www.privateinternetaccess.com/helpdesk/guides/routers/dd-wrt-v40559-openvpn-setup

Maar Pia support helpt anders ook snel. Ticket aanmaken kan hier

https://www.privateinternetaccess.com/helpdesk/new-ticket

Hoop dat de handleiding wel bij jouw opent. 👌

 

 • Thanks 2
Link to comment
Share on other sites

 • Duken changed the title to OpenVPN op router icm PIA VPN en ddwrt

Ik heb het aan de praat gekeken, precies de handleiding gevolgd, af en toe moest ik iets wel 5 x lezen voor ik het echt begreep maar goed, uiteindelijk werkt het. Momenteel via een server in de US een download van minder dan 5 Mb, maar ik vind het al lang mooi dat het werkt.

 • Like 1
 • Agree 1
Link to comment
Share on other sites

Persoonlijk zou ik PIA NIET op een router installeren. Dan gebruiken alle apparaten die aangesloten zijn op de router dezelfde VPN server, b.v. een uit Amerika.

Bij PIA mag je met 10 apparaten tegelijkertijd verbinding maken met hun servers.

Soms is het handig om b.v. een Shield-TV waar Netflix op draait, naar een server in Amerika te laten verwijzen en je eigen PC geen VPN verbinding te hebben met bepaalde websites. (b.v. IMDB die van taal verandert als je een Buitenlandse VPN server gebruikt) of je mail programma wat ineens geen mail meer kan verzenden omdat je via een VPN server in het buitenland verbinding maakt.

En als je je eigen PC naar welk land dan ook wilt laten verwijzen, kies je dat gewoon in de PIA app.

Maar, iedereen is vrij om zelf te bepalen wat voor hem/haar het makkelijkst is. 

Voor mij is het gemakkelijkst dat elk apparaat waar nodig, een eigen PIA verbinding maakt naar welk land dan ook.

groetjes,

Nathalie

PS: installeer Wireguard op een router zodat je van buiten af je eigen apparaten kunt aanspreken.

 • Meow 1
Link to comment
Share on other sites

Bedankt voor je tips. Het idee van VPN op de router was omdat ik een manier zocht om netflix op mijn tv via de vpn te krijgen aangezien ik niet PIA op mijn TV kan installeren, tenminste dat denk ik. Verder heb ik wel gewoon de PIA app op mijn pc en android.

 • Like 2
Link to comment
Share on other sites

Duidelijk. 

Maar om dan je hele netwerk achter dezelfde VPN verbinding te stoppen is wel een radicaal besluit. Met de VPN app op je PC kun je wel kiezen voor een andere VPN server/land maar je kunt NOOIT een verbinding maken zonder VPN want die gaat, zoals je zelf zegt, via de router.

Een nettere oplossing lijkt mij een extern Android kastje die aan de TV gekoppeld is waar je wel een PIA app op kunt draaien en zelf kunt selecteren welke VPN verbinding je wilt gebruiken. Een Mi box kost pakweg 50 euro.

Je kunt ook een goedkoop routertje van GL.iNet in je netwerk koppelen en op basis van MAC adressen selecteren welke apparaten je via de PIA VPN server laat lopen. kosten 25 à 30 euro.

Dan kun je de rest van je netwerk tenminste gebruiken zonder VPN. 

 • Like 1
Link to comment
Share on other sites

@Vampire Inspector inderdaad zo heb ik het nu ook neer gezet. En als ik verbinding maak met die wifirouter waar het op staat via wifi dan zit dat ook achter vpn. Prima oplossing. Daarnaast heb ik het ook op mijn synology nas ingesteld, deze loopt uiteraard niet via die router maar heeft gewoon een eigen openvpn verbinding

 • Agree 1
Link to comment
Share on other sites

2 uur geleden zei Vampire Inspector:

Je kan ook je VPN router achter de router van je provider plaatsen. Alle apparatuur wat VPN nodig heeft sluit je aan op je VPN router, alles wat dat niet hoeft via de router van de provider 🧛‍♂️

Dat bedoelde ik te zeggen met een goedkoop GL.iNet routertje. 

Ik neem aan dat je Synology NAS geconfigureerd hebt als openvpn server. Want anders zou je daar wel PIA voor gebruiken als je deze als vpn client gebruikt.

 • Agree 1
Link to comment
Share on other sites

 • Administrators

Wel netjes dat het je is gelukt @The_Achouffe. Het lijkt mij ook een mooie oplossing. Helaas kan mijn Nest WiFi dat niet aan. Kan je MACE ook activeren vanaf je router? Dat zou helemaal lekker zijn voor al je mobiele apparaten. Geen reclame meer :)

Link to comment
Share on other sites

 • Administrators
1 uur geleden zei nathaliesch:

Daarvoor heb je toch AdGuardHome in je Openwrt router geïnstalleerd om je hele netwerk advertentievrij te houden?

groetjes en een prettig weekend,

Nathalie

ADguardhome kon ik niet :) openwrt spreekt mij toch weer aan.... Maar het gemak van de google. Lastig lastig. 🤭

Link to comment
Share on other sites

ik zal het eens proberen om ADGuardHome er op te zetten. Ik heb trouwens een TP-Link Archer AC2600, 1 van de eerste mimo routers, al wel weer een tijdje oud maar hij ondersteunt dus wel OpenWRT, Ik heb het ding al diverse keren geflashed en vastlopers en bricks e.d. gehad maar toch elke keer weer via de site van OpenWRT een oplossing gevonden om hem weer aan de praat te krijgen. Sinds kort het ik een soort mesh netwerk met AP's van TP link de AC1350, 2 binnen en 1 buiten EAP225. Toen dacht ik wat moet ik nog met die AC2600 maar nu komt ie toch nog weer goed van pas.

Link to comment
Share on other sites

Ik heb AGH op mijn Synology NAS en op bv een Shield met een VPN en split tunneling. Als ik daarna check, werkt AGH niet in de apps waar de VPN in geactiveerd is, want de DNS van de VPN worden gebruikt. Alleen de apps die buiten de VPN gaan werkt AGH. Is hier een oplossing voor dat de apps binnen de VPN wel AGH gebruikt?

Edited by Glassertje
Link to comment
Share on other sites

 • Moderators
22 uur geleden zei nathaliesch:

Uiteraard is een Raspberry uitermate geschikt voor zulke toepassingen maar als je toch al een apparaat (router) hebt wat ervoor geschikt is, waarom zou je dan nog een apparaat in je netwerk koppelen?

Van mijn 'oude' Netgear R-7800 met Openwrt erop heb ik het interne geheugen uitgebreid met een USB 3.0 stick (32GB) zodat ik voldoende geheugen heb. Deze router heb ik (omdat mijn provider geen bridge modem levert) in een DMZ gezet. In het modem van de provider staat een DDNS for easy access. 

Verder heb ik AdGuardHome geïnstalleerd zodat mijn netwerk vrij blijft van advertenties en om mijn netwerk van buitenaf te kunnen benaderen, staat er een WireGuard server op geïnstalleerd. Een bijkomstig voordeel van AdGuardHome is dat het ook DNS-over-TLS en DNS over HTTPS ondersteund.

Als ik buitenshuis op mijn telefoon de WireGuard verbinding actief heb, dan worden ook op mijn telefoon de advertenties geblokt.

Op mijn apparaten zoals NAS en PC's heb ik idd ook een PIA client geïnstalleerd maar die zet ik aan als daar behoefte voor is. (NAS staat altijd aan)

Voor meer informatie zou ik eens google'n op "AdGuardHome on Openwrt router" en "Wireguard on Openwrt router"

Groetjes

Nathalie

 

Voornaamste reden dat ik dit aangaf was om mensen meerdere opties te geven.

Maar uiteraard als je al een oude router is bezit hebt die het allemaal ondersteund ben je ook klaar. Alleen persoonlijk hou ik ervan om van A tot Z zulke dingen te programmeren en uit te vinden.

Vandaar mijn aanvulling 😉

 • Agree 1
Link to comment
Share on other sites

Oja, helemaal vergeten.

Waar ik woon komt het nog regelmatig voor dat de internetverbinding uitvalt. 

Als ik dan op mijn telefoon de hotspot aanzet en even wat aan de interfaces in de router frommel , is mijn netwerkje weer helemaal in de lucht.

Uiteraard komt dit niet vaak voor maar het komt altijd ongelegen. Ik heb wel een 100GB abbo op mijn foon

groetjes en een fijne zondag,

Nathalie

 • Thanks 1
Link to comment
Share on other sites

15 uur geleden zei Glassertje:

Ik heb AGH op mijn Synology NAS en op bv een Shield met een VPN en split tunneling. Als ik daarna check, werkt AGH niet in de apps waar de VPN in geactiveerd is, want de DNS van de VPN worden gebruikt. Alleen de apps die buiten de VPN gaan werkt AGH. Is hier een oplossing voor dat de apps binnen de VPN wel AGH gebruikt?

Dat ligt er maar net aan. Binnen sommige VPN apps kun je je DNS instellingen alsnog laten verwijzen naar je AGH en zal AGH dus je DNS omzetting op zich nemen.

Private-Internet-Access-custom-DNS.jpg.7006fe8768e443a7ba79d396886fbc7a.jpg

Anders zul je op een of andere manier een "DNS Leak" moeten creëren, maar dan naar je eigen AGH, hoe je dat moet doen ligt er maar net aan wat voor client/setup je gebruikt 🧛‍♂️

 

Link to comment
Share on other sites

@Vampire Inspector Dankje voor je reactie. hier heb ik over na zitten denken. Voorheen had ik de VPN in mijn router (ASUS AX88U) en de DNS van AGH werd gebruikt. Ik gebruikte DNS servers waarvan ik zeker wist dat die niet loggen en had een DNS Leak. Weet jij of iemand anders of je dan een beveiligings risico hebt? En deze manier beter niet kan doen? Het lijkt me als een DNS niet logt, of binnen 25 uur alles verwijderd, dat het niet zo uitmaakt. Maar waar het me om gaat is dat mijn echte ip niet zichtbaar wordt. Ik gebruik overigs DNS over TLS in AGH.

 

Ik had het eerst in mijn router zitten, omdat de VPN snelheid vele malen hoger was.

Edited by Glassertje
Link to comment
Share on other sites

@Vampire InspectorIk heb er niet zo'n moeite mee dat iemand m'n dns verzoeken ziet. Ik gebruik een vpn om iptv te kijken. Vind het alleen belangrijk dat hun mijn echte ip niet zien. Al vraag ik me af of een vpn enig nut heeft omdat er nog nooit iemand hier in Nederland veroordeelt is voor het kijken van iptv.

Link to comment
Share on other sites

5 minuten geleden zei Glassertje:

@Vampire InspectorIk heb er niet zo'n moeite mee dat iemand m'n dns verzoeken ziet. Ik gebruik een vpn om iptv te kijken. Vind het alleen belangrijk dat hun mijn echte ip niet zien. Al vraag ik me af of een vpn enig nut heeft omdat er nog nooit iemand hier in Nederland veroordeelt is voor het kijken van iptv.

Als je niet wilt laten zien aan websites die je bezoekt wat jou echte IP adres is dan is een VPN en juiste browser instellingen essentieel. Zorg er dus voor dat jou IP adres dan ook niet via Webrtc lekt!

 • Thanks 1
Link to comment
Share on other sites

Advertorial - Geplaatst 21 uur geleden

Vergeten jullie de VPN verbinding niet? Je internet provider zoals Ziggo of KPN kan door gebruik van de VPN niet zien wat er gebeurd op je internet verbinding en ben je volledig anoniem. Een vereiste tegenwoordig.... Gelukkig hebben we een uitgebreide handleiding geschreven met informatie. :goed:

Deze vindt je hier:   https://www.duken.nl/forums/handleidingen/handige-tips/vpn-verbinding-en-anoniem-downloaden-r35/  


Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

 • Similar Content

  • By Leffeblond
   Hallo,
   Wil graag Pia Vpn op mijn sony tv installeren.
   De APK heb ik , alleen het probleem is dat ik hem niet kan openen op de tv op de telefoon werkt de APP wel.
   Wie heeft de oplossing om de APK te installeren  zonder playstore?
    
   groet Leffeblond.
  • By Duken
   Welkom bij de handleiding van Private Internet Access VPN voor op je Android telefoon. Met dit programma is het mogelijk om een VPN verbinding te gebruiken op je Android telefoon zodat anoniem kan downloaden en te internetten.
   In dit artikel geven we een introductie, gebruiksaanwijzing en de configuratie voor het optimaal gebruik maken van PIA op je telefoon. De handleiding voor Windows computers vinden we hier.
   Wat komt er aan bod deze handleiding?
   Wat is PIA VPN? Plus- en minpunten van PIA VPN op Android. Installatie in woord en beeld Configuratie en tips van PIA VPN op Android na de installatie voor optimaal gebruik PIA MACE gebruiken Wat is PIA VPN?
   PIA VPN op je telefoon kan heel goed van pas komen. Misschien denk je dat een VPN applicatie op je telefoon geen groot verschil voor je zal maken, maar dat is zeker niet waar. Ook VPN’s voor je telefoon hebben veel voordelen. Je kunt bijvoorbeeld veilig verbinding maken met openbare wifi-hotspots, anoniem internetten, Internetcensuur omzeilen maar ook goedkoper online shoppen. 
   Wanneer je onderweg bent, bijvoorbeeld op vakantie, is de kans groot dat je openbare wifi netwerken gaat gebruiken. Bijvoorbeeld in het Hotel waar je overblijft, het restaurant waar je eet, het vliegveld waar je bent en andere plekken. Veel mensen beseffen niet dat op die manier gebruik maken van publieke wifi hotspots gevaarlijk kan zijn, je kan op een openbare wifi netwerk namelijk makkelijk meekijken met het verkeer wat hier op plaatst vind en gegevens onderscheppen. Op deze manier is het dus mogelijk om gevoelige informatie in te zien die jij verstuurt en ontvangt via het internet. De VPN verbinding houd dit tegen.
   PIA komt als beste uit de test en staat onder andere het downloaden van torrents en nieuwsgroepen toe. Het bedrijf houdt geen gegevens / logs bij van wat je download en ze zullen je gegevens dus niet door kunnen spelen aan autoriteiten mochten die daarom vragen. Je met hierdoor 100% veilig. Het downloaden via torrents over de servers gaat i.c.m. PIA met de maximale snelheid en ze zijn goedkoop. Daarnaast kan je je account delen omdat je met 10 apparaten tegelijk gebruik mag maken van het abonnement.
   Plus- en minpunten van PIA VPN op je telefoon.
   Pluspunten
   Onbeperkte data en maximale snelheid Zeer prettige Nederlandstalige app Goedkoop en met 10 gelijktijdige verbindingen! Downloaden via torrents, nieuwsgroepen etc mogelijk Betaal mogelijkheden via iDeal, creditcard, paypal etc Anonieme VPN en geen logging Bewezen uit rechtzaken waar Private internet access geen logging beschikbaar had. Software voor alle soorten apparaten en killswitch 30 dagen niet-goed-geld-terug garantie PIA MACE voor blokkeren van reclame op websites Gratis InBrowser - anonieme browser minpunten
   PIA MACE alleen te downloaden buiten de Playstore i.v.m. richtlijnen Google. Installatie in woord en beeld
   Je hebt een account nodig voor gebruik van PIA VPN. Open de website van Private internet access en via de link krijg je extra korting en TIJDELIJK 2 maanden gratis cadeau.  (Als je nog geen account hebt.)
   Kies een gewenst abonnement via "abonnement selecteren". Je kunt bij Private Internet Access binnen 30 dagen na de aanschaf je geld terug vragen. Je kunt dit zien als een probeer periode, op deze manier kun je gratis de VPN service testen.
   €9.29 per maand €3.10 per maand (€37 per jaar - 62% korting) €2.50 per maand (€65 per twee jaar - 77% korting & 3 maanden gratis) Let wel: Je betaald bij het afsluiten voor de gekozen periode en niet per maand. Dit in gedacht houdend kan je ook kiezen voor het jaar abonnement voor €3.10 per maand en daarbij éénmalig €37 betaald.

   Download het programma van PIA VPN via de Playstore. Deze kan je opzoeken of openen via deze link.

   Open de applicatie na de installatie en druk op Inloggen.

   Login met de gegevens die je hebt ontvangen van PIA. Als je nog geen account hebt kan je deze hier aanmaken. Open de website van Private internet access en via de link krijg je extra korting en TIJDELIJK 2 maanden gratis cadeau. 

   PIA heeft toegang nodig op je telefoon om VPN in te stellen. Druk op OK.

   Accepteer het verbindingsverzoek van de PIA VPN applicatie.

   De applicatie kan worden gebruikt en is beschikbaar. 

   Configuratie en tips van PIA VPN op je telefoon na de installatie voor optimaal gebruik
   We gaan eerst de configuratie bekijken van de applicatie. Open de instellingen van de applicatie.

   Er zijn bijzonder veel instellingen te vinden. Gelukkig staan de meeste instellingen uitgelegd. Wij gaan de instellingen na welke wij persoonlijk handig vinden.

   De instelling "lokaal netwerk blokkeren" zet ik graag uit. Zodat mijn telefoon nog gebruik kan maken van interne netwerk devices bij mij thuis. Zoals Google Chromecast apparaten of mijn printer. Deze keuze hoef je niet uit te schakelen.

   Een goede optie is de netwerk beheer optie. Hiermee kan je regels aanmaken, zoals het automatisch starten van je VPN verbinding als op een openbare WiFi verbinding zit. Of juist je VPN uitschakelen als je gebruikt maakt van je WiFi verbinding thuis.

   Als je kiest voor automatisering beheren vraagt PIA voor toegang tot locatie services zodat hij weet wanneer de VPN verbinding automatisch kan worden ingeschakeld.

   Hier kan je gewenste regels invullen wanneer de VPN verbinding automatisch moet starten of moet uitschakelen.
    

   Maak via de grote knop een verbinding met de VPN provider. Hierna zit je veilig verbonden.

   In de applicatie zit ook een losse browser. Deze browser staat los van je browser op je telefoon. Alles wat je hier doet is nooit meer te achterhalen op je telefoon. Je eigen browser houd je geschiedenis bij. Als je bijvoorbeeld een website opent waarvan je liever niet hebt dat een gezinslid oid kan zien dat je deze hebt geopend is dit een ware oplossing. Bij het openen van een andere applicatie of je homescreen verdwijnt alles direct binnen InBrowser. Bij het openen van InBrowser zul je dus weer alles opnieuw moeten opzoeken.
   1
   Even een dubbele check welke gegevens er worden gezien als iemand onze gegevens zou willen nagaan. Met de VPN verbinding zijn we opeens in belgie idpv Nederland.
    

   Op je telefoon wordt ook netjes de status bijgehouden van je VPN connectie.
   \
   PIA MACE gebruiken
   PIA MACE blokkeert alle reclame op websites. In de VPN client wordt reclame automatisch gesloten op websites. Het is verbazingwekkend wat dit doet met de snelheid op websites. Sites laden veel sneller en komen rustiger in beeld. Maar helaas is PIA MACE niet standaard in de client beschikbaar. In de richtlijnen van de Google playstore is dit namelijk verboden. Google wilt niet dat je dit hebt draaien op je telefoon omdat er dan inkomsten verloren gaan. Gelukkig biedt PIA VPN wel een mogelijkheid aan om PIA MACE beschikbaar baar te maken. Je kunt buiten de playstore om het installatie bestand van PIA VPN downloaden waar PIA MACE in is meegeleverd. Op de website van PIA kan je de APK downloaden. https://nld.privateinternetaccess.com/download/android-vpn-app

   Download de APK vanaf je browser en installeer deze nadat de download is voltooid.

   Binnen je instellingen krijg je nu één extra optie zichtbaar.  PIA MACE, deze gaan we uiteraard activeren! 

   Als voorbeeld zie je bijvoorbeeld al bij nu.nl geen reclame meer. Links zonder PIA MACE rechts met PIA MACE actief. Geen reclame meer. 
    
    
   Private Internet Access is de zeer goede en betrouwbare VPN provider als je wilt downloaden. Vragen of opmerkingen kunnen in de reacties of als losse vragen in het forum van Duken.nl. Eventuele problemen met de snelheid i.c.m. PIA VPN kunnen hier worden aangevraagd. Wij hebben ook een handleiding voor Windows machines beschikbaar.
   We hebben nog een handige tip voor de PIA VPN gebruikers, deze vinden we hier voor het gebruik van Split-tunneling.
  • By Misterkilobyte
   is bv ssl verplicht om bv je gegevens te beschermen.
   Want als je VPN hebt wordt je gegevens immers ook al versleuteld een gecodeerd door je VPN provider.
   Ik vraag dit namelijk als ik bij mijn usenetprovider de ssl uitschakel dan gaat mijn downloadsnelheid veel hoger, en heb mijn vpn aan van Pia
  • By William
   Welkom bij de handleiding om een VPN verbinding te gebruiken zodat je anoniem kan internetten. Met dit programma is het mogelijk om anoniem te downloaden en te internetten. In dit artikel geven we een introductie, gebruikers handleiding en configuratie voor het optimaal gebruik maken van je VPN verbinding. We hebben ook een handleiding beschikbaar voor je telefoon i.c.m. PIA VPN, die vinden we hier.
   Wat komt er aan bod deze handleiding?
   Wat is een VPN verbinding Wat kan je nog meer met een VPN verbinding? Plus- en minpunten van Private internet access (PIA) VPN verbinding Installatie in woord en beeld van de nieuwste client Configuratie en tips van de PIA VPN na de installatie voor optimaal gebruik Wat is een VPN verbinding
   Iedereen heeft wel eens gehoord van een VPN verbinding. Sommige weten precies wat VPN betekend terwijl andere niet bekend zijn met het gebruik en de functie van de VPN verbinding. Met een VPN verbinding is het mogelijk om anoniem gebruik te maken van het internet en te downloaden.
   Allereerst is het simpelweg veiliger internetten. Bij het normaal gebruik van internet is voor iedereen zichtbaar wat jou persoonlijk ip adres is, welke provider je hebt, waar je vandaan komt etc. Kijk hier maar eens als test wat er op jouw IP adres kan worden gevonden. Als je een VPN verbinding gebruikt zijn dit soort zaken niet meer zichtbaar en kan je je persoonlijk gegevens verbergen waardoor je anoniem gebruik kan maken van het internet. Belangrijkste voor de downloader is natuurlijk een eventuele auteur organisatie jouw persoonlijke gegevens niet kan achterhalen...
   PIA komt als beste uit de test en staat onder andere het downloaden van torrents en nieuwsgroepen toe. Het bedrijf houdt geen gegevens / logs bij van wat je download en ze zullen je gegevens dus niet door kunnen spelen aan autoriteiten mochten die daarom vragen. Je met hierdoor 100% veilig. Het downloaden via torrents over de servers gaat i.c.m. PIA met de maximale snelheid en ze zijn goedkoop. Daarnaast kan je je account delen omdat je met 10 apparaten tegelijk gebruik mag maken van het abonnement.
   Plus- en minpunten van Private Internet Access VPN verbinding
   Pluspunten
   Onbeperkte data en maximale snelheid Goedkoop en met 10 gelijktijdige verbindingen! Downloaden via torrents, nieuwsgroepen etc mogelijk Betaal mogelijkheden via iDeal, creditcard, paypal etc Anonieme VPN en geen logging Bewezen uit rechtzaken waar Private internet access geen logging beschikbaar had. Software voor alle apparaten en killswitch 30 dagen niet-goed-geld-terug garantie Nederlands-talige software minpunten
   Geen live support chat Installatie in woord en beeld
   Open de website van Private internet access en via de link krijg je extra korting en TIJDELIJK 2 maanden gratis cadeau. 

   Kies een gewenst abonnement via "abonnement selecteren". Je kunt bij Private Internet Access binnen 30 dagen na de aanschaf je geld terug vragen. Je kunt dit zien als een probeer periode, op deze manier kun je gratis de VPN service testen.
   €9.29 per maand €3.10 per maand (€37 per jaar - 62% korting) €2.50 per maand (€65 per twee jaar - 77% korting & 3 maanden gratis) Let wel: Je betaald bij het afsluiten voor de gekozen periode en niet per maand. Dit in gedacht houdend kan je ook kiezen voor het jaar abonnement voor €3.10 per maand en daarbij éénmalig €37 betaald.
   Selecteer de gewenste betaal methode. In ons geval kiezen we voor een jaarlijks abonnement en betalen we via iDeal en kies je bank om de betaling te starten.

   Na de betaling ontvang je een email met de login gegevens van Private internet access. In deze email staat ook de link waar je de software kan downloaden. Open de link om de VPN software te downloaden. Je kunt de software downloaden voor verschillende apparaten. In ons geval gaan we de VPN software gebruiken met Windows. Klik op de Windows download. Daarna gaat de software downloaden. Vergeet niet dat je de VPN software ook mag gebruiken op andere apparaten zoals je mobiele telefoon en dat je tot 10 verbindingen tegelijk kan opzetten.

   Als de software is gedownload kunt u het installatie bestand uitvoeren. Kies voor Ja.

   De installatie loopt automatisch en private internet access zorgt zelf voor de drivers en VPN tool.

   Nadat de software is geïnstalleerd zal deze automatisch worden opgestart. Kies voor inloggen.

   Voor je gebruikersnaam en wachtwoord in welke je hebt ontvangen in je email programma.
   Configuratie en tips van de PIA VPN na de installatie voor optimaal gebruik Voordat we gaan verbinden met de VPN client gaan we eerst de instellingen bekijken en aanpassen. Druk op de drie stipjes en kies instellingen.

   Selecteer de optie "Lanceren bij opstarten van systeem" en "Verbinden bij opstarten" . Dit zorgt ervoor dat de VPN automatisch word gestart bij het inloggen in Windows. U bent dan automatisch anoniem op het internet. Selecteer de taal op Nederlands voor de Nederlandse interface.

   Selecteer de tab Privacy. Aanbevolen is de PIA MACE te activeren. Deze optie blokkeert advertenties en trackers op alle websites als je bent verbonden. De VPN Kill Switch zorgt ervoor dat je internet verbinding word gesloten als je niet verbonden bent met de VPN server. Je kunt dus alleen downloaden en internetten als je verbonden bent met de VPN servers van PIA.

   Selecteer de tab Netwerk. Hierin is de optie Port forwarding aanvragen mogelijk. Deze is handig bij het gebruik van het downloaden via bittorrent zodat het downloader sneller kan lopen. Gebruik deze optie als je tegen langzaam torrent verkeer oploopt.
   De Spittunnel optie is handig om bepaald verkeer niet via de VPN dienst (zoals gaming) te laten lopen. Een handleiding over VPN Split tunnel vinden we hier.

    
   Druk op de grote gele knop om de client te verbinden. Deze wordt daarna groen en geeft weer dat je bent verbinden. Met de pijl die naar onderwijst krijg je de opties en mogelijkheden van de client in een snel oogopslag te zien. 

   Je kunt bij deze optie ook de prestatie zien van de client. Wat is je huidige download snelheid, hoeveel heb je gedownload en snelle instellingen kan je hierin in en uitschakelen.

   We gaan de client nog testen op snelheid. Via de website Speedtest.net kan je de snelheid meten. Hier kunnen we ook controleren met welk IP adres we voor de buitenwereld bekend zijn. We zien dat de onze maximale download snelheid behaald worden. Complimenten voor deze VPN provider. 

   Je kan nu via je VPN verbinding veilig downloaden en internetten.
   Wat kan je nog meer met een VPN verbinding?
   Verder is het door de VPN mogelijk om blokkades te omzeilen. Het aanbod van bijvoorbeeld Netflix is in Nederland kleiner dan het aanbod in Amerika. Door de VPN connectie wordt het voor jou mogelijk gemaakt om meer dan 15.000 films en series op Netflix te kijken, in plaats van 3.000 titels die in ons land te zien zijn. 
   Een ander voordeel is dat een VPN-verbinding kan besparen op verschillende producten en diensten (zoals vliegtickets, tickets voor parken etc). Deze worden tegen een relatief hoge prijs verkocht in Nederland omdat we welvarend zijn. Je raadt het al: de prijzen op jouw beeldscherm zullen dalen als jij gebruik maakt van een dergelijke verbinding. Boek bijvoorbeeld eens tickets via je VPN connectie voor Disneyland. Je krijgt dan betere aanbiedingen.
   VPN en downloaden
   In deze handleiding gaan we als voorbeeld met de torrent applicatie qBittorrent i.c.m. de VPN verbinding downloaden. De handleiding van qBittorrent kan je hier vinden. Nadat de VPN client is verbonden starten we qBittorrent en downloaden we de film TPB AFK: The Pirate Bay Away from Keyboard en gaan deze downloaden. Het downloaden heeft binnen enkele seconden al bijna onze volledige download snelheid. (5MB per seconden.)

   Leuk om te zien is dat onder het kopje "peers" wie nog meer het bestanden aan het downloaden en aan het delen zijn. De IP-adressen zijn zichtbaar evenals het land. Deze downloaders zien niet meer jou persoonlijke IP-adres maar die van de VPN provider PIA en ben je anoniem!

   Private Internet Access is de zeer goede en betrouwbare VPN provider als je wilt downloaden. Vragen of opmerkingen kunnen in de reacties of als losse vragen in het forum van Duken.nl. Eventuele problemen met de snelheid i.c.m. PIA VPN kunnen hier worden aangevraagd.
   Een handleiding voor PIA VPN op je telefoon kan je ook bij ons vinden, tenslotte kan je daar ook je PIA account op gebruiken.
   We hebben nog een handige tip voor de PIA VPN gebruikers, deze vinden we hier voor het gebruik van Split-tunneling.
    
 • Who was online  9 Users were Online in the last 4 hours

×
×
 • Create New...