Jump to content

Actie: PIA VPN voor slechts €1,99 per maand & 2 maanden gratis

  • Hoog gebruiksgemak en snelle VPN
  • Goede kwaliteit voor de scherpste prijs
  • Torrents, Usenet en Netflix mogelijk!
  • Plus 2 maanden gratis en 30 dagen niet goed geld terug

En de handleiding: Private Internet Access :goed:

  • Sign Up


Spotnet snelheid langszaam via payserver



Recommended Posts


  • Content Count:  427
  • Reputation:   10
  • Achievement Points:  314
  • Days Won:  0
  • Joined:  01/18/2007
  • Status:  Offline
  • Last Seen:  
  • Device:  iPhone

Ik ben gisteren weer begonnen met downloaden via spotnet. Ik heb een pro-abo bij XsNews(tot 20mbit). Vooralsnog komt mijn download snelheid niet boven de 1,5mb uit. Iemand enig idee hoe dit kan?

Link to comment
Share on other sites


  • Content Count:  917
  • Reputation:   427
  • Achievement Points:  655
  • Days Won:  4
  • Joined:  08/25/2009
  • Status:  Offline
  • Last Seen:  
  • Device:  Windows

Heb je bij de provider instellingen het aantal verbindingen wel hoog genoeg ingesteld staan? Volgens je abonnement kan je daar 8 verbindingen instellen.

Link to comment
Share on other sites

  • Administrators

  • Content Count:  26,090
  • Reputation:   2,827
  • Achievement Points:  21,538
  • Days Won:  262
  • Joined:  12/17/2011
  • Status:  Offline
  • Last Seen:  
  • Device:  Android

Je kan ook nog proberen om SSL te activeren. Het kan zijn dat je provider je snelheid "knijpt". Via SSL kan je dit omzeilen.

Link to comment
Share on other sites


  • Content Count:  427
  • Reputation:   10
  • Achievement Points:  314
  • Days Won:  0
  • Joined:  01/18/2007
  • Status:  Offline
  • Last Seen:  
  • Device:  iPhone

Ja hij staat wel op 8 , maar hangt qua snelheid tussen de 300 kb en max 1,5mb.. @ duken Hoe activeer ik dat? Want dit is een beetje zonde als je een payserver hebt voor 20mb

Edited by Patrickj
Link to comment
Share on other sites


  • Content Count:  1,573
  • Reputation:   118
  • Achievement Points:  0
  • Days Won:  0
  • Joined:  04/17/2009
  • Status:  Offline
  • Last Seen:  
  • Age:  39

Jou payserver kan vast met SSL werken. Zet deze optie eens aan, dan kan je provider je snelheid niet knijpen.

Je kunt dit activeren in je provider setting binnen spotnet. Daar kan je bij port SSL selecteren.

Wat is en hoe werkt SSL als men download via nieuwsgroepen?

SSL staat voor Secure Sockets Layer en is een codeer (versleutel) protocol. Bij de meeste Usenet providers kunt u gebruik maken van SSL, mits de gebruikte usenet client ook SSL ondersteund, voorbeelden hiervan zijn: Newsleecher, Grabit, Newsbin Pro, Sabnzbd en Hellanzb. Wel gebruikt SSL een andere poort, namelijk 563 idpv de standaard 119.

Voordelen SSL: SSL kan de downloadsnelheid verhogen als uw internet provider het usenet verkeer knijpt. Verder zorgt SSL voor een stukje meer veiligheid. Alles wat u download is versleuteld, niemand kan zien wat er tussen uw internet verbinding en de newsservers gebeurd. 

Nadelen SSL: SSL kost processorkracht. Als u een minder snelle computer heeft kan het zijn dat de downloadsnelheid bij gebruik van SSL juist lager uitvalt, omdat je computer het decrypten van de berichten niet bijhoud. Hoe sneller de internet verbinding is, hoe sneller de downloadsnelheid en hoe sneller er gedecrypt moet worden.

Verstuurd vanaf mijn Nexus 5 met Tapatalk

Link to comment
Share on other sites


  • Content Count:  427
  • Reputation:   10
  • Achievement Points:  314
  • Days Won:  0
  • Joined:  01/18/2007
  • Status:  Offline
  • Last Seen:  
  • Device:  iPhone

Dus ipv poort 119 moet ik hem op 563 zetten, dat is eigenlijk alles? Of moet ik ook nog ergens op mn laptop die poort openzetten? Mijn payserver is trouwens xsnews.

Link to comment
Share on other sites

  • Administrators

  • Content Count:  26,090
  • Reputation:   2,827
  • Achievement Points:  21,538
  • Days Won:  262
  • Joined:  12/17/2011
  • Status:  Offline
  • Last Seen:  
  • Device:  Android

Ja dat klopt, bij het aanpassen van de port ga je downloaden via SSL. Gaat het dan wel snel;?

Link to comment
Share on other sites


  • Content Count:  427
  • Reputation:   10
  • Achievement Points:  314
  • Days Won:  0
  • Joined:  01/18/2007
  • Status:  Offline
  • Last Seen:  
  • Device:  iPhone

2,2 mb max. Zou het ermee te maken kunnen hebben dat het op een laptop is die ik op zolder heb? Vrij ver van de modem af.

Link to comment
Share on other sites


  • Content Count:  917
  • Reputation:   427
  • Achievement Points:  655
  • Days Won:  4
  • Joined:  08/25/2009
  • Status:  Offline
  • Last Seen:  
  • Device:  Windows

Even voor de goede orde. Die 20Mbit (megabit) snelheid is omgerekend 2.5 MB (megabyte). Met die 2.2 MB zit je dus al redelijk op de maximale snelheid van je abonnement.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites


  • Content Count:  1,573
  • Reputation:   118
  • Achievement Points:  0
  • Days Won:  0
  • Joined:  04/17/2009
  • Status:  Offline
  • Last Seen:  
  • Age:  39

Wat is overigens je maximale snelheid welke je kan halen bij speedtest.net ?

Verstuurd vanaf mijn Nexus 5 met Tapatalk

Link to comment
Share on other sites


  • Content Count:  427
  • Reputation:   10
  • Achievement Points:  314
  • Days Won:  0
  • Joined:  01/18/2007
  • Status:  Offline
  • Last Seen:  
  • Device:  iPhone

2.4 dus het klopt wel aardig. Bedankt! Weten jullie toevallig ook waarom vrij veel films/series mislukken om te downloaden? Moet ik daarvoor nog een ander programma downloaden bijvoorbeeld voor het repareren van bestanden?

Link to comment
Share on other sites


  • Content Count:  917
  • Reputation:   427
  • Achievement Points:  655
  • Days Won:  4
  • Joined:  08/25/2009
  • Status:  Offline
  • Last Seen:  
  • Device:  Windows

Spotnet pakt indien nodig zelf de reparatiebestanden. Als je deze incomplete posts alleen ervaart met films en series dan vermoed ik dat deze op basis van de Notice & Takedown alweer (gedeeltelijk) van de servers zijn afgehaald. Dit gebeurt vrij veel met de nieuwste films en series. Kijk bij de commentaartjes op Spotnet of er wellicht een back-up link vermeld wordt. Vaak lukt het met zo'n back-up link nog wel. Maar bij films en series moet je er tegenwoordig snel bij zijn, anders zijn ze alweer verdwenen en niet meer te downloaden.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites


  • Content Count:  427
  • Reputation:   10
  • Achievement Points:  314
  • Days Won:  0
  • Joined:  01/18/2007
  • Status:  Offline
  • Last Seen:  
  • Device:  iPhone

Oke probeer ik dat, thanks voor je hulp!

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

  • Content Count:  3
  • Reputation:   0
  • Achievement Points:  0
  • Days Won:  0
  • Joined:  11/11/2012
  • Status:  Offline
  • Last Seen:  

kan niet meer op spotnet komen,krijg foutmelding

Link to comment
Share on other sites


  • Content Count:  917
  • Reputation:   427
  • Achievement Points:  655
  • Days Won:  4
  • Joined:  08/25/2009
  • Status:  Offline
  • Last Seen:  
  • Device:  Windows

Welke foutmelding krijg je?

Link to comment
Share on other sites

  • 3 years later...

  • Content Count:  15
  • Reputation:   0
  • Achievement Points:  0
  • Days Won:  0
  • Joined:  02/28/2019
  • Status:  Offline
  • Last Seen:  

Hallo ik heb nu het zelfde probleem alleen ik heb net een test met de laptop gedaan en ik heb een download snelheid van 45 mbps als ik dit deel door 8 dan kom ik uit op 5.6 mb/s spotnet gaat niet sneller dan 2.35 mb . werk met spotnet 2.0 en met eweka

Link to comment
Share on other sites

  • Moderators

  • Content Count:  2,629
  • Reputation:   592
  • Achievement Points:  2,096
  • Days Won:  38
  • Joined:  08/22/2016
  • Status:  Offline
  • Last Seen:  
  • Age:  41
  • Device:  Windows

4 minuten geleden zei Remeria:

Hallo ik heb nu het zelfde probleem alleen ik heb net een test met de laptop gedaan en ik heb een download snelheid van 45 mbps als ik dit deel door 8 dan kom ik uit op 5.6 mb/s spotnet gaat niet sneller dan 2.35 mb . werk met spotnet 2.0 en met eweka

Welke snelheid haal je op speedtest.net ? Dan weten we zeker dat het ligt aan de applicatie en niet bijvoorbeeld aan de WiFi verbinding.

Link to comment
Share on other sites


  • Content Count:  15
  • Reputation:   0
  • Achievement Points:  0
  • Days Won:  0
  • Joined:  02/28/2019
  • Status:  Offline
  • Last Seen:  

een paar dagen geleden nog en heb hier nog twee laptops staan die de zelfde snelheid halen met de test van kpn site

Link to comment
Share on other sites

  • Moderators

  • Content Count:  2,629
  • Reputation:   592
  • Achievement Points:  2,096
  • Days Won:  38
  • Joined:  08/22/2016
  • Status:  Offline
  • Last Seen:  
  • Age:  41
  • Device:  Windows

Je hebt dan dus drie laptops staan. Twee daarvan downloaden met 5.6 MB via Spotnet en je test laptop komt niet boven de 2.35 met Spotnet? Maar ze halen wel alle drie de dezelfde snelheid via bijvoorbeeld Speedtest of de site van KPN?

Link to comment
Share on other sites


  • Content Count:  15
  • Reputation:   0
  • Achievement Points:  0
  • Days Won:  0
  • Joined:  02/28/2019
  • Status:  Offline
  • Last Seen:  

met de site die je op gaf kom ik tot 48.64 Mbps

Link to comment
Share on other sites


  • Content Count:  15
  • Reputation:   0
  • Achievement Points:  0
  • Days Won:  0
  • Joined:  02/28/2019
  • Status:  Offline
  • Last Seen:  

ik heb op 1 laptop spotnet staan en heb ook  de testen gedaan op de site welke je aan gaf.

Link to comment
Share on other sites

Guest Drifter
34 minuten geleden zei Remeria:

werk met spotnet 2.0 en met eweka

Hallo Remeria,

Als je een Eweka abonnement hebt, moet je in Spotnet het aantal connecties invullen om mee te downloaden. Als je bijvoorbeeld het 50 Mbps abonnement hebt kan je 8 verbindingen gebruiken. Als je om te downloaden minder dan die 8 verbindingen (Connecties) ingesteld hebt staan zal je nooit op volle snelheid iets binnenhalen. Kijk voor de zekerheid eerst even of die instellingen goed staan voordat er verder gespit gaat worden waar die lagere snelheid vandaan kan komen.

Link to comment
Share on other sites


  • Content Count:  15
  • Reputation:   0
  • Achievement Points:  0
  • Days Won:  0
  • Joined:  02/28/2019
  • Status:  Offline
  • Last Seen:  

Deze heb ik altijd op 8 staan. ik zag dat spotnet de servernaam steeds veranderd. Deze word steeds iets anders welke eweka opgeeft.

Link to comment
Share on other sites

Guest Drifter
1 uur geleden zei Remeria:

Deze heb ik altijd op 8 staan. ik zag dat spotnet de servernaam steeds veranderd. Deze word steeds iets anders welke eweka opgeeft.

Als je zelf in spotnet het server adres invult, bijv. (news.eweka.nl) wordt dat door spotnet toch niet veranderd in iets anders? Maar dat zal verder best in orde zijn dan, want anders wordt er helemaal niets gedownload. Het probleem van een tragere download verbinding zal dus ergens anders in gezocht moeten worden en dat kan uiteraard dan ook een poort zijn (in je Modem of Router) die gebruikt wordt om te downloaden, die misschien wel geforward moet worden.

Link to comment
Share on other sites


  • Content Count:  15
  • Reputation:   0
  • Achievement Points:  0
  • Days Won:  0
  • Joined:  02/28/2019
  • Status:  Offline
  • Last Seen:  

heb net contact gehad met kpn deze zeggen dat de verbinding goed is. Heb spotnet ook een andere laptop gezet, en hier het zelfde probleem. kan het ook nog een probleem wezen met de headerserver?

 

 

Link to comment
Share on other sites

Geplaatst 2 uur geleden

Vergeten jullie alsjeblieft de VPN verbinding niet? Je internet provider zoals Ziggo of KPN kan door gebruik van de VPN niet zien wat er gebeurd op je internet verbinding en ben je volledig anoniem voor iedereen. Een vereiste tegenwoordig.... We een uitgebreide handleiding geschreven met informatie. :goed:

Deze vindt je hier:   https://www.duken.nl/forums/handleidingen/downloaden/vpn-verbinding-en-anoniem-downloaden-r35/  


Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share


×
×
  • Create New...