Spring naar bijdragen

Mis de speciale aanbieding niet. 85% korting op Private Internet Access VPN, nu slechts €1,75 per maand en ontvang 4 maanden gratis.

Ervaar ultiem gebruiksgemak en een snelle VPN-verbinding. Geniet van de beste kwaliteit voor de scherpste prijs. Met Private Internet Access kun je moeiteloos torrents, Usenet en Netflix gebruiken! En geld-terug-garantie van 30 dagen, dus je kunt het risicovrij proberen.

Wil je weten hoe je aan de slag kunt gaan? Bekijk dan onze handige handleiding voor een probleemloze installatie en gebruik. :goed:



ssd schijf stuk ?


Apo
 Delen


Aanbevolen reactie


  • Bijdragen:  3
  • Waardering:   3
  • Prestatiepunten:  154
  • Dagen gewonnen:  0
  • Lid sinds:  01-04-22
  • Status:  Offline
  • Actief:  

Hoi iedereen

Ik wilde Prime os op mijn computer installeren 

hij was al een hele tijd bezig met installeren maar bleef hangen ging niet verder toen heb ik hem uitgeschakeld

probeerde het opnieuw maar zag de ssd niet meer ook mijn andere pc ziet de schijf niet meer 

zou de ssd nu stuk zijn of is er nog iets van te maken

 

Link naar opmerking
Deel via andere websites

  • Administrators

  • Bijdragen:  26.234
  • Waardering:   2.930
  • Prestatiepunten:  24.934
  • Dagen gewonnen:  264
  • Lid sinds:  17-12-11
  • Status:  Offline
  • Actief:  
  • Was actief op:  Android

Het is een beetje lastig op basis van je verhaal. Maar je kan dus de SSD schijf koppelen op een andere computer maar ook daar hij niet zichtbaar? Ik denk namelijk niet dat de schijf opeens stuk raakt. 

Kan je eens naar schijfbeheer

Harde schijf SSD niet gevonden windows schijfbeheer

Om te zien waarom je HDD of SSD niet gevonden wordt, open je schijfbeheer. Dit doe je als volgt: ga links onderin het scherm naar het Windows icoontje, klik hier met je rechtermuisknop op en selecteer Schijfbeheer ofwel Disk management. Je kunt ook de sneltoets Windows+X gebruiken en dan schijfbeheer selecteren. Je ziet nu een overzicht van alle schijven en partities die zich in je computer bevinden. Maak het venster groter tot je het "blokkenrooster" onderin het scherm ziet.

 
  • Leuk 1
  • Bedankt 1
Link naar opmerking
Deel via andere websites


  • Bijdragen:  354
  • Waardering:   388
  • Prestatiepunten:  5.968
  • Dagen gewonnen:  42
  • Lid sinds:  03-09-19
  • Status:  Offline
  • Actief:  
  • Was actief op:  Windows

SSD kapot en geen back-up: wat nu?

shutterstock_729886348-730x480.jpg?lossy

 

Zelfs als een harde schijf fysiek sneuvelt, vallen data vaak nog te redden. Wat is echter de kans dat waardevolle gegevens een probleem met een SSD overleven?

Iedere pc, zakelijk of persoonlijk, die vandaag de naam waardig is, heeft een SSD als systeemschijf. De dingen zijn veel sneller dan een HDD en kunnen in theorie beter tegen een stootje aangezien ze geen bewegende onderdelen bevatten. Dat wil niet zeggen dat ze niet kunnen crashen. Gezien de rol die de SSD speelt in een hedendaags systeem is de kans groot dat zo’n crash cruciale gegevens met zich mee de dieperik in sleurt. Geen probleem voor jou natuurlijk, aangezien je een back-up hebt liggen, maar wat met de gegevens van minder voorzienige collega’s zonder reservekopie? Is het bij een SSD ook mogelijk om data te recupereren na een fatale crash, naar analogie met een harde schijf?

Het korte antwoord is ja. Het iets langere antwoord luidt “Ja, maar…”. Melvin Plak, Global Data Recovery Lab Manager bij het herstellabo van Seagate Technology, legt uit wat er achter de ‘maar’ thuishoort. In zijn labo herstelt hij niet alleen harde schijven van Seagate, maar ook van andere fabrikanten. Sinds enkele jaren verschijnen er ook steeds meer SSD’s van allerhande merken op de werkbank. Veel hangt af van de oorzaak van het probleem. We lopen door de scenario’s.

Een bestand is verdwenen

Eerst en vooral is het interessant om weten dat het type SSD niet echt een impact heeft op herstelkansen. SATA, SAS of NVMe: achter de aansluiting zit steeds een controller met daarachter een verzameling van flash-chips, opgebouwd uit SLC-, TLC- of MLC-NAND-geheugen.

Het eenvoudigste scenario is dat van een menselijke fout: jij hebt je data per ongeluk gewist en die ene levensbelangrijke spreadsheet zit helaas ook niet meer in de prullenbak. In dat geval is het herstelproces vrij gelijkaardig aan dat van een HDD. Een gewist bestand blijft immers bestaan totdat het overschreven wordt op het opslagmedium. De bits en bytes van de spreadsheet zijn met andere woorden nog terug te vinden op de SSD, zelfs nadat je de delete-knop induwde. Ze zijn enkel onvindbaar voor het OS.

shutterstock_1450713797-730x548.jpg?loss Verschillende fabrikanten gebruiken verschillende controllers met eigen firmware, wat dataherstel bemoeilijkt.

Recuperatie van de gegevens gebeurt in dat geval met gespecialiseerde software. Dat kan in het labo, maar kan je met de juiste tools in principe ook zelf doen. Eén ding is van levensbelang: stop met de SSD te gebruiken. Hoe langer de SSD actief is, hoe groter de kans dat de gesneuvelde bestanden overschreven worden en de kans op herstel volledig verdwijnt.

Trimming: moordenaar van verwijderde bestanden

Bij SSD’s is er een bijkomstig probleem dat HDD’s niet kennen: ‘trimming’. “Idealiter verdwijnt een bestand door een fout van het besturingssysteem”, vertelt Plak. Het probleem schuilt in de opbouw van het NAND-flash-geheugen waaruit de SSD is opgebouwd. NAND-cellen die bits en bytes bijhouden, worden gegroepeerd in een rooster. Iedere rij van zo’n rooster is een page en pages worden gegroepeerd in een block. “SSD’s kunnen pages niet individueel wissen”, verduidelijkt Plak. “Verwijderen gebeurt altijd op block-niveau.”

Delete je een bestand, dan zorgt de trim-functie ervoor dat het block gewist wordt en de waarde ervan naar 0 wordt gezet. Dat maakt het eenvoudiger voor het OS om een nieuw bestand naar het lege block te schrijven wanneer nodig, maar heeft als neveneffect dat de bits en bytes waaruit je spreadsheet bestaat verdwijnen nog voor ze overschreven worden.

Elektrische schade

Nog moeilijker wordt het wanneer een SSD te maken krijgt met elektrische schade. Dat kan enerzijds een stroomstoot zijn waardoor de circuits doorbranden, maar ook het omgekeerde is gevaarlijk. Als de stroom plots wegvalt, ontstaat er een risico op corruptie van bestanden. Sommige (professionelere) SSD’s zijn hiertegen beschermd. Helemaal vervelend wordt het wanneer de corruptie op het niveau van de mapping table plaatsvindt. Bestanden worden op een SSD weggeschreven over verschillende NAND-cellen heen. De mapping table houdt bij welk stuk bestand waar staat. Als die table faalt, moet de inhoud van de schijf terug bij elkaar gepuzzeld worden en dat is niet vanzelfsprekend.

Als de stroom plots wegvalt, ontstaat er een risico op corruptie van bestanden.

Als de schade na een stroomstoot zich beperkt tot de controller, is het probleem eenvoudig opgelost, zeker op een oudere SSD. In het labo kunnen technici dan gewoon de defecte controller vervangen door een nieuw exemplaar van dezelfde fabrikant. Die kan dan in principe meteen aan de slag met het achterliggende flash-geheugen.

Reverse engineering

Complexere problemen benaderen experts geval per geval. Hoe een SSD data opslaat, verschilt van fabrikant tot fabrikant en zelfs van model tot model. Data opnieuw bij elkaar puzzelen gaat enkel wanneer je weet hoe die verdeeld werd over de SSD en daar komt vaak reverse engineering van de controller-firmware bij kijken. Hoe een controller precies werkt, heeft immers impact op de prestaties van een SSD. Dat is niet iets dat een OEM zomaar wil delen met een extern labo.

“Het belang van de controller is misschien wel het grootste verschil met HDD’s”, weet Plak. Waar je met een harde schijf nog ergens raakt als je de data op de platters kan lezen, is zoiets geen optie bij SSD’s. “Wanneer we de flash-modules los solderen en manueel uitlezen, weten we nog niet hoe bestanden zijn weggeschreven dus kunnen we ze ook niet zomaar samenpuzzelen.”

shutterstock_282937685-730x487.jpg?lossy Een SSD bestaat uit verschillende flash-modules. Bestanden worden door de controller weggeschreven over al die modulles heen. Is er één stuk, dan zijn alle bestanden op de SSD verloren.

Als er sprake is van encryptie via de drive kan de situatie echt hopeloos worden. Is de encryptiesleutel verloren gegaan met het defect van de SSD, dan kan het recoveryteam niets meer zien dan willekeurige eentjes en nulletjes. Die opnieuw bij elkaar puzzelen is onbegonnen werk.

Instabiliteit

Tot slot speelt de leeftijd van SSD’s. De TLC-, SLC- of MLC-NAND-cellen waaruit het geheugen van de schijf is opgebouwd, hebben een houdbaarheidsdatum. Hoe meer je ze gebruikt, hoe sneller ze slijten. Na verloop van tijd  worden de cellen instabiel en dus onbetrouwbaar. SSD’s zijn daarop voorzien. Enerzijds hebben ze vaak extra cellen aan boord om oude exemplaren te vervangen, anderzijds zijn ze ontworpen voor een vooraf aangegeven hoeveelheid schrijfopdrachten. OEM’s bouwen hun SSD’s in principe om vele jaren zonder problemen dienst te doen, maar op een bepaald moment loop je (net als bij een HDD) tegen slijtage aan.

Na verloop van tijd  worden NAND-cellen instabiel en dus onbetrouwbaar.

In principe moet je OS je vertellen wanneer een SSD de pensioenleeftijd nadert. Blijf je de drive toch gebruiken, dan loop je het risico op corruptie. Voorkomen is hier beter dan genezen. Zelfs zonder pop-up zijn er tekenen waaraan je kan zien dat het tijd is om een drive te vervangen. Zo zal het kopiëren van bestanden plots veel langer duren. Of er data te redden valt van een dementerende SSD hangt opnieuw van geval tot geval af. De drives zijn veel gevoeliger aan gedeeltelijke schade dan HDD’s.

“Als slechts één geheugenchip op een SSD corrupt is, is het onmogelijk om bestanden te recoveren. Ze worden immers weggeschreven over alle flash-chips heen. Zodra er één onleesbaar is, zijn alle bestanden verloren.”

Back-ups

Data van SSD’s terughalen is dus niet onmogelijk, maar wel aanzienlijk uitdagender dan bij HDD’s. De manier waarop een SSD werkt, zorgt er in veel meer gevallen voor dat gegevens voor altijd verdwijnen. Zelfs experts hebben in zo’n geval weinig manoeuvreerruimte. Loopt er iets mis, zet dan je pc af en gebruik de SSD niet meer, zo vergroot je de kans op succesvol herstel.

Idealiter zorg je er natuurlijk voor dat je data niet afhankelijk is van de overleving van één enkele SSD. “Het is een groot misverstand dat SSD’s niet stuk kunnen gaan”, bevestigt Plak. Maak daarom altijd een back-up van belangrijke bestanden.

Link naar opmerking
Deel via andere websites


  • Bijdragen:  3
  • Waardering:   3
  • Prestatiepunten:  154
  • Dagen gewonnen:  0
  • Lid sinds:  01-04-22
  • Status:  Offline
  • Actief:  

Ik heb in schijfbeheer gekeken maar deze ssd schijf staat er niet bij

Link naar opmerking
Deel via andere websites


  • Bijdragen:  354
  • Waardering:   388
  • Prestatiepunten:  5.968
  • Dagen gewonnen:  42
  • Lid sinds:  03-09-19
  • Status:  Offline
  • Actief:  
  • Was actief op:  Windows

@Apo Ja dan wordt het lastig, als een ssd niet meer wordt gevonden dan kan het wel een einde verhaal zijn. Reparatie is bijna niet mogelijk.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Misschien is er wat info te vinden in de omschrijvingen op de website onder deze link.

Het niet herkennen kan ook te maken hebben met het formaat van de schijf en of er wel of niet een partitie heeft plaatsgevonden bij de installatie van PrimeOS

bewerkt door Skeletor
Link naar opmerking
Deel via andere websites


  • Bijdragen:  80
  • Waardering:   50
  • Prestatiepunten:  1.266
  • Dagen gewonnen:  4
  • Lid sinds:  23-02-19
  • Status:  Offline
  • Actief:  
  • Leeftijd:  38

Misschien heb ik wel een hele goede tip voor jou want ik ben dit ook eens tegengekomen met een hdd van mij. Ik kon mijn hdd ook nergens meer terugvinden in windows ook niet met easus partition manager. Toen ik ten einde raad was heb ik met balena etcher  een bootable usb stick gemaakt van een linux besturingssysteem. Maakt niet uit welke linux denk ik. 
Tot mijn grote verbazing vond ik ze wel terug in linux en kon ik ze daar herformateren en was ze terug zichtbaar in windows in easus partition manager. 
 

Veel succes!

Link naar opmerking
Deel via andere websites


  • Bijdragen:  3
  • Waardering:   3
  • Prestatiepunten:  154
  • Dagen gewonnen:  0
  • Lid sinds:  01-04-22
  • Status:  Offline
  • Actief:  

Helaas heb ik geen succes met deze ssd  zal hem wel af kunnen schrijven 

maar toch iedereen bedankt voor het mee denken 

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Geplaatst 2 uur geleden

Vergeten jullie alsjeblieft de VPN verbinding niet? Je internet provider zoals Ziggo of KPN kan door gebruik van de VPN niet zien wat er gebeurd op je internet verbinding en ben je volledig anoniem voor iedereen. Een vereiste tegenwoordig.... We een uitgebreide handleiding geschreven met informatie. :goed:

Deze vindt je hier:   https://www.duken.nl/forums/handleidingen/downloaden/vpn-verbinding-en-anoniem-downloaden-r35/  


Doe je mee?

Je kunt nu een bericht plaatsen en je later registeren. Als je al een account hebt, kun je je hier aanmelden.

Gast
Reageer op deze discussie / vraag...

×   Je hebt opgemaakte inhoud geplakt.   Opmaak verwijderen

  Only 75 emoji are allowed.

×   Jouw link is automatisch embedded.   Toon als een normale link

×   Je vorige inhoud is hersteld.   Schoon editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Delen


  • Willekeurig topic

  • Nu op het forum

    • Forumdiscussie: Repareren, uitpakken, branden en overige problemen GamePeter: Hey allemaal! Ik ben nieuw hier dus ik hoop dat ik het goed doe. Ik heb een vraag over PSP homebrew. Wat is dat precies en hoe kan ik het zelf gebruiken? Ik hoor vaak dat je je PSP moet ‘hacken’ of zo, maar hoe werkt dat? Ik zou het leuk vinden om wat meer games of apps te kunnen spelen. Alvast bedankt! ExpertJan: Hey GamePeter! Welkom op het forum. Fijn dat je het vraagt, want homebrew op de PSP is echt een cool onderwerp. Homebrew zijn eigenlijk games en applicaties die door gebruikers zijn gemaakt, in plaats van door grote bedrijven. Het leuke is dat je met homebrew allerlei nieuwe functies aan je PSP kunt toevoegen, zoals emulators voor andere consoles, handige tools, of zelfs nieuwe games die je nergens anders kunt vinden. Maar zoals je al zei, om dit te gebruiken moet je je PSP eerst ‘hacken’. Dit betekent gewoon dat je een soort toegang krijgt tot je PSP, zodat je zelf dingen kunt installeren. Het klinkt misschien ingewikkeld, maar het is makkelijker dan het lijkt. Hier is een simpele stap-voor-stap uitleg: Zoek de juiste software: Ga naar vertrouwde websites voor PSP-homebrew. Zorg ervoor dat je met betrouwbare bronnen werkt! Download de Custom Firmware: Dit is de software die je nodig hebt om de homebrew te kunnen draaien. Ik raad je aan om de nieuwste versie te nemen omdat deze meestal de meest stabiele is. Installeer de firmware: Dit doe je door je PSP met je computer te verbinden. Volg de instructies op de site die je hebt gekozen. Dit is vaak het lastige deel, maar er zijn veel goede video-tutorials die je hierbij helpen. Zoek en download homebrew apps/games: Platforms zoals ‘PSP Homebrew Database’ bieden een heleboel opties. Je kunt direct op je PSP downloaden of het eerst naar je computer halen en dan overzetten. Geniet van je PSP!: Nu je alles hebt geïnstalleerd, kun je de homebrew apps en games vinden in je menu. Let wel op dat je dit op eigen risico doet. Er zijn altijd risico’s aan het hacken van je apparaat, en als het misgaat, kan het je PSP onbruikbaar maken. Maar als je het goed doet, is het echt de moeite waard! Als je vragen hebt, laat het weten. Succes! NinaSwitch: Wow, dat klinkt interessant! Ik heb altijd al willen weten hoe je je PSP kunt aanpassen. Bedankt voor de uitleg! JayTMS: Hacken is altijd een beetje spannend. Heb je ooit je PSP kunnen ‘bricken’? Dat schijnt een ding te zijn als je niet oppast. GamePeter: Dankje, ExpertJan! Dit maakt het al een stuk duidelijker. Maar wat bedoel je precies met ‘bricken’? Is dat echt zo gevaarlijk? ExpertJan: Ja, dat kan! ‘Bricken’ betekent dat je PSP onbruikbaar wordt. Vaak gebeurt dat als je de verkeerde firmware installeert of als je het proces onderbreekt. Zorg ervoor dat je goed leest en volgt wat je doet. NinaSwitch: Loop je dan je garantie mis als je hackt? Of maakt dat niet uit omdat het zo oud is? ExpertJan: Dat klopt! Bij oudere modellen maakt dat meestal niet uit, maar je verliest je garantie als je hem hackt. Het is het beste om dit alleen te doen als je 100% zeker bent wat je doet. MARCEL123: Ik heb me PSP ook gehackt, het is echt een geweldige ervaring! Maar ze zeggen dat sommige games niet werken met homebrew. Klopt dat? ExpertJan: Ja, dat kan kloppen. Sommige officiële games hebben beveiligingen die gedetecteerd worden. Maar er zijn veel homebrew-games die super leuk zijn. Het is een kwestie van proberen! KarinP: Ik vind dat hacken van je PSP zo spannend , maar ik ben ook bang dat ik iets fout doe. Moet je echt alles zelf doen of zijn er ook tools die het makkelijker maken? JayTMS: Er zijn zeker tools die het proces makkelijker maken, maar meestal moet je wel zelf wat dingen uitzoeken. Het is wel leuk als je het zelf kunt! GamePeter: Nogmaals bedankt allemaal! Het lijkt echt een projectje te zijn. Ik zal een goed tutorial zoeken en dan ga ik ervoor! Lees het volledige bericht hier
    • Topic: Is PIA VPN echt veilig om te gebruiken? Gebruiker123: Hey allemaal, ik zit met een vraagje. Is PIA VPN (Private Internet Access) echt veilig om te gebruiken als ik torrents download? Ik heb gehoord dat het goed is, maar ik ben ook bang voor datalekken en zo. Wat denken jullie? ExpertJohan: Hey Gebruiker123! Goede vraag. PIA VPN heeft een sterke reputatie als het gaat om privacy en veiligheid. Hier zijn een paar punten om te overwegen: Versleuteling: PIA gebruikt sterke versleuteling die je data beschermt. Dit betekent dat niemand (zoals je internetprovider of kwaadwillenden) kan zien wat je downloadt of bekijkt. Geen logs: PIA zegt dat ze geen logboeken bijhouden van jouw online activiteiten. Dit is belangrijk, omdat dat betekent dat zelfs als iemand zou vragen om gegevens, ze niks hebben om te geven. Killing-switch: PIA heeft een kill-switch functie. Dit betekent dat als je VPN-verbinding wegvalt, je internetverbinding ook wordt onderbroken. Zo voorkom je dat je IP-adres blootgesteld wordt. Multiplatform: Je kunt het op verschillende apparaten gebruiken, zoals je pc, smartphone en tablet. Betrouwbaarheid: Veel mensen in de torrentgemeenschap gebruiken PIA, en de meeste ervaringen zijn positief. Dat zegt vaak al veel! Maar, zoals met alles, is het goed om je eigen onderzoek te doen. Kijk een beetje rond naar reviews en ervaringen. Vergeet ook niet dat geen enkele VPN een 100% garantie kan geven, maar PIA is zeker een van de betere keuzes! KleinWoes: Thanks voor de info, Johan! Ik had een vraag over die kill-switch. Hoe werkt dat precies? Is dat simpel in te stellen? ExpertJohan: Geen probleem, KleinWoes! De kill-switch is meestal standaard ingeschakeld bij PIA. Wanneer je de VPN-app opent, kun je het vinden in de instellingen. Als je het inschakelt, begint het te werken zodra je verbinding maakt. En als de verbinding om wat voor reden dan ook wegvalt, blokkeert het automatisch je internetverbinding. Heel handig! TorrentsFan: Ja, PIA is echt goed hoor! Ik heb het zelf al een paar jaar. Geen gedoe en ik voel me veilig bij het downloaden. Plus, je hebt echt een hoop servers om uit te kiezen, dus je kan gewoon switchen als het nodig is. Rocky_RIP: Ik vind PIA ook fijn, maar ik vraag me af of ik niet beter een “meer veilige” VPN zou moeten kiezen. Zijn er betere opties? Heb je vergelijkingen gedaan, Johan? ExpertJohan: Hey Rocky_RIP! Ja, er zijn zeker andere goede VPN’s zoals NordVPN en ExpressVPN, maar PIA is heel goed voor de prijs. Het hangt echt af van wat je nodig hebt. Als je gewoon torrents wilt downloaden, is PIA meer dan genoeg. Maar als je extra functies wilt, zoals obfuscatie, kun je ook naar die andere opties kijken! AlgemeneGebruiker: Ik heb PIA ook en tot nu toe werkt het prima. Maar ik vraag me af hoe het zit met hun klantenservice. Is die goed? Heeft iemand hier ervaring mee? Jasmine89: Ik heb PIA en een keer contact gehad met hun klantenservice. Ze reageerden snel en hielpen me goed. Maar ja, je hebt het niet echt vaak nodig als je alles goed instelt. Dat is mijn ervaring! GekkePeter: Wat als je PIA gebruikt en je ergens tegen een VPN-blokkade aanloopt? Hebben jullie dat wel eens meegemaakt? ExpertJohan: Goeie vraag, GekkePeter! Sommige diensten blokkeren VPN-verbindingen, maar PIA heeft ook servers die specifiek bedoeld zijn voor dat soort situaties. Je kan die kiezen als je problemen tegenkomt. Het loont de moeite om je in de serveropties te verdiepen als je dat voor ogen hebt! KleinWoes: Thanks voor de hulp, iedereen! Ik ga PIA een kans geven. Hopelijk gaat alles goed! Lees het volledige bericht hier
    • Forumdiscussie: Zondag code geel voor heel Nederland wegens zwaar onweer en hevige wind Gebruiker: Stormchaser92 Hey allemaal, wat betekent die code geel nou precies voor ons op zondag? Moet ik me echt zorgen maken of kan ik gewoon lekker buiten blijven? Expert: Weerwizard Hey Stormchaser92! Goede vraag! Code geel betekent dat er gevaarlijke weersomstandigheden aan zitten te komen, maar het is niet altijd iets om je echt heel veel zorgen over te maken. Het geeft wel aan dat je alert moet zijn. In dit geval gaat het om zwaar onweer en heftige wind. Dat kan leiden tot onder andere: Sterke windstoten: Dit kunnen windvlagen zijn van meer dan 75 km/u. Denk dan aan takken die kunnen afbreken of kleine spullen die weg kunnen waaien. Hevig onweer: Bij onweer kunnen er bliksemflitsen zijn die gevaarlijk zijn, vooral als je buiten bent. Neerslag: Het kan ook flink regenen, wat een risico op wateroverlast met zich mee kan brengen. Wat je kunt doen? Blijf binnen tijdens het onweer, zeker als je buiten bent. Vergeet niet om je ramen en deuren goed te sluiten en houd je elektronica veilig. Maar echt, het is meestal meer een waarschuwing dan paniek zaaien. Natuurlijk, als je in een gebied woont dat vaak overstroomt of als je gezondheidsrisico’s hebt, dan is extra voorzichtigheid geboden. Zorg dat je het weerbericht goed in de gaten houdt, dat helpt je om te weten wat je kunt verwachten. Hopelijk helpt dit je een beetje! Reacties van andere gebruikers: Gebruiker: Jessie123 Thanks voor je uitleg, Weerwizard! Ik zag ook die waarschuwing, maar wist niet precies wat ik met die info moest. Goed om te weten dat het niet altijd paniek is. Gebruiker: Jansen84 Haha, typisch weer in Nederland. Gisteren nog pronte zon en morgen onweer! Hebben we nog tijd voor een BBQ, of moet ik mijn plannen maar cancelen? Gebruiker: Stormchaser92 Thanks Weerwizard! Dat klinkt allemaal wel logisch. Ik ga mijn BBQ-plannen in elk geval afblazen. Veiligheid eerst, toch? Gebruiker: KarelW @Jansen84, ik zou gewoon even afwachten. Meestal zijn die buien snel voorbij. Maar ja, je wilt geen natte feestgangers natuurlijk! Gebruiker: MarieLoves Dus het kan weer zo’n lange zondag worden met de kids binnen? Kan ik ze beter alvast op de tablet zetten haha. Wat is het met deze zomer en het weer? Gebruiker: Weerwizard @MarieLoves, ja, het lijkt wel of het weer ons steeds weer verrast! Zorg dat je wat leuke binnenactiviteiten klaar hebt staan. We hebben een paar weken terug ook zo’n dag gehad. Spelletjes doen, knutselen of een film kijken zijn altijd leuk! Gebruiker: RoccoF10 Ik hou van onweer, zolang ik binnen ben! Maar ik ben altijd bang dat de stroom uitvalt. Iemand Anders tips hiervoor? Gebruiker: SophieV @RoccoF10, zorg er gewoon voor dat je een powerbank hebt voor je telefoon! En een kaarsje kan ook geen kwaad. Altijd handig voor in deze dagen! Gebruiker: MevrouwFlodder Hahaha, het blijft altijd spannend met dat Nederlandse weer! Maar zoals Weerwizard zegt, kijk naar de waarschuwingen. We kunnen het niet altijd vermijden! Gebruiker: Jansen84 Lol @MevrouwFlodder, dat klopt! We kunnen maar beter voorbereid zijn. Al die buien door het jaar heen… je kunt er maar beter op inspelen. Lees het volledige bericht hier
  • Recente prestatie

    • Ashishsingh9192 heeft zojuist een badge verdient
      Gespreksstarter
  • Recente actieve topics

  • Populaire bijdragers

    Deze week heeft niemand nog waardering gekregen.

  • Willekeurige films

  • Willekeurige link

×
×
  • Nieuwe aanmaken...