Jump to content

Wil je anoniem en veilig internetten, downloaden en streamen? Gebruik dan een VPN provider. Private internet access is verkrijgbaar voor €2.50 per maand.

Los dat de dienst en client erg snel en prettig werkt is dit ook één van de veiligste providers.

We hebben een stap voor stap handleiding.

Sign in to follow this  
Ivannah

Na installatie Windows XP, twee keer Windows XP bij opstartenRecommended Posts

Hallo Lieve mensen,

Ik heb winxp geinstalleerd op mijn pc denkend dat ik de oude gaat overschrijven (vervangen)

nou bij opstart van de computer zie ik 2 windowsxp en moet een keuze maken.

de vraag: hoe moet ik een van ze deleten, wat moet ik allemaal doen Lieve mensen

want 1 van ze is overbodig. Please Help!!!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Start schijfbeheer:

Ga naar start → uitvoeren en typ diskmgmt.msc

Als je rechtermuisknop op de partitie klikt waar de overbodige xp in staat en druk op 'partitie verwijderen' dan zal deze xp verwijderd worden.

Je moet alleen achterhalen waarin de overbodige XP staat.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Sign in to follow this  

 • Similar Content

  • By sjako
   Hallo allemaal,
   Ik  heb een ondertitelingsprogramma "sub sync"  en een Dazzle voor VHS videobanden om te zetten naar DVD.  echter zijn beide alleen nog maar te gebruiken op Windows XP.  Nu heeft de oude XP zoveel kuren dat er niet meer mee te werken is.     Omdat ik nog een installatie cd  van XP professional heb zou ik, of de huidige opnieuw kunnen installeren, of een bijvoorbeeld  goedkope desktop met windows 7 er op kunnen kopen en daar windows XP opzetten zodat ik weer verder kan met mijn hobby.   Het feit is echter dat ik niet weet of dat nog mogelijk is nu xp al lang niet meer ondersteund wordt en het tweede feit is dat ik niet weet hoe ik een PC opnieuw moet installeren.  Ik heb het vroeger eens geprobeerd maar blijkbaar had ik ook drivers moeten installeren. 
   Mijn vragen zijn dus;   1* Is het nog mogelijk om XP op een PC te installeren als ik nog een installatie cd heb?   En 2*  hoe moet ik dat dan doen zodat er ook de drivers bij zitten die ik nodig heb?
   Een nieuw programma voor te ondertilelen aanschaffen is geen optie omdat ik al jaren met dit progje werk en ook een Dazzle aanschaffen die op Windiows 10 draait ook niet want ik kan mijn Aow uitkeringkje wel beter gebruiken ook al zegt Mark Rutte dat oudere mensen rijk zijn.
   Vind het trouwens raar dat, waar je ook zoekt op internet, er nergens in jip en janneke taal wordt uitgelegd hoe je een PC opnieuw installeert.
   Goetjes en alvast hartelijk dan voor jullie spontane uitleg en hulp
   Sjako.
                                                                         
  • By Trizomu
   Registerhack laat Windows XP updates ontvangen
   Samenvatting:Een simpele instelling in je register laat Windows Update denken dat je XP-systeem eigenlijk Windows POSReady 2009 is, waardoor je nog vijf jaar updates ontvangt.
   Paul Verstegen
   27 mei 2014

   Ontdekt door Wayne Williams van Betanews en bevestigd door onze collega's van ZDNet.com: je kunt Windows Update voor de gek houden door met een simpele hack van het register nog steeds updates te ontvangen voor Windows XP.
   Williams laat weten dat door de hack het systeem lijkt op Windows Embedded POSReady 2009, dat nog tot 9 april 2019 updates krijgt.
   Zelf doen
   Om de hack zelf toe te passen open je Kladblok. Zet daarin onderstaande tekst en sla het bestand op met een .reg-extensie.
   Windows Registry Editor Version 5.00
   [HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\WPA\PosReady]
   "Installed"=dword:00000001
   Activeer het bestand door erop te dubbelklikken in Windows Verkenner. Nadat je dit gedaan hebt, start je Windows Update. De software zal dan enkele updates vinden, zoals weergegeven in het screenshot hieronder.

   Het screenshot is het resultaat van tests die zijn uitgevoerd door onze collega's bij ZDNet.com. Die tests lijken te werken. Je ziet in de lijst twee updates voor WEPOS (Windows Embedded Point of Service) en Windows POSReady 2009. De andere updates zijn voor Windows Server 2003, dat op dezelfde kernel draait en veel vergelijkbare componenten heeft met Windows XP.
   De hack werkt alleen op 32-bitsystemen. Hoe je de hack implementeert op 64-bit vind je op deze pagina, wat wellicht ook de bron was voor Williams.
   Reactie Microsoft
   Een woordvoerder van Microsoft geeft maandag aan het einde van de dag een reactie. “We werden geattendeerd op een hack met als doel om Windows XP te voorzien van beveiligingsupdates. De updates die kunnen worden geïnstalleerd zijn bedoeld voor Windows Embedded en Windows Server 2003. Ze beschermen Windows XP daarom niet volledig.
   “Gebruikers van Windows XP lopen tevens een aanzienlijk risico op functionaliteitsproblemen bij het installeren van deze updates, omdat ze niet getest zijn voor dat systeem. De beste manier voor XP-gebruikers om hun systeem te beschermen is door het te upgraden naar een moderner besturingssysteem, zoals Windows 7 of Windows 8.1.”
   Bron: http://www.zdnet.be/...ates-ontvangen/
  • By Patrickj
   Goedemiddag,
   Ik las in de telegraaf verschillende stukken over dat zowel windows XP als het gebruik van internet explorer niet veilig is. Weet iemand of dit klopt en wat ik nu het beste kan doen? Want ik draai beide nog.
  • By Deeeemy
   Hallo,
   Mijn vader heeft gisteren een nieuwe computer gekocht van Medion, met Windows 8.1 omdat zijn oude computer nog Windows XP had, en aangezien ze zijn gestopt deze te ondersteunen en omdat zijn computer al meer dan tien jaar in huis staat besloot hij een nieuwe te kopen. Alles geïnstalleerd en wel, maar er is één probleem.
   Ik krijg zijn mail niet aan de praat. Hij wil graag zijn oude opgeslagen ontvangen e-mails en het adressenboek van Outlook Expres weer op de nieuwe computer hebben, en dat is volgens mij ook wel mogelijk. Ik stuit op de volgende problemen.
   Het adressenboek en de oude e-mails heb ik uiteindelijk in Windows live mail kunnen krijgen, maar ik kan geen mail verzenden of ontvangen.
   In Outlook kan ik wel e-mails ontvangen en verzenden, maar daar heb ik het adressenboek en de oude opgeslagen e-mails niet in staan.
   Ik heb dit filmpje gevolgd, maar op het moment dat ik het moet exporteren doet hij het niet. Ik krijg deze twee meldingen, die deze persoon niet krijgt.
   eerst dit : http://gyazo.com/041...1236e689514915b
   en daarna dit :http://gyazo.com/9c4...29f1ed0c6618c09
   Volgens mij is het ook alleen voor de e-mails, en niet voor het adressenboek.
   Heeft iemand enig idee wat ik moet doen?
   Demy.

 • Who Was Online

×
×
 • Create New...