Jump to content

Actie Black Friday: PIA VPN voor slechts €1,94 per maand & 3 maanden gratis

 • Hoog gebruiksgemak en snelle VPN
 • Goede kwaliteit voor de scherpste prijs
 • Torrents, Usenet en Netflix mogelijk!
 • Plus 3 maanden gratis en 30 dagen niet goed geld terug

En de handleiding: Private Internet Access :goed:

 • Sign Up


Bitcoin minen met een Windows 10 PC


Meh Meh
 Share

Go to solution Solved by Tuinbever,

Recommended Posts

Ik heb Nicehash geinstalleerd, maar waarschijnlijk niet voor lang.
De temperatuur is te hoog en mijn fan draait op volle toeren.

@DukenJe hoeft niet meer te kijken! Ik denk dat ik mijn PC opblaas als ik ga minen. 😂
 

Edited by Meh Meh
 • Haha 2
Link to comment
Share on other sites

 • Solution

 

Ik zou w8 tot hij weer wat lager staat en gewoon inkopen, ik kocht de eerste keer toen hij op $ 5000 stond.

Hij zal zeker nog sterk fluctueren, dus je kans pakken 😉

 

Is bitcoins minen in 2020 rendabel?

Dat hangt er vanaf. Ten eerste is het alleen rendabel in Nederland wanneer je echt de daarvoor ontworpen Antminers gebruikt. Ook al denk je dat je nog zo een krachtige PC hebt, je gaat het niet redden. In 2014 kon dit nog wel, maar anno 2020 werkt dit niet. Daarnaast heeft het alleen zin als je het op grote schaal doet. Dit houdt in dat je echt tientallen mining rigs moet installeren wil je rendabel bitcoin minen.

Daarentegen worden de miners steeds efficiënter, je kan steeds sneller minen tegen lagere kosten.

Wanneer is Bitcoin minen voor mij wel interessant in 2020?

Stel, je hebt zonnepanelen en je hebt een stroomoverschot dan kan het interessant zijn om Bitcoin te minen. In Nederland betaal je al gauw € 0,25 per kWh, waardoor het minen niet interessant is als je wint wilt maken. Als je een stroomoverschot hebt of tegen een laag tarief stroom kan krijgen dan is het zeer interessant om te minen.

De moeilijkheidsgraad en de hash rate in het netwerk verandert voortdurend, bereken via deze website of Bitcoin minen nu nog winstgevend is: https://whattomine.com/coins 

Wie minet er dan nog wel?, vraag je jezelf misschien af.

Dit zijn voornamelijk mensen in Azië, Israëli en nog een aantal specifieke landen. Dat komt omdat de stroomprijzen in deze landen heel laag liggen. Bij ons is stroom relatief duur waardoor de marge tussen je ‘rewards’ en stroomkosten een stuk kleiner is dan in de eerder genoemde landen. Ook in sommige Oostbloklanden zoals Bulgarije zijn de energieprijzen nog erg betaalbaar.

Conclusie:
Ja, het is nog steeds rendabel in Nederland, mits je het groots aanpakt en met de juiste hardware. Of je hebt de mogelijkheid om energie tegen een laag tarief af te nemen.

Pools

Het is in veel gevallen verstandig om je aan te sluiten bij een mining pool. Dit is een groep mensen die gezamenlijk hun computers en rekenkracht beschikbaar stellen op met één gezamenlijk doel; het minen van bitcoins.

Wat zijn de voordelen van een mining pool?

Als je in je eentje werkt, moet je de volledige blockchain downloaden. Dit is, in het geval van Bitcoin, gigantisch veel data. Als je jezelf aansluit bij een pool is er al iemand die dit voor je gedaan heeft, en deze data beschikbaar heeft gesteld op een centrale server. Je hoeft, als lid van de pool, alleen maar je computers geheugen en rekenkracht beschikbaar te stellen voor de data die erbij komt. Alle nieuwe data die de blockchain wordt ‘ingepusht’ wordt verdeeld over iedereen in de pool. De beloningen worden ook bij elkaar gelegd en verdeeld over de hoeveelheid werk die elk aangesloten lid heeft gedaan. 81% van de pools zitten in China, de grootste hiervan is de Antpool. Een volledig overzicht laat alle bestaande communities zien.

 • Thanks 2
Link to comment
Share on other sites

 • Administrators

Ik denk dat Tuinbever de mogelijkheden heel duidelijk uit schetst dank je wel :) Wachten tot hij weer lager wordt en dan inkopen is misschien een slimmer idee. Ik gaf het een paar jaar geleden ook aan, maar mijn idee is dat de waarde van 1 bitcoin straks rond de 20.000 dollar blijft. Dat zal na mijn idee de vaste waarde blijven. 

Als je PC zo een herrie maakt @Meh Meh is het inderdaad wel handig om het niet te doen, je hardware is duurder om te vervangen

 • Like 1
Link to comment
Share on other sites

1 uur geleden zei Meh Meh:

Ik ga over enkele weken voor €1500,- BTC kopen. Wie weet is het over 10 jaar een ton.

😅 Ik ben er van overtuigt dat er binnen nu en 2 jaar een zeer goed aankoop moment komt, het is een kwestie van geduld, ik heb destijds 1,4 BTC gekocht en hoop ook dat hij naar een ton gaat het was toen een investering van ongeveer 8200 dollar, dus ik heb een hemels rendement. Maar het brengt ook mee dat ik nu denk om de winst te pakken omdat de hele markt een overprijsde beerput met heuvels is en er nog een zeer onzekere tijd komt. Op het moment dat de Tech sector aangepakt wordt dan zal dat weer heel veel fluctuatie geven.

Edited by Tuinbever
 • Haha 1
Link to comment
Share on other sites

De beste beleggers en crypto experts weten niet waar het heen gaat. Het is wachten (en hopen) tot er iets gebeurd waardoor de waarde enorm zakt. Maar het zou zomaar kunnen dat BTC vanaf hier alleen nog maar blijft stijgen. 

Edited by Meh Meh
Link to comment
Share on other sites

 • Administrators
Op 31-12-2020 om 14:08 zei Tuinbever:

1,4 BTC gekocht en hoop ook dat hij naar een ton gaat het was toen een investering van ongeveer 8200 dollar,

Damn! Dat is een lekker vooruitzicht. 🤩 Oud collega gaf ook aan dat hij toen voor 1000 euro per stuk, drie Bitcoins had gekocht. Dat is ook een mooie, ik ben benieuwd of hij ze ook al heeft verkocht. Maar een lekker achterdehandje is het zeker. 

 • Like 1
Link to comment
Share on other sites

4 uur geleden zei Duken:

Damn! Dat is een lekker vooruitzicht. 🤩

Hahahha maar brengt ook weer hoofdpijn mee lol, wat zal ik doen, iets in mij zeg verkopen, of dom laten staan pffff. Het is voor mij ook best veel geld 😅 dat zijn bedragen die je niet dagelijks op zak hebt, maar mocht het toch zo zijn dat hij rap door schiet, dan is gezien mijn leeftijd het een zeer welkome aan vulling op mijn pensioen.

 • Like 1
Link to comment
Share on other sites

 • 3 weeks later...
 • Administrators
Op 22-1-2021 om 11:34 zei Meh Meh:

Ik heb gisteren voor 500 euro VET (VeChain) gekocht. Die laat ik staan, over een jaartje of wat kijk ik er weer naar.

Ik zal voor je duimen! Wel een flink bedrag man, 500 euro. Ik ben zo een schijtert dat ik nooit meer als 50 euro hebt durven uitgeven. Maar ik ben ook een beetje raar 😛

 • Haha 1
Link to comment
Share on other sites

 • 2 weeks later...

Dogecoin gaat echt fantastisch! Sinds Elron Musk Doge aanprees is de waarde enorm gestegen.

Op 23-1-2021 om 16:16 zei Duken:

Ik zal voor je duimen! Wel een flink bedrag man, 500 euro. Ik ben zo een schijtert dat ik nooit meer als 50 euro hebt durven uitgeven. Maar ik ben ook een beetje raar 😛

VET ging alleen nog maar omlaag, dus heb ik Dogecoin gekocht. Die laat ik niet staan, iets meer dan 10.000 coins.

 • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Advertorial - Geplaatst 21 uur geleden

Vergeten jullie de VPN verbinding niet? Je internet provider zoals Ziggo of KPN kan door gebruik van de VPN niet zien wat er gebeurd op je internet verbinding en ben je volledig anoniem. Een vereiste tegenwoordig.... Gelukkig hebben we een uitgebreide handleiding geschreven met informatie. :goed:

Deze vindt je hier:   https://www.duken.nl/forums/handleidingen/handige-tips/vpn-verbinding-en-anoniem-downloaden-r35/  


Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

 • Similar Content

  • By Casa
   Hoi, 
   ik heb "Minergate" een geinstalleerd om eens te kijken wat het doet.
   Maar als ik de pc opzet en inlog met email kan ik beginnen "minen" MAAR als ik minimaliseer dan verdwijnt het....
   Snelkoppeling staat nog wel op het tabblad maar krijg het langs geen kanten meer open en kan mijn voortgang dus niet zien......(als het al verder loopt)
   Hoe lukt dit wel
  • By Trizomu
   De Belgische belastingdiensten gaan de winst uit de privéhandel in bitcoins met 33 procent belasten, zo blijkt uit een beslissing van de Federale Overheidsdienst Financiën. De inkomsten zijn dan belastbaar als 'diverse inkomsten' en niet als beroepsinkomsten.
   De winst die niet-professionele handelaars maken met de verkoop van bitcoins dient niet als beroepsinkomsten gezien te worden maar, vanwege het speculatieve karakter van de handel, als 'diverse inkomsten', is het oordeel van de Federale Overheidsdienst Financiën. De Tijd schrijft erover. Waren de inkomsten wel als beroepsinkomsten aangemerkt, dan hadden burgers die als privépersoon handelen met maximaal 50 procent belast kunnen worden. De FOD heeft het over bitcoin, maar spreekt ook over 'digitale munten', zodat aan te nemen valt dat de beslissing ook voor andere cryptovaluta geldt.
   De FOD nam de beslissing in een zaak over een student, die een applicatie had ontwikkeld voor het automatisch aan- en verkopen van bitcoins. Hier kreeg hij inkomsten uit, maar, volgens de FOD, had dit geen verband met beroepswerkzaamheden en had het geen professioneel karakter. "De door hem gebruikte applicatie heeft hij ontwikkeld als hobby en uit interesse in zijn studiedomein. De ontwikkeling van de applicatie had als doel te testen in hoeverre hij de theoretische kennis uit zijn gevolgde opleiding zou kunnen omzetten in een concrete toepassing", schrijft de FOD.

   Toon volledig nieuwsbericht
  • By Trizomu
   De Belgische belastingdiensten gaan de winst uit de privéhandel in bitcoins met 33 procent belasten, zo blijkt uit een beslissing van de Federale Overheidsdienst Financiën. De inkomsten zijn dan belastbaar als 'diverse inkomsten' en niet als beroepsinkomsten.
   De winst die niet-professionele handelaars maken met de verkoop van bitcoins dient niet als beroepsinkomsten gezien te worden maar, vanwege het speculatieve karakter van de handel, als 'diverse inkomsten', is het oordeel van de Federale Overheidsdienst Financiën. De Tijd schrijft erover. Waren de inkomsten wel als beroepsinkomsten aangemerkt, dan hadden burgers die als privépersoon handelen met maximaal 50 procent belast kunnen worden. De FOD heeft het over bitcoin, maar spreekt ook over 'digitale munten', zodat aan te nemen valt dat de beslissing ook voor andere cryptovaluta geldt.
   De FOD nam de beslissing in een zaak over een student, die een applicatie had ontwikkeld voor het automatisch aan- en verkopen van bitcoins. Hier kreeg hij inkomsten uit, maar, volgens de FOD, had dit geen verband met beroepswerkzaamheden en had het geen professioneel karakter. "De door hem gebruikte applicatie heeft hij ontwikkeld als hobby en uit interesse in zijn studiedomein. De ontwikkeling van de applicatie had als doel te testen in hoeverre hij de theoretische kennis uit zijn gevolgde opleiding zou kunnen omzetten in een concrete toepassing", schrijft de FOD.
  • By Duken
   Ik speel met een een kleine 0.0029 BTC op bittrex. Bittex is een beurs waar je op kan handelen met je Bitcoins. Je zult dus eerst een stukje Bitcoin moeten hebben wil je kunnen handelen.
   Nadat je wat BTC op je Bittex hebt staan kan je ook andere altcoins kopen en verkopen. Dan is het natuurlijk de bedoeling dat je voor meer geld je altcoin verkoopt en dat je hem inkoopt. 
   Omdat ik zelf lui ben maak ik nu gebruik van een bot.  Deze koopt coins welke de afgelopen 24 uur, 5% hebben gestegen of gedaald en daar koop ik dan 0.0005 BTC van. (Als ik voldoende BTC heb op mijn bittrex account)
   Een groot deel van de handleiding staat hier: https://github.com/aqfaridi/pump_and_dump_bot
   1. download ruby: https://www.ruby-lang.org/en/downloads/
   2. Installeer in ruby op je WIndows client.
   require "rest-client"
   require "colorize"
   require "json"
   3. Pas je bittrex_bot.rb aan naar wens. (Daarin staan de parameters voor je robot) 
   Ik draai via de Windows task scheduler een 6 tal altcoins die elke 10 minuten loopt. Ik maak gebruik van bot type 3 met dit in de bittrex_bot.rb file: buy_sell_bot(0.05, 0.0005, 0.5, 0.1, 1) if BOT_TYPE == 3
   de eerste 0.05 staat voor 5% van een munt die de afgelopen 24 uur is veranderd, anders niet kopen.
   de 0.00005 staat voor koop met 0.00005 de munt in
   de 0.5 staat voor de eerste verkoop 5% winst 
   de 0.1 staat voor verkoop met 1% winst
   de 1 staat voor in 1 split.
   Uit de readme:
   BUY_AND_SELL BOT which purchase the coin at minimum price and place the sell order at increment profits, BOT_TYPE=3 e.g For Siacoin(SC), Run like this : ruby bittrex_bot.rb "SC" "3"
   BUY_AND_SELL BOT has five parameters:
   # method to place BUY and SELL order immediately after purchase
   # params :
   # percent_increase(float)  ->  BUY_PRICE = (1.0 + percent_increase) * last_price
   # chunk(float)  -> Amount of BTC to invest for buying altcoin
   # prepump_buffer(float) -  Allowed buffer for prepump
   # profit(float) -> SELL_PRICE = (1.0 + profit) * BUY_PRICE
   # splits(int) -> How many splits of available quantity you want to make [profit] increment each time in next sell order
   def buy_sell_bot(percent_increase = 0.05, chunk = 0.004, prepump_buffer = 0.5, profit = 0.2, splits = 2)
   Ik heb het dus simpel gehouden, waardoor ik altijd de altcoints met 1% winst verkoop. 
   Ik ben van 0.0027 naar de 0.0029 BTC gegaan  
   En zo ziet het er uit op bittex. Gaat niet snel, maar wel vanzelf.
   Ps. ik zou dit nooit doen met veel centjes. Ik vind het leuk om er een beetje mee te spelen. Misschien kan een ander er ook wat mee 

    
 • Who was online  10 Users were Online in the last 4 hours

×
×
 • Create New...