Jump to content

Actie: PIA VPN voor slechts €1,99 per maand & 2 maanden gratis

  • Hoog gebruiksgemak en snelle VPN
  • Goede kwaliteit voor de scherpste prijs
  • Torrents, Usenet en Netflix mogelijk!
  • Plus 2 maanden gratis en 30 dagen niet goed geld terug

En de handleiding: Private Internet Access :goed:



Slechte wifi op televisie, kan niet meer streamen


Go to solution Solved by Guest,

Recommended Posts


  • Content Count:  427
  • Reputation:   10
  • Achievement Points:  314
  • Days Won:  0
  • Joined:  01/18/2007
  • Status:  Offline
  • Last Seen:  

Goedemiddag,

 

Sinds een week lopen alle apps(netflix, videoland, amazon, npo) continu vast als we iets willen kijken.

Bij Netflix kan je een test doen en die geeft continu 3 tot 5 mbps. Gewoon te weinig dus. Echter hebben we dit tot op heden nooit eerder gehad.

de televisie op zolder krijgt bv. 30mbps, en de horizon box ook.

iemand enig idee hoe ik dat op de televisie zelf ook weer voor mekaar kan krijgen?

gaat om een LG uhd led 4k tv; 55UH615V 

Alvast bedankt!

Link to comment
Share on other sites

Heb je al geprobeerd om het WiFi-netwerk volledig te "verwijderen" van je LG TV (vaak via Instellingen > Netwerk of vergelijkbaar)? Vervolgens kun je de TV opnieuw aanmelden op de WiFi. Misschien dat dit helpt.

Link to comment
Share on other sites


  • Content Count:  427
  • Reputation:   10
  • Achievement Points:  314
  • Days Won:  0
  • Joined:  01/18/2007
  • Status:  Offline
  • Last Seen:  

Die optie hebben we inderdaad geprobeerd, maar maakt geen verschil.

Link to comment
Share on other sites

Je komt veel WiFi probleemgevallen met LG Smart TV's tegen als je Google er even op naslaat, maar de meeste vinden een oplossing in het instellen van het Land waarin je woont in plaats van het aangevinkte Automatic in de instellingen. Wat ook wel veel als oplossing wordt gegeven is het instellen van kanaal 36 bij de 5 GHZ channel instellingen. Dat schijnt meestal op een kanaal boven de 100 ingesteld te staan.

Kijk anders ook nog even naar het YouTube filmpje met wat probleemoplossingen, waarin ook bovengenoemde instellingen in genoemd worden.

Link to comment
Share on other sites


  • Content Count:  427
  • Reputation:   10
  • Achievement Points:  314
  • Days Won:  0
  • Joined:  01/18/2007
  • Status:  Offline
  • Last Seen:  

Filmpje had ik inderdaad gevonden. Maar er zit vooralsnog geen blijvende oplossing tussen

Link to comment
Share on other sites

  • Administrators

  • Content Count:  26,216
  • Reputation:   2,929
  • Achievement Points:  24,741
  • Days Won:  264
  • Joined:  12/17/2011
  • Status:  Offline
  • Last Seen:  
  • Device:  Android

Wellicht zit je WiFi kanaal niet goed waar je TV staat? Of is het te druk op je 2.4 Ghz netwerk? Je TV heeft 5GHz-ondersteuning. Staat je WiFi punt hier ook op?

Link to comment
Share on other sites


  • Content Count:  427
  • Reputation:   10
  • Achievement Points:  314
  • Days Won:  0
  • Joined:  01/18/2007
  • Status:  Offline
  • Last Seen:  

He @Duken, bedankt voor je reactie.

Ik heb me inderdaad al zitten verdiepen hoe dat precies zit met 2.4GHZ en 5ghz. Heb deze netwerken niet gesplitst, en volgens Ziggo pakken alle apparaten automatisch het beste netwerk.

Hoe kan ik checken of het te druk is op mijn 2.4 netwerk? Of mijn televisie naar 5ghz zetten? Want dat bedoel je toch?

Link to comment
Share on other sites


  • Content Count:  3,023
  • Reputation:   1,314
  • Achievement Points:  4,499
  • Days Won:  170
  • Joined:  03/17/2017
  • Status:  Offline
  • Last Seen:  
  • Device:  Macintosh

Daar heb je diverse apps voor. Een daarvan is bijvoorbeeld WifiInfoView. Daarmee kun je onder andere zien welke wifi-netwerken in de buurt welk kanaal gebruiken.

Link to comment
Share on other sites

41 minuten geleden zei Patrickj:

Ik heb me inderdaad al zitten verdiepen hoe dat precies zit met 2.4GHZ en 5ghz. Heb deze netwerken niet gesplitst, en volgens Ziggo pakken alle apparaten automatisch het beste netwerk.

Hoe kan ik checken of het te druk is op mijn 2.4 netwerk? Of mijn televisie naar 5ghz zetten? Want dat bedoel je toch?

Er is een uitleg beschikbaar van Ziggo om je modem aan te passen tussen 2.4 GHZ en 5 GHZ die je kan vinden op hun websiteIn de YouTube filmpjes van WiFi oplossingen op jouw LG tv wordt het meest gerefereerd naar die Automatische instellingen die je dan handmatig moet gaan aanpassen, maar in de meeste gevallen geven die dan toch een beter (sneller MB) resultaat.

Link to comment
Share on other sites


  • Content Count:  427
  • Reputation:   10
  • Achievement Points:  314
  • Days Won:  0
  • Joined:  01/18/2007
  • Status:  Offline
  • Last Seen:  

Ziggo zelf zegt dat het hier niet aan kan liggen, doordat het dan bij alle apparaten zou moeten zijn, maar dat is niet helemaal waar begrijp ik dus?

Kan het nog kwaad of je 2.4 en 5GHZ netwerken te splitsen? 

Link to comment
Share on other sites


  • Content Count:  427
  • Reputation:   10
  • Achievement Points:  314
  • Days Won:  0
  • Joined:  01/18/2007
  • Status:  Offline
  • Last Seen:  

Zoiets alles terug gezet naar fabrieksinstellingen, maar ook dat helpt niet😩

Link to comment
Share on other sites


  • Content Count:  3,023
  • Reputation:   1,314
  • Achievement Points:  4,499
  • Days Won:  170
  • Joined:  03/17/2017
  • Status:  Offline
  • Last Seen:  
  • Device:  Macintosh

Heb je al geprobeerd om het Wifi-kanaal aan te passen? Als je kiest voor 5GHz, heb je dan nog steeds last van een slechte wifi verbinding?

Hier is 2.4 en 5GHZ ook gesplitst en dat werkt prima.

 

Link to comment
Share on other sites


  • Content Count:  427
  • Reputation:   10
  • Achievement Points:  314
  • Days Won:  0
  • Joined:  01/18/2007
  • Status:  Offline
  • Last Seen:  

Op 1-3-2021 om 19:54 zei Monkie:

Heb je al geprobeerd om het Wifi-kanaal aan te passen? Als je kiest voor 5GHz, heb je dan nog steeds last van een slechte wifi verbinding?

Hier is 2.4 en 5GHZ ook gesplitst en dat werkt prima.

 

He Monkie, 

 

dat ga ik nu proberen inderdaad.

hoe bepaal ik welk apparaat ik op welk netwerk moet plaatsen?

heb bv naast telefoons, laptops en televisies ook een slimme thermostaat en slimme verlichting.. die werken ook allemaal op wifi

Link to comment
Share on other sites


  • Content Count:  3,023
  • Reputation:   1,314
  • Achievement Points:  4,499
  • Days Won:  170
  • Joined:  03/17/2017
  • Status:  Offline
  • Last Seen:  
  • Device:  Macintosh

26 minuten geleden zei Patrickj:

He Monkie, 

 

dat ga ik nu proberen inderdaad.

hoe bepaal ik welk apparaat ik op welk netwerk moet plaatsen?

heb bv naast telefoons, laptops en televisies ook een slimme thermostaat en slimme verlichting.. die werken ook allemaal op wifi

Je komt er per apparaat snel genoeg achter of deze wel of geen 5ghz ondersteunt.  Als dat zo is, dan kun je kiezen uit beide netwerken (2.4GHZ e 5GHZ).

Heb je de keuze uit beide netwerken? Kies dan voor 5GHZ. Heb je bij een of meerdere apparaten enkel de keus uit 2.4ghz, dan ondersteunt dit apparaat geen 5GHZ. Maak dan verbinding met 2.4GHZ. Pas bij je 2.4GHZ netwerk eventueel het kanaal aan voor een betere verbinding.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

  • Solution
1 uur geleden zei Monkie:

Heb je de keuze uit beide netwerken? Kies dan voor 5GHZ. Heb je bij een of meerdere apparaten enkel de keus uit 2.4ghz, dan ondersteunt dit apparaat geen 5GHZ. Maak dan verbinding met 2.4GHZ. Pas bij je 2.4GHZ netwerk eventueel het kanaal aan voor een betere verbinding.

Als jouw Modem ingesteld staat op 2.4 GHZ en al jouw aangesloten apparaten werken naar behoren behalve je LG TV moet je eerst even kijken welk kanaal er op dit moment gebruikt wordt binnen het 2.4 GHZ netwerk. Vaak staat dat ingesteld op kanaal 6 en dan zou je eerst eens kunnen proberen door dat te veranderen in 1 of 11.

Knipsel.thumb.JPG.fe49f6d34279b0ea7793938dc58d572b.JPG

Mocht die aanpassing niet werken, dan kan je altijd nog schakelen naar het 5 GHZ netwerk. en dan wordt geadviseerd om daar binnen gebruik te maken van kanaal 36, omdat dit meestal ingesteld staat op een kanaal boven 100.

1109828202_Knipsel1.thumb.JPG.29cbebdd5bfd8103b8afed9ccdca6bef.JPG

 

Link to comment
Share on other sites


  • Content Count:  427
  • Reputation:   10
  • Achievement Points:  314
  • Days Won:  0
  • Joined:  01/18/2007
  • Status:  Offline
  • Last Seen:  

He Skeleton, beide staan op automatisch. Dus neem aan dat ze dan het beste zoeken?

Zie wel als ik inlog dat mijn tv als wel op de 5ghz zit, terwijl de rest op de 2.4ghz zit.

Heb nu inderdaad geprobeerd 5ghz handmatig op kanaal 36 te zetten, vanavond eens kijken of dit helpt.

Kan het in het algemeen nog kwaad als ik 2.4ghz en 5ghz splits? Of is het gewoon wat meer gedoe, maar meer niet?

Link to comment
Share on other sites

31 minuten geleden zei Patrickj:

Kan het in het algemeen nog kwaad als ik 2.4ghz en 5ghz splits? Of is het gewoon wat meer gedoe, maar meer niet?

Goede middag @Patrickj

Ik ben absoluut niet zo technisch onderlegt dat ik je daar een advies over kan geven, maar als ik alles bekijk wat voorbij is gekomen als tip om jouw feitelijke probleem op te lossen, namelijk (de plotselinge lagere snelheid van 3 tot 5 MB bij het afspelen van o.a. Netflix streams op jouw LG TV), dan zou ik het beperken tot het aanpassen van je kanaal van Automatisch naar een vast getal lager dan 100 in de 5 GHZ. (Je kan een aantal kanalen proberen als je maar onder de 100 blijft) Mocht je nog wat meer informatie willen hebben over het aanpassen van de WiFi, dan kan je op deze website nog even nalezen.

Link to comment
Share on other sites

  • Administrators

  • Content Count:  26,216
  • Reputation:   2,929
  • Achievement Points:  24,741
  • Days Won:  264
  • Joined:  12/17/2011
  • Status:  Offline
  • Last Seen:  
  • Device:  Android

3 uur geleden zei Patrickj:

Kan het in het algemeen nog kwaad als ik 2.4ghz en 5ghz splits? Of is het gewoon wat meer gedoe, maar meer niet?

Dat is ook een prima mogelijkheid. Had ik zelf vroeger ook altijd. Een wifi punt duken en wifi duken-5ghz dan wist ik er zeker van dat een device zoals TV verbonden blijft met een 5 GHz kanaal en niet stiekem toch van je 2.4 GHz gebruikt maakt ;)

 

Link to comment
Share on other sites


  • Content Count:  3,023
  • Reputation:   1,314
  • Achievement Points:  4,499
  • Days Won:  170
  • Joined:  03/17/2017
  • Status:  Offline
  • Last Seen:  
  • Device:  Macintosh

3 minuten geleden zei Duken:

Dat is ook een prima mogelijkheid. Had ik zelf vroeger ook altijd. Een wifi punt duken en wifi duken-5ghz dan wist ik er zeker van dat een device zoals TV verbonden blijft met een 5 GHz kanaal en niet stiekem toch van je 2.4 GHz gebruikt maakt ;)

 

Same hier. Werkt prima. Heb 2 speakers en slimme lampen die enkel 2.4ghz ondersteunen. 

Link to comment
Share on other sites


  • Content Count:  427
  • Reputation:   10
  • Achievement Points:  314
  • Days Won:  0
  • Joined:  01/18/2007
  • Status:  Offline
  • Last Seen:  

@Skeletor Heb 2.4 ghz handmatig op kanaal 11 gezet, en 5ghz handmatig op kanaal 36. Het hele weekend geen probleem gehad.

Durf nog niet 100% te hopen dat het verholpen is, maar alle voortekenen zijn goed, thanks!

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

2 uur geleden zei Patrickj:

@Skeletor Heb 2.4 ghz handmatig op kanaal 11 gezet, en 5ghz handmatig op kanaal 36. Het hele weekend geen probleem gehad.

Durf nog niet 100% te hopen dat het verholpen is, maar alle voortekenen zijn goed, thanks!

Vooralsnog klinkt dit al super positief @Patrickj en uiteraard hoop ik ook voor jou dat je met deze instellingen verder geen problemen krijgt met de WiFi snelheid op je LG TV. Ik kan me voorstellen dat het super vervelend is als je even denkt lekker naar een film of serie te kijken en de buffering gaat haperen. :hyper:

Link to comment
Share on other sites

Geplaatst 2 uur geleden

Vergeten jullie alsjeblieft de VPN verbinding niet? Je internet provider zoals Ziggo of KPN kan door gebruik van de VPN niet zien wat er gebeurd op je internet verbinding en ben je volledig anoniem voor iedereen. Een vereiste tegenwoordig.... We een uitgebreide handleiding geschreven met informatie. :goed:

Deze vindt je hier:   https://www.duken.nl/forums/handleidingen/downloaden/vpn-verbinding-en-anoniem-downloaden-r35/  


Please sign in to comment

You will be able to leave a comment after signing in



Sign In Now
 Share


  • Willekeurig topic

  • Nu op het forum

    • Beste lezer,  Meer dan 20 jaar geleden in het mooie jaar 2002 ben ik ooit begonnen aan Duken.nl. Een website om bezoekers te leren downloaden; wat toen de tijd niet meer als normaal was en waarmee de internet providers zelfs hun diensten verkochten (Sneller films downloaden? Kom naar de snelste provider ABC). Als ik nu zie hoe mijn kinderen omgaan met content kijken is het bijzonder dat wij vandaag de dag nog bestaan. Nooit had ik kunnen bedenken dat Duken.nl zoveel jaren actief zou zijn op de wondere wereld van het internet maar dat is voornamelijk te danken aan de loyale leden, moderators en de fijne bezoekers. Helaas moeten aan sommige zaken binnen onze community ook een einde komen. De afgelopen jaren is het een bijzondere tijd geweest voor de “download-piraat”. Zo mag ik ons toch wel noemen? Met de komst van (soms) goede legale alternatieven en het (niet altijd vrijwillige) vertrek van grote download communties binnen het Torrent en NZB landschap is de wereld van het downloaden steeds kleiner geworden. Ook op Duken.nl is dit merkbaar, zeker in de bezoekers aantallen en activiteit binnen het forum. De activiteit op het forum groeide hier weer als er andere download community verdween maar hier bleken ook de meeste problemen uit te voort te komen. Of het komt door de veranderende internetcultuur, het feit dat we aan het verharden zijn en/ of niet meer lief voor elkaar.  Er worden op Duken.nl zaken geplaatsen welke uitroepen tot minder fijn gedrag en daar wil ik absoluut buiten blijven. Wij bestaan uit een bijzonder klein team waarbij ik altijd hebt gezegd dat Privé altijd voor gaat. Helaas betekende het wel dat er berichten langer bleven staan welke daar niet thuishoorde. Wat altijd problemen met zich meebracht. En nu? Er komt steeds minder voldoening uit de site en krijg met het drukke privé leven het niet voor elkaar om de juiste energie & tijd hierin te steken. Het lezen van de reacties, op tijd modderen of het plaatsen van nieuwe handleidingen en nieuws lukt mij helaas niet meer. De avonden achter de laptop duiken en politie agentje spelen past mij al helemaal niet. Je doet het uiteindelijk altijd fout….  Om de druk weg te halen worden er simpele maar harde aanpassing gedaan op Duken.nl. Laat ik eerst nog zeggen dat ik ontzettend dankbaar ben voor de mooie discussies en hulp die de leden onderling hebben gegeven over de afgelopen jaren. Los van het downloaden was het ook een plek waar leden vrienden hebben mogen maken en we in een ver verleden zelfs uitjes hadden.  Alle content blijft hier bestaan en leesbaar. Het reageren op forum berichten, artikelen, links, handleidingen etc. is niet meer mogelijk. Ook het aanmaken van nieuwe (privé) berichten of topics gaat niet meer. We stappen over in een “alleen lezen” stand. Rust… lijkt het toverwoord.  We begrijpen dat dit een teleurstelling zal zijn voor de vele leden die mooie bijdragen hebben geleverd en we kunnen iedereen verzekeren dat de beslissing niet ondoordacht is genomen. Het doet stiekem ook een beetje heleboel boel pijn.  Bedankt voor het lezen en ik hoop ook op jullie begrip. Blijf positief en maak er wat moois van en wie weet wat de toekomst nog brengt.   Het was een mooie vaart. Duken out. It’s time to kick ass and chew bubble gum...and I’m all outta gum.    Toon volledig nieuwsbericht  
    • Ik las net dat bericht op Filmpaleis ook. Echt balen. Hoop dat ze snel weer online zijn. Maar als brein hun gevonden heeft, hoe willen dat dan doen.
  • Recente prestatie

    • janenco earned a badge
      7 years
  • Popular Contributors

    Nobody has received reputation this week.

  • Willekeurige films

  • Random link

×
×
  • Create New...