Jump to content

Actie: PIA VPN voor slechts €1,99 per maand & 2 maanden gratis

  • Hoog gebruiksgemak en snelle VPN
  • Goede kwaliteit voor de scherpste prijs
  • Torrents, Usenet en Netflix mogelijk!
  • Plus 2 maanden gratis en 30 dagen niet goed geld terug

En de handleiding: Private Internet Access :goed:

  • Sign Up


AMD Overlay GPU / CPU informatie venster sluiten


Meh Meh
 Share


Recommended Posts


  • Content Count:  4,256
  • Reputation:   1,406
  • Achievement Points:  3,001
  • Days Won:  88
  • Joined:  03/20/2017
  • Status:  Offline
  • Last Seen:  
  • Device:  Windows

Hallo allemaal!

Sinds een week heb ik een nieuwe laptop. Sinds gisteren verscheen er uit het niets een venster met informatie over de CPU en GPU. Dit venster overlapt websites, documenten, eigenlijk alles behalve video.  Hoe kan ik dit venster sluiten? Ik heb dik een uur gezocht, o.a. in de AMD radeon software, maar ik kom er niet uit.

Het is deze laptop: HP 255 G8 Notebook PC en zo ziet het eruit: (rechtsboven)

wtf.thumb.png.fbdf2b5a2d2193a5f6866f0190b666d2.png

Link to comment
Share on other sites


  • Content Count:  4,256
  • Reputation:   1,406
  • Achievement Points:  3,001
  • Days Won:  88
  • Joined:  03/20/2017
  • Status:  Offline
  • Last Seen:  
  • Device:  Windows

Bedankt voor je snelle reactie, @SwitchFreak  Helaas ziet het er bij mij anders uit, en de optie "show metric overlay" is nergens te bekennen.

wtf2.thumb.png.e4aa32d55e54b15cecd8415a035b18e8.png

 

Link to comment
Share on other sites

  • Administrators

  • Content Count:  26,090
  • Reputation:   2,827
  • Achievement Points:  21,556
  • Days Won:  262
  • Joined:  12/17/2011
  • Status:  Offline
  • Last Seen:  
  • Device:  Android

Hier is de informatie te vinden van de AMD overlay: https://www.amd.com/en/support/kb/faq/dh-026

Zitten een biljoen opties zin....

  • Sad 1
Link to comment
Share on other sites

  • Duken changed the title to AMD Overlay GPU / CPU informatie venster sluiten

  • Content Count:  4,256
  • Reputation:   1,406
  • Achievement Points:  3,001
  • Days Won:  88
  • Joined:  03/20/2017
  • Status:  Offline
  • Last Seen:  
  • Device:  Windows

Sapperdeflap. Ik denk dat ik maar verder ga met het bouwen van mijn koude fusie reactor in de schuur, dat is toch een stuk simpeler.  Ik heb er 3 uur aan besteed, Youtube video's bekeken, handleidingen doorgenomen, ik kom er niet uit. De AMD radeon software ziet er doodsimpel uit, ik weet zeker dat er nergens iets staat vermeld over Overlay settings.

Het is zeker dat velen, met name gamers, dit soort bloatware fantastisch vinden. Allerlei settings zijn aan te passen, maar ik hoef alleen de grafische kaart en de driver. Wat een gedoe. 😔

NB: Ik zie dat je de titel hebt aangepast, @Duken Erg slim m.b.t.. SEO. Ik probeer altijd relevante  keywords op te nemen in de titel maar maak wel eens een foutje.

Edited by Meh Meh
  • Like 1
Link to comment
Share on other sites


  • Content Count:  911
  • Reputation:   1,039
  • Achievement Points:  12,046
  • Days Won:  134
  • Joined:  12/18/2020
  • Status:  Offline
  • Last Seen:  
  • Device:  Windows

Ik heb ook nog iets gevonden onder deze link en vanuit Engels even naar Nederlands vertaald.
Gemaakt op 15 februari 2020

Grijs vak verscheen zojuist in de rechterbovenhoek van het Windows 10-bureaublad?

We zagen een vak dat in de rechterbovenhoek van ons bureaublad in Windows 10 verscheen. Het toont GPU, CPU, RAM-statistieken. Het kan niet worden gesloten. Hoe komen we van deze doos af?

 

Image

 
 
Antwoorden 
Antwoorden
S
Hallo BMorin,
ik ben Sumit, een onafhankelijke adviseur en een 3-jarige Windows Insider MVP hier om te helpen.
Een zoekopdracht op internet geeft aan dat dit gerelateerd is aan AMD Radeon overlay.



Via https://www.reddit.com/r/AMDHelp/comments/7m2hh...
U kunt de delete-toets gebruiken om de sneltoetsen uit te schakelen.


Open Radeon-instellingen, Voorkeuren, klik op "Toggle Radeon Overlay Hotkey", druk op de Delete-toets.
De instelling geeft nu "Geen" weer.
Er zijn ook sneltoetsen in Gaming, Global Settings, Performance Monitoring die op dezelfde manier kunnen worden
uitgeschakeld.
De Performance Overlay Hot Key was in conflict met mijn Eclipse-snelkoppelingen en dit loste het
op.

Sumit
Beschikbaar 6 PM -

8 AM PST Het is altijd goed

om uw pc specs, merk en model in de vraag nooit bel de telefoonnummers ontvangen in e-mails van de Microsoft Community

Was dit antwoord nuttig?

Ja Nee
BM
Beantwoord op 15 februari 2020
AntwoordIn antwoord op het bericht van Sumit (onafhankelijk adviseur) op 15 februari 2020
Heel erg bedankt voor je hulp. Dat werkte.
 
Edit: Het is misschien wel verstandig om de Engelstalige uitleg te lezen, want de Microsoft Edge vertaling is misschien niet helemaal super.
Edited by Skeletor
  • Like 2
Link to comment
Share on other sites


  • Content Count:  4,256
  • Reputation:   1,406
  • Achievement Points:  3,001
  • Days Won:  88
  • Joined:  03/20/2017
  • Status:  Offline
  • Last Seen:  
  • Device:  Windows

Weer bedankt voor je hulp maat! Helaas komt deze oplossing op hetzelfde uit, ik moet onder Voorkeuren, klikken op "Toggle Radeon Overlay Hotkey". Deze optie ontbreekt bij mij, zoals te zien is in een eerdere screenshot.

Link to comment
Share on other sites


  • Content Count:  911
  • Reputation:   1,039
  • Achievement Points:  12,046
  • Days Won:  134
  • Joined:  12/18/2020
  • Status:  Offline
  • Last Seen:  
  • Device:  Windows

31 minuten geleden zei Meh Meh:

Weer bedankt voor je hulp maat! Helaas komt deze oplossing op hetzelfde uit, ik moet onder Voorkeuren, klikken op "Toggle Radeon Overlay Hotkey". Deze optie ontbreekt bij mij, zoals te zien is in een eerdere screenshot.

Wat een narigheid weer. Misschien is de onderstaande reactie op Reddit bij jou wel een oplossing;

of course there's a way to disable it.

either paste

[HKEY_CURRENT_USER\Software\AMD\DVR] "ToggleRsHotkey"="none"

into a blank .txt file, then rename its extension to .reg and run it

Edit: wat ik ook nog zie staan en een poging waard is, is het volgende; 

open radeon settings, preferences, click on "toggle radeon overlay hotkey" and press ctrl+alt+3

Edited by Skeletor
  • Thanks 1
Link to comment
Share on other sites


  • Content Count:  4,256
  • Reputation:   1,406
  • Achievement Points:  3,001
  • Days Won:  88
  • Joined:  03/20/2017
  • Status:  Offline
  • Last Seen:  
  • Device:  Windows

Alweer ontzettend bedankt voor je hulp. Daarnaast heb ik buitengewoon veel respect voor je bijdrage aan dit forum, je plaatst uitstekende artikelen en helpt iedereen daar waar nodig. In dit geval werkte het helaas niet, het .reg bestand haalt niets uit en in Radeon zie ik nergens de term Overlay, ontzettend vaag.

  • Agree 1
Link to comment
Share on other sites


  • Content Count:  4,256
  • Reputation:   1,406
  • Achievement Points:  3,001
  • Days Won:  88
  • Joined:  03/20/2017
  • Status:  Offline
  • Last Seen:  
  • Device:  Windows

Ik ga deze vraag even voorleggen op Tweakers, waarschijnlijk zijn daar meerdere Radeon freaks te vinden. 
NB: Vraag voorgelegd.

Edited by Meh Meh
Link to comment
Share on other sites


  • Content Count:  4,256
  • Reputation:   1,406
  • Achievement Points:  3,001
  • Days Won:  88
  • Joined:  03/20/2017
  • Status:  Offline
  • Last Seen:  
  • Device:  Windows

Opgelost. Ik heb op advies van een Tweaker de laatste AMD software en driver gedownload. Tijdens de installatie verdween de Overlay. Maar, vanuit de Radeon software zie ik nog steeds niets staan over Overlay... ik kan de Overlay dus niet aan- noch uitzetten. 🤪

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites


  • Content Count:  911
  • Reputation:   1,039
  • Achievement Points:  12,046
  • Days Won:  134
  • Joined:  12/18/2020
  • Status:  Offline
  • Last Seen:  
  • Device:  Windows

6 minuten geleden zei Meh Meh:

Opgelost. Ik heb op advies van een Tweaker de laatste AMD software en driver gedownload. Tijdens de installatie verdween de Overlay. Maar, vanuit de Radeon software zie ik nog steeds niets staan over Overlay... ik kan de Overlay dus niet aan- noch uitzetten. 🤪

Fijn dat er uiteindelijk iets is gevonden waarmee je die Overlay (popup) nu uit beeld hebt. Wat betreft die aan/uit schakeling waarover in de meeste oplossingen wordt gesproken denk ik dat het gaat om oudere Radeon versie , want de meeste op jouw gelijkende problemen beginnen al vanaf 2017 die je met Google kan vinden. Mijn voorgaande mogelijke oplossingen dateren ook uit het jaar 2017 (Reddit oplossingen).

  • Thanks 1
Link to comment
Share on other sites


  • Content Count:  4,256
  • Reputation:   1,406
  • Achievement Points:  3,001
  • Days Won:  88
  • Joined:  03/20/2017
  • Status:  Offline
  • Last Seen:  
  • Device:  Windows

Nogmaals bedankt voor het meedenken, @Skeletor 😀

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Geplaatst 2 uur geleden

Vergeten jullie alsjeblieft de VPN verbinding niet? Je internet provider zoals Ziggo of KPN kan door gebruik van de VPN niet zien wat er gebeurd op je internet verbinding en ben je volledig anoniem voor iedereen. Een vereiste tegenwoordig.... We een uitgebreide handleiding geschreven met informatie. :goed:

Deze vindt je hier:   https://www.duken.nl/forums/handleidingen/downloaden/vpn-verbinding-en-anoniem-downloaden-r35/  


Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share


×
×
  • Create New...