Jump to content

Gebruik jij al een ongecensureerde DNS?
Recommended Posts

 • Replies 12
 • Created
 • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Popular Posts

Wat is een DNS server? DNS staat voor Domain Name Server. Iedereen die op internet zit maakt gebruik van een DNS. Zoals je wellicht weet heeft elke computer op internet een ip adres, dit is het adre

PS Excuses aan Meh Meh vanwege het misverstand. Houd de moed erin!

Mooi topic met goede uitleg! Die krijgt een sticky!

Posted Images

Mooi topic met goede uitleg! Die krijgt een sticky! :D

 • Like 1
Link to post
Share on other sites

Altijd handig. Momenteel maak ik gebruik van de Ziggo dns servers.

Nieuwe router is net binnen (voor achter de ConnectBox (grafding). Router straks even aansluiten, instellen en gelijk de dns servers aanpassen.  

Edited by Monkie
 • Like 1
Link to post
Share on other sites

Inderdaad, een uitstekende handleiding! :)

Link to post
Share on other sites
 • 2 weeks later...
 • 7 months later...

Bedankt voor de goeie uitleg. Ik heb alle instructies gevolgd, maar helaas in de verbinding met Qbittorrent nu nòg langzamer als ie al was (ik ben op Bali, gebruik m'n mobieltje voor de Wi-Fi verbinding).  

Heb je tips? 

 

 • Like 1
Link to post
Share on other sites

Heb je het ook geprobeerd voordat je WiFi op Bali in gebruik nam?
Zitten er andere mensen op het WiFi netwerk dat je daar gebruikt?
Prachtige plek trouwens. Afgezien van Bali zou ik er in geen 1000 jaar naar toe willen... 

Dit topic is aangemaakt door @oʞᴉlʞ
Ik vraag mij af waar hij is gebleven. Ineens helemaal van de aardbodem verdwenen, erg vreemd. :cry:

 • Sad 1
Link to post
Share on other sites

Ik heb Qbittorrent kort geleden ontdekt toen ik al hier was (Bali). Ik ben de enige die de WiFi (van m'n mobiele telefoontje) gebruikt.

Intussen heb ik ook een global broadband speedtest van m'n verbinding gemaakt en instructies van 'kitkat' van het Qbittorrent forum ( https://qbforums.shiki.hu/index.php/topic,4228.0.html ) opgevolgd om mijn Qbittorrent-instellingen aan te passen. Ook heb ik een aantal veranderingen die ik doorgevoerd had betreffend ongecensureerde DNS (jouw instructies volgend) weer ongedaan gemaakt. Sindsdien loopt m'n Qbittorrent weer -weliswaar in het zelfde slakkegangetje als voorzien, maar daar is met mijn trage verbinding hier niet veel aan te veranderen vrees ik. Maar mocht je tips hebben om de instellingen van Qbittorrent aan te passen in de hoop dat het dan wat sneller -en regelmatiger- functioneert, die zijn altijd welkom.

Wat Bali betreft: ik kom hier al sinds 15 jaar ieder jaar weer. Woon hier in een dorpje (Penatahan) zo'n 10 kilometer ten zuiden van de Batu Karu berg. En ken intussen ook de       -voor westerlingen- minder leuke kanten van het leven hier. Maar door de schijnbaar grenzeloze vriendelijkheid en gastvrijheid van de allermeeste Balinezen (waar wij, door cynisme et scepticisme geplaagde Europeanen best een voorbeeld zouden mogen nemen, en daardoor ons leven en dat van onze medemensen aangenamer maken) heb ik het hier nog steeds prima naar mijn zin. 

Ik heb trouwens de spelregels voor goed gedrag op dit forum gelezen, en ben daardoor verbaasd dat jij als moderator schrijft: "Ik vraag mij af waar hij is gebleven. Ineens helemaal van de aardbodem verdwenen, erg vreemd. :cry:" Correcter zou mijns inziens zijn geweest: "Waar ben je ineens gebleven?" Toch leg ik je even mijn 'verdwijnen' uit: ik zet soms mijn laptop uit, vooral als het onweert. En ik zit ook niet dag en nacht aan het internet gekluisterd. Vandaar.

Heb je eventueel tips?

Alvast bedankt, Rob

 

 • Like 1
Link to post
Share on other sites

Beste @Rob van Wely, ik had het over een oud lid van dit forum, @oʞᴉlʞ 
Hij heeft dit topic aangemaakt, al is het eigenlijk een handleiding over het gebruik van een ongecensureerde DNS.
Hij is ineens verdwenen, terwijl hij in het buitenland zat, daarom had ik het over hem.
Spijtig dat je mijn bericht niet goed las, ik weet niet hoe ik het nog duidelijk had kunnen plaatsen. 

Schrijven is een probleem, dat zie je goed, ik lijd aan een lichte vorm van dyslexie.
Toch probeer ik mensen hier, geheel vrijwillig, zo goed mogelijk te helpen.

Bij mijn weten werkt een ongecensureerde DNS niet naar behoren omdat het een gratis dienst is.
Daardoor maken te veel mensen er gebruik van, waardoor de snelheid vaak tegenvalt.
Hopelijk wilt iemand anders je helpen met je vraag, ik ben nog niet zo bekend met de werking van een ongecensureerde DNS.

Link to post
Share on other sites

Daarom zijn wij ook zo blij met @Meh Meh :) Als Europeaan is Meh meh waarschijnlijk net zo gastvrij als de mensen op Bali hier op het forum. Altijd de bezoekers en gasten opweg helpen  :proost: Dank dank dank

@Rob van Wely. Je zal mooie verhalen hebben, ik begrijp wat je bedoelt over de gastvrijheid over het algemeen in Nederland. Mijn zwager is Surinamer en daar zie je op de verjaardag al het duidelijke verschil met het delen tussen ons Nederlanders. Wij denken vaak op de langere termijn.... ^_^

Wat voor snelheid haal je op speedtest.net ? Misschien kan je eens kijken naar een VPN, dat is nog prettiger als het aanpassen van je DNS.

 

Link to post
Share on other sites

VPN heb ik al door jullie aanbevelingen (PIA). Intussen heeft zich de downloadsnelheid weer gestabiliseerd. Speedtest resultaat: 0.47 MB download 0,46 upload... In Nederland heb je zeker veel snellere verbinding. Maar daar ben ik zo zelden... Hier gaat alles langzamer, maar daarmee kan ik best leven. Zolang er het een en ander binnenkomt, vind ik het al prima. Nogmaals bedankt voor jullie adviezen.

Groetjes, Rob5aa2a82d15ec1_goingdowntheroadsmall.jpg.a504dca4769206f5c607ae334ca12d66.jpg

 • Thanks 1
Link to post
Share on other sites

Excuses geaccepteerd. :D

Overplay is volgens mij een ongecensureerde maar wel betaalde DNS dienst, mogelijk is dat iets?
Ik heb er weinig verstand van. Maar wat Duken je aanraadde is misschien veel beter, een goede VPN.
Het ligt natuurlijk aan waarvoor je het precies nodig hebt, maar als het om downloaden middels qBittorrent gaat, is een VPN genoeg.
Helaas kost ook dat geld, 5 a 8 euro per maand. Veel VPN servers kan je wel eerst gratis testen. 

Ik lees je voorgaande bericht nu pas... PIA is uitstekend, althans mijn ervaringen met PIA zijn goed.

Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 • Similar Content

  • By William
   Welkom bij de handleiding om een VPN verbinding te gebruiken zodat je anoniem kan internetten. Met dit programma is het mogelijk om anoniem te downloaden en te internetten. In dit artikel geven we een introductie, gebruikers handleiding en configuratie voor het optimaal gebruik maken van je VPN verbinding.
   Wat komt er aan bod deze handleiding?
   Wat is een VPN verbinding Wat kan je nog meer met een VPN verbinding? Plus- en minpunten van Private internet access (PIA) VPN verbinding Installatie in woord en beeld van de nieuwste client Configuratie en tips van de PIA VPN na de installatie voor optimaal gebruik Wat is een VPN verbinding
   Iedereen heeft wel eens gehoord van een VPN verbinding. Sommige weten precies wat VPN betekend terwijl andere niet bekend zijn met het gebruik en de functie van de VPN verbinding. Met een VPN verbinding is het mogelijk om anoniem gebruik te maken van het internet en te downloaden.
   Allereerst is het simpelweg veiliger internetten. Bij het normaal gebruik van internet is voor iedereen zichtbaar wat jou persoonlijk ip adres is, welke provider je hebt, waar je vandaan komt etc. Als je een VPN verbinding gebruikt zijn dit soort zaken niet meer zichtbaar en kan je je persoonlijk gegevens verbergen waardoor je anoniem gebruik kan maken van het internet. Belangrijkste voor de downloader is natuurlijk een eventuele auteur organisatie jouw persoonlijke gegevens niet kan achterhalen...
   Wij hebben een aantal VPN providers getest waaronder die van Private Internet Access (PIA). PIA komt als beste uit de test en staat onder andere het downloaden van torrents en nieuwsgroepen toe. Het bedrijf houdt geen gegevens / logs bij van wat je download en ze zullen je gegevens dus niet door kunnen spelen aan autoriteiten mochten die daarom vragen. Je met hierdoor 100% veilig. Het downloaden via torrents over de servers gaat met PIA met de maximale snelheid en ze zijn goedkoop. Daarnaast kan je je account delen omdat je met 10 apparaten tegelijk gebruik mag maken van het abonnement.
   Plus- en minpunten van Private Internet Access VPN verbinding
   Pluspunten
   Onbeperkte data en maximale snelheid Goedkoop en met 10 gelijktijdige verbindingen! Downloaden via torrents, nieuwsgroepen etc mogelijk Betaal mogelijkheden via iDeal, creditcard, paypal etc Anonieme VPN en geen logging Bewezen uit rechtzaken waar Private internet access geen logging beschikbaar had. Software voor alle apparaten en killswitch 30 dagen niet-goed-geld-terug garantie Nederlands-talige software minpunten
   Geen live support chat Installatie in woord en beeld
   Open de website van Private internet access en kies "Koop Private Internet Access VPN" via deze link krijg je extra korting en TIJDELIJK 3 maanden gratis cadeau. 

   Kies een gewenst abonnement via "abonnement selecteren". Je kunt bij Private Internet Access binnen 30 dagen na de aanschaf je geld terug vragen. Je kunt dit zien als een probeer periode, op deze manier kun je gratis de VPN service testen.
   €11.69 per maand €3.10 per maand (€37 per jaar - 62% korting) €2.50 per maand (€65 per twee jaar - 77% korting & 3 maanden gratis) Let wel: Je betaald bij het afsluiten voor de gekozen periode en niet per maand. Dit in gedacht houdend kan je ook kiezen voor het jaar abonnement voor €3.10 per maand en daarbij éénmalig €37 betaald.

   Selecteer de gewenste betaal methode. In ons geval kiezen we voor een jaarlijks abonnement en betalen we via iDeal.

   Na het selecteren voor de gewenste betaal optie komt je in het scherm om de betaling uit te voeren. In het geval van iDeal moet je je bank selecteren zodat de betaling kan worden uitgevoerd.

   Na de betaling ontvang je een email met de login gegevens van Private internet access. In deze email staat ook de link waar je de software kan downloaden. Open de link om de VPN software te downloaden. Je kunt de software downloaden voor verschillende apparaten. In ons geval gaan we de VPN software gebruiken met Windows. Klik op de Windows download. Daarna gaat de software downloaden. Vergeet niet dat je de VPN software ook mag gebruiken op andere apparaten zoals je mobiele telefoon en dat je tot 10 verbindingen tegelijk kan opzetten.
    

   Als de software is gedownload kunt u het installatie bestand uitvoeren. 

   De installatie loopt automatisch en private internet access zorgt zelf voor de drivers en VPN tool.

   Nadat de software is geïnstalleerd zal deze automatisch worden opgestart. Voor je gebruikersnaam en wachtwoord in welke je hebt ontvangen in je email programma.
   Configuratie en tips van de PIA VPN na de installatie voor optimaal gebruik Voordat we gaan verbinden met de VPN client gaan we eerst de instellingen bekijken en aanpassen. Druk op de drie stipjes en kies settings.

   Selecteer de optie "Lanceren bij opstarten van systeem" en "Verbinden bij opstarten" . Dit zorgt ervoor dat de VPN automatisch word gestart bij het inloggen in Windows. U bent dan automatisch anoniem op het internet. Selecteer de taal op Nederlands voor de Nederlandse interface.

   Selecteer de tab Privacy. Aanbevolen is de PIA MACE te activeren. Deze optie blokkeert advertenties en trackers op alle websites als je bent verbonden. De VPN Kill Switch zorgt ervoor dat je internet verbinding word gesloten als je niet verbonden bent met de VPN server. Je kunt dus alleen downloaden en internetten als je verbonden bent met de VPN servers van PIA.

   Selecteer de tab Netwerk. Hierin is de optie Port forwarding aanvragen mogelijk. Deze is handig bij het gebruik van het downloaden via bittorrent zodat het downloader sneller kan lopen. Gebruik deze optie als je tegen langzaam torrent verkeer oploopt.

   Druk op de grote gele knop om de client te verbinden. Deze wordt daarna groen en geeft weer dat je bent verbinden. Met de pijl die naar onderwijst krijg je de opties en mogelijkheden van de client in een snel oogopslag te zien. 

   Je kunt bij deze optie ook de prestatie zien van de client. Wat is je huidige download snelheid, hoeveel heb je gedownload en snelle instellingen kan je hierin in en uitschakelen.

   We gaan de client nog testen op snelheid. Via de website Speedtest.net kan je de snelheid meten. Hier kunnen we ook controleren met welk IP adres we voor de buitenwereld bekend zijn. We zien dat de onze maximale download snelheid behaald worden. Complimenten voor deze VPN provider. 

   Je kan nu via je VPN verbinding veilig downloaden en internetten.
   Wat kan je nog meer met een VPN verbinding?
   Verder is het door de VPN mogelijk om blokkades te omzeilen. Het aanbod van bijvoorbeeld Netflix is in Nederland kleiner dan het aanbod in Amerika. Door de VPN connectie wordt het voor jou mogelijk gemaakt om meer dan 15.000 films en series op Netflix te kijken, in plaats van 3.000 titels die in ons land te zien zijn. 
   Een ander voordeel is dat een VPN-verbinding kan besparen op verschillende producten en diensten (zoals vliegtickets, tickets voor parken etc). Deze worden tegen een relatief hoge prijs verkocht in Nederland omdat we welvarend zijn. Je raadt het al: de prijzen op jouw beeldscherm zullen dalen als jij gebruik maakt van een dergelijke verbinding. Boek bijvoorbeeld eens tickets via je VPN connectie voor Disneyland. Je krijgt dan betere aanbiedingen.
   VPN en downloaden
   In deze handleiding gaan we als voorbeeld met de torrent applicatie qBittorrent i.c.m. de VPN verbinding downloaden. De handleiding van qBittorrent kan je hier vinden. Nadat de VPN client is verbonden starten we qBittorrent en downloaden we de film TPB AFK: The Pirate Bay Away from Keyboard en gaan deze downloaden. Het downloaden heeft binnen enkele seconden al bijna onze volledige download snelheid. (5MB per seconden.)

   Leuk om te zien is dat onder het kopje "peers" wie nog meer het bestanden aan het downloaden en aan het delen zijn. De IP-adressen zijn zichtbaar evenals het land. Deze downloaders zien niet meer jou persoonlijke IP-adres maar die van de VPN provider PIA en ben je anoniem!

   Private Internet Access is de zeer goede en betrouwbare VPN provider als je wilt downloaden. Vragen of opmerkingen kunnen in de reacties of als losse vragen in het forum van Duken.nl. Eventuele problemen met de snelheid i.c.m. PIA VPN kunnen hier worden aangevraagd.
   We hebben nog een handige tip voor de PIA VPN gebruikers, deze vinden we hier voor het gebruik van Split-tunneling.
    
  • By hookie
   wie weet hoe het komt dat mijn internet verbinding steeds uitvalt met de mededeling DNS Probe Finished No Internet.
    
   Bijvoorbaat mijn dank
    
   Hookie
  • By William
   Welkom bij de handleiding om een VPN verbinding te gebruiken zodat je anoniem kan internetten. Met dit programma is het mogelijk om anoniem te downloaden en te internetten. In dit artikel geven we een introductie, gebruikers handleiding en configuratie voor het optimaal gebruik maken van je VPN verbinding.
   Wat komt er aan bod deze handleiding?
   Wat is een VPN verbinding Wat kan je nog meer met een VPN verbinding? Plus- en minpunten van Private internet access (PIA) VPN verbinding Installatie in woord en beeld van de nieuwste client Configuratie en tips van de PIA VPN na de installatie voor optimaal gebruik Wat is een VPN verbinding
   Iedereen heeft wel eens gehoord van een VPN verbinding. Sommige weten precies wat VPN betekend terwijl andere niet bekend zijn met het gebruik en de functie van de VPN verbinding. Met een VPN verbinding is het mogelijk om anoniem gebruik te maken van het internet en te downloaden.
   Allereerst is het simpelweg veiliger internetten. Bij het normaal gebruik van internet is voor iedereen zichtbaar wat jou persoonlijk ip adres is, welke provider je hebt, waar je vandaan komt etc. Als je een VPN verbinding gebruikt zijn dit soort zaken niet meer zichtbaar en kan je je persoonlijk gegevens verbergen waardoor je anoniem gebruik kan maken van het internet. Belangrijkste voor de downloader is natuurlijk een eventuele auteur organisatie jouw persoonlijke gegevens niet kan achterhalen...
   Wij hebben een aantal VPN providers getest waaronder die van Private Internet Access (PIA). PIA komt als beste uit de test en staat onder andere het downloaden van torrents en nieuwsgroepen toe. Het bedrijf houdt geen gegevens / logs bij van wat je download en ze zullen je gegevens dus niet door kunnen spelen aan autoriteiten mochten die daarom vragen. Je met hierdoor 100% veilig. Het downloaden via torrents over de servers gaat met PIA met de maximale snelheid en ze zijn goedkoop. Daarnaast kan je je account delen omdat je met 10 apparaten tegelijk gebruik mag maken van het abonnement.
   Wat kan je nog meer met een VPN verbinding?
   Verder is het door de VPN mogelijk om blokkades te omzeilen. Het aanbod van bijvoorbeeld Netflix is in Nederland kleiner dan het aanbod in Amerika. Door de VPN connectie wordt het voor jou mogelijk gemaakt om meer dan 15.000 films en series op Netflix te kijken, in plaats van 3.000 titels die in ons land te zien zijn. 
   Een ander voordeel is dat een VPN-verbinding kan besparen op verschillende producten en diensten (zoals vliegtickets, tickets voor parken etc). Deze worden tegen een relatief hoge prijs verkocht in Nederland omdat we welvarend zijn. Je raadt het al: de prijzen op jouw beeldscherm zullen dalen als jij gebruik maakt van een dergelijke verbinding. Boek bijvoorbeeld eens tickets via je VPN connectie voor Disneyland. Je krijgt dan betere aanbiedingen.
   Plus- en minpunten van Private Internet Access VPN verbinding
   Pluspunten
   Onbeperkte data en maximale snelheid Goedkoop en met 10 gelijktijdige verbindingen! Downloaden via torrents, nieuwsgroepen etc mogelijk Betaal mogelijkheden via iDeal, creditcard, paypal etc Anonieme VPN en geen logging Bewezen uit rechtzaken waar Private internet access geen logging beschikbaar had. Software voor alle apparaten en killswitch 30 dagen niet-goed-geld-terug garantie Nederlands-talige software minpunten
   Geen live support chat Installatie in woord en beeld
   Open de website van Private internet access en kies "Koop Private Internet Access VPN" via deze link krijg je extra korting en 2 maanden gratis cadeau. 

   Kies een gewenst abonnement via aanmelden. Je kunt bij Private Internet Access binnen 30 dagen na de aanschaf je geld terug vragen. Je kunt dit zien als een probeer periode, op deze manier kun je gratis de VPN service testen en het scheelt meer dan 77% in de kosten als je kiest voor een jaar abonnement.

   Om alle betaal mogelijkheden (zoals iDeal) te tonen moet je drukken op de knop "Click here to see all payment options"

   Kies je een gewenste betaal methode zoals iDeal, PayPal, creditcard etc en volg de aangegeven stappen om de betaling te starten en als de VPN dienst je toch niet bevalt krijgt je je geld terug. 

   Volg de stappen totdat je de email ontvangt met de login gegevens van Private internet access. In deze email staat ook de link waar je de software kan downloaden. Open de link om de VPN software te downloaden. Je kunt de software downloaden voor verschillende apparaten. In ons geval gaan we de VPN software gebruiken met Windows. Klik op de Windows download. Daarna gaat de software downloaden. Vergeet niet dat je de VPN software ook mag gebruiken op andere apparaten zoals je mobiele telefoon en dat je tot 10 verbindingen tegelijk kan opzetten.

   Als de software is gedownload kunt u het installatie bestand uitvoeren. 

   De installatie loopt automatisch en private internet access zorgt zelf voor de drivers en VPN tool.

   Nadat de software is geïnstalleerd zal deze automatisch worden opgestart. Voor je gebruikersnaam en wachtwoord in welke je hebt ontvangen in je email programma.
   Configuratie en tips van de PIA VPN na de installatie voor optimaal gebruik Voordat we gaan verbinden met de VPN client gaan we eerst de instellingen bekijken en aanpassen. Druk op de drie stipjes en kies settings.

   Selecteer de optie "Lanceren bij opstarten van systeem" en "Verbinden bij opstarten" . Dit zorgt ervoor dat de VPN automatisch word gestart bij het inloggen in Windows. U bent dan automatisch anoniem op het internet. Selecteer de taal op Nederlands voor de Nederlandse interface.

   Selecteer de tab Privacy. Aanbevolen is de PIA MACE te activeren. Deze optie blokkeert advertenties en trackers op alle websites als je bent verbonden. De VPN Kill Switch zorgt ervoor dat je internet verbinding word gesloten als je niet verbonden bent met de VPN server. Je kunt dus alleen downloaden en internetten als je verbonden bent met de VPN servers van PIA.

   Selecteer de tab Netwerk. Hierin is de optie Port forwarding aanvragen mogelijk. Deze is handig bij het gebruik van het downloaden via bittorrent zodat het downloader sneller kan lopen. Gebruik deze optie als je tegen langzaam torrent verkeer oploopt.

   Druk op de grote gele knop om de client te verbinden. Deze wordt daarna groen en geeft weer dat je bent verbinden. Met de pijl die naar onderwijst krijg je de opties en mogelijkheden van de client in een snel oogopslag te zien. 

   Je kunt bij deze optie ook de prestatie zien van de client. Wat is je huidige download snelheid, hoeveel heb je gedownload en snelle instellingen kan je hierin in en uitschakelen.

   We gaan de client nog testen op snelheid. Via de website Speedtest.net kan je de snelheid meten. Hier kunnen we ook controleren met welk IP adres we voor de buitenwereld bekend zijn. We zien dat de onze maximale download snelheid behaald worden. Complimenten voor deze VPN provider. 

   Je kan nu via je VPN verbinding veilig downloaden en internetten.
   In deze handleiding gaan we als voorbeeld met de torrent applicatie qBittorrent i.c.m. de VPN verbinding downloaden. De handleiding van qBittorrent kan je hier vinden. Nadat de VPN client is verbonden starten we qBittorrent en downloaden we de film TPB AFK: The Pirate Bay Away from Keyboard en gaan deze downloaden. Het downloaden heeft binnen enkele seconden al bijna onze volledige download snelheid. (5MB per seconden.)

   Leuk om te zien is dat onder het kopje "peers" wie nog meer het bestanden aan het downloaden en aan het delen zijn. De IP-adressen zijn zichtbaar evenals het land. Deze downloaders zien niet meer jou persoonlijke IP-adres maar die van de VPN provider PIA en ben je anoniem!

   Private Internet Access is de zeer goede en betrouwbare VPN provider als je wilt downloaden. Vragen of opmerkingen kunnen in de reacties of als losse vragen in het forum van Duken.nl. Eventuele problemen met de snelheid i.c.m. PIA VPN kunnen hier worden aangevraagd.

   Toon volledig handleiding
  • By vuurvogel76
   Je wisselt dagelijks heel veel informatie uit met je zoekmachine. Kies er daarom een die goed omgaat met jouw privacy.
   Niet alle zoekmachines gaan even goed om met jouw gegevens. Ze slaan op wie je bent, waar je bent, en waar je naar zoekt. Het profiel dat vervolgens van jou ontstaat wordt verkocht aan adverteerders. Daar hoef je niet mee akkoord te gaan. Je zou in vrijheid moeten kunnen zoeken naar voor jou interessante en relevante informatie. Dat betekent dat er niemand over jouw schouder meekijkt. Bedrijven niet, overheden niet en adverteerders niet.
   Een aantal privacy-vriendelijke zoekmachines op een rij
   Startpage.com is een van de meest privacy-vriendelijke zoekmachines. Bij Startpage.com blijft jouw IP-adres verborgen. Ook houdt Startpage niet bij welke browser je gebruikt. Daarnaast gebruikt Startpage geen cookies. Dat noemen we nog eens goede datahygiëne! Doordat deze gegevens niet verzameld worden, kunnen ze ook niet gedeeld worden met derden. Of worden gestolen. Doordat het hoofdkwartier van StartPage in Nederland is gevestigd vallen ze onder Nederlands recht.
   DuckDuckGo is een veelzijdige zoekmachine met privacy-vriendelijke voorwaarden. DuckDuckGo gebruikt versleutelde verbindingen. Via DuckDuckHack kun je de zoekmachine compleet naar je hand zetten.
   Disconnect Search is een privacy-vriendelijke zoekmachine waarmee je zoekopdrachten uit kan zetten bij Bing, Yahoo en DuckDuckGo. Je zoekt bij Disconnect via een proxy, zodat jouw IP-adres verborgen blijft. Disconnect zorgt voor een versleutelde verbinding tussen de Disconnect servers en de door jou gekozen zoekmachine. Er worden geen zoektermen, persoonlijke gegevens of IP-adressen opgeslagen.
   Anonymousengine is een privacy-vriendelijke zoekmachine. Je zoekt bij Anonymousengine via een proxy, zodat jouw IP-adres verborgen blijft. Ze respecteren de Do Not Track standaard, een optie in browsers om aan te geven dat je niet gevolgd wilt worden. Er worden geen zoektermen, geografische gegevens, browser-gegevens of IP-adressen gelogd.
    
   Bron bits for freedom

 • Who's Online   1 Member, 0 Anonymous, 158 Guests (See full list)


×
×
 • Create New...