Spring naar bijdragen

Mis de speciale aanbieding niet. 85% korting op Private Internet Access VPN, nu slechts €1,75 per maand en ontvang 4 maanden gratis.

Ervaar ultiem gebruiksgemak en een snelle VPN-verbinding. Geniet van de beste kwaliteit voor de scherpste prijs. Met Private Internet Access kun je moeiteloos torrents, Usenet en Netflix gebruiken! En geld-terug-garantie van 30 dagen, dus je kunt het risicovrij proberen.

Wil je weten hoe je aan de slag kunt gaan? Bekijk dan onze handige handleiding voor een probleemloze installatie en gebruik. :goed:



ssd schijf stuk ?


Apo
 Delen


Aanbevolen reactie


  • Bijdragen:  3
  • Waardering:   3
  • Prestatiepunten:  154
  • Dagen gewonnen:  0
  • Lid sinds:  01-04-22
  • Status:  Offline
  • Actief:  

Hoi iedereen

Ik wilde Prime os op mijn computer installeren 

hij was al een hele tijd bezig met installeren maar bleef hangen ging niet verder toen heb ik hem uitgeschakeld

probeerde het opnieuw maar zag de ssd niet meer ook mijn andere pc ziet de schijf niet meer 

zou de ssd nu stuk zijn of is er nog iets van te maken

 

Link naar opmerking
Deel via andere websites

  • Administrators

  • Bijdragen:  26.234
  • Waardering:   2.930
  • Prestatiepunten:  24.924
  • Dagen gewonnen:  264
  • Lid sinds:  17-12-11
  • Status:  Offline
  • Actief:  
  • Was actief op:  Android

Het is een beetje lastig op basis van je verhaal. Maar je kan dus de SSD schijf koppelen op een andere computer maar ook daar hij niet zichtbaar? Ik denk namelijk niet dat de schijf opeens stuk raakt. 

Kan je eens naar schijfbeheer

Harde schijf SSD niet gevonden windows schijfbeheer

Om te zien waarom je HDD of SSD niet gevonden wordt, open je schijfbeheer. Dit doe je als volgt: ga links onderin het scherm naar het Windows icoontje, klik hier met je rechtermuisknop op en selecteer Schijfbeheer ofwel Disk management. Je kunt ook de sneltoets Windows+X gebruiken en dan schijfbeheer selecteren. Je ziet nu een overzicht van alle schijven en partities die zich in je computer bevinden. Maak het venster groter tot je het "blokkenrooster" onderin het scherm ziet.

 
  • Leuk 1
  • Bedankt 1
Link naar opmerking
Deel via andere websites


  • Bijdragen:  354
  • Waardering:   388
  • Prestatiepunten:  5.968
  • Dagen gewonnen:  42
  • Lid sinds:  03-09-19
  • Status:  Offline
  • Actief:  
  • Was actief op:  Windows

SSD kapot en geen back-up: wat nu?

shutterstock_729886348-730x480.jpg?lossy

 

Zelfs als een harde schijf fysiek sneuvelt, vallen data vaak nog te redden. Wat is echter de kans dat waardevolle gegevens een probleem met een SSD overleven?

Iedere pc, zakelijk of persoonlijk, die vandaag de naam waardig is, heeft een SSD als systeemschijf. De dingen zijn veel sneller dan een HDD en kunnen in theorie beter tegen een stootje aangezien ze geen bewegende onderdelen bevatten. Dat wil niet zeggen dat ze niet kunnen crashen. Gezien de rol die de SSD speelt in een hedendaags systeem is de kans groot dat zo’n crash cruciale gegevens met zich mee de dieperik in sleurt. Geen probleem voor jou natuurlijk, aangezien je een back-up hebt liggen, maar wat met de gegevens van minder voorzienige collega’s zonder reservekopie? Is het bij een SSD ook mogelijk om data te recupereren na een fatale crash, naar analogie met een harde schijf?

Het korte antwoord is ja. Het iets langere antwoord luidt “Ja, maar…”. Melvin Plak, Global Data Recovery Lab Manager bij het herstellabo van Seagate Technology, legt uit wat er achter de ‘maar’ thuishoort. In zijn labo herstelt hij niet alleen harde schijven van Seagate, maar ook van andere fabrikanten. Sinds enkele jaren verschijnen er ook steeds meer SSD’s van allerhande merken op de werkbank. Veel hangt af van de oorzaak van het probleem. We lopen door de scenario’s.

Een bestand is verdwenen

Eerst en vooral is het interessant om weten dat het type SSD niet echt een impact heeft op herstelkansen. SATA, SAS of NVMe: achter de aansluiting zit steeds een controller met daarachter een verzameling van flash-chips, opgebouwd uit SLC-, TLC- of MLC-NAND-geheugen.

Het eenvoudigste scenario is dat van een menselijke fout: jij hebt je data per ongeluk gewist en die ene levensbelangrijke spreadsheet zit helaas ook niet meer in de prullenbak. In dat geval is het herstelproces vrij gelijkaardig aan dat van een HDD. Een gewist bestand blijft immers bestaan totdat het overschreven wordt op het opslagmedium. De bits en bytes van de spreadsheet zijn met andere woorden nog terug te vinden op de SSD, zelfs nadat je de delete-knop induwde. Ze zijn enkel onvindbaar voor het OS.

shutterstock_1450713797-730x548.jpg?loss Verschillende fabrikanten gebruiken verschillende controllers met eigen firmware, wat dataherstel bemoeilijkt.

Recuperatie van de gegevens gebeurt in dat geval met gespecialiseerde software. Dat kan in het labo, maar kan je met de juiste tools in principe ook zelf doen. Eén ding is van levensbelang: stop met de SSD te gebruiken. Hoe langer de SSD actief is, hoe groter de kans dat de gesneuvelde bestanden overschreven worden en de kans op herstel volledig verdwijnt.

Trimming: moordenaar van verwijderde bestanden

Bij SSD’s is er een bijkomstig probleem dat HDD’s niet kennen: ‘trimming’. “Idealiter verdwijnt een bestand door een fout van het besturingssysteem”, vertelt Plak. Het probleem schuilt in de opbouw van het NAND-flash-geheugen waaruit de SSD is opgebouwd. NAND-cellen die bits en bytes bijhouden, worden gegroepeerd in een rooster. Iedere rij van zo’n rooster is een page en pages worden gegroepeerd in een block. “SSD’s kunnen pages niet individueel wissen”, verduidelijkt Plak. “Verwijderen gebeurt altijd op block-niveau.”

Delete je een bestand, dan zorgt de trim-functie ervoor dat het block gewist wordt en de waarde ervan naar 0 wordt gezet. Dat maakt het eenvoudiger voor het OS om een nieuw bestand naar het lege block te schrijven wanneer nodig, maar heeft als neveneffect dat de bits en bytes waaruit je spreadsheet bestaat verdwijnen nog voor ze overschreven worden.

Elektrische schade

Nog moeilijker wordt het wanneer een SSD te maken krijgt met elektrische schade. Dat kan enerzijds een stroomstoot zijn waardoor de circuits doorbranden, maar ook het omgekeerde is gevaarlijk. Als de stroom plots wegvalt, ontstaat er een risico op corruptie van bestanden. Sommige (professionelere) SSD’s zijn hiertegen beschermd. Helemaal vervelend wordt het wanneer de corruptie op het niveau van de mapping table plaatsvindt. Bestanden worden op een SSD weggeschreven over verschillende NAND-cellen heen. De mapping table houdt bij welk stuk bestand waar staat. Als die table faalt, moet de inhoud van de schijf terug bij elkaar gepuzzeld worden en dat is niet vanzelfsprekend.

Als de stroom plots wegvalt, ontstaat er een risico op corruptie van bestanden.

Als de schade na een stroomstoot zich beperkt tot de controller, is het probleem eenvoudig opgelost, zeker op een oudere SSD. In het labo kunnen technici dan gewoon de defecte controller vervangen door een nieuw exemplaar van dezelfde fabrikant. Die kan dan in principe meteen aan de slag met het achterliggende flash-geheugen.

Reverse engineering

Complexere problemen benaderen experts geval per geval. Hoe een SSD data opslaat, verschilt van fabrikant tot fabrikant en zelfs van model tot model. Data opnieuw bij elkaar puzzelen gaat enkel wanneer je weet hoe die verdeeld werd over de SSD en daar komt vaak reverse engineering van de controller-firmware bij kijken. Hoe een controller precies werkt, heeft immers impact op de prestaties van een SSD. Dat is niet iets dat een OEM zomaar wil delen met een extern labo.

“Het belang van de controller is misschien wel het grootste verschil met HDD’s”, weet Plak. Waar je met een harde schijf nog ergens raakt als je de data op de platters kan lezen, is zoiets geen optie bij SSD’s. “Wanneer we de flash-modules los solderen en manueel uitlezen, weten we nog niet hoe bestanden zijn weggeschreven dus kunnen we ze ook niet zomaar samenpuzzelen.”

shutterstock_282937685-730x487.jpg?lossy Een SSD bestaat uit verschillende flash-modules. Bestanden worden door de controller weggeschreven over al die modulles heen. Is er één stuk, dan zijn alle bestanden op de SSD verloren.

Als er sprake is van encryptie via de drive kan de situatie echt hopeloos worden. Is de encryptiesleutel verloren gegaan met het defect van de SSD, dan kan het recoveryteam niets meer zien dan willekeurige eentjes en nulletjes. Die opnieuw bij elkaar puzzelen is onbegonnen werk.

Instabiliteit

Tot slot speelt de leeftijd van SSD’s. De TLC-, SLC- of MLC-NAND-cellen waaruit het geheugen van de schijf is opgebouwd, hebben een houdbaarheidsdatum. Hoe meer je ze gebruikt, hoe sneller ze slijten. Na verloop van tijd  worden de cellen instabiel en dus onbetrouwbaar. SSD’s zijn daarop voorzien. Enerzijds hebben ze vaak extra cellen aan boord om oude exemplaren te vervangen, anderzijds zijn ze ontworpen voor een vooraf aangegeven hoeveelheid schrijfopdrachten. OEM’s bouwen hun SSD’s in principe om vele jaren zonder problemen dienst te doen, maar op een bepaald moment loop je (net als bij een HDD) tegen slijtage aan.

Na verloop van tijd  worden NAND-cellen instabiel en dus onbetrouwbaar.

In principe moet je OS je vertellen wanneer een SSD de pensioenleeftijd nadert. Blijf je de drive toch gebruiken, dan loop je het risico op corruptie. Voorkomen is hier beter dan genezen. Zelfs zonder pop-up zijn er tekenen waaraan je kan zien dat het tijd is om een drive te vervangen. Zo zal het kopiëren van bestanden plots veel langer duren. Of er data te redden valt van een dementerende SSD hangt opnieuw van geval tot geval af. De drives zijn veel gevoeliger aan gedeeltelijke schade dan HDD’s.

“Als slechts één geheugenchip op een SSD corrupt is, is het onmogelijk om bestanden te recoveren. Ze worden immers weggeschreven over alle flash-chips heen. Zodra er één onleesbaar is, zijn alle bestanden verloren.”

Back-ups

Data van SSD’s terughalen is dus niet onmogelijk, maar wel aanzienlijk uitdagender dan bij HDD’s. De manier waarop een SSD werkt, zorgt er in veel meer gevallen voor dat gegevens voor altijd verdwijnen. Zelfs experts hebben in zo’n geval weinig manoeuvreerruimte. Loopt er iets mis, zet dan je pc af en gebruik de SSD niet meer, zo vergroot je de kans op succesvol herstel.

Idealiter zorg je er natuurlijk voor dat je data niet afhankelijk is van de overleving van één enkele SSD. “Het is een groot misverstand dat SSD’s niet stuk kunnen gaan”, bevestigt Plak. Maak daarom altijd een back-up van belangrijke bestanden.

Link naar opmerking
Deel via andere websites


  • Bijdragen:  3
  • Waardering:   3
  • Prestatiepunten:  154
  • Dagen gewonnen:  0
  • Lid sinds:  01-04-22
  • Status:  Offline
  • Actief:  

Ik heb in schijfbeheer gekeken maar deze ssd schijf staat er niet bij

Link naar opmerking
Deel via andere websites


  • Bijdragen:  354
  • Waardering:   388
  • Prestatiepunten:  5.968
  • Dagen gewonnen:  42
  • Lid sinds:  03-09-19
  • Status:  Offline
  • Actief:  
  • Was actief op:  Windows

@Apo Ja dan wordt het lastig, als een ssd niet meer wordt gevonden dan kan het wel een einde verhaal zijn. Reparatie is bijna niet mogelijk.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Misschien is er wat info te vinden in de omschrijvingen op de website onder deze link.

Het niet herkennen kan ook te maken hebben met het formaat van de schijf en of er wel of niet een partitie heeft plaatsgevonden bij de installatie van PrimeOS

bewerkt door Skeletor
Link naar opmerking
Deel via andere websites


  • Bijdragen:  80
  • Waardering:   50
  • Prestatiepunten:  1.266
  • Dagen gewonnen:  4
  • Lid sinds:  23-02-19
  • Status:  Offline
  • Actief:  
  • Leeftijd:  38

Misschien heb ik wel een hele goede tip voor jou want ik ben dit ook eens tegengekomen met een hdd van mij. Ik kon mijn hdd ook nergens meer terugvinden in windows ook niet met easus partition manager. Toen ik ten einde raad was heb ik met balena etcher  een bootable usb stick gemaakt van een linux besturingssysteem. Maakt niet uit welke linux denk ik. 
Tot mijn grote verbazing vond ik ze wel terug in linux en kon ik ze daar herformateren en was ze terug zichtbaar in windows in easus partition manager. 
 

Veel succes!

Link naar opmerking
Deel via andere websites


  • Bijdragen:  3
  • Waardering:   3
  • Prestatiepunten:  154
  • Dagen gewonnen:  0
  • Lid sinds:  01-04-22
  • Status:  Offline
  • Actief:  

Helaas heb ik geen succes met deze ssd  zal hem wel af kunnen schrijven 

maar toch iedereen bedankt voor het mee denken 

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Geplaatst 2 uur geleden

Vergeten jullie alsjeblieft de VPN verbinding niet? Je internet provider zoals Ziggo of KPN kan door gebruik van de VPN niet zien wat er gebeurd op je internet verbinding en ben je volledig anoniem voor iedereen. Een vereiste tegenwoordig.... We een uitgebreide handleiding geschreven met informatie. :goed:

Deze vindt je hier:   https://www.duken.nl/forums/handleidingen/downloaden/vpn-verbinding-en-anoniem-downloaden-r35/  


Doe je mee?

Je kunt nu een bericht plaatsen en je later registeren. Als je al een account hebt, kun je je hier aanmelden.

Gast
Reageer op deze discussie / vraag...

×   Je hebt opgemaakte inhoud geplakt.   Opmaak verwijderen

  Only 75 emoji are allowed.

×   Jouw link is automatisch embedded.   Toon als een normale link

×   Je vorige inhoud is hersteld.   Schoon editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Delen


  • Willekeurig topic

  • Nu op het forum

    • Forumdiscussie: Wat is Kodi precies en hoe kan ik het gebruiken zonder technische voorkennis? Gebruiker: Janneke21 Hey allemaal! Ik heb gehoord van iets genaamd Kodi, maar ik weet eigenlijk niet wat het is of hoe ik het kan gebruiken. Kun je het zonder technische kennis aan de gang krijgen? Alvast bedankt! Expert: TechTimo Hoi Janneke! Geweldig dat je dit vraagt. Kodi is eigenlijk een soort mediacentrum. Stel je voor dat je al je films, series, muziek en zelfs foto’s op één plek kunt verzamelen en bekijken. Het is een gratis softwareprogramma dat je op verschillende apparaten kunt installeren, zoals je pc, smartphone of zelfs een smart TV. Je kunt Kodi gebruiken om allerlei soorten content te streamen. Dat kan zijn van je eigen bestanden (denk aan video’s op je computer) of van het internet. Misschien heb je wel gehoord van ‘add-ons’ — dat zijn extra dingen die je kunt toevoegen aan Kodi om meer content te bekijken, zoals Netflix, YouTube, of zelfs live tv. Geen technische voorkennis nodig! Je hoeft echt geen techneut te zijn. Hier zijn een paar stappen om je op weg te helpen: Download Kodi: Ga naar de officiële Kodi-website en download de versie voor jouw apparaat. Installeer het: Volg de instructies die verschijnen. Dit is meestal gewoon een paar keer op "volgende" klikken. Voeg media toe: Open Kodi en kies de optie om je eigen bestanden toe te voegen. Dit kan een map op je computer zijn met films of muziek. Zoek naar add-ons: In Kodi zit een sectie voor add-ons. Hier kun je heel makkelijk populaire add-ons vinden en installeren. Meestal is het gewoon klikken en dan “Installeer”. Als je iets niet snapt, laat het gerust weten! Ik help je graag verder. Gebruiker: Mark76 Thanks voor de uitleg Timo! Maar hoe zit het met die add-ons? Is dat niet lastig om in te stellen? Expert: TechTimo Mark76, goede vraag! In het begin lijkt het misschien wat lastig, maar het is eigenlijk best simpel. Zodra je in de add-on sectie bent, zie je vaak een soort zoekbalk. Typ daarin de naam van de add-on die je wilt hebben (zoals ‘Netflix’), en meestal krijg je dan een paar opties. Klik gewoon op de juiste en druk op "Installeren". Sommige add-ons hebben misschien wel extra stappen, maar daar wordt je meestal goed doorheen geleid. Gebruiker: LindaD Ik heb Kodi een tijdje geleden geprobeerd, maar ik vond het best overweldigend. Zijn er geen simpele alternatieven? Expert: TechTimo LindaD, ik snap je punt. Kodi kan inderdaad in het begin wat overweldigend zijn. Als je echt iets eenvoudigers zoekt, kun je apps zoals Plex of VLC overwegen. Deze zijn ook gebruiksvriendelijker voor beginners. Gebruiker: Freekster Wat ik leuk vind aan Kodi, is dat je het helemaal kunt aanpassen! Maar je moet wel even geduld hebben met die instellingen. Gebruiker: Nadine-92 Het enige waar ik me zorgen over maak, is of het legaal is om alles te streamen via Kodi. Weet iemand dat? Expert: TechTimo Goede vraag, Nadine! Kodi zelf is volledig legaal, maar het hangt er echt vanaf welke add-ons je gebruikt. Sommige bieden content aan die auteursrechtelijk beschermd is. Het is altijd goed om te kijken of de add-ons die je gebruikt legaal zijn. Doe je huiswerk, en als je twijfelt, zoek iets dat betrouwbaar is! Gebruiker: Rick417 Ik heb al een tijdje Kodi en vind het super handig, vooral met mijn eigen filmcollectie. Gewoon perfect om al je ‘huisgemaakte’ dingen bij elkaar te hebben. Gebruiker: MerelM Afgelopen weekend een toffe filmavond gehad met Kodi! Via een add-on mijn favoriete films kunnen kijken. Het is echt een aanrader! Maar ik blijf soms hangen met het toevoegen van nieuwe add-ons. Iemand tips? Gebruiker: Bartjes MerelM, dat toevoegen gaat echt met vallen en opstaan. Gewoon rondkijken en vooral de reviews van add-ons checken. Dat helpt! Gebruiker: Janneke21 Wow, dank allemaal! Dit is superhelpend. Ik ga Kodi downloaden en proberen. Fingers crossed! Zo, dat was de discussie over Kodi! Hopelijk voelt iedereen zich nu een beetje meer op zijn gemak. Heb je vragen, schroom niet om ze te stellen! Lees het volledige bericht hier
    • Forumdiscussie: Repareren, uitpakken, branden en overige problemen DennisRar Hey allemaal, ik heb een vraagje. Ik gebruik normaal 7-Zip om bestanden te comprimeren, maar om de één of andere reden doet het niet meer wat ik wil. Wat is een goed alternatief voor 7-Zip als ik dus bestanden wil comprimeren? Alvast bedankt! ExpertJasper Hey DennisRar, Geen zorgen, er zijn genoeg alternatieven voor 7-Zip! Hier zijn een paar goede opties: WinRAR: Dit is een populaire keuze en je kunt het gratis uitproberen, maar let op dat het uiteindelijk een betaalde software is. Het kan bijna alle bestandstypes aan en je kunt makkelijk grote bestanden splitsen als dat nodig is. PeaZip: Dit is een gratis en open-source programma. Het ondersteunt ook veel bestandstypen zoals ZIP, RAR, en zelfs meer exoten. Het ziet er misschien wat minder modern uit, maar het werkt prima! Bandizip: Ook een gratis optie die snel en eenvoudig is. Het kan niet alleen bestanden comprimeren, maar ook uitpakken. De interface is gebruikersvriendelijk, ideaal als je niet te veel gedoe wilt. Zzip: Dit is een simpele tool die je niet veel schijfruimte kost. Het doet wat je nodig hebt zonder extra fratsen. Handig als je snel iets wilt inpakken en niet teveel tijd wilt besteden aan instellingen. Als je meer geavanceerde opties wilt of iets specifieks zoekt, laat het me weten! Succes! AnjaDL Dank voor de tips, ExpertJasper! Ik wist niet dat er zoveel opties waren. Heb je ervaring met PeaZip? Is het echt stabiel? Brammetje Ik gebruik altijd WinRAR, omdat ik dat al jaren gewend ben. Maar PeaZip lijkt me ook leuk, dus misschien ga ik dat eens proberen. Hebben jullie ook al eens gekeken naar de snelheid van deze programma’s? Is er veel verschil? DennisRar Thanks, Jasper! Ik ga PeaZip eens een kans geven. En Brammetje, ik verwacht eigenlijk niet dat er veel verschil is in snelheid, maar dat kan ook per computer verschillen. Ik laat weten hoe het gaat! Jovelien Ik was ook een tijdlang fan van 7-Zip, maar deze opties klinken echt goed. Ik had eerst een probleem met de installatie van WinRAR, maar ik denk dat ik PeaZip install op mijn laptop. Gewoon om eens iets anders te proberen! Kamiel123 Sommige mensen geven de voorkeur aan WinRAR, maar ik vind dat je na de proefperiode constant meldingen krijgt dat je ‘premium’ moet kopen. Daarom ben ik overgestapt op Bandizip. Het is echt lekker simpel! MooieMaud Ik vind die melding van WinRAR ook irritant, maar het is wel makkelijk. Bandizip klinkt wel chill. Heb je met Bandizip ook de optie om een wachtwoord in te stellen op je bestanden? Dat miste ik soms. ExpertJasper Ja, MooieMaud, met Bandizip kun je zeker wachtwoorden instellen! Dat maakt het handig voor als je gevoelige info wilt delen. Gewoon bij de compressie-instellingen, kun je een wachtwoord toevoegen. Super veilig! Robby36 Ik had altijd een hekel aan al die programma’s omdat ze soms te ingewikkeld zijn. Maar nu jullie dit zo uitleggen, lijkt het een stuk minder eng. Misschien ga ik zelf wel eens wat proberen. Dank voor de tips! AnjaDL Ja, Robby36, het is echt niet zo moeilijk! Gewoon een paar klikken en klaar. Het helpt al om gewoon ergens mee te beginnen. Laat ons weten wat je kiest! Lees het volledige bericht hier
    • Forumdiscussie: Grand Prix van Saoedi-Arabië bekijken met een VPN MarkNL: Hey allemaal! Ik ben op zoek naar een manier om de Grand Prix van Saoedi-Arabië in Djedda live te kijken. Ik zit momenteel in het buitenland en heb geen toegang tot de officiële streams. Weet iemand hoe ik dit gratis kan doen? Alvast bedankt! F1Fan88: Hey MarkNL! Geen stress, ik heb hier een simpele oplossing voor je: gebruik een VPN! Eerst even wat info: een VPN (Virtual Private Network) helpt je om je internetverbinding te beveiligen en je locatie te verbergen. Hierdoor lijkt het alsof je vanuit Nederland surft, ook al zit je ergens anders. Zodat je bij de streams kunt die je normaal gesproken alleen in Nederland kunt kijken. Mijn persoonlijke favoriet is PIA VPN (Private Internet Access). Het werkt echt fantastisch! De stabiliteit is top en de snelheden zijn super. Je kunt het heel makkelijk installeren op al je apparaten. Zolang je met PIA bent verbonden, kun je simpel inloggen op Nederlandse zenders zoals Viaplay of F1TV. Perfect voor de race dus! Probeer het eens en ik ben benieuwd wat je ervan vindt! RaceFan99: Ik gebruik PIA ook, vooral bij Viaplay en F1TV – echt een topspul! Geen lag en je kunt de races gewoon in hoge kwaliteit kijken. Perfect voor de adrenalinejunkies! SophieF1: Cool, maar werkt PIA ook op smart TV? Ik heb mijn TV niet zo slim gemaakt, haha. JordiT: @SophieF1, ja, je kunt PIA ook op je router installeren. Dan werkt het op je smart TV! Even goed kijken hoe je dat moet doen, maar het is zeker te doen! Timo_racer: Maar waarom niet gewoon een gratis VPN? Daar hoor ik vaak dat dat ook kan, toch? F1Fan88: @Timo_racer, ik snap je punt, maar gratis VPN’s zijn vaak sloom en vallen snel uit. Dan ben je bezig met bufferen terwijl de race al bezig is. Ik blijf bij PIA omdat ik gewoon niet wil missen! AnoukF1fan: Ik heb ook slechte ervaringen gehad met gratis VPN’s. PIA is eerlijk gezegd zijn geld wel waard! Anders ga je de eerste bocht missen omdat je internet er ineens mee stopt. Gewoon doen dus! DaanF1: Even een tip voor de setup: als je een probleem hebt met verbinden, bijvoorbeeld met F1TV, probeer dan even de serverlocatie te veranderen in de Nederlandse instellingen. Werkt bij mij altijd perfect! MarkNL: Super bedankt voor de reacties, iedereen! Ik ga PIA proberen. Kan niet wachten op de race! Echt dank voor de tips! Lees het volledige bericht hier
  • Recente prestatie

    • nijz heeft zojuist een badge verdient
      Eén week actief
  • Recente actieve topics

  • Populaire bijdragers

    Deze week heeft niemand nog waardering gekregen.

  • Willekeurige films

  • Willekeurige link

×
×
  • Nieuwe aanmaken...